|
Post by Sakis on Jan 2, 2021 21:53:36 GMT 2
Εντυπωσιακότατη δουλειά Κωνσταντίνε! Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, μεγάλο ρόλο στον κίνδυνο λάθους παίζει σίγουρα η επαναληψιμότητα οπότε εύγε που το έφερες επιτυχώς εις πέρας! Μόλις βρω χρόνο θα μελετήσω τις κατασκευές σου ώστε να σχολιάσω πιο εμπεριστατωμένα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 3, 2021 7:23:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2021 10:20:45 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες, είναι βαρετές και κρύβουν παγίδες, λόγω ελλιπούς συγκέντρωσης. Κάτι που απέφυγες 100%. Η pocher δίνει τις ακτίνες λυγισμένες, ή το κάνεις εσύ;
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 4, 2021 11:09:02 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Γιώργο! Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο σταματούσα κάθε μέρα μετά πό τις 2,5 - 3 ώρες πάνω σε μία ρόδα... Η Pocher δίνει τις ακτίνες λυγισμένες λίγο-πολύ στην σωστή γωνία και λίγο-πολύ στο σωστό μήκος (ευτυχώς μακρύτερες από το αναγκαίο όταν δεν ταιριάζουν ακριβώς). Το λίγο-πολύ της γωνίας διορθώνεται συνήθως προσαρμόζοντας το μήκος, χωρίς εμφανή επίπτωση στην γενική εικόνα. Επέμβαση στο λύγισμα χρειάστηκε μέχρι τώρα να κάνω μόνο στις ακτίνες της Mercedes...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 6, 2021 14:48:42 GMT 2
Καλή και ευλογημένη χρονιά φίλε, έστω και καθυστερημένα! Οι ζάντες πραγματικά εξαιρετικές! Σίγουρα αξίζουν το χρόνο, τον κόπο και την υπομονή που αφιερώνεις! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 6, 2021 17:05:21 GMT 2
Να' σαι καλά Νεκτάριε! Ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2021 11:01:29 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με την αποπεράτωση των τροχών: Οι συναρμολογημένες ζάντες βάφτηκαν μαύρες (ένα χέρι TS-14 πάνω από αστάρι Β504) χωρίς κανένα πρόβλημα αλληλεπίδρασης ασταριού-χρώματος. Μετά το βάψιμο βιδώθηκαν οι βαλβίδες (προσωπικά μου αρέσει πολύ η αντίθεση μπρούντζου πάνω στο μαύρο) και περάστηκαν τα λάστιχα. Πίσω από τους τέσσερις λειτουργικούς τροχούς κολλήθηκαν τα ταμπούρα, αφού βάφτηκαν εσωτερικά με TS-42 και εξωτερικά με TS-17:
Στη συνέχεια ξεκίνησε το γυάλισμα των κομματιών της καρότσας. Άρχισα με τα φανάρια και την μάσκα. Στη μάσκα φορέθηκε η γρίλια και το λογότυπο από τα ΡΕ της Tremonia και τα σύρματα ασφαλείας της Model Motorcars, ενώ προστέθηκαν καλώδια στα φανάρια που δεν προβλέπονται στο κιτ (ας σημειωθεί, ότι στα φανάρια δίνονται αντίστοιχες οπές, όχι όμως και στη μάσκα...):
Κατόπιν γυαλίστηκαν τα φτερά και προστέθηκαν κεφάλια από καρφίτσα για προσομοίωση των πίρων των βραχιόνων. Το γυάλισμα έγινε με micromesh 4000 - 12000 και ακολούθησαν οι αλοιφές της Tamiya (coarse και finish) που τρίφτηκαν με σφουγγαράκια στον ταχυτροχό (ευχαριστώ για την υπόδειξη Σάκη!). Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η εξέλιξη του γυαλίσματος (από αριστερά: μετά 3 χέρια βάψιμο, μετά από τα micromesh, και μετά τις αλοιφές) ενώ στην δεύτερη και τα τέσσερα φτερά τελειωμένα:
Φυσικά δεν περάστηκε βερνίκι... Μετά ξεκίνησα με το πίσω μέρος (ρεζερβουάρ, ποδιά, ουρά). Στην ουρά προστέθηκαν σύρματα ασφαλείας. Στο ρεζερβουάρ προστέθηκαν τα σωληνάκια εξαέρωσης (επάνω) και οι σωλήνες τροφοδοσίας (κάτω δεξιά). Στην ποδιά (όπως θα γίνει και για τα κομμάτια του καπό) οι γρίλιες καλύφθηκαν με ταινία μασκαρίσματος για να αποφευχθούν προβλήματα ακμής.
Τέλος συναρμολογήθηκε το σύστημα μάσκα-φανάρια πάνω στο σασί και φορέθηκαν (προσωρινά) οι τροχοί (το καπό είναι μόνο dry fit για τσεκάρισμα των αποστάσεων): Αυτά τα λίγα για σήμερα, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 9, 2021 12:11:21 GMT 2
Θαυμάσια προχωράει και το γυάλισμα πραγματικά υποδειγματικό Κωνσταντίνε, ειδικά στην τελευταία φώτο διακρίνει κανείς εύκολα όλη του την μεγαλοπρέπεια!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 9, 2021 13:54:45 GMT 2
Χαρακτηριστικό σου οι καθαρές δουλειές οπότε το εν λόγω update δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ωραίο το γυάλισμα (έπαιρνε κι άλλο γιατί ακόμα υπάρχει ελαφρό orange peel) αλλά δεδομένου ότι δεν βερνίκωσες πρέπει να έφτασες το χρώμα στα όριά του οπότε νομίζω πως είσαι καλά. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2021 14:53:17 GMT 2
Αλέξη, Σάκη, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Σάκη, το "υπόλοιπο orange peel" εμφανίζεται κυρίως στα επίπεδα μέρη. Ευτυχώς στα καμπύλα (που χτυπάνε περισσότερο στο μάτι) δεν υπάρχει. Όσο για το μη βερνίκωμα, δεν θέλω να νομίζετε ότι είναι δογματική άποψη, αλλά πιστεύω ότι στην εποχή που με απασχολεί στα περισσότερα μοντέλα μου το επίπεδο γυαλίσματος δεν έφτανε τα σημερινά επίπεδα, και αυτό προσπαθώ να αποδώσω αποφεύγοντας την έντονη γυαλάδα. Περισσότερα, αν θέλετε, το βράδυ.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 9, 2021 14:58:19 GMT 2
Φοβερές οι εργασίες Κωνσνατινε! Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα στους ολοκληρωμένους τροχούς με τις βαλβίδες και τα ταμπούρα πάνω τους. Επίσης, τα σύρματα ασφαλείας στην μάσκα είναι πανέμορφα! Θα τα παραγγείλω και εγώ, μαζί με κάποια αλλά καλούδια, κάποια στιγμή! Όσον αφορά το γυάλισμα, από την στιγμή που δεν βερνικώνεις το αποτέλεσμα όπως το βλέπω μου αρέσει, και η τελική φωτό, όπως είπε και ο Άλεξ είναι εντυπωσιακή! Τώρα σε αυτά τα αμάξια εποχής, δεν ξέρω εάν ένα super βερνίκι-γυάλισμα θα ήταν ρεαλιστικό ή όχι. Θα ήθελα βέβαια να ακούσω (την δική σου την ξέρω και είναι και η δική μου) και τις απόψεις άλλων πάνω σε αυτό το θέμα! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 9, 2021 14:59:36 GMT 2
Πολύ ωραίες κ λεπτομέρεις δουλειές Κωσταντίνε κ το γυάλισμα πολύ ωραίο μπράβο
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 9, 2021 18:04:21 GMT 2
Πολυ ομορφο το αποτελεσμα Κωνσταντινε,το γυαλισμα με καλυπτει πληρως για την εποχη του οχηματος και οι ροδες υπεροχες!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2021 18:34:51 GMT 2
Φάνη, Κυριάκο, Σπύρο, σας ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά! Σχετικά με το γυάλισμα της εποχής: Τα αυτοκίνητα τότε ήταν για λίγους πλούσιους. Οι οποίοι είχαν και υπηρετικό προσωπικό που μεταξύ άλλων φρόντιζε και το συνεχές καθάρισμα και γυάλισμα (με κερί) των αμαξιών των αφεντικών τους. Το οποίο γυάλισμα ήταν επαρκέστατο, αλλά δεν έφτανε με τίποτα το σκληρό βερνίκι σφραγίσματος που έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα από τη μάνα τους (άσχετο αν εμείς δεν έχουμε κάποιον να μας τα γυαλίζει καθημερινά και καταλήγουν φορείς σκόνης της Σαχάρας...)
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2021 22:33:32 GMT 2
Θέλω να φτιάξω ένα Pocher, θέλω να φτιάξω ένα... Επιβλητικό, Κωνσταντίνε! Λίγο wash στις βαλβίδες, θα έδινε το κατιτίς. Στα επίπεδα τμήματα, ένα επιπλέον χέρι (χρώμα για σένα, βερνίκι για εμάς ), σε σχέση με τα καμπύλα είναι η λύση. Το είχα πει και στον Σάκη, σε κουβέντα σχετική με τον σκαραβαίο, αλλά δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε στο φόρουμ. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Sakis on Jan 12, 2021 22:52:09 GMT 2
Μου το είπες, το έκανα, και το αποτέλεσμα ήταν η φωτό με το καθρέπτισμα του φλουριού πάνω στην πόρτα του Σκαραβαίου οπότε βεβαιώνω ότι αποτελεί εξαιρετική τεχνική!
|
|