|
Post by Φάνης on Mar 10, 2018 20:35:08 GMT 2
Βρήκα χρόνο αυτήν την εβδομάδα και έκανα κάποια πρόοδο στο γκοτζιλάκι! ´Εφτιαξα ζώνη 5 σημείων από το σετ της Scale Motorsport στις οποίες εφάρμοσα και μέρος απο την χαλκομανία που έδινε η Tamiya για ζώνη. Την ζώνη την πέρασα σταυρωτά πίσω όπως μου έδειξε ο Γιώργος και την κόλλησα κάτω στην εταζέρα. Δεν υπάρχει καθόλου χώρος στην μπάρα του roll cage, εφάπτεται σχεδόν με το κάθισμα, και δεν βρήκα φωτό απο το πραγματικό να δω που ακριβώς έδενε. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα ακόμη και τώρα που δεν έχει καπακωθεί...Επίσης, πρόσθεσα Bare Metal Foil στον καθρέπτη του κόκπιτ, και έντυσα με Carbon Fiber τα μαρσπιέ και μπροστά στο σασί. Δεν έχω φωτό απο το κόκπιτ του πραγματικού, και επειδή δεν είχα προνοήσει για τυχόν απλές καλωδιώσεις στο σύστημα πυρόσβεση, ηλεκτρονικά και άλλα, για να μην βάζω κατι στην τύχη, σκέφτομαι στο συγκεκριμμένο να μην τα προσθέσω.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 10, 2018 20:42:52 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 11, 2018 9:38:30 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Φάνη! Οι χαλκομανίες στα καθρεφτάκια, όλα τα λεφτά! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 11, 2018 10:33:24 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε.
Η Tamiya δίνει και metal transfers για τους καθρέπτες, θα τοποθετηθούν στο τέλος.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 12, 2018 19:45:15 GMT 2
Φάνη, δεν χρειάζεται να γυαλίζεις το χρώμα. Λέμε όσο πιο smooth επιφάνεια, τόσο καλύτερα αλλά εδώ τα πρώτα χέρια 2Κ θα είναι mist, οπότε θα σου "χαλάσει" τη λεία επιφάνεια ούτως ή αλλιώς, πριν το πρώτο wet. Είναι λίγο υπερβολή κι επίσης είναι επικίνδυνο μήπως αντιδράσει το 2Κ με τις κρέμες. Οπότε πλύνε πολύ καλά τα μοντέλα πριν βερνικώσεις. Επίσης, τα κοψίματα κάνε τα όσο η χαλκομανία είναι "ενεργή", για να να εφαρμόσει μέσα στην εγκοπή με λίγο βελτιωτικό. Πάντως φανταστικό το βάψιμο και η εφαρμογή των χαλκομανιών. Μπράβο Φάνη
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 12, 2018 20:13:17 GMT 2
Ευχαριστώ. Γιώργο, Τις χαλκομανίες στις εσοχές τις έχω χαράξει ήδη και έκατσαν οκ με λίγο βελτιωτικό. Επίσης έχω βάψεις και τις αντιθαμβωτικές επιφάνειες στα clear parts να είναι έτοιμα. Θέλουν λίγο άγγιγμα με μια οδοντογλυφίδα σε 2-3 σημεία, αλλά νομίζω είμαι ευχαριστημένος. Θα πλύνω το μοντέλο όπως προτείνεις αύριο πρωί, θα το αφήσω να στεγνώσει 24 ώρες και μετά η πρώτη μου φορά με 2Κ. Ο θεός βοηθός
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2018 11:23:06 GMT 2
Πεντακάθαρη και ποιοτική δουλειά στην καμπίνα, άψογη εφαρμογή των decals και καταπληκτικό βάψιμο! Γενικότερα η συνολική σου προσέγγιση στο θέμα δείχνει ότι κατέχεις το άθλημα Φάνη! Αναμένουμε το βερνίκωμα, εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εντυπώσεις απο τις συγκεκριμένες κρέμες...?
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 14, 2018 18:56:57 GMT 2
Πεντακάθαρη και ποιοτική δουλειά στην καμπίνα, άψογη εφαρμογή των decals και καταπληκτικό βάψιμο! Γενικότερα η συνολική σου προσέγγιση στο θέμα δείχνει ότι κατέχεις το άθλημα Φάνη! Αναμένουμε το βερνίκωμα, εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εντυπώσεις απο τις συγκεκριμένες κρέμες...? Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε Αλέξη. Υπερβάλεις λίγο όμως! Σίγουρα δεν είμαι πρωτάρης στον μοντελισμού αλλά δεν θεωρώ πεπειραμένο τον εαυτό μου στο συγκεκριμμένο είδος. Απέχω πολύ από τις ωραίες κατασκευές στο φόρουμ αλλά ελπίζω σιγά-σιγά να γίνομαι καλύτερος, ειδικά με τα εποικοδομητικά σας σχόλια και βοήθεια. Όσον αφορά τις κρέμες Novus, δεν έχω με κάτι να τις συγκρίνω. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ κρέμες, είδα ότι ήταν popular στούς μοντελιστές αυτοκινήτων στην Αμερική που ήμουν και τις αγόρασα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια διαφορά με τις άλλες, τουλάχιστον σημαντική. Σήμερα το πρωί έπεσε 2K βερνικι. Θα ανεβάσω φωτό σε λίγο!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 14, 2018 19:38:08 GMT 2
Σήμερα το πρωί έπεσε 2Κ βερνίκι. Επειδή ήταν η πρώτη μου φορά (και σε αυτό!), θεώρησα το μοντέλο ως πειραματόζωο να δω τι θα καταφέρω. Ομολογώ ότι είχα λίγο αγωνία (θυμήθηκα τότε που έδινα πανελλαδικές ).... Τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη και αντί για το 2Κ της Gravity Colors χρησιμοποίησα το 2Κ της Zero που είχα αλλά δυστυχως το αρχικό, όχι το Diamond που είναι πολύ καλύτερο. Έπεσαν 2 ελαφρά χέρια, με διαφορά 5 λεπτών και μετά 1 μελωμένο χέρι μετά από 20 λεπτά, αφού του πρόσθεσα 5% έξτρα Thinner στο αρχικό μείγμα. Υπαρχουν 2-3 ίχνη σκόνης σε κάποια σημεία, αλλά αυτό που φαίνεται είναι το μπιμπίκι στην οροφή που οδηγεί στο πίσω παράθυρο. Δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε και δεν ομαλοποιήθηκε όπως το υπόλοιπο... Πως το βλέπετε γενικά; Τι προτείνετε να κάνω και πότε (εννοώ χρονική στιγμή). Ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 15, 2018 12:07:01 GMT 2
Γενικά πολύ ωραίο! Το μπιμπίκι είναι της ηλικίας... Συνιστώ Frezyderm!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 16, 2018 8:30:34 GMT 2
Γενικά πολύ ωραίο! Το μπιμπίκι είναι της ηλικίας... Συνιστώ Frezyderm! Χα, χα, καλό Κωνσταντίνε! Το ερώτημα είναι πως να το αντιμετωπίσω. Να απομονώσω αποκλειστικά αυτό το σημείο με masking tape και να το τρίψω με micromesh και μετά compounds να δω πως θα είναι σε σχέση με το υπόλοιπο; Να αρχίσω από 1000; Μπορώ από τώρα, ή να το αφήσω ακόμη κάποιες ημέρες; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 16, 2018 10:29:26 GMT 2
Γενικά πολύ ωραίο! Το μπιμπίκι είναι της ηλικίας... Συνιστώ Frezyderm! Χα, χα, καλό Κωνσταντίνε! Το ερώτημα είναι πως να το αντιμετωπίσω. Να απομονώσω αποκλειστικά αυτό το σημείο με masking tape και να το τρίψω με micromesh και μετά compounds να δω πως θα είναι σε σχέση με το υπόλοιπο; Να αρχίσω από 1000; Μπορώ από τώρα, ή να το αφήσω ακόμη κάποιες ημέρες; Ευχαριστώ. Φάνη πολύ ωραίο το βερνίκωμα. Αν τα δικά μου ήταν έτσι την πρώτη φορά, θα ... Το φαινόμενο που αντιμετώπισες λέγεται fisheye. Είναι σχετικά συνηθισμένο στο βερνίκωμα με 2Κ. Μπορεί να συμβεί είτε γιατί στην επιφάνεια υπάρχει κάποιο σκουπιδάκι ή το σημείο που δημιουργείτε δεν είναι καλά πλυμένο ή έχει "λάδι" π.χ. από τις αλοιφές που χρησιμοποίησες. Σε άλλη περίπτωση συμβαίνει λόγου συνεχούς ή στιγμιαίου φτυσίματος του αερογράφου. Κρατήρας μπορεί να γίνει επίσης μετά από αντίδραση του βερνικιού με τις χαλκομανίες. Όπως και να έχει σε αυτή τη φάση οι χαλκομανίες έχουν σκαλοπάτι με το βερνίκι, οπότε το τρίψιμο είναι απαραίτητο. Το πρώτο βερνίκωμα το τρίβουμε με 2000άρο (ή Micromesh 4000) για να έρθουν οι χαλκομανίες σε ένα ίδιο επίπεδο με το χρώμα. Το σημείο γύρω από την τρύπα, πέρασε το με 1500 στην αρχή και μετά όλο το μοντέλο με το 2000. Πλένεις καλά και ψεκάζεις 2 καλά χέρια βερνίκι. Το 2ο πιο αραιωμένο, όπως σωστά έπραξες στην πρώτη διαδικασία. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 16, 2018 14:28:05 GMT 2
Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο! Θα προχωρήσω όπως με συμβουλεύεις. Θα χρησιμοποιήσω για τον σκοπό τα Tamiya sponges 1500 και 2000, βρεγμένα. Θα αφήσω τα micromesh που έχω για το τελικό τρίψιμο, μετά που θα στεγνώσει ο νέος γύρος από βερνίκι. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Mar 21, 2018 19:33:32 GMT 2
Πραγματικά εντυπωσιακό βερνίκωμα!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 22, 2018 19:43:00 GMT 2
Πραγματικά εντυπωσιακό βερνίκωμα!!! Ευχαριστώ πολύ Αλέξη. Να δούμε το τελικό αποτέλεσμα μετά το γυάλισμα πως θα δείχνει...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 26, 2018 11:36:41 GMT 2
Κάναμε κάποια πρόοδο τις τελευταίες ημερες! 1) Ενσωματώσαμε την μπανιέρα στο σασί και προσθέσαμε και τις εξατμίσεις. Είχα σκοπό να αλλάξω τις απολήξεις τους με μεταλλικές (έχω κάποια Aluminium tubes) αλλά δεν είχα στη σωστό διάμετρο. Οπότε χρησιμοποίησα τις πλαστικές του κιτ, αλλά λέπτυνα πρώτα τα χείλη τους στο εσωτερικό και μετά τις έβαψα με το ωραίο μεταλλικό σμάλτο Steel της ΑΚ (True Metal, έχω όλη την σειρά της ), με πινελάκι και μετά το γυάλισα με ένα πανάκι, και έσταξα λίγο Black Color της Vallejo στο εσωτερικό. 2) Βάψαμε τα μαύρα μέρη στα clear parts και περάσαμε τα 2 decal. 3) Ολοκληρώσαμε το γυάλισμα στο αμάξωμα κτλ. Αφού μετά το βερνίκωμα τρίψαμε με διάφορα micromesh (all the way to 12000, αφού είχα σκοπό να γυαλίσω με το χέρι) τελικά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ταχυτροχό! Χρησιμοποίησα επίσης τις 2 πρώτες κρέμες Meguiar’s από τις 3 (ακολουθώντας τον αρχηγό, αφού τις βρήκα σε μαγαζί εδώ) και θα χρησιμοποιήσω την 3η (κερί) όταν ολοκληρώσω το βάψιμο με το πινελάκι για τις μαύρες περιοχές και σε καποιά αλλα σημεία που πρέπει να βάψω με ασημένιο. Για το γυάλισμα χρησιμοποίησα το Micromot 50-E της Proxxon που έχω για διάφορες μοντελιστικές δουλειές, και μετά το έπλυνα με απεσταγμένο νερό και αφαίρεσα τις κρέμες απο το εσωτερικό προσεκτικά (με μαλακή οδοντόβουρτσα μέσα στο νερό), και σκούπισμα με κατάλληλο πανάκι που δεν αφήνει γρατζουνιές. Μπορώ να πω ότι το tutorial με τον σύνδεσμο που έχει ανεβάσει ο Γιώργος για το γυάλισμα ήταν πολύ βοηθητικό (όπως φυσικά και αυτό για το βάψιμο-βερνίκωμα). Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μπορώ να πω και πιστεύω στο 2ο αμάξι μου να είναι καλύτερο! Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμμένο αμάξωμα δεν ήταν το εύκολοτερο να τριφτεί για να εξαλειφθούν όλα τα high spots, οπότε προσπάθησα για το καλύτερο. Αναμένω τα σχόλια-παρατηρήσεις σας. Σιγά-σιγά οδεύουμε προς την συναρμολόγηση αλλά δεν βιάζομαι να μην συμβεί κανένα ατύχημα τελευταίας στιγμής, οπότε θα το πάω αργά! Ερώτηση: Το εσωτερικό στον ουρανό και στα πλαϊνά αν τα βάψω μαύρο ματ με το πινελάκι είναι εντάξει ή να χρησημοιποήσω κάποιο άλλο χρώμα μπλε απόχρωσης, κοντά στο βασικό χρώμα; Ευχαιστώ πολύ και καλή εβδομάδα σε όλη την μοντελιστική παρέα.
|
|