|
Post by gtziaf on Dec 9, 2011 16:16:24 GMT 2
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και τα σχόλια παίδες! Καλησπερα Γιωργο. Μη γελασεις με αυτο που θα προτεινω, εχεις δοκιμασει να φτιαξεις τα δικα σου μεταλλικα χρωματα με ακρυλικα Ταμιγια ή Γκουνζε? Μπορεις να ριξεις ελαχιστο πχ ασημι (ή οτι ταιριαζει, πχ σε πορτοκαλι μπορεις να βαλεις το Metallic Brown της Ταμιγια) μεσα στο χρωμα σου να το ανακατεψεις καλα και να βγαλεις ανεπαισθητο κοκκο μεταλλικου μεσα στο χρωμα, το οποιο ειναι τζαστ αμπάουτ ραϊτ για τις κλιμακες που δουλευουμε. Τα Ζερο γενικα ειναι αψογα χρωματα, αλλα τα μεταλλικα τους κανουν μονο για 1/1. Ακομα και ετσι παντως, το χρωμα εχει στρωσει πολυ ομορφα! Καλη συνεχεια με το καμπριο! Σε ευχαριστούμε για το tip Δημήτρη... Πολύ καλό ... Γιώργο το χρώμα είναι όντως εκτός κλίμακας. Είχαμε πει και σε ανύποπτο χρόνο ότι η Zero μάλλον βάζει σε μπουκαλάκια χρώματα αυτοκινήτου. Και στα πλακάτα χρώματα αυτό δεν ενοχλεί. Αλλά εδώ ο κόκκος είναι κλίμακας 1:1 100% αυτό κάνει Στάυρο
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 9, 2011 16:23:15 GMT 2
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Dec 9, 2011 16:46:15 GMT 2
Γιωργο γυαλισμενη και αστραφτερη!!!τωρα ειναι καλυτερα σε σχεση με πριν το γυαλισμα απο αποψη κοκου μιλαω για το γυαλισμα δεν εχω να πω τιποτα ειναι το σημα κατατεθεν σου αλλοστε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2011 12:50:55 GMT 2
Γιωργο γυαλισμενη και αστραφτερη!!!τωρα ειναι καλυτερα σε σχεση με πριν το γυαλισμα απο αποψη κοκου μιλαω για το γυαλισμα δεν εχω να πω τιποτα ειναι το σημα κατατεθεν σου αλλοστε!!! Σε ευχαριστώ Γιώργο... Μάλλον θα τη συνεχίσω έτσι όπως είναι και απλά θα τη βλέπω, από απόσταση μεγαλύτερη των 10 εκ.! ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Jan 5, 2012 12:47:38 GMT 2
Γιώργο, και εγώ πιστεύω οτι με το γυάλισμα έδειξε αισθητά καλύτερη, καθώς αναδεικνύονται καλύτερα οι λεπτομέρειες (γραμμώσεις κ.λπ) και έτσι το μάτι πέφτει πολύ λιγότερο στις ομοιόμορφες επιφάνειες. Εξάλλου, μην ξεχνάμε οτι θα γίνει cabrio, και συνεπώς το ενδιαφέρον θα εστιάζεται κυρίως στο εσωτερικό του οχήματος, που περιμένουμε να το δούμε εναγωνίως! Καλή συνέχεια, ό,τι και αν αποφασίσεις!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 13:26:26 GMT 2
Έστρωσε αρκετά με το γυάλισμα Γιώργο,μπράβο!Εύχομαι καλή συνέχεια! Θέλω να σε δω να φτιάχνεις μονοθέσιο...Δεν αστειεύομαι... ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2012 14:04:02 GMT 2
Θάνο και Νεκτάριε σας ευχαριστώ... Την California, θα την περιλάβω από βδομάδα που θα επιστρέψω στο πάγκο εργασίας... Θέλω να σε δω να φτιάχνεις μονοθέσιο...Δεν αστειεύομαι... ;D Την 625 την ξέχασες? Αν μπορεί να θεωρηθεί μονοθέσιο το πούρο με ρόδες ;DΤις προηγούμενες μέρες έπαιζα, μαζί με τις ανιψιές, με μια F10 σε 1/24... Όταν τελειώσει θα την δεις στο φόρουμ... Ακολουθεί η M23 του Βιλνέβ, για να συνεχίσουμε το tribute μας... Μετά θα πιάσω και τις σύγχρονες Ferrari F1... Σε κάλυψα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2012 19:04:38 GMT 2
Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά μετά από αποχή σχεδόν ένα μηνά από το μοντελισμό : : , ήρθε η ώρα να ξεκινήσω την μοντελιστική χρονιά μου, με ένα update της California… Μην περιμένετε τίποτα σημαντικό, μιας και είμαι ακόμη σκουριασμένος , αλλά η αρχή έγινε… οπότε θα ακολουθήσουν κι άλλα στη συνέχεια… Οι εργασίες χωρίστηκαν στις ακόλουθες ενότητες… ΠΑΤΩΜΑ Αρχικά το πάτωμα καθαρίστηκε από τα (αρκετά) σημάδια καλουπιού, τρίφτηκαν για να λεπτύνουν τα φτερά του διαχύτη και τέλος βάφτηκε με σπρέι εμπορίου… Το σπρέι έλεγε μαύρο ματ, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον είναι σεμι. Δεν είναι τρομερής ποιότητας λύση, αλλά δείχνει ρεαλιστικό, είναι αντοχής και κυρίως φθηνό (3,5€ τα 400ml). ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ Στο μοντέλο, όπως έχω ξαναφέρει θα αντικαταστήσω τις ζάντες με αυτές της Fujimi (από την 599). Αυτό συνεπάγετε ορισμένες μετατροπές, μιας και η φιλοσοφία των δύο εταιριών είναι εντελώς διαφορετική. Οι μετατροπές ξεκίνησαν από τους δίσκους, όπου τρυπήθηκε το κεντρικό τμήμα, ώστε να περάσει γύρω από το θηλυκό της ζάντας. ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ Τα αμορτισέρ του κιτ είναι επιεικώς απαράδεκτα, οπότε χρήζουν βελτίωσης. Κρατήθηκε το πάνω και το κάτω τμήμα τους, ενώ με μήκη και φύλλο πλαστικό έγινα οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της δομής τους. Στο τέλος συναρμολογήθηκαν οι αναρτήσεις και βάφτηκε ο χώρος του κινητήρα και το κάτω μέρος του καπό. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς… : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 19, 2012 20:01:59 GMT 2
Γιωργο αν σου πω πως την εχα ξεχασει τουτη την Ιταλιδα τι θα μου πεις?! Οι αναρτησεις κλασσεις ανωτερες απ' αυτες του κιτ! Πως κ επελεξες σπρευ εμποριου? Καλα τελειωματα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2012 22:16:29 GMT 2
Γιωργο αν σου πω πως την εχα ξεχασει τουτη την Ιταλιδα τι θα μου πεις?! Οι αναρτησεις κλασσεις ανωτερες απ' αυτες του κιτ! Πως κ επελεξες σπρευ εμποριου? Καλα τελειωματα Χρηστάρα μέχρι κι εγώ την είχα ξεχάσει ;D ... Το χρώμα το επέλεξα για πολλούς και διάφορους λόγους... Για δοκιμή, επειδή δεν έχω βρει κάποια απόχρωση μαύρου που να ταιριάζει με το πάτωμα τον σύγχρονων αυτοκινήτων (τα semi gloss που προτείνουν οι εταιρίες δεν έχουν καμία σχέση), για αντοχή, για λόγους κόστους και τέλος ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που συμβεί τίποτα περίεργο στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάρουμε υλικά από έξω (το σπρέι είναι Ελληνικό )... : : : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2012 11:49:32 GMT 2
Γιώργο ''ζωντάνεψες'' επιτυχώς το κίτ με τις μετασκευές που εφάρμοσες. Καλή συνέχεια... : : : : ...είμαι ακόμη σκουριασμένος
Αν νοιώθεις εσύ ''σκουριασμένος'' με τα είκοσι περίπου ολοκληρωμένα κίτ το χρόνο τι να πώ και γώ ο φουκαράς που ''λιβανίζω'' δύο κίτ εδώ και ένα εξάμηνο... ;D ;D
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 20, 2012 13:04:24 GMT 2
καλως επεστρεψες ενεργα γιατι μας ειχαν λειψει τα αριστουργηματα σου!!! αψογη η ματαρτοπη στους δισκους (βεβαια στο πανω δεξια ειναι λιγο παρακεντρη η τρυπα αλλα νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα) οι αναρτησεις μετρανε πολυ!! αντε να παιρνει σειρα και το εσωτερικο.... καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2012 17:39:49 GMT 2
Αλεξ και Γιώργο σας ευχαριστώ... Άλεξ φίλε μου, όχι και 20 μοντέλα το χρόνο... Ούτε οι υπάλληλοι της Tamiya δεν φτιάχνουν τόσα ;D ;D βεβαια στο πανω δεξια ειναι λιγο παρακεντρη η τρυπα αλλα νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα Γιώργο το είδα και θα το διορθώσω, ώστε να μην φαίνεται όταν μπει στη ζάντα... Σε ευχαριστώ για την επισήμανση... : : : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 20, 2012 19:46:15 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Γιωργαρα!!! Και το αμαξωμα μετα το γυαλισμα ειναι μια χαρα! Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2012 10:18:40 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Γιωργαρα!!! Και το αμαξωμα μετα το γυαλισμα ειναι μια χαρα! Καλη συνεχεια! Σε ευχαριστώ φίλε μου. Να είσαι καλά... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 25, 2012 23:49:31 GMT 2
Την προηγούμενη εβδομάδα και χθες το απόγευμα έκανα κάποια πρόοδο με την Καλιφόρνια… Πρώτα από όλα ο κινητήρας και τα παρελκόμενα του… Το σώμα του οποίου βάφτηκε aluminium της alclad, προστέθηκαν τα χταπόδια και βάφτηκαν ορισμένες λεπτομέρειες στο μπροστά μέρος, ενώ ανοίχτηκαν τρύπες για τα μπουζοκαλώδια στις κυλινδροκεφαλές, οι οποίες βάφτηκαν με ένα κλασσικό κόκκινο της gunze. Στο ψυγείο μπήκε δοκιμαστικά το pe, που αντικαθιστά το πλαστικό τμήμα, αλλά πρέπει να γίνει wash, όπως και στο υπόλοιπο μοτέρ… Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη, αλλά είναι μια αρχή. Ακολούθησαν κάποιες βελτιώσεις στο εσωτερικό, σε μια κρίση αληθοφάνειας… Είπα να κάνω το κάτι επιπλέον, για να μην μου πετάτε πέτρες που σας απασχολώ χωρίς λόγο, με wip της συγκεκριμένης… Έτσι ανοίχτηκαν τρύπες για τις ζώνες και χαρακτικών δύο πάνελ (ένα αριστερά και ένα δεξιά), στα πίσω προσκέφαλα που η revell είχε αγνοήσει, με βάση τις φώτο τις πραγματικής… Στη συνέχεια, πήρε σειρά ο πίνακας οργάνων στον οποίο έβαλα ένα μπουτόν για τα alarm (που να μοιάζει με τις πραγματικής). Μετά στοκάρισα την κλειδαριά από το ντουλαπάκι και την επαναχάραξα (αυτή της Revell φτάνει μέχρι το πάνω τμήμα του πίνακα, ενώ η πραγματική είναι απλά ένα τετραγωνάκι στο κέντρο και ψηλά του ντουλαπιού). Τελευταία εργασία (για σήμερα ), στον πίνακα, αφορούσε τις γρίλιες του κλιματισμού, οπού άνοιξα τρύπες, έκοψα την πρόσοψη, κόλλησα το pe, ξανακόλλησα την πρόσοψη, την στοκάρισα, την έτριψα και τέλος πήγα να κάνω ένα κρύο ντους για το κάψιμο μου, μήπως και συνέλθω... Τι να κάνεις οι κρίσεις έχουν και συνέπειες… ;D Βλέποντας φώτο της πραγματικής, αφού το κρύο ντους δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενα περιέλαβα και τα καθίσματα, των οποίων τρύπησα το προσκέφαλο, έμπηξα ένα κυλινδρικό μήκος πλαστικού, και το έτριψα κατάλληλα, ώστε να αναπαραστήσω το κουμπάκι ρύθμισης ύψους του προσκέφαλου (ναι αυτό που βλέπετε κυκλωμένο στη πρώτη φώτο )! Θα ακολουθήσει ένα σετ αναλόγων βελτιώσεων (αν δεν αρρωστήσω από τα κρύα ντους, φυσικά). Αυτά παθαίνεις αν έχει πανοραμική εικόνα αναφοράς, όπως αυτή : www.360cities.net/image/inside-ferrari-california-in-puerto-banus-in-andalucia-in-spain#0.40,32.20,70.0 Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|