|
Post by Φάνης on Dec 12, 2020 17:35:34 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε! Και το PE set της Tremonia δείχνει πολυ όμορφο (χαίρομαι για αυτό ιδιαίτερα αφού το αγόρασα και εγώ!). 1) Το κλειδί (της μίζας?) που δίνει το σετ θα το χρησιμοποιήσεις; Ταιριάζει; 2) Στην fake καλωδίωση στης 2 πλευρές στο πυρόφραγμα, έβαλες 4 καλώδια σε κάθε μεριά. Υπήρχε λόγος που δεν έβαλες 6 (ανά 2 τριάδες, όπως στην μεσαία φωτό από το πραγματικό); Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2020 18:14:26 GMT 2
Καλησπέρα Φάνη, ευχαριστώ πολύ!
1) Το κλειδί της μίζας που δίνει το κιτ είναι εντελώς εκτός κλίμακας, αλλά έχει το λόγο του... Είναι στάνταρ σε όλα τα κιτ Classic της Pocher που έχουν λειτουργικά φανάρια και η Pocher το χρησιμοποίησε και εδώ μολονότι τα φανάρια δεν θα λειτουργούν (βασικά διότι δεν υπάρχει διαθέσιμος προσβάσιμος χώρος για μια μπαταρία). Είναι μεγάλο, διότι χρησιμεύει σαν μπουτον-διακόπτης για να κλείσει το κύκλωμα των φώτων και πρέπει να μπορεί να πιάνεται με δύο δάχτυλα στο τελειωμένο μοντέλο. Εδώ που δεν υπάρχει λόγος χρήσης του, θα χρησιμοποιήσω αυτά που δίνει η Tremonia.
2) Ο λόγος που δεν έβαλα 6 είναι ότι τα διαθέσιμα ταμπελάκια που μπαίνουν από πάνω (τόσο τα "αυτοκόλλητα" του κιτ όσο κι αυτά της Tremonia) έχουν 4 θέσεις. Τα μόνα με 6 θέσεις είναι αυτά της Model Motorcars στο φύλλο με τις χαλκομανίες προς 20 δολάρια, αλλά δεν τα χαλάλιζα... Και με τις 4 θέσεις, μια χαρά είναι. Εξ άλλου, ανάλογα με το μοντέλο στην πραγματικότητα υπάρχουν 5 ή 6 καλώδια.
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 12, 2020 20:20:34 GMT 2
Καλησπέρα .....μετά από μια βόλτα στο βουνό με τα σκυλιά .....το ωραιότερο ειναι καφές κ το update του φίλου μου Κωστα ... Φιλε τι να πω ........σου βγάζω το καπέλο .....τέλειο άριστο φανταστικό ...ΖΗΛΕΥΩ ....ειλικρινά απίστευτο . Και αρχιζω ..... Τα καλώδια στο πυροφραγμα τέλεια κ απο πίσω που δεν φαίνεται και τίποτα τέλεια στην σειρά τους με τάξη. τα κολλησες με super glue ? Τα καλώδια στα όργανα πολυ όμορφα κ τοποθετημένα πολυ σωστά ...όμως γιατί δεν έβαλες σε ολα τα όργανα καλώδια ? Το κλειδι το ξεχασες ? χαχαχαχα Για να σου πω την γνώμη μου προτιμώ το πάτωμα οπως το δίνει η pocher πάρα αυτό το φλατ μέταλλο τις τρεμονια . τα πριτσινια τα κολλησες ? Γιατι δεν έβαλες στα πεντάλ το έξτρα τις τρεμονια ? δεν αξιζει ? Ολη αυτή η κατασκευή πυροφραγμα όργανα πάτωμα πήγε ολα οκ η είχες πρόβλημα πουθενά ? ΑΧΧΧ αυτή η πείρα των pocher τι κάνει .....όνειρα φτιάχνει ......ευγε φιλε .......
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 13, 2020 7:17:56 GMT 2
Να 'σαι καλά Μιχάλη! Κι αρχίζω... - Ναι, τα καλώδια κολλήθηκαν με CA και προστέθηκαν οι δέστρες από αλουμινοταινία. - Όλα τα όργανα έχουν καλώδια, εκτός από το ρολόι. Υπέθεσα ότι το 1930 δεν έβαζαν ηλεκτρικά ρολόγια. - Το κλειδί υπάρχει (δες την απάντηση στον Φάνη) αλλά θα μπει στο τέλος για να μην παραπέσει. - Στα πριτσίνια έβαλα μια σταγόνα CA στην άκρη του μίσχου πριν τα μπήξω στην τρύπα τους. - Τα πεντάλ φρένου και συμπλέκτη έχουν επάνω τους τα ΡΕ της Tremonia. Μια χαρά είναι... - Γενικά η κατασκευή ήταν απροβλημάτιστη. Σε ορισμένα σημεία (πριτσίνωμα) ήθελε προσοχή και υπομονή. Οι τρύπες για τα όργανα (τόσο στο πλαστικό υπόβαθρο τπυ κιτ όσο και στο έλασμα της Tremonia) χρειάστηκαν ελαφρό φρεζάρισμα.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 13, 2020 9:48:30 GMT 2
Εξαιρετική η πρόοδος, από τις καλύτερες σου. Πολλά συγχαρητήρια. ΥΓ. Διαφωνώ μόνο με τη χρήση των πλεξούδων καλωδίων, απευθείας από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Η πλέξη τους δεν είναι καλή ούτε για την 1/8. Ξέρω δεν θα πολυφαίνονται, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 13, 2020 10:57:22 GMT 2
Εξαιρετική η πρόοδος, από τις καλύτερες σου. Πολλά συγχαρητήρια. ΥΓ. Διαφωνώ μόνο με τη χρήση των πλεξούδων καλωδίων, απευθείας από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Η πλέξη τους δεν είναι καλή ούτε για την 1/8. Ξέρω δεν θα πολυφαίνονται, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Καλημέρα Καλήμερα Γιώργο .....σε παρακαλώ θα μου αναλύσεις το ΥΓ.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 13, 2020 11:20:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλα! Διαφωνώ μόνο με τη χρήση των πλεξούδων καλωδίων, απευθείας από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Η πλέξη τους δεν είναι καλή ούτε για την 1/8. Ξέρω δεν θα πολυφαίνονται, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Έχεις πιθανότατα δίκιο. Τα στριφτά καλώδια ήταν state of the art τότε, αλλά το πάχος τους δείχνει εκτός κλίμακας (για καλώδια οργάνων τουλάχιστον). Μια δοκιμή έκανα, δεν πειράζει... Και όχι μόνο δεν θα πολυφαίνονται, δεν θα φαίνονται καθόλου, όπως διαπίστωσα με ένα dry fit της καρότσας... Εδώ δεν θα πολυφαίνεται καν το ταμπλό... Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2020 23:08:39 GMT 2
Πολλή δουλειά, εξαιρετικά λεπτομερειακή και με πανέμορφο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2020 7:11:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2020 9:34:17 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου
Την εβδομάδα αυτή ασχολήθηκα κυρίως με την Bburago και την Italeri. Ωστόσο, προχωρώντας στις εργασίες για την τελευταία, διαπίστωσα ότι το κιτ της Italeri δίνει στο πάτωμα από την μεριά του οδηγού μια ωραία βάνα που κλείνει την ροή καυσίμου προς τον κινητήρα. Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και έφτιαξα μια αντίστοιχη για την Pocher:
Επιστροφή από βδομάδα εδώ για ουσιαστικότερα πράγματα, αφού θα αρχίσει η ενασχόληση με το αμάξωμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 26, 2020 9:18:21 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία και χαρές! Επωφελούμενος της Χριστουγεννιάτικης καλοκαιρίας ξεμπέρδεψα με το βάψιμο των κομματιών του αμαξώματος, τα οποία δεν είναι και λίγα:
Πριν το βάψιμο προηγήθηκαν ωστόσο διάφορες εργασίες, που εκτός από το σύνηθες καθάρισμα και τρίψιμο περιλάμβαναν το άνοιγμα των οπών που θα δεχθούν τους πίρους των συρμάτων ασφαλείας, την προσθήκη αναμονών για τους σωλήνες εξαέρωσης στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ και την προσθήκη πατώματος στο κύριο σώμα της καρότσας, κάτι που το κιτ δεν είχε προβλέψει, καθώς η Pocher προφανώς θεωρούσε ότι κανείς δεν θα σηκώσει το μοντέλο για να το κοιτάξει από κάτω...
Στα κομμάτια που θα μπουν σύρματα ασφαλείας πάρθηκε πατρόν των οπών, προκειμένου να μην παιδεύομαι να μετράω πάνω στα κομμάτια τις αναγκαίες αποστάσεις:
Τα κομμάτια του καπό και η μάσκα βάφτηκαν εσωτερικά με TS-17, ενώ στο κύριο σώμα της καρότσας το εσωτερικό βάφτηκε με ΑS-5 και το κάθισμα με TS-29.
Στη συνέχεια περάστηκαν τρία χέρια κόκκινο - οι φωτογραφίες δείχνουν το στέγνωμα από το πρώτο χέρι και το τελικό αποτέλεσμα:
Στα ενδιάμεσα των χεριών κόκκινου ασχολήθηκα με το βάψιμο του σήματος της Alfa Romeo (πινελάκι με enamel της Humbrol):
Τα βαμμένα κομμάτια θα περιμένουν τώρα μια-δυο βδομάδες να στεγνώσουν καλά πριν γυαλιστούν. Στο μεταξύ θα ασχοληθώ με την αναγκαία μεν, βαρετή δε κατασκευή των τροχών που αποτελεί ωστόσο το σήμα κατατεθέν των Pocher Classic. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 26, 2020 10:38:08 GMT 2
Κωστα μου καλημερα κ χρονια πολλα ...το σηματακι φανταστικο ετοιμασου να φτιαξεις κ αλλο ενα ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ Στα γραμματα τι τεχνικη ακολουθησες κ βγηκαν τοσο ωραια ?
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 26, 2020 10:47:26 GMT 2
Ωραίες οι εργασίες Κωνσταντίνε!Το σήμα της Άλφα θα πρεπε να το δίνει βαμμένο η Ποχερ νομίζω,έχεις κάνει πολύ καλη δουλειά στο βαψιμο του αλλά θα ήταν ακόμα πιο ωραίο να είναι εργοστασιακά βαμμένο.Τι ποσότητα χρώματος χρειάστηκε για το εξωτερικό βάψιμο ενός τόσο μεγάλου μοντέλου?Καλημέρα και καλή συνέχεια!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 26, 2020 10:59:39 GMT 2
Κωνσταντίνε, για τόσο άγχος που το είχες, σούπερ βγήκε το βάψιμο. Καλά γυαλίσματα, τώρα. Το σηματάκι με άρεσε και μένα, ως αλφίστι και ως μοντελιστή Καλημέρα και χρόνια πολλά
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 26, 2020 11:39:43 GMT 2
Μιχάλη, Σπύρο, Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι!
# Μιχάλη: Για το σηματάκι σε κάθε χρώμα (η σειρά ήταν: Σκούρο μπλε, ανοιχτό μπλε, άσπρο, κόκκινο, πράσινο) αφού στέγνωνε πέρασα από πάνω "χαϊδεύοντας" λεπτό ντουκόχαρτο κι έτσι αφαίρεσα το χρώμα και εμφανίστηκαν τα ανάγλυφα γράμματα και οι διαχωριστικές γραμμές των χρωμάτων. Πάνω από το πράσινο δεν περάστηκε ντουκόχαρτο, καθότι ο όφις προεξέχει, κι αν τον έτριβα θα εμφανιζόταν από κάτω το μέταλλο. Και τώρα που ξέρεις την τεχνική Μιχάλη, δεν χρειάζεται να σου το φτιάξω εγώ!!!
# Σπύρο: Δεν είμαι σίγουρος αν το σήμα βαμμένο από την Pocher θα ήταν καλύτερο. Σίγουρα όμως θα είχε πολύ λιγότερη πλάκα απ' ό,τι να το βάψει κανένας μόνος του. Για το βάψιμο του αμαξώματος ξόδεψα 2,5 φιάλες #19 Humbrol για το χρώμα και σχεδόν μία #1 για το αστάρωμα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 26, 2020 19:10:48 GMT 2
Κωστα οι μπογιες ηταν ακρυλικες η εναμελ ? Οσο για το σηματακι .....σιγουρα θα ειναι πιο γλυκο κ με μεγαλυτερη αξια εαν ειναι απο τα χερακια σου ...
|
|