|
Post by konstantinf on Mar 26, 2018 11:53:56 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Φάνη, το γυάλισμα καθρέφτης! Μπράβο και καλά τελειώματα!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 26, 2018 13:07:16 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Φάνη, το γυάλισμα καθρέφτης! Μπράβο και καλά τελειώματα!!! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2018 15:34:18 GMT 2
Πολύ ωραίο το γυάλισμα και τα διαφανή. Μπράβο Φάνη
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 26, 2018 18:34:08 GMT 2
Πολύ ωραίο το γυάλισμα και τα διαφανή. Μπράβο Φάνη Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Έχεις καμία πρόταση για το βάψιμο στο εσωτερικό; Δεν έχω φωτό από το πραγματικό και τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά, απλώς ένα βαψιματάκι με το πινέλο, αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν το μαύρο ματ είναι το κατάλληλο χρώμα.... Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2018 18:38:14 GMT 2
Πολύ ωραίο το γυάλισμα και τα διαφανή. Μπράβο Φάνη Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Έχεις καμία πρόταση για το βάψιμο στο εσωτερικό; Δεν έχω φωτό από το πραγματικό και τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά, απλώς ένα βαψιματάκι με το πινέλο, αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν το μαύρο ματ είναι το κατάλληλο χρώμα.... Ευχαριστώ. Εγώ θα έβαζα καμιά κάρμπον ή κέβλαρ χαλκομανία. Εναλλακτικά, ναι το μαύρο είναι μια καλή επιλογή.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 26, 2018 19:29:08 GMT 2
Οκ Γιώργο. Ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 26, 2018 19:53:31 GMT 2
Κορυφαίο γυάλισμα και εντυπωσιακή δουλειά στα διάφανα μέρη! Χρησιμοποίησες μάσκες ή μασκάρισμα? Το απέσταγμένο νερό που εξυπηρετεί μοντελιστικά σε σχέση με το ''απλό''? Προσωπικά τον ουρανό με τα πέριξ θα τα άφηνα στο βασικό χρώμα ελέω αγωνιστικού προσανατολισμού. Καλή συνέχεια Φάνη!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 26, 2018 20:18:24 GMT 2
Κορυφαίο γυάλισμα και εντυπωσιακή δουλειά στα διάφανα μέρη! Χρησιμοποίησες μάσκες ή μασκάρισμα? Το απέσταγμένο νερό που εξυπηρετεί μοντελιστικά σε σχέση με το ''απλό''? Προσωπικά τον ουρανό με τα πέριξ θα τα άφηνα στο βασικό χρώμα ελέω αγωνιστικού προσανατολισμού. Καλή συνέχεια Φάνη! Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, 1) Για τα διαφανή μέρη χρησιμοποίησα τις μάσκες που έδινε η Tamiya, οι οποίες όμως είχαν χάσει λίγο την κολλητικότητα τους.... Οπότε τις ενίσχυσα λίγο από πάνω προσεκτικά με τις curved masking tapes της Tamiya. Σε κάποια σημεία είχα λίγο overspray, αλλά το καλό με το μαύρο της Vallejo είναι ότι όταν στεγνώσει φεύγει εύκολα με την οδοντογλυφίδα ... 2) Το απεσταγμένο το χρησιμοποιώ και όταν πλένω το βαμμένο μοντέλο πριν το βερνίκωμα, ακόμη και το οσταρωμένο μοντέλο πριν το βασικό χρώμα, γιατί το νερό εδώ έχει πολλά άλατα-χλώριο και όταν στεγνώνει αφήνει άσπρα στίγματα, οπότε δεν θέλω να το ρισκάρω. 1 μπιτονάκι (4L) από το lidl γύρω στα €0.60, με βγάζει για 2-3 μοντέλα...Επίσης το χρησιμοποιώ και για τον καθαρισμό του αερογράφου όπου χρειάζεται ειδικά με τα ακρυλικά χρώματα, αφού πρώτα χρησιμοποιήσω το cleaner τους. 3) Δεν έχεις άδικο για το εσωτερικό, το είχα σκεφτεί. Δυστυχώς το αρχικό χρώμα της Tamiya στο εσωτερικό έχει ατονίσει και αλλοιωθεί από το primer και δεν θέλω τώρα να μασκάρω ξανά για να βάψω το εσωτερικό, μην έχουμε κανά ατύχημα. Έπρεπε εξαρχής να είχα βάψει και μασκάρει το εσωτερικό ... Οπότε λογικά θα πάω για το μαύρο! Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2018 9:22:53 GMT 2
Οπότε λογικά θα πάω για το μαύρο! Και πολύ σκούρο γκρι (π.χ. German Gray της Tamiya ή ακόμα καλύτερα Gun Metal της Humbrol) θα του πήγαινε... Αλλά μιλάω για σπρέι, έτσι; Με το πινέλο δεν ξέρω τι θα έδιναν...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 27, 2018 11:43:03 GMT 2
Οπότε λογικά θα πάω για το μαύρο! Και πολύ σκούρο γκρι (π.χ. German Gray της Tamiya ή ακόμα καλύτερα Gun Metal της Humbrol) θα του πήγαινε... Αλλά μιλάω για σπρέι, έτσι; Με το πινέλο δεν ξέρω τι θα έδιναν... Μαύρο της Vallejo Κωνσταντίνε θα χρησιμοποιήσω τελικά με το πινελάκι για να διορθώνω όπου έχω πρόβλημα.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 27, 2018 11:45:58 GMT 2
Μπορεί να μου πεις κάποιος πως χρησιμοποιούμε τα Metal transfers της Hobby Design? Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by czt on Mar 27, 2018 12:37:27 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια, τα αναφερεις σαν τουτοριαλ που μπορει να λυσει πολλες αποριες σε καποια θεματα οπως με χαλκομανιες κλπ.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2018 13:16:24 GMT 2
Μπορεί να μου πεις κάποιος πως χρησιμοποιούμε τα Metal transfers της Hobby Design? Ευχαριστώ. Σαν κανονικές χαλκομανίες... Προσοχή: γενικά οι μεταλλικές χαλκομανίες κολλάνε πολύ δυνατά. Επομένως η τοποθέτηση γίνεται με μεγίστη ακρίβεια από τη μια άκρη, γιατί αν κολλήσει, κόλλησε! ΥΓ. Με το θάρρος της ηλικίας μου: Ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος δεν τις βάζουμε μέσα σε κάποιο thread ενός φίλου, αλλά ανοίγουμε θέμα στο board Tips and Tutorials, sub-board Απορίες - Ερωτήσεις. Δεν πειράζει, από την επόμενη φορά...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 27, 2018 19:25:23 GMT 2
Το 1ο μου αγωνιστικό αυτοκίνητο έφθασε σχεδόν στο τέλος του! Δεν έχει κολληθεί ακόμη στο σασί, θα δω αν είναι όλα καλά και θα το ολοκληρώσω. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πως εφαρμόζουν τα διάφανα μέρη, περίμενα πολύ περισσότερα από την Tamiya σε αυτό κομμάτι. Όπως και να έχει είμαι πολύ χαρούμενος, αφού θα είναι μέτρο σύγκρισης για τα επόμενα μου, ελπίζω! Θα του περάσω κερί και θα του βγάλω καλύτερες φωτό και θα τις ανεβάσω στα ολοκληρωμένα, αλλά αυτό μετά τις διακοπές του Πάσχα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά στο φόρουμ για την βοήθεια τους και την συμπαράσταση ώστε να καταφέρω να το ολοκληρώσω! Καλό βραδυ σε όλους
|
|
|
Post by alex78 on Mar 27, 2018 19:33:10 GMT 2
Wow, ανέβασες τον πήχη ψηλά Φάνη, με το καλό στα επόμενα!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 28, 2018 11:45:16 GMT 2
Wow, ανέβασες τον πήχη ψηλά Φάνη, με το καλό στα επόμενα! Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, έμαθα πολλά, το ευχαριστήθηκα (το σημαντικότερο) οπότε πάμε για το επόμενο!
|
|