|
Post by konstantinf on Jan 23, 2021 12:07:42 GMT 2
Η κατασκευή αυτού του κιτ της Pocher ξεκίνησε ως Monza (αγωνιστικό) σύμφωνα με το όνομα του μοντέλου στο κουτί, κατέληξε ωστόσο ως Roadster, μιας και έχει από τη μάνα του φανάρια και φτερά και προστέθηκε και ρεζέρβα. Το κιτ έχει τα χρονάκια του (πρωτοκυκλοφόρησε το 1968) και τα δείχνει ξεδιάντροπα στα διάφορα κομμάτια. Μπόλικο φλας και άλλα σημάδια που απαιτούν προσεκτικό καθάρισμα, τρίψιμο και συνεχή dry fit. Όντας το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας, έχει περισσότερες λεπτομέρειες από το Fiat 1907 (π.χ. εντόσθια του κινητήρα) αλλά λιγότερες από τα επόμενα μοντέλα. Έτσι λείπει παντελώς το σύστημα τροφοδοσίας (σωληνώσεις και απολήξεις), τα φώτα δεν προβλέπονται λειτουργικά (και αν κανείς θελήσει να τα αναβαθμίσει - πράγμα που δεν είναι δύσκολο μιας και το ταμπλό επιτρέπει την συνήθη συνδεσμολογία των Pocher - πρέπει να σκεφτεί πού θα κρύψει τις μπαταρίες), και το καπό δεν είναι σπαστό, πράγμα που δυσκολεύει την εφαρμογή όταν είναι κλειστό. Κατά τα άλλα η εφαρμογή των κομματιών είναι ικανοποιητική (με την δέουσα προσοχή) και το συνολικό αποτέλεσμα ευχάριστο στην όψη. Καθώς οι εικόνες μιλούν καλύτερα από τα λόγια, σας αφήνω εδώ με τις φωτογραφίες στην "φύση" (που λόγω κορωνοϊού έγιναν μεν εκτός οικίας, αλλά όχι και στην φύση...): Όποιος ενδιαφέρεται για την κατασκευή, μπορεί να την παρακολουθήσει εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3062/scale-games-romeo-monza-pocher. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 23, 2021 15:39:52 GMT 2
Αψογο Κωνσταντινε πολλα συγχαρητηρια!! Προσωπικο μου αγαπημενο σημειο η ρεζερβα με τα δερματινα λουρια,αλλα και το ταμπλο με το μπρελοκ και τα κλειδια! Πολυ καλοφτιαγμενο και λεπτομερες,ευγε!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 23, 2021 15:55:56 GMT 2
Αριστούργημα Κωνσταντίνε !!! Αν και αναφέρεις τον λόγο, θεωρώ πως οι λήψεις κάπως το αδικούν. Ειδικά οι δύο τελευταίες φωτό εύκολα ξεγελούν και το πιό έμπειρο μάτι που νομίζει ότι βλέπει το πραγματικό! Επειγόντως με την πρώτη ευκαιρία φωτογράφηση έξω σε φυσικό τοπίο, κρίμα να αδικείται μια τέτοια δουλειά.
Υ.Γ. Οι εμπρόσθιοι τροχοί έχουν την τάση να συγκλίνουν ελαφρώς πρός τα μέσα ή είναι ιδέα μου?
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 23, 2021 16:10:34 GMT 2
Πολυ ωραιο αποτελεσμα και το βαψιμο σε αυτη την κατασκευη πρεπει να εφτασε σε ακομη καλυτερο επιπεδο!! Για χρωμα σκετο ειναι πολυ γυαλιστερο και βαθυ!! Μπραβο!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2021 18:26:53 GMT 2
Σπύρο, Αλέξη και Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! # Αλέξη, θα δω αν μπορέσω κάποια στιγμή με λιακάδα να κάνω μια-δυο ακόμα φωτογραφίες στον κήπο της πολυκατοικίας για να μην υπάρχουν παρεμβολές από κάγκελα κλπ. Κι αν τελειώσει το lockdown μπορεί να το κατεβάσω και παραλία... Όσο για τους τροχούς έτσι είναι: Η κλίση προς τα μέσα δίνεται από την διαμόρφωση του άξονα:
Αν και στην φωτογραφία η γωνία υπερτονίζεται από την προοπτική, η σύγκλιση υπάρχει όντως.
# Δημήτρη, για το γυάλισμα αυτή τη φορά χρησιμοποίησα ταχυτροχό και σφουγγαράκια, εξ ου και η καλύτερη απόδοση. Νομίζω πως έτσι (χωρίς βερνίκι δηλ.) αποδίδεται πιστότερα το επίπεδο γυαλίσματος που μπορούσε να επιτευχθεί από τους τεχνίτες την δεκαετία του '30...
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 23, 2021 22:53:27 GMT 2
Κωστα μου για αλλη μια φορα ζωγραφισες .... Παρα πολυ ωραιο το γυαλισμα ....τα οργανα τελεια κ το εσωτερικο .. Το μονο (προσωπικη αποψη )θα προτιμουσα τα ταμπουρα να ηταν η μαυρα η κοκκινα . Οσο για το καμπερ κ την συγκληση ....μιλαμε για αυτοκινητο του 34 . Τον σπαγκο με τι τον κολλησες στην εξατμηση ?
|
|
|
Post by nektarios on Jan 23, 2021 23:35:53 GMT 2
Είναι όχι μόνο πανέμορφο αλλά και κατασκευασμένο με πολύ μεράκι, που φαίνεται στην κάθε λεπτομέρεια! Πολλά συγχαρητήρια! Φωτογράφηση στην παραλία, επιβεβλημένη! Το συντομότερο δυνατό! Υ.Γ.: Πραγματικά σας ζηλεύω που καταφέρνετε και ολοκληρώνετε μοντέλα με τόση δουλειά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Τα δικά μου έχουν περίπου το 1/10 της δουλειάς και μου παίρνουν συνήθως χρόνια...
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 24, 2021 0:23:56 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά φίλε Κωσταντίνε μπράβο σου !!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 24, 2021 7:59:20 GMT 2
Μιχάλη, Νεκτάριε και Κυριάκο χίλια ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
# Μιχάλη, ο σπάγκος δεν είναι κολλημένος στην εξάτμιση: Δέθηκε (απλή θηλιά) σφιχτά στην μια άκρη και προστέθηκε μια σταγόνα κόλλα πάνω στον κόμπο. Όταν στέγνωσε, άρχισα το τύλιγμα (σφιχτά) και το τέλειωσα με άλλη μια θηλιά και πάλι μια σταγόνα κόλλα πάνω στον κόμπο. Φρόντισα ώστε οι δύο κόμποι να είναι από κάτω και προς το αμάξωμα. Στο τέλος έκοψα σύρριζα όσο σπάγκο περίσσευε.
# Νεκτάριε, η ταχύτητα κατασκευής στην περίπτωση μου οφείλεται στον διαθέσιμο χρόνο: Συνταξιούχος, τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι, τα εγγόνια δεν έρχονται (λόγω κορωνοϊού), κατοικίδιο δεν υπάρχει, κλπ. Για τους άλλους δεν ξέρω, ίσως έχουν μαγικά χέρια...
|
|
|
Post by Sakis on Jan 25, 2021 21:25:15 GMT 2
Τουλάχιστον εντυπωσιακό και όχι μόνο λόγω μεγέθους! Μου άρεσαν πολύ οι προσεγγίσεις σου σε διάφορα στάδια της κατασκευής. Βέβαια το βλέπω το άτιμο το orange peel (όπως εσύ σκαλώνεις σε κάθε είδους καλωδίωση). Όπως και να έχει μιλάμε για ένα εξαιρετικά όμορφο θέμα και αντίστοιχη κατασκευαστική μεταχείριση από τα χέρια σου!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 25, 2021 22:29:20 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη, να 'σαι καλά! Βέβαια το βλέπω το άτιμο το orange peel (όπως εσύ σκαλώνεις σε κάθε είδους καλωδίωση). Κι εγώ το βλέπω, ιδιαίτερα στην μια από τις "κατόψεις". Γι' αυτό αφενός το τοποθέτησα σε ράφι στο ύψος των ματιών για να το βλέπω από το πλάι, και αφ' ετέρου σας έβαλα και την φωτογραφία με τα οπίσθια σε γκρο-πλαν για να σας τραβήξω εκεί την προσοχή ως προς την γυαλάδα!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 25, 2021 22:44:02 GMT 2
Κι εγώ εκεί το είδα. Πάντως σωστή η σκηνοθεσία σου σε κάθε επίπεδο!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 27, 2021 9:58:38 GMT 2
Κωνσταντίνε, τρομερά εντυπωσιακό και επιβλητικό. Συγχαρητήρια. Σέβομαι απεριόριστα τη διάθεση σου να βελτιώσεις τις τεχνικές σου, να υιοθετήσεις νέα πράγματα κλπ. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση τόσο στο φινίρισμα όσο και στην εφαρμογή των πάνελ του αμαξώματος (αν έβαφες αυτό το μαύρο λάστιχο κόκκινο, ίσως θα ήταν καλύτερα παρεμπίπτοντος), αλλά έχεις φτάσει σε επίπεδο που η άλφα σου είναι καλύτερη από του Paul του Κοο. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2021 12:02:57 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Γιώργο! Σχετικά με το φινίρισμα (κυρίως για τους επερχόμενους...): Το "μαύρο λάστιχο" δεν είναι λάστιχο αλλά η ακμή του πυροφράγματος. Δίστασα αρκετά σχετικά με το χρώμα του, και οφείλω να πω ότι το μαύρο ήταν αισθητική επιλογή. Όπως έχω πολλάκις αναφέρει de gustibus et coloribus non est disputandum... Η εφαρμογή των πάνελ είναι γενικά πολύ καλή σ' αυτό το μοντέλο, με εξαίρεση το καπό. Το γεγονός ότι τα πλαϊνά φύλλα δεν ενώνονται με μεντεσέδες με τα επάνω και επομένως δεν είναι σπαστά, ώστε να έρθουν και να πέσουν όμορφα, είναι πρόβλημα του κιτ. Αν τα κολλήσεις όπως πρέπει για να αντέξουν, έχουν μια γωνία λίγο μεγαλύτερη απ' όσο πρέπει. Δυστυχώς η επιφάνεια συγκόλλησης είναι τόσο μικρή (πλάτος 2 χιλ.) που δεν σηκώνει ούτε τρίψιμο υπό γωνία προς τα μέσα, ούτε εφαρμογή μεντεσέδων... Σχετικά με τον Paul Koo: Δεν έχω δει από κοντά τα μοντέλα του για να κρίνω την ποιότητα τους. Αλλά σέβομαι απεριόριστα την δουλειά που έχει κάνει προς όφελος όλων των Pocherόφιλων. Αν τώρα κάποιος, π.χ. εγώ, διακρίνει την δυνατότητα μιας επιπλέον σκρατσιάς ή πετυχαίνει μια καλύτερη εφαρμογή ή ένα καλύτερο γυάλισμα, είναι εν μέρει γιατί υπάρχει λιγότερο στρες ακολουθώντας τις συμβουλές του. Ο καθείς στο είδος του... Και μην ξεχνάμε: Εγώ σπούδασα μηχανολόγος, ο Paul φαρμακοποιός.
|
|