|
Post by AlexAmarandos on Feb 10, 2012 11:58:40 GMT 2
Γιώργο πολύ όμορφο το εσωτερικό και πολύ κλάσσικ Ο κλιματισμός είναι όλα τα λεφτά! Συνιθησμένα πράγματα για σένα βέβαια! Καλά τελειώματα : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 10, 2012 18:09:16 GMT 2
Με σκλαβώνεται... όλοι σας... Νιώθω υποχρεωμένος να σας, ξανά, ευχαριστήσω θερμά... Να είστε όλοι καλά... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 12, 2012 10:23:20 GMT 2
Αυτό είναι, αισίως, το τελευταίο update της California, μιας και την επόμενη φορά θα τη δείτε ολοκληρωμένη, καθώς μένουν μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες, για να πάρει τον δρόμο για την βιτρίνα… Αρχικά ασχολήθηκα με το κάτω τμήμα του καπό, όπου προστέθηκε από φύλλο πλαστικού και ένα συρματάκι ο γάντζος ασφάλισης του. Στην εισαγωγή αέρα μπήκε σήτα PE. Στο πλαστικό κάλυμμα του χώρου του κινητήρα, κόλλησα τα σήματα της revell, και έβαλα μια σίτα που δεν είχε το κιτ. Παντού έγινε ελαφρύ στεγνό πινέλο και βάφτηκαν με αλουμίνιο κάποιες βίδες. Στη συνέχεια σειρά είχε ο κινητήρας, που απέκτησε καλωδιώσεις… Δεν το παράκανα, αφενός γιατί τα περισσότερα κρύβονται κάτω από το πλαστικό κάλυμμα και αφετέρου για να είναι σωστό στην κλίμακα και να μην μοιάζει με ξεχαρβαλωμένη ηλεκτρική συσκευή, στα χέρια κάποιου μαστροχαλαστή μπόμπιρα. ;D ;D Ακολούθως ο κινητήρας και το ψυγείο κολλήθηκαν στη θέση τους, χωρίς προβλήματα… Θα κάνω κάποιες επεμβάσεις – πινελιές, αφού κλείσουν αμάξωμα και πάτωμα, με βάση αυτά που θα φαίνονται. Τέλος αντικατέστησα τις απολήξεις των εξατμίσεων, με νέες από κυλινδρικό πλαστικό, μιας και το χρωμιομένο κομμάτι του κιτ είναι επιεικώς μέτριο. Οι εξατμίσεις θα συνδυαστούν με την μεταλλική σήτα που δίνουν τα pe, και βάφτηκε σε προηγούμενο στάδιο της κατασκευής. Τα δισκόφρενα αφού βάφτηκαν με giallo Modena, βερνικώθηκαν με ακρυλικό της gunze, απέκτησαν λογότυπα από τα σήματα του κιτ, και κάποιες μικρές λεπτομέρειες (βίδες και παξιμάδια) από pe, κολλήθηκαν στις ζάντες. Οι ίδιες οι ζάντες, που προέρχονται από τη 599 της Fujimi, βάφτηκαν με το τιτάνιο της alclad, απέκτησαν μπουλόνια βαμμένα chrome silver (με ένα πινελάκι έπαιρνα χρώμα από το μαρκαδόρο της Tamiya, μιας και η συγκεκριμένη απόχρωση είναι καλύτερη από το μπουκάλακι με τον ίδιο κωδικό (x-11)!!) και βαλβίδες από κατάλληλα κομμένο τεντωμένο πλαστικό. Η συνέχεια περιελάμβανε μια εφιαλτική εμπειρία, : : καθώς η πρώτη απόπειρα να ενωθούν το αμάξωμα, η μπανιέρα του εσωτερικού και το σασί, έδειξε ασυμφωνία χαρακτήρων (κάτι που δεν συνέβαινε στα dryfit), κάτι που ευτυχώς ξεπεράστηκε… Οπότε αφού μπουν οι τελευταίες πινελιές, στις οποίες αναφέρθηκα στην αρχή… θα τη δείτε και τελειωμένη… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς… : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 12, 2012 11:34:27 GMT 2
Συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς, όπως άλλωστε αναμενόταν! Η ιδέα να τονιστούν οι "ραφές" ήταν πολύ έξυπνη, και το αποτέλεσμα σε δικαίωσε πανηγυρικά! Επίσης, μού άρεσαν πολύ οι εξατμίσεις! Ερώτηση: οι σφικτήρες που διακρίνονται πίσω από τον κινητήρα είναι ΡΕ ή τους έδινε το κιτ και είναι "απλώς" άψογα βαμμένοι; Καλό τελείωμα!
|
|
|
Post by Sakis on Feb 12, 2012 14:14:19 GMT 2
Γιώργο ειλικρινά ανυπομονώ να το δω τελειωμένο!Έχεις βάλει πολλή έξτρα προσωπική δουλειά που δε θα πάει χαμένη.Κοίτα μόνο μη μου έχεις κουραστεί και δεν είσαι παρών στο GB... Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 12, 2012 15:44:09 GMT 2
Γιωργο θα συμφωνησω με το Θανο, εχεις ριξει αρκετη δουλεια κ σε δικαιωνει απολυτα το αποτελεσμα!! : : Μου αρεσει πολυ η αποχρωση στις ζαντες!!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2012 16:04:47 GMT 2
Γιώργο διευκρίνισε μου σε παρακαλώ ποιός απο τους δυό μαστόρους είσαι..... Α, ναι μωρέ ξέχασα εσύ ασχολείσαι με 1/24 όχι με 1/1.... ;D ;D Κάνε μου την χάρη και πόσταρέ μας την βιτρίνα σου στο σπίτι....έτσι για να μας φτιάξεις ρε παιδί μου την εβδομάδα.... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 12, 2012 17:01:57 GMT 2
Σας ευχαριστώ συμφορουμίτες... Η California τελείωσε, οπότε περιμένω μια καλή μέρα, για να την φωτογραφήσω και να την δείτε... Ερώτηση: οι σφικτήρες που διακρίνονται πίσω από τον κινητήρα είναι ΡΕ ή τους έδινε το κιτ και είναι "απλώς" άψογα βαμμένοι; Νεκ τα έδινε το σετ με τα PE, αλλά όσο και αν προσπάθησα ήταν αδύνατο να τα καμπυλώσω ώστε να ταιριάζουν απόλυτα, οπότε πέρασα το κυκλικό με αλουμινοταινία και επάνω της κόλλησα μόνο τον σφιγκτήρα, αυτό κάθε αυτό, αφού τον έκοψα πρώτα από το PE κομμάτι. Κοίτα μόνο μη μου έχεις κουραστεί και δεν είσαι παρών στο GB... Μην ανυσηχείς... Η μπέμπα δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά υπόσχομα να την περιποιηθώ όσο καλύτερα μπορώ... Φυσικά και θα υποστηρίξω το πρώτο GB του Φόρουμ μας... Μου αρεσει πολυ η αποχρωση στις ζαντες!! Χρηστο, η απόχρωση είναι το μαγνήσιο της alclad και όχι το τιτάνιο που εκ παραδρομής γράφω στην περιγραφή μου ... Το είχα πρωτοχρησιμοποιήσει στις ζάντες της 458 και με εντυπωσίασε και μένα... Είναι το καλύτερο ζαντοχρώμα που έχω χρησιμοποιήσει... Γιώργο διευκρίνισε μου σε παρακαλώ ποιός απο τους δυό μαστόρους είσαι..... Έχω υποβάλει το βιογραφικό μου, για τη θέση του Ντομενικάλι, που βλέπω να τον σουτέρνουν... Λες να έχω ελπίδες... Α... Ντομενικάλι παραιτήσου... τώρα!!!!! : : ΥΓ. Για το άλλο που ζήτησες, το επεξεργάζομαι μιας και δεν μπορώ να σου χαλάσω χατήρι, είσαι και στα μακρινά Χανιά..., οπότε ένας λόγος παραπάνω
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 12, 2012 17:35:18 GMT 2
Γιώργο κάθε φορά που ανοιγω θέμα σου , μένω με ένα χαμόγελο αφού το διαβάσω και το κλείσω... Οι ζάντες με χάζεψαν πραγματικα΄. Όπως είπε και ο Χρήστος πολύ ωραία απόχρωση. Ανυπομονώ να τη δώ τελιεώμένη. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2012 17:40:33 GMT 2
Έχω υποβάλει το βιογραφικό μου, για τη θέση του Ντομενικάλι, που βλέπω να τον σουτέρνουν... Λες να έχω ελπίδες... Αν έχεις λέει, μόνο το καραγκιοζιλίκι που μας παρουσίασε, με τις κλωτσιές τουλάχιστον θα τον πάρουν.... ;D ;D ΤΖΙΑΦΑΣ και ξερό ψωμί λέμε..... : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 12, 2012 18:57:00 GMT 2
Γιώργο κάθε φορά που ανοιγω θέμα σου , μένω με ένα χαμόγελο αφού το διαβάσω και το κλείσω... Να το κοιτάξεις Αγάπιε... Όχι το θέμα... αυτό με το χαμόγελο λέω... ;D ;D Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου... Άντε και το ΣΚ, αν όλα πάνε καλά και μπορείτε και εσείς, θα τα πούμε και από κοντά... ΤΖΙΑΦΑΣ και ξερό ψωμί λέμε..... Κάνε μου την χάρη και πόσταρέ μας την βιτρίνα σου στο σπίτι....έτσι για να μας φτιάξεις ρε παιδί μου την εβδομάδα.... Δεν στο χάλασα το χατήρι... Ορίστε... Η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τα 12άρια, κάποια 48άρια ΠΑ καθώς και τα 24άρια, τις πρώιμης περιόδου της επιστροφής μου στο μοντελισμό.Η άλλη είναι στο σπίτι που διαμένω τώρα στη Χρυσούπολη, και περιλαμβάνει όλα τα τελευταία μοντέλα, να αυτά που σας πρήζω εδώ και άλλου Ελπίζω να πάρω επιτέλους την πολυπόθητη μετάθεση και να τα τοποθετήσω μόνιμα σε ένα καλύτερα οργανωμένο χώρο... : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2012 19:28:19 GMT 2
Εντάξει πλέον η δύσκολη εβδομάδα που έρχεται θα αντιμετωπισθεί με καλύτερη διάθεση..... Πλάκα-πλάκα και στα ''πετούμενα'' μια χαρά τα πήγαινες.... ;D ;D Πλουσιότατη και ποιοτικότατη τουλάχιστον η συλλογή σου!!!! Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες.... : : : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 12, 2012 20:03:19 GMT 2
Μπράβο Γιώργο!!! Εξαιρετική δουλειά φίλε σε όλα τα επίπεδα!!! Απόστολος : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 12, 2012 20:37:01 GMT 2
Γιώργο, με τις τελευταίες φωτό μάς έφτιαξες όχι τη μέρα αλλά το μήνα! Επίσης πρόσεξα οτι η προθήκη της δεξιάς φωτό είναι όμοια με τη δική μου! [Όμως στην ποιότητα του περιεχομένου τους υπάρχει μια μικρήηηηη διαφορά! ] Βλέποντας τις φωτό, σκέφτομαι και το εξής: μήπως θα ήταν ωραίο να δημιουργηθεί και ένα topic με βιτρίνες των ολοκληρωμένων μοντέλων; : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 13, 2012 10:56:11 GMT 2
Μετά τις κόκκινες ραφές στο δέρμα οι ζάντες τα σπάνε όπως λέει και ο υιός!! Δεν είναι λίγο βασανιστικό να ψάχνουμε κάθε φορά επίθετα και επιρρήματα για να δώσουμε μια αίσθηση του τι μας προκαλούν οι φωτό της δουλειάς σου? Προτείνω να σου απαγορέψουμε τα WIP. Κατευθείαν φωτό του τελικού μοντέλου. Σκέπτομαι να το θέσω και σε ψηφοφορία ;D Θερμά συγχαρητήρια κύριε Γιώργο μας. Οι σιαγόνες είναι πράγματι κίτρινες?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 13, 2012 12:04:24 GMT 2
Μπράβο Γιώργο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά!!!!!!!!!!!! Αν το έχει ο ανθρωπος και πιάνει το χέρι του...
|
|