|
Post by Φάνης on Feb 5, 2018 11:48:03 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 5, 2018 12:31:05 GMT 2
Καλώς ώρισες και σ' αυτήν την παρέα με την πρώτη σου κατασκευή εδώ Φάνη και καλό ξεκίνημα! Έχοντας παρακολουθήσει άλλες σου κατασκευές, είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα και περιμένω και την πρώτη σου με κινητήρα ...
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 5, 2018 14:13:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια.
Για τους φίλους μοντελιστές που δεν με γνωρίζουν να αναφέρω ότι κυρίως κατασκευάζω άρματα και οχήματα (στρατιωτικά ή πολιτικά) με αρκετή παλαίωση σε κλίμακα 1:35. Από τις αρχές στου 2017 έχω αρχίσει να μελετώ και να ενημερώνομαι για κατασκευές αυτοκινήτων σε 1:24 ή 1:25 και μηχανών σε 1:12 και έχω αρχίσει δειλά-δειλά τις πρώτες μου «εργοστασιακές» τύπου κατασκευές, σε κιτ κυρίως από Tamiya, Revell, Fujimi ή Aoshima
Βλέποντας τις πολύ όμορφες κατασκευές στο φόρουμ, ευελπιστώ με επικοδομητικά σχόλια και συζητήσεις να βελτιώσω τις ικανότητες μου σε αυτό το είδος των κατασκευών και να τις απολαύσω ακόμη περισσότερο!
Καλή συνέχεια σε όλους.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 5, 2018 17:27:39 GMT 2
Φάνη, καλώς όρισες στην παρέα μας. Καλή κατασκευή να έχεις κι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε
|
|
|
Post by alex78 on Feb 5, 2018 19:15:09 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη και καλως ήλθες στην παρέα μας. Ωραία επιλογή θέματος ειδικά αν είναι απο τα πρώτα αγωνιστικά κίτ που καταπιάνεσαι. Για χρώμα στο αμάξωμα θα πάς στον κωδικό της Zero ή σκέφτεσαι κάποιο εναλλακτικό...? Να έχεις μια ευχάριστη & απροβλημάτιστη κατασκευή. Αλέξης
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 5, 2018 19:51:20 GMT 2
Γιώργο, Αλέξη, Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα σας. Σίγουρα θα χρειαστώ και την βοήθεια σας κατά την διάρκεια της κατασκευής. Έχω αρχίσει σιγά-σιγά την κατασκευή, ξεκινώντας από το σασί και τα δισκόφρενα τα οποία έχουν καθαριστεί και ασταρωθεί με το καλό γρίζο αστάρι της Tamiya (Surface Liquid Primer-Grey) και θα βαφτούν σύντομα. Θα ανεβάσω φωτό στις επόμενες ημέρες. Με την ευκαρία: Τις δαγκάνες στα δισκόφρενα, μετά το βάψιμο και τις χαλκομανίες, να τα περάσω ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι (πχ το Aqua Gloss της Αlclad, ALC-600); Αλέξη, ναι είναι το πρώτο μου αγωνιστικό αμάξι, και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο διάλεξα Tamiya, με λίγα κομμάτια, αλλά λογικά θα προσθέσω ζώνες, ίσως και carbon fiber σε καποια σημεία στο εσωτερικό, αν βρω καλές φωτό απο το πραγματικό. Όσο αναφορά το χρώμα για το αμάξωμα, θα προτιμούσα το TS44 της Tamiya, αλλά έχω το αντίστοιχο χρώμα της Zero Paints (νομίζω το ίδιο χρησιμοποίησε και ο Χρήστος σε πρόσφατη κατασκευή του). Θα ειναι επίσης και η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω τα χρώματα της Zero Paints και το αστάρι της, αφού προτιμώ αυτά της Gravity Colors, όπου μπορώ.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 5, 2018 21:20:48 GMT 2
Ο συνδυασμός Tamiya/Cartograf όπως και να το κάνουμε είναι διαχρονικά κορυφαίος! Τις δαγκάνες εγώ δεν θα τις βερνίκωνα το θεωρώ λίγο ανούσιο, αλλά εάν νοιώθεις σιγουριά με το να τις ''σφραγίσεις'' πράξε το. Με το Ts-44 αν τυχόν αλλάξεις γνώμη μπορώ να σε εξυπηρετήσω, θα το δούλευες κατευθείαν απο την φιάλη ή με μετάγγιση σε αερογράφο? Για το εσωτερικό με μια πρόχειρη ματιά βρήκα αυτές εδώ, ελπίζω να σε καλύπτουν....
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2018 12:28:36 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Πολύ χρήσιμες οι φωτό από το εσωτερικό. Θα επανέλθω σε αυτό όταν αρχίσω να ασχολούμαι.
Σχετικά με το TS-44 σε ευχαριστώ. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω πρόσβαση στην σειρά TS της Τamiya. Όμως ζω και εργάζομαι τα τελευταία 17 χρόνια στην Λευκωσία και δυστυχώς δεν εχουμε πρόσβαση - δέν τα στέλνουν λόγω περιορισμών. Ισως κάποια στιγμή βάλω μια μεγάλη παραγγελία από ΗΚ, με το πλοίο, αν και λόγω τελωνείου εδώ (πάνω απο 17 ευρώ εκτός ΕΕ πληρώνεις φόρους κτλ) δεν ξερω πόσο συμφέρει.
Αν όμως κάποια στιγμή αποκτήσω πρόσβαση σε αυτά, σίγουρα θα τα μεταγγίσω σε αερογράφο αφού τον χρησιμοποιώ κατά κόρον, Πινέλο μόνο εκεί που δεν μπορώ να μασκάρω ή πολύ μικρές λεπτομέρειες για τις οποίες βαριέμαι να καθαρίζω τον αερογράφο...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Feb 6, 2018 15:35:28 GMT 2
Καλη Κατασκευη να εχεις Φανη !!!
Οσο για την υπογραφη σου, τι να πω, με εστειλες !! Jarmusch και Benini στα καλυτερα τους!!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2018 16:16:48 GMT 2
Ευχαριστώ Πανωγιωτη! Φοβερή σκηνή στο κελί!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2018 16:23:23 GMT 2
Μήπως γνωρίζει κανείς αυτό που η Tamiya θέλει να βάψουμε με XF-60 (dark yellow) αν αντιστοιχεί σε carbon fiber ή kevlar? Λέω το βαψω όπως προτείνει αφού έχω το χρώμα αλλά θα ήθελα να ξέρω σε τι αναφέρεται. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by Sakis on Feb 6, 2018 17:12:24 GMT 2
Φάνη καλησπέρα και από μένα. Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι kevlar. Ειδάλλως είναι κάποιο άλλο σύνθετο υλικό που θυμίζει πολύ την όψη του. Όπως και να έχει καλύτερα να το βάψεις. Η πλέξη είναι πολύ μικρή και το ιδανικότερο θα ήταν χαλκομανία kevlar για 1/43. Αλλά περί ορέξεως... Tο βάψιμο είναι εξίσου καλή λύση. Η φωτό ίσως σε διαφωτίσει. Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου! Images are for discussion purposes only
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2018 17:28:58 GMT 2
Ευχαριστώ πάρα πολύ Σάκη! Πολύ κατατοπιστική φωτό! θα το βάψω με XF-60 και ίσως του κοτσάρω μια χαλκομανία Kevlar 1:43 όπως προτείνεις στην πορεία... θα βάλω μια παραγγελία στο Hiroboy την επόμενη εβδομάδα οπότε λέω να προσθέσω και την χαλκομανία... Χαμένη δεν θα πάει
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 6, 2018 18:03:09 GMT 2
Έχεις δοκιμάσει να παραγγείλεις σπρέι της Tamiya στο Βέλγιο στον Domlno (www.dominomodel.be); Στην Ελλάδα στέλνουν... Εναλλακτικά μπορείς να τα παραγγείλεις σε μια ελληνική διεύθυνση και να τα πάρεις μαζί σου το Πάσχα... Από την Hiro θα σε φάνε τα μεταφορικά και οι δασμοί.
|
|
|
Post by pkout on Feb 6, 2018 20:20:21 GMT 2
Φάνη καλώς όρισες στην όμορφη παρέα μας Καλές κατασκευές να έχεις
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2018 20:52:36 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Κωνσταντίνε, από το Hiro αγοράζω μόνο κάποια κιτ και aftermarket. Δεν στέλνει τίποτα στην Κύπρο που να είναι εύφλεκτο, ούτε καν zero paints. ´Οταν έρθω με το καλό Αθήνα το Πάσχα, θα δω τι μπορώ να φέρω πίσω στη Μεγαλόνησο. Ήδη με περιμένουν αρκετά πράγματα που έχω στείλει στους γονείς μου, βιβλία, κιτ, aftermarket...
|
|