|
Post by Sakis on Feb 13, 2012 1:16:16 GMT 2
Όπως είπαν και πιο πάνω και μόνο που το τόλμησες αξίζεις τα θερμά μου συγχαρητήρια γιατί θέλει cojones... Η φωτό σίγουρα αναδεικνύει και το παραμικρό στραβό αλλά φαίνεται να τα πήγες περίφημα για πρώτη φορά! Εύγε! : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 13, 2012 11:22:57 GMT 2
Ο τολμών νικά Αγάπιε!! Γουστάρω το θάρρος σου να προχωρήσεις σε πειραματισμούς. Κανένας από εμάς τους παλιούς δεν έφτασε εδώ χωρίς να πετάξει στα σκουπίδια μερικές αηδίες του. Εγώ προσωπικά έναν Μήτσο πέρισυ το καλοκαίρι!! ΟΚ χρειάζεται εξάσκηση το μασκάρισμα και υπάρχουν tips γι' αυτό. Εδώ ρωτάς κατά περίπτωση. Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει και ο Chrome Silver μαρκαδόρος της Tamiya που λύνει πολλά προβλήματα. Καλή συνέχεια : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 14, 2012 12:11:26 GMT 2
Θάνο, ευχαριστώ φίλε. Θα τα πούμε και από κοντά. Στάυρο, αευχαριστώ για το χρόνο σου. Πιστεύω πως έχω αρκετό πείσμα ώστε να μην πετάξω μοντέλο... Αφού άρχισε πλέον να παίρνει μορφή και το θεόστραβο αυτό κιτ χαίρομαι.. Εννοείται αν χρειαστώ ρωτάω, όπως έκανα και με την ζελατίνα για το κοντέρ. Λοιπόν, ας δείξω και μια μικρή πρόοδο που είχα μέχρις στιγμής. Σήμερα γίνανε λίγες εργασίες στο εξωτερικό. Κολλήθηκαν τα τζάμια, περάστηκαν οι πόρτες και μπήκε και η μπανιέρα. Και για του λόγου το αληθές: Και επίσης έγινε η αρχή για τα τελευταία PE στο εξωτερικό αλλά θα συνεχίσω αργότερα... Το ασχημόπαπο άρχισε να παίρνει μορφή, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Εξάλλου αν δεν τα χαιρόμαστε αυτά που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, έχουμε χάσει το νόημα. Με φιλικούς χαιρετισμούς. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 14, 2012 15:55:07 GMT 2
Να τονίσω ξανά ότι η κλίμακα είναι 1/25 γιατί παίζει ρόλο... Άντε καλά τελειώματα σου εύχομαι!Το ζητούμενο είναι ότι το απόλαυσες και έμαθες πάρα πολλά πράγματα τα οποία την επόμενη φορά θα τα κάνεις καλύτερα! Βασικά είναι άθλιο.Μιας και θα κατέβεις το απόγευμα προς τα εδώ (ε φανταστικέ Αγάπιε..; ) πάρ'το μαζί σου,πέτα το στη θάλασσα,πάρε μπύρες κι έλα να αράξουμε στο εργαστήρι... ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 14, 2012 16:49:30 GMT 2
Αγαπιε αρχιζει κ παιρνει μορφη το καραβι εργαλειο!! : : Καλα τελειωματα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 15, 2012 19:49:20 GMT 2
Καλησπερίζω και πάλι την παρέα, συνεχίζοντας από το χθεσινό update, κόλλησα τα σήματα και την κλειδαριά στο πορτ μπαγκαζ: Και πάνω που είχα πάρει φόρα, είδατε και μερικές φωτογραφίες από την μπανιέρα τοποθετημένη, χτύπησε η ατυχία.Λόγω αβλεψίας, και αφηρημάδας ίσως,αλλά κυρίως λόγω απειρίας, κόλλησα τη μπανιέρα με CA. Η μπανιέρα έχοντας κενά με το αμάξωμα, άφησε από κάποια σημεία να περάσουν κόλλα στην εταζέρα και οι αναθυμιάσεις της CA ενώ στέγνωνε μου θόλωσε το πίσω τζάμι και την εταζέρα. Η απογοήτευση ήταν ομολογουμένως μεγάλη. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ αφαίρεσα το τζάμι και την μπανιέρα. Και ορίστε μια ιδέα για το πώς ήταν μετά την αφαίρεση: Και μία μαζί με το τζάμι: Και εδώ είναι η ώρα που λέω το συνηθισμένο... ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ;D ;D ;D Η μπανίερα μασκαρίστηκε και βάφτηκε πάλι, ενώ το τζάμι τρίφτηκε (και έλεγα τι δεν έχω δοκιμάσει τι δεν έχω δοκιμάσει... ) και γυαλίστηκε... Αφού τα ξανακόλλησα, συνέχισα τη δουλειά στο εξωτερικό με τις αρκετές φωτοχαραγμένες λεπτομέρειες...Βαμμένα σήματα στα πλάγια, μικρούς αεραγωγούς στα φτερά, κλειδαριές, κτλ...Επίσης μπήκε το σασί με τον κινητήρα και το ψυγείο το οποίο είχα σφάξει στην αρχή. Και κάπως έτσι(δώξα τω θεώ) άρχισε να παίρνει μορφή το πλοίο.. Τώρα θέλω να κάνω κάποιες λεπτομέρειες στο χώρο του κινητήρα,όπως κάποια wash (μην ξεχνιόμαστε ;D ) και να τονίσω κάποια σωληνάκια. ένα wash στη γραμμή του πορτ μπαγκάζ, προφυλακτήρες, φώτα και νομίζω πως τελείωσε... Προσωπικα, κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της κατασκευής, μπορώ αβίαστα να πώ πως μου άρεσε απο κάθε άποψη... Και η διαδικασία της κατασκευής με όλα τα στραβά της, αλλά και το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι είναι η πρώτη μου δουλειά μετά από 2+ χρόνια αποχής από το μοντελισμό και η πρώτη μου επαφή με βερνίκια, μασκαρίσματα,φωτοχαραγμένα καθώς και η πρώτη "ουσιαστική" επαφή με αερογράφο κτλ... Θέλω άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές και τη βοήθεια κατα τη διάρκεια της κατασκευής. Να είστε καλά και καλές κατασκευές να έχουμε όλοι! Φιλικά, Αγάπιος
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 15, 2012 21:39:58 GMT 2
Μπήκες πια στην τελική ευθεία... Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο φίλε!!! Μπράβο : : : : : : Άντε πάμε για το επόμενο... Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 17, 2012 18:30:00 GMT 2
Αγάπιε μια χαρά βγήκε!!!!!! Μπράβο... Ειδικά : : : : το μασκάρισμα!!!!! Δυστυχώς μόνο έτσι θα μάθουμε οι αρχάριοι...Κάνοντας λάθη... : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 20, 2012 12:28:13 GMT 2
Αγαπητέ Αγάπιε, τι να πρωτοσχολιάσω; Τις "ιδιαιτερότητες" του κιτ; Τις πάμπολλες πρωτιές σε υλικά, τεχνικές και ιδιοκατασκευές; Τις απίστευτες ζάντες και τα πολλάαα φωτοχαραγμένα; Το κλειδάκι με το μπρελόκ; Τα είπαν ήδη και οι άλλοι, είσαι αξιέπαινος! : : : : Με το καλό και στο επόμενο! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 17:15:14 GMT 2
Απόστολε,Γιώργο και Νεκτάριε, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Στο επόμενο ελπίζω να τα πάω ακόμα καλύτερα. Το μοντέλο έχει τελειώσει αλλά θέλω να το περάσω ένα τελικό χεράκι κερί και να το φωτογραφίσω. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια και την στήριξη. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 20, 2012 20:02:12 GMT 2
Περιμένω πως και πως φωτογραφίες τιυ έτοιμου.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 11:58:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, ορίστε και οι φωτογραφίες του έτοιμου... Σε φώς της μέρας, όσο μπόρεσα τέλος πάντων ;D ;D Ελπίζω στο επόμενο να απαλειφθούν τα λάθη αυτού... Καλές κατασκευές σε όλους... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 22, 2012 12:47:33 GMT 2
Όπως σου έγραψα και στο MC είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. ΜΠΡΑΒΟ Αγάπιε!
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 22, 2012 12:52:57 GMT 2
Ομορφο αποτελεσμα παμε για το επομενο!!! : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 22, 2012 13:21:03 GMT 2
Άντε επιτέλους τελειωμένο!Μια χαρά είναι αγαπούλα,έπαθες και έμαθες!Τώρα πάμε στο Mazda! ΥΓ: Κοίτα λίγο τη γρίλια στην τρίτη φωτό,νομίζω ότι πατάει στραβά.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 22, 2012 13:58:26 GMT 2
Μια χαρά Αγάπιε... Δοκίμασες πολλά πράγματα για πρώτη φορά και νομίζω είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα. Το φινίρισμα είναι πολύ καλό και οι μικρολεπτομέρειες είναι θέμα εξοικείωσης και εμπειρίας, που θα έρθει με το χρόνο και όσο τελειώνεις μοντέλα... Καλή επιτυχία στο επόμενο... Keep Modelling : :
|
|