|
Post by konstantinf on Jan 13, 2021 7:15:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Θέλω να φτιάξω ένα Pocher, θέλω να φτιάξω ένα... Περιμένω εναγωνίως να δω πώς βγαίνει ένα Pocher από τα χέρια σου. Ελπίζω να ζω μέχρι τότε... Εύκολο, αν και δεν ξέρω κατά πόσο το "κατιτίς" αξίζει τον κόπο. Θα το σκεφτώ. Σημειώθηκε - θα εφαρμοστεί στις μικρότερες αδελφές.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2021 11:23:35 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Προτελευταίο update για την μεγαλύτερη από τις τρεις αδελφές αφιερωμένο στην τελευταία σκρατσιά. Πριν ωστόσο απ' αυτήν, γυαλίστηκαν τα τελευταία κομμάτια του αμαξώματος και προστέθηκαν στο σασί χωρίς προβλήματα εφαρμογής. Η σκρατσιά αφορούσε στην ρεζέρβα, που όπως είπα δεν δίνεται στο κιτ. Ως προς τον τροχό χρησιμοποιήθηκε μία από τις δύο ρεζέρβες που έχει το Spider. Έπρεπε όμως να στηριχτεί πάνω στο αμάξωμα από την πλευρά του οδηγού. Οι φωτογραφίες αναφοράς δείχνουν αρκετά πώς γίνεται αυτή η στήριξη:
H βάση κατασκευάστηκε από έλασμα μπρούντζου πλάτους 6 mm. Ο χαλινός έγινε από λωρίδες δερματίνης, οι κρίκοι έγιναν τυλίγοντας ράβδους αλουμινίου γύρω από στυλό διαρκείας και τριγωνική λίμα αντίστοιχα, η πόρπη είναι από το spare box (υπόλοιπα της Mercedes ή του Fiat...). Και ιδού η κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα:
Τέλος εγκαταστάθηκε η βάνα τροφοδοσίας στο εσωτερικό του αμαξώματος:
Ανεβάζοντας αυτήν την φωτογραφία διαπίστωσα ότι το σωληνάκι που πάει στο ρεζερβουάρ είναι λερωμένο - θα διορθωθεί από βδομάδα. Κι αφού προστεθούν η εξάτμιση, τα τζαμάκια και μερικά σύρματα ασφαλείας, θα μπορέσω να σας δείξω το τελειωμένο μοντέλο το ερχόμενο ΣΚ. Ως τότε, να 'στε καλά και να προσέχετε τον μεταλλαγμένο ιό!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 16, 2021 13:23:01 GMT 2
Πολύ όμορφη η βάση για το έξτρα τροχό Κωνσταντίνε! Αλήθεια, σε ποιο σημεία πιάνει αυτός ο τροχός/βάση πάνω στο αμάξωμα και συγκρατεί όλο το βάρος του; Κάπου βιδώνει ή κάπου πρέπει να κολλήσει; Ευχαριστώ. Καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 16, 2021 13:27:31 GMT 2
Καλήμερα ....υπέροχη δουλειά η ρεζέρβα ...άξιος .... χαχαχα να δουμε ποτε θα καταργησουμε την μεγεθυνση των φωτογραφιων ....αλλος κοσμος σε αυτες Κωστα μου μια ερωτηση ...ολα τα καλωδια ,σωληνακια ,ντιζες του κινητηρα που μιλαγαμε παλια ολα καταληγουν καπου, η ορισμενα κρυφτηκαν
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2021 13:59:05 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Αλήθεια, σε ποιο σημεία πιάνει αυτός ο τροχός/βάση πάνω στο αμάξωμα και συγκρατεί όλο το βάρος του; Κάπου βιδώνει ή κάπου πρέπει να κολλήσει; Όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτό αναφοράς, η βάση βιδώνει πάνω στο σασί. Στην δική μου περίπτωση, επειδή έγινε λίγο στα κουτουρού και βγήκε λίγο πιο ψηλή, βιδώθηκε πάνω στο αμάξωμα, ακριβώς πάνω από την ακμή του σασί. Το πάνω λουρί του χαλινού με το συρματόσχοινο έρχεται και δένει πάνω σ' ένα άγκιστρο πίσω από τα παρμπρίζ. Θα τα δείτε καλύτερα σε μια βδομάδα στις φωτογραφίες του τελειωμένου.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2021 14:08:11 GMT 2
Να 'σαι καλά Μιχάλη, ευχαριστώ! Κωστα μου μια ερωτηση ...ολα τα καλωδια ,σωληνακια ,ντιζες του κινητηρα που μιλαγαμε παλια ολα καταληγουν καπου, η ορισμενα κρυφτηκαν Τα περισσότερα σωληνάκια κρύφτηκαν στην κοιλότητα των επιμήκων δοκών του σασί. Για παράδειγμα, οι σωλήνες που φεύγουν από την δεξιά πλευρά του ρεζερβουάρ σταματούν σ' αυτήν την κοιλότητα και δεν βρίσκουν τον σωλήνα που φαίνεται να φτάνει στην βάνα (αυτόν τον λερωμένο). Αντίθετα, ο σωλήνας που φεύγει από την βάνα προς τα μπρος, πάει και βρίσκει το καρμπιρατέρ. Επίσης οι ντίζες των στροφόμετρων κάνουν όλη την διαδρομή από τον κινητήρα μέχρι τα όργανα. Αλλά το καλώδιο που φεύγει από την μίζα, σταματάει στο πυρόφραγμα. Και ούτω καθεξής... Ας σημειωθεί ότι στην Italeri όλα τα σωληνάκια και καλώδια έχουν σωστή αρχή και τέλος, αλλά δυστυχώς όχι σωστές διαμέτρους.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 16, 2021 14:21:43 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για την απάντηση σου για τον εξτρα τροχό.
Επίσης πολυ χρήσιμο αυτό για τα καλωδια/σωληνώσεις που ρώτησε ο Μιχάλης.
Με την ευκαρία μικρό το κακό με τα τις διαμέτρους των καλωδίων/σωληνώσεων που δίνει η Ιταλερι, ούτως ή άλλως σε όλα τα 12αρια της όλα αυτά είναι εκτός κλίμακας και θέλουν αλλαγή.
Αυτά τα καλώδια/σωληνώσεις που έκρυψες στο Pocher ήταν γιατί δεν υπήρχαν τα τελειώματα στο κιτ ή για κάποιο άλλο λόγο;
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2021 17:37:54 GMT 2
Αυτά τα καλώδια/σωληνώσεις που έκρυψες στο Pocher ήταν γιατί δεν υπήρχαν τα τελειώματα στο κιτ ή για κάποιο άλλο λόγο; Γενικά η Pocher είναι φειδωλή ως προς τις καλωδιώσεις. Σε τούτο 'δω το μοντέλο, που είναι το πρώτο "λεπτομερές" λείπουν και σωληνώσεις. Συγκεκριμένα, το σύστημα τροφοδοσίας είναι ανύπαρκτο - τόσο οι σωλήνες, όσο και οι απολήξεις. Σε επόμενα μοντέλα (Rolls, Mercedes, Bugatti) τα πράγματα πήγαιναν όλο προς το καλύτερο. Στο Volvo όμως χρειάστηκε πάλι να βάλω πολλά πράγματα εκ του μηδενός.
Για την Alfa τώρα, όταν με το καλό ασχοληθείς μαζί της, σε συμβουλεύω, αν θες, να παρακολουθήσεις αυτό το WIP από την αρχή, και όπου έχω χρησιμοποιήσει το ρήμα "προσθέτω", σημαίνει ότι δεν υπάρχει στο κιτ.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 18, 2021 23:58:22 GMT 2
Φυσικά και θα ξανακοιτάξω όλη την διαδικασία με προσοχή από Κωνσταντίνε. Θα είναι η βάση αναφοράς για την κατασκευή μου! Όπως έχεις ίσως παρατηρήσει, εκμεταλλεύομαι όσο μπορώ καλύτερα τις όμορφες κατασκευές που υπάρχουν στο φορουμ, και όπως έχουμε αναφέρει, αυτή είναι και η ουσία των WIP (αλλιώς θα βάζαμε μερικές φωτό από το ολοκληρωμένο μοντέλο και τίποτε άλλο) - να βοηθούν, όσο μπορούν, άλλους μοντελιστες που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμμένο μοντέλο! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2021 8:55:12 GMT 2
Πολύ καλή η ιδιοκατασκευή της ρεζέρβας. θα την αξιοποιήσω στην έκδοση που θέλω να φτιάξω την 1/12 της italeri, αν φυσικά βρω κάπως ένα επιπλέον λάστιχο. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 19, 2021 12:03:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! θα την αξιοποιήσω στην έκδοση που θέλω να φτιάξω την 1/12 της italeri, αν φυσικά βρω κάπως ένα επιπλέον λάστιχο. Να καταλάβω ότι έχεις ήδη στην κατοχή σου την Monza, γιατί αλλιώς η Roadster έρχεται με 5 τροχούς... Αν έχεις αγοράσει ήδη τις ακτινωτές ζάντες από τον FPP, παράγγειλε ακόμα μία, αλλά με το λάστιχο (είναι λίγο πατημένο, αλλά δεν πειράζει) και λύνεις το πρόβλημα του 5ου τροχού.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2021 11:54:53 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Έπειτα από 4,5 μήνες τελειώνει εδώ η κατασκευή ενός ακόμα Pocher, του τελευταίου της σειράς Classic. Με δεδομένο ότι παράλληλα δούλευα και τις δύο άλλες κλίμακες, είναι πιθανότατα η πιο σύντομη κατασκευή Pocher απ' όσες έχω κάνει. Χουατέβερ...
Την εβδομάδα που πέρασε αποπερατώθηκε η εξάτμιση, μονταρίστηκαν τα παρμπρίζ και τοποθετήθηκαν τα τελευταία σύρματα ασφαλείας:
Για την θερμομόνωση της εξάτμισης χρησιμοποιήθηκε απλός λευκός σπάγγος αφού πέρασε μια νύχτα βουτηγμένος σε δυνατό μαύρο τσάι για να πάρει χρώμα. Και αφού παρέλαβα και το κουτί της (μου το έφτιαξαν σε χρόνο ρεκόρ: 3 ώρες!) η ωραία ιταλίδα φωτογραφήθηκε κατά τα ειωθότα στο σπιτάκι της:
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις εποικοδομητικές σας παρατηρήσεις όλους αυτούς τους μήνες και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2021 15:03:08 GMT 2
Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε για την υπέροχη και απολαυστική κατασκευή ακόμη ενος Pocher της σειράς Classic. Σίγουρα, σημείο αναφοράς όταν κάποτε ξεκινήσω και το δικό μου! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 23, 2021 15:22:57 GMT 2
Για την θερμομόνωση της εξάτμισης χρησιμοποιήθηκε απλός λευκός σπάγγος αφού πέρασε μια νύχτα βουτηγμένος σε δυνατό μαύρο τσάι για να πάρει χρώμα. Εντάξει, τα ρέστα μου.....!!! Και αφού παρέλαβα και το κουτί της (μου το έφτιαξαν σε χρόνο ρεκόρ: 3 ώρες!).....
Μια πίτσα delivery να παραγγείλεις πιό πολλή ώρα θα κάνει....
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 23, 2021 16:05:36 GMT 2
Κουκλι η alfa Κωστα μπραβο ... Στα καθισματα εβαλε δερμα ? γιατι δεν ειδα τιποτα τετοιο η γερασα κ δεν βλεπω πια .....
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2021 18:05:31 GMT 2
Φάνη, Αλέξη, Μιχάλη, σας ευχαριστώ πολύ! #Φάνη, ήγγικεν η ώρα σου για τα "μεγάλα": Ηλικιακά και από άποψη πείρας # Αλέξη, το κόλπο με το τσάι το ξέρω από τη μάνα μου, που χρωμάτιζε έτσι κεντήματα... Όσο για το ντελίβερι του κουτιού, είπα να κάνω λίγη διαφήμιση στον πλεξιγκλασά μου! # Μιχάλη, δεν έβαλα δέρμα πουθενά (και τα λουριά της ρεζέρβας δερματίνη είναι!). Το κάθισμα είναι βαμμένο με Semi-Gloss Black (TS-29).
|
|