|
Post by AlexAmarandos on Jan 19, 2012 11:14:40 GMT 2
Αγάπιε πολύ όμορφη δουλειά φίλε! Το πας μια χαρα! Μια μικρούυυυυυυλα παρατήρηση μόνο αν μου επιτρέπεις....λέρωσε λιγο τις βίδες του σασί, γιατί -τουλάχιστον στις φωτό- φαίνονται πολύ γυαλιστερές και καθαρές... Καλή συνέχεια φίλε : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 19, 2012 13:15:21 GMT 2
Αγάπιε πολύ όμορφη δουλειά φίλε! Το πας μια χαρα! Μια μικρούυυυυυυλα παρατήρηση μόνο αν μου επιτρέπεις....λέρωσε λιγο τις βίδες του σασί, γιατί -τουλάχιστον στις φωτό- φαίνονται πολύ γυαλιστερές και καθαρές... Καλή συνέχεια φίλε Ευχαριστώ Αλέξη, Δίκιο έχεις και γι' αυτό χθές το βράδυ που το κοιτούσα πέρασα άλλο ένα μαύρο wash μετά από τη φωτογραφία και οι βίδες έστρωσαν... Ευχαριστώ για την παρατήρηση πάντως, καλάέκανες και το επισήμανες γιατί μπορεί να μην το 'χα προσέξει εγώ... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2012 12:38:47 GMT 2
Αγάπιε τα πάς πολύ καλά, συνέχισε έτσι μεθοδικά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει... Μόνο δύο ερωτήσεις... - Τίς βίδες τις πέρασες με πινέλάκι η μαρκαδοράκι?? - Πως εφάρμοσες το wash?? : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 20, 2012 12:45:22 GMT 2
Αγαπιε ολα καλα μεχρι εδω! Δυο παρατηρησουλες εχω... Προσπαθησε να βγαζεις πιο καθαρες φωτο για να χαλβαδιαζουμε καλυτερα ;D Μου φαινονται λιγο μουντα τα βαψιματα σου στον κινητηρα, γιατι?? Χρηστος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 20, 2012 13:05:03 GMT 2
Αγάπιε τα πάς πολύ καλά, συνέχισε έτσι μεθοδικά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει...
Μόνο δύο ερωτήσεις...
- Τίς βίδες τις πέρασες με πινέλάκι η μαρκαδοράκι??
- Πως εφάρμοσες το wash??
Γεια σου Άλεξ, Οι βίδες βάφτηκαν με καρφίτσα για περισσότερη σταθερότητα απ'ότι το πινέλο (είμαι και κουλός τι να κάνουμε ;D) και Τα wash έγιναν με μαύρο ακρυλικό και αναγκαστικά πινελάκι... Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφική για να βγούν καλύτερες φωτογραφίες, οπότε με το κινητό όσο μπορώ... Θα προσπαθήσω πάλι όμως... Επίσης, για τον κινητήρα δεν ξέρω τι έγινε αυτή τη φορά...Θα στρώσει στο τέλος με λίγα touchups γιατί με το συγκεκριμένο χρώμα έχω πρόβλημα, δεν στεγνώνει όσο και αν το αφήσω και με το παραμικρό άγγιγμα θολώνει... άρα θα περαστούν τα σημεία που φαίνονται αφού κολληθεί στο σασί και δεν θα χρειάζεται να τον πιάσω (εχμμ τον κινητήρα ). Απλά, αλπίζω να αντέξουν τα νεύρα μου με αυτο το κιτ, καθώς δεν κάθεται τίποτα : : , και να το στρώσω.... Ευχαριστώ παιδιά για τις παρατηρήσεις και για το χρόνο σας... Πολύ χρήσιμες κάθε φορά... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 27, 2012 15:39:12 GMT 2
Καλησπερίζω την παρέα. Οι απέλπιδες προσπάθειες για μοντελάρισμα συνεχίζονται ;D Τελικά αλλάχτηκαν τα μπουζοκαλώδια γιατί με ενοχλούσε ο όγκος τους όταν κολλήθηκε στο σασί ο κινητήρας...Τα προβλήματα με το κόκκινο χρώμα συνεχίζονται. Το χρώμα ακόμα δεν στεγνώνει οπότε τα τελικά touchups θα γίνουν λίγο πριν ενωθεί αμάξωμα με σασί. Προς το παρόν, το σασί με τον κινητήρα φαίνονται παρακάτω: Επίσης βάφτηκαν με κόκκινο matt αρχικά και μετά Gloss (φοβήθηκα ότι δεν θα πιάσει καλά το gloss μόνο του ίσως και να έκανα βλακεία) τα κομμάτια του εσωτερικού και δουλεύτηκε λίγο και το τιμόνι: Τέλος, περάστηκαν με το Chrome της Alclad ζάντες,προφυλακτήρες κτλ που περίμεναν βαμμένα με τη βάση και δοκίμασα για πρώτη φορά (μαζί με το τιμόνι) τα φωτοχαραγμένα κομμάτια. Παρακάτω φαίνονται μαζί με κομμάτια από άλλο κιτ τα χρωμιωμένα και οι ρόδες: Η πάνω δεξιά θέλει μια διόρθωση στο white wall η οποία θα γίνει μάλλον το βραδάκι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω συμβουλές και προτάσεις. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Jan 27, 2012 15:55:34 GMT 2
Αχ ρε Αγάπιε...Με τέτοια όρεξη για κινητήρα σου αξίζει ένα Tamiya (πρέπει να στο έχω πει άπειρες φορές ;D). Gloss στο σαλόνι μου κάνει κάπως.Το σωστότερο για την κλίμακα είναι μάλλον σατινέ προς ματ κατά τη γνώμη μου. Τα ζαντολάστιχα πολύ όμορφα πάντως!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 27, 2012 16:08:40 GMT 2
Πολύ ωραίο γίνεται... Για τα καθίσματα θα συμφωνήσω και γω... ίσως πρέπει να τα κάνεις πιο ματ. Μια χαρά πάντως πιάνει το χέρι σου αν κρίνω απο τα λάστιχα... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 27, 2012 16:12:27 GMT 2
Αγαπιε τα μποζοκαλωδια ειναι πολυ καλυτερα τωρα! Οχι Gloss το σαλονι ρε συ!! ;D Το Alclad εκατσε μια χαρα κ οι ζαντες σκιζουν Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 27, 2012 16:15:39 GMT 2
Αχ ρε Αγάπιε...Με τέτοια όρεξη για κινητήρα σου αξίζει ένα Tamiya (πρέπει να στο έχω πει άπειρες φορές ;D). Gloss στο σαλόνι μου κάνει κάπως.Το σωστότερο για την κλίμακα είναι μάλλον σατινέ προς ματ κατά τη γνώμη μου. Τα ζαντολάστιχα πολύ όμορφα πάντως! Thanks Θάνο. Μάλλον μετά από τα 2 μοντέλα που δουλεύω τώρα, θα γίνει ένα TAMIYA να έρθω στα ίσια μου γιατί δοκιμάζω νεύρα με τη Chevy. Έχεις δίκιο για το σαλόνι.. Αν και από κάποιες φωτογραφίες που έχω δεί είναι πολύ γυαλιστερά τα καθίσματα είναι υπερβολικό και πρέπει να διορθωθεί κάπως. Ήθελα να ξεκινήσω από την ίδια απόχρωση σε ταμπλό και καθίσματα καθώς το ταμπλώ θα μείνει gloss (απ' όσο έχω δεί σε φωτογραφίες έτσι ήταν.) Αλλά ίσως περαστεί το σαλόνι με ένα satin cote στο τέλος ή κάποια στεγνά πινέλα. Θα το συζητήσουμε και απο κοντά να μου πείς τι προτείνεις. Οι ρόδες θέλουν δουλειά ακόμα καθώς θα κολληθεί πάλι σε PE το σήμα της Chevrolet στη μέση αφού βαφτεί πρώτα. Και προβλέπεται τρελό γέλιο στο βάψιμο του σήματος. Ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε. Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 27, 2012 17:19:24 GMT 2
Πολύ ωραίο γίνεται... Για τα καθίσματα θα συμφωνήσω και γω... ίσως πρέπει να τα κάνεις πιο ματ. Μια χαρά πάντως πιάνει το χέρι σου αν κρίνω απο τα λάστιχα... Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα σχόλια, για τα καθίσματα τα έγραψα παραπάνω και μάλλον θα επικρατήσει το σενάριο του βερνικιού στο τέλος... Θα δείξει δεν αγχωνόμαστε. Αγαπιε τα μποζοκαλωδια ειναι πολυ καλυτερα τωρα! Οχι Gloss το σαλονι ρε συ!! ;D Το Alclad εκατσε μια χαρα κ οι ζαντες σκιζουν Καλη συνεχεια Χρήστο για τα Alclad θα τα πούμε άλλη ώρα εμείς... ;D ;D Ο Θάνος ξέρει... οι ζάντες μου άρεσαν κι εμένα όπως βγήκαν αλλά ίσως να πρέπει να είμαι λίιιιγο πιο φειδωλός με το χρώμιο την επόμενη φορά... Ελπίζω να μην τις σκοτώσω στη συνέχεια.... Όντως πολύ καλύτερα τα μπουζοκαλώδια και πολύ χειρότερα τα νεύρα μου ;D ;D I need a tamiya ASAP... ;D Τώρα έχουμε εντός του σκ δοκιμές με 2Κ να δώ πως συμπεριφέρεται. Το αμάξωμα έχει γυαλιστεί αρκετά να φύγει το πολύ χοντρό orange peel και περιμένει το βερνίκι του, αλλά πρέπει πρώτα να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις σε κάποιες γωνίες μπροστά που έφυγε λίγο χρώμα πριν πέσει το βερνίκι... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 27, 2012 21:23:28 GMT 2
Αγάπιε πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, σωστά και πιό αληθοφανή τα καλώδια της μηχανής, χέρι -διαβήτης- στα λάστιχα, μοναδική ίσως ''παραφωνία'' το gloss του σαλονιού, όπως αλλωστε σου επεσήμαναν και τα παιδιά παραπάνω... Καλή συνέχεια... : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 28, 2012 1:25:31 GMT 2
Αγάπιε πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, σωστά και πιό αληθοφανή τα καλώδια της μηχανής, χέρι -διαβήτης- στα λάστιχα, μοναδική ίσως ''παραφωνία'' το gloss του σαλονιού, όπως αλλωστε σου επεσήμαναν και τα παιδιά παραπάνω... Καλή συνέχεια... Αλέξη, Ευχαριστώ για τα σχόλια...Ναι διαβήτης τρεμάμενος .. Για το σαλόνι όπως έγραψα και πιο πάνω έχει ακόμα δουλειά... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2012 11:05:38 GMT 2
Φίλε μου μια χαρά τα πας... Όντως, με ένα καλύτερο κιτ θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη δουλειά... Τα μπουζοκαλώδια είναι κλάσεις ανώτερα... Ισχύει το σχόλιο που σου έκανα στην Plymouth για τον αερογράφο. Επίσης αραίωνε περισσότερο τα χρώματα σου, όταν βάφεις με πινέλο... Ακόμη και αν χρειαστεί να τα περάσεις 2- 3 φορές για να εξασφαλίσεις απόλυτη καλυπτικότητα... Καλύτερα πολλά λεπτά στρώματα πάρα ένα παχύ... : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 28, 2012 16:18:32 GMT 2
Φίλε μου μια χαρά τα πας... Όντως, με ένα καλύτερο κιτ θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη δουλειά... Τα μπουζοκαλώδια είναι κλάσεις ανώτερα... Ισχύει το σχόλιο που σου έκανα στην Plymouth για τον αερογράφο. Επίσης αραίωνε περισσότερο τα χρώματα σου, όταν βάφεις με πινέλο... Ακόμη και αν χρειαστεί να τα περάσεις 2- 3 φορές για να εξασφαλίσεις απόλυτη καλυπτικότητα... Καλύτερα πολλά λεπτά στρώματα πάρα ένα παχύ... Ευτυχώς που γουστάρω πολύ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, γιατί αλλιώς ίσως και να μην υπήρχε τώρα... ;D ;D Ελπίζω στα επόμενα να γίνει ορθότερη και περισσότερη χρήση του αερογράφου.. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 4, 2012 16:50:18 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, είχα αρκετό καιρό να παρακολουθήσω το έργο σου, και έχασα σημαντικές εξελίξεις! Βλέπω όμως οτι προχωράς εξαιρετικά, και είμαι πολύ χαρούμενος! Ειδικά ο κινητήρας και οι τροχοί μού άρεσαν πολύ! Για το εσωτερικό, νομίζω οτι ένα πέρασμα με satin cote θα του δώσει την επιθυμητή γυαλάδα. Και επειδή βλέπω οτι οι ιδέες μου σου αρέσουν θα σου δώσω ακόμη μια, που σχετίζεται με το βάψιμο μικρών λεπτομερειών, όπως μπουλονιών, κουμπιών, καλωδίων που είναι κολλημένα πάνω σε άλλες επιφάνειες, κλπ. Στις περιπτώσεις αυτές, εγώ δεν χρησιμοποιώ ούτε πινέλο (επειδή δεν μπορώ να κάνω με αυτό τόσο μικρές λεπτομέρειες) ούτε καρφίτσα (επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μαζευτεί πολύ χρώμα στη μύτη, να πέσει όλο μαζί πάνω στη λεπτομέρεια που θέλω να βάψω και να γίνει"λίμνη"). Κάνω το εξής: παίρνω μια λωρίδα λεπτό χαρτόνι (συνήθως από εισητήριο λεωφορείου), πλάτους 8-10 χιλιοστών, και την κάνω μυτερή με το ψαλίδι (για την ακρίβεια, δημιουργώ μια καμπυλωτή μύτη), ανάλογα με το πόσο μικρή είναι η λεπτομέρεια που θέλω να βάψω (συνήθως η ημικυκλική μύτη έχει πλάτος από 1 μέχρι 2 χιλιοστά). Το χαρτί έχει το πλεονέκτημα οτι δεν στάζει τόσο εύκολα όσο η καρφίτσα, και επιπλέον ελέγχεις πολύ καλύτερα την ποσότητα χρώματος που θα βάλεις. Μπορεί η μέθοδος να φαίνεται ανόητη ή απλοϊκή, αλλά έχω βάψει επανειλημμένα , εκτός από λεπτομέρειες αυτοκινήτων, και πίνακες οργάνων σε πιλοτήρια αεροσκαφών στην 1/72, με κουμπιά εμβαδού μισού τετραγωνικού χιλιοστού, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μην σε ζάλισα (πολύ)! Καλή συνέχεια!
|
|