|
Post by Φάνης on Feb 7, 2018 14:22:53 GMT 2
Μικρή πρόοδος σήμερα με τα δισκόφρενα. Μου αρέσει να μασκάρω κάποιες φορές όταν χρειάζεται να πέσουν 2 χρώματα σε κυκλικές επιφάνειες με το panzer putty (που το χρησιμοποιώ και για παραλλαγές και στις ζάντες σε άρματα και οχήματα όταν πρέπει να βάψω) γιατί είναι πολύ εύχρηστο, αφαιρείται εύκολα, δεν αφήνει λεκέδες, και ξαναπαίρνει το χρώμα του όταν τελειώσει. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το X11 της Tamiya που πρότειναν οι οδηγίες αλλά είναι αυτό που είναι. Θα βάλω τις χαλκομανίες και θα κάνω και pin wash με το panel line της Tamiya (black), και σιγά-σιγά ολοκληρώνω το σασί. Εχω μασκάρει και βάψει με το XF-60 για το Kevlar που προτείνει η Tamiya (ένα σημείο φαίνεται στο βάθος στην 2η φωτό). Θα διορθωθούν κάποια σημεία με πινελάκαι και σμάλτο χρώμα (semi-gloss black). Περισσότερες φωτό απο το ολολκληρωμένο σασί στις επόμενες ημέρες. Ερώτηση: Να βάψω με μια οδοντογλυφίδα τους πύρους με κάποια ασημί χρώμα για να υπάρχει και η αντίθεση με το X-31;
|
|
|
Post by alex78 on Feb 7, 2018 14:58:54 GMT 2
Ωραία προχωράει Φάνη! Οι πείροι νομίζω θα δείξουν καλύτερα με ένα τόνισμα ασημί χρώματος. Ερώτηση: Το Panzer Putty προσφέρει τις ίδιες ιδιότητες του γνωστού maskol ή και κάτι παραπάνω?
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 7, 2018 18:02:57 GMT 2
Καθαρή δουλειά! Συμφωνώ με τον Αλέξη για τον τονισμό των πίρων, θα πρότεινα το Silver από τα Enamel της Model Master. Εναλλακτικά (και πιο απλά...) το ασημένιο μαρκαδοράκι της Edding στα 0.8 mm.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2018 19:43:31 GMT 2
Αλέξη, Κωνσταντίνε,
Ευχαριστώ πολύ. Το ασημένιο χρώμα που έχω και χρησιμοποίησα είναι το Silver της Model Air σειρά της Vallejo που δεν είναι και άσχημο. Επίσης πέρασα της χαλκομανίες στις δαγκάνες και ένα pin wash στα δισκόφρενα και στους πύρους να αναδειχθούν λίγο. Όλα τα κομμάτια είναι έτοιμα για συναρμολόγηση (αύριο), θα ανεβάσω και φωτογραφίες.
Το μαρκαδοράκι είναι καλή ιδέα Κωνσταντίνε, έχω μόνο μαύρο δυστυχώς αλλά το καταγράφω στα υπόψιν για μελλοντική αγορά.
Όσο αναφορά το Panzer Putty Αλέξη, δεν είναι υγρό όπως το Maskol της Humbrol ή το Micro Mask της Microscale (τα οποία επίσης χρησιμοποιώ). Στα δισκόφρενα απλώς έβαλα ένα σβολάκι στο κέντρο, το πάτησα με το δάκτυλο να απλωθεί, και με μια οδοντογλυφίδα το άπλωσα μέχρι εκεί που ήθελα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεγάλες επιφανείες, σε ό,τι μέγεθος ή σχήμα θέλεις, αφού μπορείς να το απλώσεις και να ατο κόψεις με x-acto ή ψαλίδι. Πιστεύω είναι μια καλή προσθήκη εργαλειοθήκη μας!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2018 20:20:40 GMT 2
Επίσης, έχω αρχίσει να δουλεύω λίγο τα λάστιχα. Αφαίρεσα την ραφή σε ένα από αυτά. Πως το βλέπεται; Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο σε αυτό; Να το καθαρίσω ή να το περάσω κάτι;
|
|
|
Post by alex78 on Feb 7, 2018 20:31:10 GMT 2
Καλύτερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν, άψογο καθάρισμα! Θεωρώ πως ούτε ιδιαίτερα γυαλιστερά δείχνουν για να χρειάζονται κάποιο ματάρισμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 8, 2018 16:16:08 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη, Θα καθαρίσω και τα υπόλοιπα και θα περάσω τις χαλκομανίες. Δεν θα φαίνεται το φιλμ; Χρειάζεται να τις περάσω με κάτι απο πάνω; Θα ασταρώσω και θα βάψω και τις ζάντες. Η Tamiya προτείνει X-2 (gloss white). Χρειάζεται να τις περάσω και ένα gloss βερνίκι απο πάνω; Εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσα το σασί και θα προχωρήσω με την μπανιέρα και το εσωτερικό. Θα αφήσω το αμάξωμα για το τελευταίο, να το ευχαριστηθώ με τις χαλκομανίες
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 8, 2018 16:30:10 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 8, 2018 22:28:23 GMT 2
Δεν θα φαίνεται το φιλμ; Χρειάζεται να τις περάσω με κάτι απο πάνω; Προσωπικά (στην μέχρι τώρα μικρή εμπειρία) δεν μου έχει τύχει να φανεί το φίλμ πάνω στο ελαστικό. Και όπου υπήρξε μια ιδέα εμφάνισης με μια υποψία βελτιωτικού decals ξεμπέρδεψα. Περίμενε όμως να απαντήσει και κάποιος άλλος φίλος. Θα ασταρώσω και θα βάψω και τις ζάντες. Η Tamiya προτείνει X-2 (gloss white). Χρειάζεται να τις περάσω και ένα gloss βερνίκι απο πάνω; Θεωρώ πως αν μπορείς να αποφύγεις της Tamiya κάν'το, τόσα αξιόλογα λευκά κυκλοφορούν στην αγορά. Ένα glossάρισμα μιάς και το λευκό είναι λίγο ''ιδιότροπο'' χρώμα δεν θα του έκανε κακό. Η δουλειά στο σασί πολύ προσεγμένη Φάνη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2018 18:29:06 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη.
Σκοπός είναι να το φτιάξω από το κουτί, αφού είναι το πρώτο μου αγωνιστικό κσι να πάρω τον χρόνο μου με τις χαλκομανιες και το γυάλισμα του αμαξώματος. Λογικά θα του βάλω ζώνες και όχι της χαλκομανιες του κιτ.
Με την ευκαιρία, πιο είναι το πρόβλημα με τις άσπρες ζάντες της Tamiya; Όχι σωστές; Που μπορώ να βρώ άλλες αν χρειαστεί να τις αλλάξω; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Έχω καθαρίσει όλα τα λάστιχα και σκεφτόμουν να ολοκληρώσω τους τροχούς, αλλά μπορώ να τους αφήσω και για το τέλος.
|
|
|
Post by czt on Feb 9, 2018 18:41:56 GMT 2
τα ελαστικα πως τα καθαριζεις?
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2018 18:54:28 GMT 2
τα ελαστικα πως τα καθαριζεις? Καλησπέρα, με χαρτόλιμες, αυτές που έχουν σφουγγαράκι στην μέση. Όταν επιστρέψω σπίτι θα ανεβάσω φωτό.
|
|
|
Post by czt on Feb 9, 2018 18:57:18 GMT 2
πολυ ωραια αν μπορεις να μου πεις και απο τη ειδους καταστημα το προμηθευτικες για να βρω.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2018 21:42:10 GMT 2
πολυ ωραια αν μπορεις να μου πεις και απο τη ειδους καταστημα το προμηθευτικες για να βρω. Κωνσταντίνε, Αυτές είναι οι χαρτολίμες που χρησιμοποιώ, όχι μόνο για τα ελαστικά, αλλά και στα πλαστικά μέρη του μοντέλου, εκτός αν είναι κατι πολύ χοντρό, το οποίο πρώτα το περνάω με τις σιδερένιες λίμες της Tamiya, και μετά συνεχίζω με τις χαρτολίμες. Είνα της Ultimate Modelling Products (UMP), και είναι πράγματι πάρα πολύ καλές, καθαρίζουν με ενα τρίψιμο σε πανάκι, και πλένονται κιόλας. Υπάρχουν διαφορα grades και shapes για διάφορες δουλειές. Καλό βράδυ. www.umpretail.com/collections/building
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2018 21:47:03 GMT 2
‘Εχω αρχίσει να καθαρίζω τα λίγα μέρη από τα οποία αποτελείτε το εσωτερικό του κιτ. Δεν με πολυαπασχολεί αφού θα φτιαχτεί απο το κουτί. Λογικά αυτό είναι ραφή στο κάθισμα και θέλει καθάρισμα, έτσι δεν είναι;
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 9, 2018 21:59:49 GMT 2
Φανη καλη αρχη!! Αν και απ οτι βλεπω κοντευεις να τελειωσεις Αγαπαμε τα Γκοτζιλακια...αγαπαμε τα Καλσονικ <3 Ευγεε Οοοχι οχι δε θα πω οτι αραχνιαζει στο παγκο μου το ιδιο μοντελο Καλη συνεχεια
|
|