|
Post by gtziaf on Mar 31, 2018 10:21:49 GMT 2
Σούπερ βγήκε Φάνη. Μπράβο και πάλι. Νομίζω, τώρα μπορείς να εκτιμήσεις και να καταλάβεις πληρέστερα την υποστήριξή που παρέχουν τα μέλη του SCW. Πολλές τεχνικές και υλικά (π.χ. επιλογή υλικών γυαλίσματος, τρόπος γυαλίσματος, κλπ) που σωστά ρώτησες και χρησιμοποίησες με επιτυχία, για να επιλεχθούν ή βελτιστοποιηθεί η χρήση τους, πέρασαν από φάσεις δοκιμών, επιτυχιών ή αποτυχιών, με το ανάλογο κόστος σε χρόνο και χρήμα, για να φθάσουν να είναι διαθέσιμα, ως γνώση, στο κάθε μέλος του SCW. Αυτό δεν συμβαίνει, όπως μάλλον αντιλήφτηκες, σε κανένα άλλο φόρουμ. Αλλά, πρέπει να σεβόμαστε αυτή τη δουλειά που γίνεται εδώ, τον χρόνο που καταναλώθηκε για μας, πόσο μάλλον όταν ωφελούμαστε, έστω και 1% από αυτή. Νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω και σε τι αναφέρομαι. Προφανώς ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να πράττει όπως του αρέσει. Εγώ σου εκθέτω την άποψη μου και εσύ αν θέλεις την ασπάζεσαι ή όχι. Νο bad feelings απλά ένας προβληματισμός. Σου εύχομαι να έχεις πολύ και ποιοτικό χρόνο με τους δικού σου. Τι θα ακολουθήσει; F1;
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 31, 2018 10:51:19 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο,
‘Οταν επιστρέψω, θέλω να δουλέψω πάνω στο Porsche 934 RSR και σκέφτομαι να ξεκινήσω μια από τις F1 της Fujimi που πήρα απο εσένα. Ανυπομονώ να ανοιξω το δέμα με το καλό απο εβδομάδα!
Απο τα γραφόμενα σου όμως, αντιλαμβάνομαι ότι έπραξα κάτι που δεν είναι σωστό. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς. Αν έχει να κάνει με το ότι ανέβασα φωτό σε κάποιο άλλο ελληνικό φόρουμ και στο Facebook στην προσωπική μου σελίδα και σε καποια άλλα groups, έβαλα το αντίστοιχο link για την αναλυτική κατασκευή ώστε ο καθένας να μπορεί να την παρακολουθήσει και αν θέλει να εγγραφεί στον SCW.
Αν αυτό δεν είναι σωστό ή είναι κάτι όλλο, σε παρακαλώ στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει να δω τι λάθος έκανα ώστε να μην επαναληφθεί.
Φιλικά, Φάνης,
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2018 12:04:52 GMT 2
Δεν υπάρχει θέμα λάθους Φάνη. Απλά όπως καταθέτω την μοντελιστική μου άποψη, έτσι καταθέτω και την "ηθική - συμπεριφοριστική". Και δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή... Εγώ αν κάποιος με "αγκάλιαζε" σε μια κατασκευή και κατανάλωνε χρόνο για μένα, δεν θα πήγαινα να ποστάρω κάπου άλλου. Αλλά αυτό είναι ξαναλέω η δική μου οπτική ή εσύ μπορεί να μην νιώθεις έτσι. Και προφανώς δεν κερδίζω ούτε χάνω αν ποστάρεις σε άλλους ή όχι. Ούτε χορηγούς έχουμε, ούτε υποστηρικτές και ότι βλέπεις είναι προσωπική δουλειά, κατά βάση προσωπικά έξοδα και η συμμετοχή - αγάπη - μεράκι των μελών. Οπότε δεν κάνει καμία διαφορά. Το θέμα είναι καθαρά, ας το πούμε "ηθικό" και το ανέφερα επειδή διέκρινα πραγματική αγάπη και μεράκι για το χόμπυ, σε σένα, από το πρώτο σου ποστ... Επίσης, προφανώς δεν υπάρχει θέμα με το FB και σε τιμάει που έβαλες το λινκ. Για το άλλο φόρουμ η προσθήκη λινκ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, γιατί δεν είναι όλοι χαλαροί, όπως εμείς. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το ξέρεις, για αυτό θα σου το εξηγήσω με προσωπικό μνμ, μόλις έχω λίγο καθαρό χρόνο. Για να το κλείσουμε, όπως μπορείς να εστερνιστείς ή όχι μια μοντελιστική μου συμβουλή, έτσι μπορείς να αποδεχθείς ή όχι την συγκεκριμένη άποψη μου. Ούτε σενάρια, ούτε λάθη, ούτε τίποτα. Ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να ακολουθήσει τα δικά του θέλω. Περιμένω εντυπώσεις από το πακέτάκι
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 31, 2018 12:10:38 GMT 2
Μπορεί να μου πεις κάποιος πως χρησιμοποιούμε τα Metal transfers της Hobby Design? Ευχαριστώ. Σαν κανονικές χαλκομανίες... Προσοχή: γενικά οι μεταλλικές χαλκομανίες κολλάνε πολύ δυνατά. Επομένως η τοποθέτηση γίνεται με μεγίστη ακρίβεια από τη μια άκρη, γιατί αν κολλήσει, κόλλησε! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, νόμιζα ότι είχα απαντήσει στην συμβουλή σου. Μάλλον το αμέλησα απο την χαρά μου να πάω να τα εφαρμόσω! Κόλλησαν όμορφα τα Metal transfers, πρόσεξα ότι με λίγο Microsol πριν την εφαρμογή τους, δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και τα κεντράρισα σωστά (όπως μου είπες για να μην έχω πρόβλημα μετακίνησης), μπορούσα να τα μετακίνησω εύκολα όπως τα απλά decals. Ισως αυτό έχει να κάνει με τα συγκεκριμμένα, και όχι με όλες τις μεταλλικές χαλκομανίες. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 31, 2018 13:34:02 GMT 2
Δεν υπάρχει θέμα λάθους Φάνη. Απλά όπως καταθέτω την μοντελιστική μου άποψη, έτσι καταθέτω και την "ηθική - συμπεριφοριστική". Και δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή... Εγώ αν κάποιος με "αγκάλιαζε" σε μια κατασκευή και κατανάλωνε χρόνο για μένα, δεν θα πήγαινα να ποστάρω κάπου άλλου. Αλλά αυτό είναι ξαναλέω η δική μου οπτική ή εσύ μπορεί να μην νιώθεις έτσι. Και προφανώς δεν κερδίζω ούτε χάνω αν ποστάρεις σε άλλους ή όχι. Ούτε χορηγούς έχουμε, ούτε υποστηρικτές και ότι βλέπεις είναι προσωπική δουλειά, κατά βάση προσωπικά έξοδα και η συμμετοχή - αγάπη - μεράκι των μελών. Οπότε δεν κάνει καμία διαφορά. Το θέμα είναι καθαρά, ας το πούμε "ηθικό" και το ανέφερα επειδή διέκρινα πραγματική αγάπη και μεράκι για το χόμπυ, σε σένα, από το πρώτο σου ποστ... Επίσης, προφανώς δεν υπάρχει θέμα με το FB και σε τιμάει που έβαλες το λινκ. Για το άλλο φόρουμ η προσθήκη λινκ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, γιατί δεν είναι όλοι χαλαροί, όπως εμείς. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το ξέρεις, για αυτό θα σου το εξηγήσω με προσωπικό μνμ, μόλις έχω λίγο καθαρό χρόνο. Για να το κλείσουμε, όπως μπορείς να εστερνιστείς ή όχι μια μοντελιστική μου συμβουλή, έτσι μπορείς να αποδεχθείς ή όχι την συγκεκριμένη άποψη μου. Ούτε σενάρια, ούτε λάθη, ούτε τίποτα. Ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να ακολουθήσει τα δικά του θέλω. Περιμένω εντυπώσεις από το πακέτάκι ‘Εγινε Γιώργο, καταλαβαίνω, σου έστειλα και προσωπικό μήνυμα. Καλή συνέχεια.
|
|