|
Post by gtziaf on Feb 20, 2018 18:42:35 GMT 2
Φάνη, τα πλαϊνά από τις ζώνες δένουν στις βάσεις του καθίσματος. Τώρα, επειδή τα περισσότερα κιτ δεν έχουν, απλά κόλλησε τις, στο πλαϊνό τοίχωμα του καθίσματος, αφου τις περάσεις φυσικά από τις τρύπες. Αν δεν ανοίξεις πόρτες δεν φαίνεται τίποτα σε εκείνο το σημείο. Τώρα πίσω, πρέπει να πιάσουν χιαστή. Απλά έλεγξε φώτο αναφοράς του συγκεκριμένου αγωνιστικού, αν πιάνουν στο ρολ μπαρ ή την εταζέρα της μπανιέρας του κόκπιτ. Τέλος αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ: www.doubledgarage.com/?p=2925Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 20, 2018 19:44:53 GMT 2
Φάνη, τα πλαϊνά από τις ζώνες δένουν στις βάσεις του καθίσματος. Τώρα, επειδή τα περισσότερα κιτ δεν έχουν, απλά κόλλησε τις, στο πλαϊνό τοίχωμα του καθίσματος, αφου τις περάσεις φυσικά από τις τρύπες. Αν δεν ανοίξεις πόρτες δεν φαίνεται τίποτα σε εκείνο το σημείο. Τώρα πίσω, πρέπει να πιάσουν χιαστή. Απλά έλεγξε φώτο αναφοράς του συγκεκριμένου αγωνιστικού, αν πιάνουν στο ρολ μπαρ ή την εταζέρα της μπανιέρας του κόκπιτ. Τέλος αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ: www.doubledgarage.com/?p=2925Καλή συνέχεια Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο. ´Οχι, δεν θα ανοίξω πόρτες, οπότε θα τις κολλήσω στα πλαϊνά τοιχώματα. Ναι ψάχνω φωτό από το συγκεκριμμένο αγωνιστικό αλλά ακόμη δεν έχω βρει που ακριβώς δένουν πίσω. Αν δεν βρω, θα τις δέσω στο roll bar, εκτός αν κάποιος άλλος φίλος στο φόρουμ γνώριζει. Ευχαριστώ και πάλι.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 20, 2018 19:54:51 GMT 2
Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και ξεκίνησα το carbon fiber για το εσωτερικό. Πρώτη μου φορά και σε αυτό, αλλά ομολογώ ήταν απόλαυση να δουλεύω με το Carbon fiber της SM. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Τα πατρόν κάνουν την διαφορά ώστε οι ενώσεις στα πολύπλοκα κομμάτια να περνούν απαρατήρητες, οπότε υπάρχει σίγουρα χώρος για βελτίωση. Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα κομμάτια, ελπίζω αύριο-μεθαύριο να έχω τα ολοκληρώσει. Καλή συνέχεια σε όλους.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 24, 2018 16:06:40 GMT 2
Ολοκληρώσαμε το Carbon Fiber στο εσωτερικό και στις πόρτες (νομίζω έκατσε καλά - ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αν αναλογισθεί κανείς ότι ήταν η πρώτη μου φορά) και αρχίσαμε να συναρμολογούμε την μπανιέρα. Βάλαμε και τις απαραίτητες χαλκομανίες και χρησιμοποιήσαμε Bare Metal Foil για το δέσιμο στον πυροσβεστήρα. Επόμενο βήμα η ζώνη και ολοκλήρωση της μπανιέρας καθώς επίσης και η ολοκλήρωση των τροχών αφού έφθασε το stencil καθώς επίσης και οι βαλβίδες μαζί με κάποια stickers για το GT-R 34. Καλό Σ/Κ και καλό μοντελάρισμα σε όλους. Φάνης.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 25, 2018 8:57:36 GMT 2
Φάνη εξαιρετικά τα κάρμπον. Ο καλός μοντελιστής φαίνεται, από την πρώτη προσπάθεια. Βάλε και 2-3 καλωδιώσεις στο εσωτερικό (π.χ. σωλήνας πυροσβεσης, ηλεκτρονικά, κλπ) και είσαι σούπερ. Θα δείξει αμέσως. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 25, 2018 9:35:28 GMT 2
Εξαιρετικά καθαρή δουλειά Φάνη! Συγχαρητήρια!!! Τι τα θες τα βρωμίσματα;;; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Feb 25, 2018 20:37:56 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά με το εσωτερικό!!! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 26, 2018 18:32:13 GMT 2
Γιώργο, Κωνσταντίνε, Παύλο, Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Ας ελπίσουμε ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα καταφέρουμε ενα αξιοπρεπές αμάξωμα ... θα αφήσω Γιώργο κάποια απλή καλωδίωση για το τέλος (να μην δείχνει άδειο), ίσως θα χρειαστώ την βοήθεια σου. Σειρά παίρνει το αμάξωμα που έχει καθαριστεί, χαραχθεί, ασταρωθεί, τριφτεί, πλυθεί και αύριο θα πέσει το βασικό χρώμα... Προς το παρόν τελείωσα τους τροχούς, έβαψα πρώτη φορά με τα στένσιλς (flat white) και πέρασα λίγο smoke από πάνω (της Tamiya τα clear χρώματα δεν τα αραιώνω, ισως κάνω λάθος) - δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, και πέρασα και τις βαλβίδες (δεν είμαι σίγουρος αν είναι στη σωστή θέση, αλλά με 0.5mm τρυπανάκι που είχα μόνο στην εσοχή μπορούσα να τρυπήσω χωρίς να καταστρέψω τις ζάντες). Οι φωτό δεν είναι πολύ καλές αλλά παίρνετε μια ιδέα. Τις έχω προσαρμόσει και στο σασί με τα polycaps και νομίζω είναι εντάξει. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by alex78 on Feb 26, 2018 21:37:02 GMT 2
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα Φάνη ειδικά αν αναλογιστείς ότι είναι οι πρώτες σου προσπάθειες πάνω στην θεματολογία, ποιοτική και μερακλίδικη η δουλειά σε μπανιέρα και ζαντικό!!! Με το καλό τα βαψίματα...
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 27, 2018 10:35:16 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 27, 2018 17:44:01 GMT 2
Ωραίο και στρωτό βάψιμο, τελικά τι επέλεξες Gravity ή ZP....?
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 27, 2018 19:15:45 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη,
ZP, το αντίστοιχο του TS44. Ευχαριστημένος με το χρώμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2018 9:14:00 GMT 2
Οι τροχοί πολύ πετυχημένοι, αν και θα προτιμούσα τις βαλβίδες λιγότερο "οριζόντιες"... Το χρώμα γλυκύτατο, ανυπομονώ να το δώ να γυαλίζει! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 28, 2018 14:54:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Έχεις δίκιο για τις βαλβίδες. Έχουν όμως κάποια κλίση αφού τις έβαλα στην εσοχή. Θα τις προτιμούσα και εγώ πιο «παράλληλες», όμως ήθελα μικρότερο τρυπανάκι 0.3 mm (μου έχουν σπάσει όλα και πρέπει να αγοράσω καινούργια) και το 0.5 που χρησιμοποίησα κατάλαβα ότι θα κάνει ζημιά στην ζάντα αν τις έβαζα διαφορετικά. Το έχω όμως στα υπόψιν για τα επόμενα! Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2018 17:40:04 GMT 2
Δοκίμασε το ακόλουθο τρικ: Στερεώνεις τη ζάντα κάπως ώστε να μην κουνιέται καθόλου. Κρατάς με μια λαβιδούλα την βαλβίδα ακουμπισμένη στη ζάντα στη θέση και στην κλίση που θες. Ακουμπάς πάνω στην μεταλλική βαλβίδα ένα (ζεστό) κολλητήρι πιέζοντας ελαφρά. Σε λίγα δευτερόλεπτα το μέταλλο θ' αρχίσει να βυθίζεται στο πλαστικό σαν σε βούτυρο... Καλό είναι να εξασκηθείς πρώτα στην τεχνική πάνω σε μια άσχετη μάζα πλαστικού (π.χ. από ένα tree) και με ένα φτηνότερο κομμάτι μετάλλου (π.χ. βιδούλα από γυαλιά) αντί για την βαλβίδα! Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 28, 2018 19:19:53 GMT 2
Δοκίμασε το ακόλουθο τρικ: Στερεώνεις τη ζάντα κάπως ώστε να μην κουνιέται καθόλου. Κρατάς με μια λαβιδούλα την βαλβίδα ακουμπισμένη στη ζάντα στη θέση και στην κλίση που θες. Ακουμπάς πάνω στην μεταλλική βαλβίδα ένα (ζεστό) κολλητήρι πιέζοντας ελαφρά. Σε λίγα δευτερόλεπτα το μέταλλο θ' αρχίσει να βυθίζεται στο πλαστικό σαν σε βούτυρο... Καλό είναι να εξασκηθείς πρώτα στην τεχνική πάνω σε μια άσχετη μάζα πλαστικού (π.χ. από ένα tree) και με ένα φτηνότερο κομμάτι μετάλλου (π.χ. βιδούλα από γυαλιά) αντί για την βαλβίδα! Καλή επιτυχία! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Καλό ακούγεται! Θα εξασσκηθώ να δω τι θα καταφέρω! Καλό βράδυ.
|
|