|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 9, 2018 22:02:09 GMT 2
‘Εχω αρχίσει να καθαρίζω τα λίγα μέρη από τα οποία αποτελείτε το εσωτερικό του κιτ. Δεν με πολυαπασχολεί αφού θα φτιαχτεί απο το κουτί. Λογικά αυτό είναι ραφή στο κάθισμα και θέλει καθάρισμα, έτσι δεν είναι; Ναι Φανη, περασε την ελαφρα με το κοπιδι ή με ενα υαλοχαρτο. Ισα να σπασει η ακμη, μη σε απασχολει πολυ Χρηστος
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2018 22:21:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο. Θα το καθαρίσω. ‘Εχει δουλειά ακόμη, προχωράμε αργά αλλά σταθερά. Ελπιζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό, θα δείξει το βάψιμο-γυάλισμα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω αστάρι-χρώματα της Zero, Επίσης, έχωτο 2Κ clear της Zero, αλλά όχι το Diamond που φυσάει. Θα δω, έχω και το 2Κ της Gravity, ίσως χρησιμοποιήσω τελικά αυτό. Δεν το λυπάσαι το Γκοτζιλάκι να κάθεται έτσι στον πάγκο σου; Βάλε μπρος, τι κάθεσαι;
|
|
|
Post by alex78 on Feb 10, 2018 16:23:33 GMT 2
Με την ευκαιρία, πιο είναι το πρόβλημα με τις άσπρες ζάντες της Tamiya; Όχι σωστές; Που μπορώ να βρώ άλλες αν χρειαστεί να τις αλλάξω; Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά, αναφερόμουν στο λευκό χρώμα της Tamiya (Χ-2) και όχι στις ζάντες που είναι μια χαρά.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 11, 2018 15:28:07 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξη,
Λέω να δοκιμάσω το Pure Brilliant White της Zero (που λέει ότι είναι κοντά στο TS-26) που έχω σε στοκ, και μετά να του περάσω gloss βερνικάκι.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 11, 2018 20:51:28 GMT 2
Η βαρετή δουλειά καθαρισμού των κομματιών και στοκαρίσματος-τριψίματος όπου χρειαζόταν, κατασκευή του roll cage, και τοποθέτηση για να είναι έτοιμα για αστάρωμα και βάψιμο αύριο. Επίσης μάσκαρα κάποια κομμάτια για carbon fiber, κάποια είναι συμμετρικά, όπως οι πόρτες, οπότε θα τα κολλήσω ανάποδα, και κάποια αλλά θα μασκαριστούν αργότερα, μετά το βάψιμο. Οτιδήποτε θα βαφτεί με το βασικό χρώμα, μπήκε στο κουτί μαζί με το αμάξωμα. Καλή εβδομάδα να έχουμε.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 11, 2018 21:26:08 GMT 2
Αξιοζήλευτη νοικοκυροσύνη επικρατεί στον πάγκο σου Φάνη!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 12, 2018 14:29:52 GMT 2
Χα, χα, ναι Αλέξη, μόνο όταν φωτογραφίζω!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 15, 2018 9:34:44 GMT 2
Καλήμερα σε όλη την παρέα, Προσπαθώ να ολοκληρώσω τα ζαντολάστιχα και θέλω την γνώμη σας 1) Έχω βάψει τις ζάντες με το pure brilliant white της Zero και κολλήσει τα decal τους. Όπως όλα τα χρώματα της Zero, ειναι ματ. Χρειάζεται να βερνικώσω τις ζάντες για προστασία, και αν ναι με τη υφή (ματ ή σατέν); 2) Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τις ανάποδες χαλκομανίες της Tamiya για τα λάστιχα, και θα προτιμούσα να τις αποφύγω αν μπορούσα να βρω στένσιλς για τα συγκεκριμμενα. Έψαξα, αλλά βρήκα μόνο για 1:20 (Hiroboy) αλλά δεν έχει σε 1:24. Ξέρει κανεις που μπορω να βρω; 3) Τα λάστιχα, με την αφαίρεση των ραφών, παρόλο το πλύσιμο, έχουν άσπρους λεκέδες σε κάποια σημεία σημάδια που δεν μου πολυαρέσουν. Πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στεγνό πινέλο και αν ναι με τι χρώμα; Ελπιζω να μην σας κούρασα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φάνης. upload pictures
|
|
|
Post by czt on Feb 15, 2018 14:54:15 GMT 2
προσωπικη αποψη παντα θα σου πω σε ολα τα ερωτηματα και προσωπικη εμπειρια. 1. θα τις εκανα σατεν και φυσικα βερνικι γιατι υπαρχει περιπτωση να βγει χρωμα κατα την τοποθετηση του ελαστικου (παθων) 2. εχω χρησημοποιηση τετοιου ειδους χαλκομανιες εχουν ενα τρικ αλλα η αληθεια ειναι με το στενσιλ πολυ καλυτερη αποδοση θα εχει 3. θα ηθελα καποια κοντινη φωτο για καλυτερη τοποθετηση επι του θεματος ποτε δε κουραζουμε κανεναν κανεις δε ξερει τα παντα και το πιο βασικο ειμαστε μια παρεα που αγαπαμε το ιδιο χομπυ ουτε διαγωνισμος ειναι ουτε κατι αυτα
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 15, 2018 22:21:15 GMT 2
Καλήμερα σε όλη την παρέα, Προσπαθώ να ολοκληρώσω τα ζαντολάστιχα και θέλω την γνώμη σας 1) Έχω βάψει τις ζάντες με το pure brilliant white της Zero και κολλήσει τα decal τους. Όπως όλα τα χρώματα της Zero, ειναι ματ. Χρειάζεται να βερνικώσω τις ζάντες για προστασία, και αν ναι με τη υφή (ματ ή σατέν); 2) Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τις ανάποδες χαλκομανίες της Tamiya για τα λάστιχα, και θα προτιμούσα να τις αποφύγω αν μπορούσα να βρω στένσιλς για τα συγκεκριμμενα. Έψαξα, αλλά βρήκα μόνο για 1:20 (Hiroboy) αλλά δεν έχει σε 1:24. Ξέρει κανεις που μπορω να βρω; 3) Τα λάστιχα, με την αφαίρεση των ραφών, παρόλο το πλύσιμο, έχουν άσπρους λεκέδες σε κάποια σημεία σημάδια που δεν μου πολυαρέσουν. Πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στεγνό πινέλο και αν ναι με τι χρώμα; Φάνη ωραία μου φαίνονται. Προσπάθησε να βγάζεις λίγο πιο κοντινές φώτο, για να μπορούμε να έχουμε πιο άρτια γνώμη. Για τις ερωτήσεις σου... 1)Εγώ πολλές φορές δεν βερνικώνω. Εξαρτάται από το πραγματικό αυτοκίνητο και την υφή της ζάντας. Πάντως μην φοβάσαι ότι θα κιτρινίσει το λευκό της ZP. Και χωρίς προστασία δεν θα πάθουν τίποτα. Αν θες να βερνικώσεις, επέλεξε με βάση τις φωτογραφίες αναφοράς. Πάντως προς satin, θα έλεγα. 2)Η Tamiya στα βελτιωτικά της για τα NSX, δίνει Ponteza στένσιλς. Αλλιώς, π.χ. η hobby design δίνει αντίστοιχα στένσιλς, σε κάποια βελτιωτικά. Ότι και να κάνεις πάντως, ρίξε λίγο smoke από πάνω για "σβήσεις" τα λογότυπα. Μετά ένα ματ βερνίκι και είσαι ΟΚ. 3)Με το παραπάνω τιπ, θα γλυτώσεις και τα λάστιχα σου, από τα ασπρίσουν στο μέλλον. Πάντα ένα στεγνό το κάνω στο τέλος. Ένα γκρι-μαύρο, ή κάτι παρόμοιο είναι σούπερ. Πάντα, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την εικόνα που θέλεις να δώσεις στο μοντέλο σου και ανάλογα να επιλέγεις τα χρώματα και το εύρος του weathering. Έτσι τα μοντέλα σου αποκτούν χαρακτήρα. Προσπάθησε να βρεις από αυτό που ικανοποιεί το δικό σου μάτι και το καλλιτεχνικό σου αισθητήριο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Feb 16, 2018 0:04:34 GMT 2
Φάνη, σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα! Αν και δεν έχω δει άλλες δουλειές σου, από τη συγκεκριμένη παρουσίαση διακρίνω - πέρα από τις αναμφισβήτητες μοντελιστικές ικανότητες - οργανωτικότητα, μεθοδικότητα, καθώς και πολλή όρεξη για πειραματισμό και αφομοίωση νέων γνώσεων, και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Εύχομαι καλή συνέχεια, τόσο στο συγκεκριμένο project όσο και στην όλη συμμετοχή σου στην παρέα μας!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 16, 2018 10:58:45 GMT 2
Κωνσταντίνε, Γιώργο, Νεκτάριε, Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Θα προσπαθήσω να ανεβάζω πιο κοντινές φωτογραφίες, απλώς φωτογραφίζω με το ipad και λόγω δυνατοτήτων του η εστίαση σε πολύ κοντινές δεν είναι τόσο καλή. Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν πως θα συνεχίσω τα ζαντολάστιχα. Θα προσπαθήσω να βρω τα στένσιλς που ανέφερε ο Γιώργος, και θα προσαρμόσω και βαλβιδίτσες, οπότε αυτές οι δύο λεπτομέρειες θα μείνουν για το τέλος. Έχω προχωρήσει αρκετά με διάφορα κομμάτια (αστράρωμα, βάψιμο) και έχω καθαρίσει, τρίψει, χαράξει, πλύνει και ασταρώσει το αμάξωμα. Περιμένω να στεγνώσει για να διορθώσει τυχόν ατέλειες και ελπίζω να ανεβάσω την πρόοδο μου το Σ/Κ. Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια. Όπως ανέφερα, είναι οι πρώτες μου προσπάθειες σε 1:24 και αυτοκίνητα (το 2ο αυτοκίνητο και το 1ο αγωνιστικό!), αλλα ασχολούμε καιρό με τον μοντελισμό, συνήθως με άρματα και οχήματα σε 1:35. Μου αρέσει η λεπτομέρεια και παρόλο την ασχετοσύνη μου με τα μηχανολογικά και τις συνδέσεις ελπίζω μέσω της βοήθεια σας και των γνώσεων σας να γίνω καλύτερος και σε αυτό το κομμάτι και τα μοντέλα μου να είναι πιο αληθοφανή και να τα απολαμβάνω περισσότερο (σε αυτό θα επανέλθω στην πορεία της κατασκευής). Επίσης μου αρέσει η τάξη και η οργάνωση, αλλά όταν δουλεύω ο πάγκος μου σίγουρα είναι ακατάστατος. Καλό Σ/Κ και καλό μοντελάρισμα σε όλους. Φάνης.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 18, 2018 13:48:07 GMT 2
Έστω και καθυστερημένα, καλή κατασκευή να έχεις Φάνη!
|
|
|
Post by pkout on Feb 18, 2018 22:15:05 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη, Η απασχόληση σου με τη μιλιτέρ θεματολογία είναι εμφανής...... η πρόοδος των εργασιών είναι καταιγιστική, πυροβολείς ασταμάτητα και εύστοχα Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 19, 2018 11:45:59 GMT 2
Απόστολε και Παύλο σας ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 19, 2018 12:15:58 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους. θέλω μια μικρή βοήθεια. Έχω συναρμολογήσω και βάψει το roll cage καθώς επίσης το κάθισμα στο οποίο έχω ανοίξει τις πλαϊνές τρύπες για τις ζώνες και ενσωματώσει την χαλκομανία Kevlar της Tamiya, την οποία έχω σβήσει λίγο (ή αρκετά ) με Tamiya smoke. Τα κομμάτια είναι προσωρινά τοποθετημένα. Θέλω να προσαρμόσω μια ζώνη 5 σημείων από το παρακρατώ σετ της scale productions (μπλέ χρώμα). ´Ισως της προσθέσω και μαξιλαράκια από άλλο υλικό (λευκοπλαστ), λίγο μεγαλύτερο, για να προσαρμόσω το decal της Tamiya. Η ερωτήσή μου είναι αυτή: Θα δέσω την ζώνη πίσω στην οριζόντια μπάρα του roll cage χρησιμοποιώντας τις αγκράφες. Στα πλαϊνά όμως που να την πιάσω και πως; Υπάρχει κάποια ενδεικτική φωτό; Σκέφτομαι απλώς να τις γυρίσω κάτω από το κάθισμα αφού νομίζω δεν θα φαίνεται τίποτα μόλις κλείσει. Εσείς τι λέτε; Σας ευχαριστώ πολύ.
|
|