|
Post by m@ster k@frer on Jan 1, 2012 15:07:43 GMT 2
Καλή χρονιά σε όλη την παρέα... Κι άλλη αμερικανιά λοιπόν. ;D Πιο ρετρό αυτή τη φορά στη συνήθη αυτοκινητιστική κλίμακα 1/25. Το κίτ είναι της AMT, και έχει αρχίσει να δουλεύεται εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. H AMT είναι από τις λίγες, αν όχι η μοναδική, που δίνει τόσο μεγάλη γκάμα αμερικάνικων θεμάτων. Έχει όμως κάποια "θεματάκια" τα οποία θα δούμε στη συνέχεια. Το κίτ δίνει τις επιλογές για κατασκευή Stock, Custom, ή Drag έκδοσης και έχει αποφασιστεί να ακολουθηθέι η Stock σε χρώμα honey beige ή ίσως λίγο πιο κιτρινο. (ακόμα το ψάχνω το χρώμα) έχει ένα πρόβλημα το postimage.org τώρα και δεν μπορώ να μπώ στις εικόνες για να δείξω την πρόοδο, άρα σε επόμενο post. Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Jan 1, 2012 16:26:34 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε και καλή χρονιά βλέπω μπήκες δυναμικά στο 2012, επίσης πολύ ωραία η χρωματική επιλογή του αμαξώματος, το σαλόνι πώς σκέφτεσαι να το βάψεις? Εύχομαι καλή συνέχεια με τα καλούπια που πάς και μπλέκεις ;D : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 1, 2012 18:48:42 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε και καλή χρονιά βλέπω μπήκες δυναμικά στο 2012, επίσης πολύ ωραία η χρωματική επιλογή του αμαξώματος, το σαλόνι πώς σκέφτεσαι να το βάψεις? Εύχομαι καλή συνέχεια με τα καλούπια που πάς και μπλέκεις ;D Καλησπέρα Αλέξη, Το σαλόνι θα βαφτεί σε συνδυασμό του χρώματος αμαξώματος και κοκκινου. Το πολύ το μπλέξιμο πιστεύω πέρασε αλλά θα δείξει. ;D Πάμε να δούμε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής τώρα που συνήρθε το postimage Αρχική απογοήτευση με το που άρχισα το κίτ, ήταν το μπλοκ του κινητήρα. Το ένα από τα 2 κομμάτια ήταν απίστευτα παραμορφωμένο. Στραβωμένο πρός τα έξω και περιστραμμένο ελαφρά άφηνε 1 δάχτυλο κενό όταν ένωνα τα 2 κομμάτια (τα θεματάκια που λέγαμε για την Amt ;D). Κόπηκε ένα κομμάτι από μπροστά και ζεσταίνοντας το με κεράκι και πολύ στοκάρισμα και τρίψιμο, έγινε και πιστεύω έστρωσε αρκετά καλά... Έπειτα ασταρώθηκε με Primer της Tamiya και περίμενε να βαφτεί. "Θεματακίων συνέχεια" ;D. Το ψυγείο κόπηκε από το σασί με ταχυτροχό γιατί ήταν λίγο στραβό και με ενοχλούσε οπτικά και μπήκαν στα πλάγια απο φύλλο πλαστικού 2 κομμάτια για να κάθεται ακριβώς. Στη συνέχεια, βάφτηκαν τα πίσω αμορτισέρ και έγινε ένα wash για να δείξουν πιο όμορφα (μην ξεχνάμε και τα θέματα που λέγαμε, τα αμορτισέρ, όπως και όλα ΜΑ ΟΛΑ τα κομμάτια του κιτ, είχαν και στις 2 μεριές τους γραμμές καλουπιού και offcuts. Και άντε στα ευθεία κομμάτια το στρώνεις, μέσα στο ελατήριο : : ) με πολλή προσοχή και τρίψιμο νομίζω κάτι έγινε...ακόμα φαίνονται αλλά λίγο ακόμα και θα πετούσαν από τον τρίτο οπότε τα άφησα έτσι... Επόμενο "θεματάκι" τα πεντάλ ήταν χαραγμένα στην μπανιέρα : : Οπότε, επειδή δεν κάθομαι ήσυχος ποτέ ΚΑΙ επειδή βάζοντας flocking για μοκέτα θα τα εξαφάνιζα, φασγώθηκαν με τον ταχυτροχό και γίναν άλλα scratch Καλωδιώθηκε το distributor Για τα λάστιχα, αποφασίστηκε να βαφτεί το πλαινό τους λευκό Με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια κοσμητικά επίθετα όπως και πίσω, καθαρίστηκαν, βάφτηκαν και συναρμολογήθηκαν το μπροστά σύστημα και τα αμορτισέρ Μαντέψτε τι... Κι άλλο θέμα...Στο ψυγείο οι σίτες μπρός και πίσω δεν διακρίνονταν καθαρά. στην πίσω δεν ήταν ευδιάκριτη ούτε η γραμμή που τελειώνει η σίτα. Με μασκάρισμα πίσω και προσοχή μπροστά βάφτηκαν οι σίτες και το καπάκι ασημί, το υπόλοιπο μαύρο και με κάποια wash ψιλολερώθηκε. Αν δείτε η μπροστά σίτα είναι σχεδόν επίπεση σε κάποια σημεία και δεν έχει βάθος και με έχει παιδέψει πολύ στα wash..θα την στρώσω όμως (ελπίζω ) Έπειτα, χθές βρήκα μια μισοάδεια φιάλη αέρα που είχα και είπα να βάψω το μπλόκ της μηχανής που τόσο καιρό κάθεται και περιμένει...Βάφτηκε κόκκινη καθώς από υλικό που βρήκα σε κάποια impala την βρήκα κόκκινη, σε άλλα πορτοκαλί... To το σασμάν θα βαφτεί αύριο ώστε να στεγνώσει καλά το υπόλοιπο.. λερώθηκαν και τα ρουλεμάν με τον ιμάντα και βάφτηκαν και άλλα κομμάτια της ανάρτησης και του κινητήρα Τέλος, η πίσω πλευρά του ψυγείου έγινε κάπως έτσι μετά το wash στη σίτα Αυτά μέχρις στιγμής. Ελπίζω να σας αρέσουν και να μη σας κούρασα με το μαρκοσκελές post. Κάθε συμβουλή, παρατήρηση κτλ ευπρόσδεκτη.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Αγάπιος : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 1, 2012 18:53:06 GMT 2
Πολυ καλη και μεθοδικη η δουλεια σου μεχρι εδω! : : Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 1, 2012 20:44:49 GMT 2
Αγάπιε διακρίνω μεθοδική και επίμονη εργασία σε ένα αντικειμενικά ''περίεργο'' κίτ, με πολύ ωραίες scrath-ιές, τα λευκά συρίττια στα λάστιχα πώς τα έκανες?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 1, 2012 21:26:25 GMT 2
Πολυ καλη και μεθοδικη η δουλεια σου μεχρι εδω! Καλη συνεχεια! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Βαγγέλη. Αγάπιε διακρίνω μεθοδική και επίμονη εργασία σε ένα αντικειμενικά ''περίεργο'' κίτ, με πολύ ωραίες scrath-ιές, τα λευκά συρίττια στα λάστιχα πώς τα έκανες? Γεια σου και πάλι Αλέξη, επίμονη και επίπονη σε κάποια σημεία... ;D ;D Αστειέυομαι φυσικά, αν δεν μας άρεσε το χόμπι, δεν θα ασχολούμασταν... Τα λάστιχα, ξέχασα να αναφέρω ότι βαφτηκαν με πινέλο και ακρυλικά χρώματα. (νομίζω γράφουν επάνω Pebeo ή κάτι τέτοιο) τα οποία είχα από άλλες "καλλιτεχνικές ανησυχίες" ... Χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω να βγεί καλό και το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Αγάπιος
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jan 2, 2012 0:36:50 GMT 2
Προσωπικά αγαπώ και φτιάχνω παλαιές πολιτικές κατά το πλείστον μοτό, αλλά μια δεύτερη αγάπη είναι τα παλαιά αμερικάνικα auto. Θα παρακολουθώ από κοντά τη δουλειά σου. Θεωρώ ότι είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Υ.Γ. Όταν φτάσεις στα νίκελ θέλω λεπτομερή περιγραφή κατασκευής και βαφής
Σπύρος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 2, 2012 3:27:01 GMT 2
Προσωπικά αγαπώ και φτιάχνω παλαιές πολιτικές κατά το πλείστον μοτό, αλλά μια δεύτερη αγάπη είναι τα παλαιά αμερικάνικα auto. Θα παρακολουθώ από κοντά τη δουλειά σου. Θεωρώ ότι είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Υ.Γ. Όταν φτάσεις στα νίκελ θέλω λεπτομερή περιγραφή κατασκευής και βαφής Σπύρος Μεγάλη αγάπη τα αμερικάνικα αυτοκίνητα Σπύρο. Έχω και με τις μηχανές λόξα, αλλά προς το παρόν προσπαθω να περιοριστώ στα αυτοκίνητα και να μην αγοράσω κιτ μηχανών. Στο μέλλον θα δούμε. Χαίρομαι που σου αρέσει μέχρι εδώ. κάθε παρατήρηση και σχόλιο απόλυτα ευπρόσδεκτο, για να μαθαίνω κι εγώ όσο μπορώ... Τα χρωμιωμένα μέρη κάνανε μπανάκι σε χλωρίνη και περιμένουν μαζί με τους προφυλακτήρες και κάποια άλλα μέρη από την plymouth να βαφτούν με alclad. δεν το χω δοκιμάσει ακόμα αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό. Επίσης να αναφέρω ότι περιμένω να μου έρθει σέτ με PE της MCG που έχω παραγγείλει.. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2012 12:19:48 GMT 2
Αγαπητέ Αγάπιε, που λέει και ο Νεκτάριος, βλέπω το έχεις πάρει πολύ σοβαρά και είσαι δημιουργικότατος... Τώρα για το θέμα, δεν θα πω τίποτα... Ευτυχώς η αλλεργία μου με τα αμερικάνικα, δεν με χτύπησε ακόμη... Σίγουρα επειδή μαζεύεστε πολλοί αμερικανόφιλοι, θα αποκτήσω αντισώματα ;D ;D ;D Διακρίνω όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσθήκη λεπτομέρειας, πόσο μάλλον σε ένα κιτ που θα παίδευε και ένα πολύ πιο έμπειρο μοντελιστή... Μια συμβουλή σε αυτή τη φάση... Πρόσεχε λίγο την καθαρότητα της δουλειάς σου... Ξεκινά με το χώρο σου. Τα αυτοκίνητα απαιτούν πολύ καθαρό εργαστήριο, γιατι οι σκόνες και τα υπολείμματα πλαστικού μπορεί να καταστρέψουν αυτά που με κόπο φτιάχνουμε... Δες π.χ. το εργαστήριο του Θάνου... Στη συνέχεια προσπάθησε να καθαρίζεις πολύ καλά τα κομμάτια, να τα πλένεις και να διασφαλίζεις από πριν την καλή εφαρμογή τους. Μέτα λίγη κόλα αρκεί... Οι συγκεκριμένες συμβουλές δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο ποστ, αλλά είναι γενικές και έχουν να κάνουν με τη "δασκαλίστικη" μου διάθεση, που με πιάνει ώρες - ώρες ;D Καλή συνέχεια φίλε μου : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 2, 2012 12:27:36 GMT 2
Αγαπιε καλη κατασκευη να ειχεις!! Μην βιαστεις, ακολουθα τις συμβουλες του Γιωργου κ θα βγει κουκλι!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 2, 2012 16:05:24 GMT 2
Αγαπιε καλη κατασκευη να ειχεις!! Μην βιαστεις, ακολουθα τις συμβουλες του Γιωργου κ θα βγει κουκλι!! ευχαριστώ για το χρόνο σου Χρήστο Αγαπητέ Αγάπιε, που λέει και ο Νεκτάριος, βλέπω το έχεις πάρει πολύ σοβαρά και είσαι δημιουργικότατος... Τώρα για το θέμα, δεν θα πω τίποτα... Ευτυχώς η αλλεργία μου με τα αμερικάνικα, δεν με χτύπησε ακόμη... Σίγουρα επειδή μαζεύεστε πολλοί αμερικανόφιλοι, θα αποκτήσω αντισώματα ;D ;D ;D Διακρίνω όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσθήκη λεπτομέρειας, πόσο μάλλον σε ένα κιτ που θα παίδευε και ένα πολύ πιο έμπειρο μοντελιστή... Μια συμβουλή σε αυτή τη φάση... Πρόσεχε λίγο την καθαρότητα της δουλειάς σου... Ξεκινά με το χώρο σου. Τα αυτοκίνητα απαιτούν πολύ καθαρό εργαστήριο, γιατι οι σκόνες και τα υπολείμματα πλαστικού μπορεί να καταστρέψουν αυτά που με κόπο φτιάχνουμε... Δες π.χ. το εργαστήριο του Θάνου... Στη συνέχεια προσπάθησε να καθαρίζεις πολύ καλά τα κομμάτια, να τα πλένεις και να διασφαλίζεις από πριν την καλή εφαρμογή τους. Μέτα λίγη κόλα αρκεί... Οι συγκεκριμένες συμβουλές δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο ποστ, αλλά είναι γενικές και έχουν να κάνουν με τη "δασκαλίστικη" μου διάθεση, που με πιάνει ώρες - ώρες ;D Καλή συνέχεια φίλε μου Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Γιώργο, Έχω σίγουρα πολλά να μάθω ακόμα, αλλά έχω και ανεξάντλητη όρεξη... Η δουλειά φάνηκε σίγουρα πολλή και μαζεμένη σε λίγα post αλλά στην πραγματικότητα το δουλεύω αρκετό καιρό το κιτ. Και έχω και τη συμπαράσταση της παρέας, τι άλλο θέλω ;D Και στην τελική αν δεν κάνεις λάθη δεν μαθαίνεις οπότε δεν αγχώνομαι καθόλου... Και κάπου εδώ, μάλλον θα παγώσει για λίγο καιρό η κατασκευή, τα μεγάλα κομμάτια τουλάχιστον, καθώς περιμένω υλικά (Flocking, PE ) και θέλω να δώ τι θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα ανάγλυφα σε εσωτερικό και εξωτερικό... Στην αναμονή λοιπόν οι χοντρές δουλειές. ίσως κάποιες λεπτομέρειες να γίνουν τώρα καθώς και ο κινητήρας.... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 2, 2012 21:48:18 GMT 2
Μου αρέσουν πολύ οι αμερικανιές και γουστάρω τα αυτοκίνητα καράβια! Ένα ωραίο custom βάψιμο και θα το κάνεις κουκλί : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2012 23:47:05 GMT 2
Αγαπητέ Αγάπιε η δουλειά σου μέχρι στιγμής είναι πολύ λεπτομερειακή και, εμένα τουλάχιστον, με εντυπωσίασε η όρεξη με την οποία αντιμετώπισες όλες τις - πολλές! - ατέλειες του μοντέλου! Πιστεύω οτι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη! Καλή επιτυχία! Υ.Γ.: Για το εσωτερικό, νομίζω οτι ο συνδυασμός που προτείνεις (μπεζ - κόκκινο) είναι ο ιδανικός.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 3, 2012 0:50:08 GMT 2
Μου αρέσουν πολύ οι αμερικανιές και γουστάρω τα αυτοκίνητα καράβια! Ένα ωραίο custom βάψιμο και θα το κάνεις κουκλί Γειά σου Αλέξανδρε, Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Χαίρομαι που σου αρέσουν κι εσένα τα παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα, για τα οποία η αγάπη μου φαίνεται από τα 2 πρώτα wip θέματά μου ;D ;D Στο θέμα του βαψίματος, να σου πώ την αλήθεια θα προτιμήσω να μείνω σε χρώμα εποχής και να μην πάω σε custom super shiny κτλ paintjob. To μπεζάκι είναι σίγουρο, καθώς μου έχει γυαλίσει, αλλά θα πάω αύριο σε χρωματοπωλείο να δώ αποχρώσεις με κάποιους κωδικούς που έχω βρεί και να καταλλήξω στο τελικό χρώμα. Αγαπητέ Αγάπιε η δουλειά σου μέχρι στιγμής είναι πολύ λεπτομερειακή και, εμένα τουλάχιστον, με εντυπωσίασε η όρεξη με την οποία αντιμετώπισες όλες τις - πολλές! - ατέλειες του μοντέλου! Πιστεύω οτι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη! Καλή επιτυχία! Υ.Γ.: Για το εσωτερικό, νομίζω οτι ο συνδυασμός που προτείνεις (μπεζ - κόκκινο) είναι ο ιδανικός. Φίλτατε Νεκτάριε, Αρχικά, να σε ευχαριστήσω για το χρόνο και τα σχόλιά σου. Η αλήθεια είναι ότι με συνεπαίρνει η λεπτομέρεια (όσο μπορώ τουλάχιστον να την δουλέψω με την κουλαμάρα μου). Είχα αποφασίσει από την πρώτη κόλληση του κίτ(engine block) και με την ξενέρα που είχα φάει τότε, ότι θα του αλλάξω όσο μπορω τα φώτα... Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει και ελπίζω να σε δικαιώσω με το τελικό αποτέλεσμα.Έχω πολύ δρόμο βέβαια μέχρι εκεί αλλά δεν πτοούμαι με τίποτε... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 3, 2012 1:07:23 GMT 2
Κι ένα μικρό UPDATE για σήμερα: βάφτηκαν και έγινε detailing σε κάποια κομμάτια. Όπως είχα πεί το ψυγείο στη μπροστά σίτα είχε κάποια τμήματα που δεν υπήρχε σίτα ήταν επίπεδο πλαστικό άρα αναγκαστικά το έκανα να δείχνει σχετικά βρώμικο γιατί δεν μπορούσα να το στρώσω αλλιώς. : : Το ίδιο και ο πίσω άξονας Τέλος, Εν αναμονή της αφίξεως των PE, ασταρώθηκαν το ταμπλώ και το καπώ. Στο ταμπλό ίσως χρειαστεί να αφαιρεθούν και άλλα ανάγλυφα κομμάτια αλλά είναι σε σημείο που δέν ενοχλέι και στο καπώ αφαιρέθηκε το logo και το βέλος (το βέλος αχνοφαίνεται αλλά δεν γίνεται αισθητό με το δάχτυλο και το άφησα για να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός στην τοποθέτηση των PE) Καλό βράδυ σε όλους, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 3, 2012 21:31:37 GMT 2
Αγαπιε τα ξεπετας μπαμ μπαμ!! Μπραβο φιλε μου!!
Ερωτηση: Συνεχιζεις να βαφεις με πινελο?
|
|