pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 25, 2013 9:27:44 GMT 2
Αντε βρε Γιωργη και ελεγα οτι την ξεχασες!!!!!
πολυ καλη δουλεια!!
|
|
|
Post by jvolume on Mar 26, 2013 9:07:35 GMT 2
Ο Cosworth τα σπάει!!! Καλά έκανες και άλλαξες τις χοάνες. Αυτές που έβαλες δείχνουν τρομερές. Θα ήθελα το ανάγλυφο Ford λίγο πιο έντονο χρωματικά αλλά μπορεί και να μη φαίνεται και καθόλου στο τέλος Γιάννη, όντως οι πλαστικές χοάνες του κιτ είναι για πέταμα. Τώρα για τα ford, το αυτοκίνητο που δώσανε στον Βιλνεβ, ήταν περσινό και ταλαιπωρημένο σύμφωνα με τη βιογραφία του Καναδού (από donaldson). Οπότε το μοτέρ δεν μπορεί να ήταν του κουτιού... Το λευκό έχει τελειώσει σαν χρώμα ή θα ρίξεις ακόμα κάνα χέρι? Πιθανόν λόγω φωτισμού της φωτογραφίας και background μου φαίνεται ότι φεγγίζει πολύ ότι υπάρχει κάτω από το λευκό. Για βγάλε καμιά καλή φώτο. Έχεις καλό μάτι. Τα τμήματα που θα βαφούν κόκκινα και ασημί, τα αχνοπέρασα για να μην καλύψω το περτσίνωμα. Καλές φώτο όταν τελειώσει το φινίρισμα Γιώργο καλημέρα Για κάποιο λόγο δε πήγε καθόλου το μυαλό μου στα υπόλοιπα χρώματα Οπότε φίλε μου περιμένω με αγωνία το ρίξιμο των άλλων χρωμάτων. Για τα ελατήρια στις εξατμίσεις μου ήρθε η εξής ιδέα: ελατήρια από πίρους μπρασελε ρολογιού. Νομίζω ότι είναι ιδανικοί στο μέγεθος και τους βρίσκεις σε κάθε κοσμηματοπωλείο. Έψαξα και βρήκα κάτι δικούς μου που έχω κρατήσει για αν χρειαστεί κάπου: Αν σου κάνουν και δε βρίσκεις, σε τρεις μέρες έχεις τα δικά μου. : : : : καλημερα Γιάννης
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 26, 2013 17:47:29 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο, ομορφια ο κινητηρας. Οι εξατμισεις ειναι σουπερ απο αποχρωση, αλλα γιατι σαγρε ? Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2013 18:10:59 GMT 2
Να είστε καλά παίδες. Ευχαριστώ για τα σχόλια... Αν και προκειται για αυτοκινητο.. Παρακολουθω με αγωνια!! Κομνηνέ, το έχω κάνει λίγο σίριαλ. Ελπίζω αυτη τη φορά να ολοκληρωθεί χωρίς δράματα στο τέλος... Αντε βρε Γιωργη και ελεγα οτι την ξεχασες Όχι, όχι αλλά ξεκινούσα όλο νέα project, οπότε η 23άρα πήγαινε προς τα πίσω. Τώρα θα τελειώσει, αν όλα πάνε καλά φυσικά... Για τα ελατήρια στις εξατμίσεις μου ήρθε η εξής ιδέα: ελατήρια από πίρους μπρασελε ρολογιού. Νομίζω ότι είναι ιδανικοί στο μέγεθος και τους βρίσκεις σε κάθε κοσμηματοπωλείο. Πολύ ωραία ιδέα Γιάννη. Αν κι αυτά δείχνουν χοντρά, θα φτιάξω μόνος μου από σύρμα τυλιγμένο σε καρφίτσα. Οι εξατμισεις ειναι σουπερ απο αποχρωση, αλλα γιατι σαγρε ? Έλα μου ντε... ;D Κάπου είχα δει ότι οι εξατμίσεις (κι όχι μόνο) στο αυτοκίνητο του Βιλνεβ ήταν πολύ ταλαιπωρημένες. Αλλά ήταν ένα χρόνο πριν. Τώρα δεν θυμάμαι πια το που, πως, πότε και γιατί. Ίσως είναι και λάθος, αλλά αυτά παθαίνεις αν ξεκινάς ένα μοντέλο πέρσι, το βάφεις, το ξεβάφεις και συναρμολογείς κάποια κομμάτια που ήταν βαμμένα από πρόπερσι. : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Mar 26, 2013 22:59:35 GMT 2
ο κινητήρας είναι ένα μοντέλο από μόνος του!!μου αρέσουν πολύ τα σωλινάκια καυσίμου. όσο για τα ελατήρια συγκράτησης είναι λίγο χοντροκομμένα όντως.πάρε μία τρίχα από εύκαμτο καλώδιο και τύλιξέ τη σε καρφίτσα κολλητά η μια σπείρα με την άλλη, και όταν το τοποθετήσεις και κουρμπάρει θα ανοίξει και θα είναι σούπερ
|
|
|
Post by Sakis on Mar 30, 2013 17:59:54 GMT 2
Γιώργο τα είπαμε από κοντά να τα πούμε κι εδώ. Διάβασα ξανά όλο το thread από την αρχή και παρατήρησα ότι είσαι από τους λίγους που μου ανοίγουν την όρεξη για μοντελισμό και δε με ξενερώνουν. Ένα μόνο θα βάλω (αυτό το ένα το σημερινό έχω βάλει συνολικά ο ξινός από τότε που το εισήγαγες) και αυτό είναι για την επιμονή, την υπομονή και φυσικά το χαρακτήρα που αποτυπώνεται στη δουλειά σου. Ο κινητήρας μου αρέσει πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2013 19:48:34 GMT 2
Γιώργο και Θάνο σας ευχαριστώ. Γιώργο, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ και μάλλον το ανέφερα ότι θα το κάνω λίγο παραπάνω. Σε ευχαριστώ για την ιδέα. Θάνο, στο φόρουμ μας υπάρχουν πολύ ωραίες δουλειές και παρουσιάσεις. Επίσης οι περισσότεροι από εμάς δείχνουμε ακριβώς τη κάνουμε κάτι που δεν το βρίσκεις πάντα στα αντίστοιχα φόρουμ του εξωτερικού. Συν ότι εδώ υπάρχει μια πιο χαλαρή παρεϊστικη κατάσταση που ξεφεύγει από την καθαυτό μοντελιστική παρουσίαση και από κάθε θέμα ξεπηδάει και η διάθεση μας. Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση καθώς όσο είναι δυνατό, συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο στη χαρά ή τη λύπη, στη αποτυχία ή στην επιτυχία. Για τον λόγο αυτό δεν θα πω ποτέ ότι προτιμώ ένα θέμα ή με "ξενερώνει" κάποιο άλλο. Πόσο μάλλον όταν είναι η προσωπική προσπάθεια του καθενός. Με κάθε νέο θέμα επικοινωνούμε μεταξύ μας, μαθαίνουμε τις εξελίξεις στους πάγκους μας λέμε πως τα περνάμε και τι σκεφτόμαστε για μελλοντικές εργασίες ή και αγορές. Μπορεί, ο Κούστοβ, ο Ρομικ ή ο Τζάνο να κάνουν(αν) "παπάδες" στο AF αλλά εγώ προτιμώ τα update των φίλων μου Μήτσο, Κίτσο, Νίκο κ.α. γιατί μας ενώνουν πολλά περισσότερα πράγματα και γιατί ξέρω ότι ζορίζονται με την καθημερινότητα και έχουν επιλέξει μέρος της ψυχαγωγίας τους να περνάει μέσα από αυτή εδώ την προσπάθεια. Είναι το εύκολο να χειροκροτήσεις τον πλούσιο Ρώσο που χρησιμοποιεί τρεις τόρνους. Εδώ πριν 1,5 χρόνο διαλέξαμε τη δύσκολη οδό... Ακόμη και να φτιάχναμε όλοι σαχλαμάρες, πάλι θα περίμενα κάθε νέο θέμα- σχόλιο, για να επικοινωνήσουμε για το χόμπι που αγαπάμε. Πόσο μάλλον που το επίπεδο στο φόρουμ μας είναι αναλογικά πολύ υψηλό (αν κρίνεις πληθυσμιακά, οικονομικά και "δημοφιλιάς" της θεματολογίας στη χώρα μας). Και δεν θέλω αυτό να αλλάξει, όπως φαντάζομαι συμφωνείτε και οι υπόλοιποι. Για να γίνει αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε τα θέματα ΟΛΩΝ, όπως και να επισημάνουμε τα λάθη, να λέμε τις ιδέες μας και μα εκφράζουμε τις διαφωνίες μας ή τον θαυμασμό μας (ανάλογα με τον χρόνο μας φυσικά και ελεύθερα χωρίς φόβο παρεξήγησης για το "καλό" ή το "κακό" σχόλιο) και να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία της παρέας μας, παρά τις όποιες δυσκολίες. Πιστεύω να καταλαβαίνεις το ποιντ οφ βιου, που θα έλεγε κι ο Μητσάρας και να πράττ(ξ)εις ανάλογα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη. Να είστε όλοι καλά
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 2, 2013 10:30:10 GMT 2
Γιωργο χαρηκα που επεστρεψες στη Μακλαρενιτσα Ο κινητηρας μου αρεσει πολυ, με το καλο και το Μποντυγουορκ
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 9, 2013 8:13:17 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις φίλε. Άλλωστε έχεις παλέψει με τέρατα στο παρελθόν και τα έχεις δαμάσει. Υ.Γ. Το τελευταίο σου ποστάρισμα είναι όλα τα λεφτά!!! Καλή συνέχεια! Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 9, 2013 9:27:10 GMT 2
Χρήστο και Απόστολε σας ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για μοντελάρισμα τον τελευταίο καιρό αλλά ψέκασα το βερνίκι της 23άρας, οπότε στο τέλος της εβδομάδας (ελπίζω) κάτι θα σας δείξω. Τα λέμε σύντομα. Μέχρι τότε να είστε καλά : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 13, 2013 13:09:27 GMT 2
Γιωργαρα φοβερος ο κινητηρας!!! :respect: Τον βλεπω τοσες μερες αλλα που χρονος να ποσταρω. Συγχαρητηρια φιλε! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2013 13:22:00 GMT 2
Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ. Πάμε σε μια ενημέρωση... Όπως έχετε καταλάβει ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά περιορισμένος τώρα τελευταία, οπότε δεν μοντέλαρω όπως συνήθως. Το βερνίκωμα του αμαξώματος έγινε στο πόδι και ακολούθησε ένα γρήγορο γυάλισμα. Στο τέλος ψεκάστηκε το αλουμίνιο στο κόκπιτ χωρίς μεγάλα δράματα αυτή τη φορά. Για τα σήματα χρησιμοποίησα τα υπολείμματα από το reset, οπότε δεν είναι όλα απόλυτα ακριβή. Π.χ. τα m@lboro στην πίσω πτέρυγα είναι πι μικρά. Αλλά ο προϋπολογισμός δεν σήκωνε άλλο ένα σετ, οπότε αρκέστηκα σε αυτά που είχα. Έκανα κι ένα wash με γκρι της βαλέχο, αλλά θέλει δουλειά ακόμη μιας και έγινε μόνο και μόνο για να το δω στις φωτογραφίες. Επίσης πρόσθεσα αντιπυρική στο χώρο του κινητήρα. Τέλος εκτός από τις διορθώσεις που απαιτούνται, ο χώρος που κάθεται το αλεξιμένιο δεν έχει ολοκληρωθεί (εσωτερικό βάψιμο), πρέπει να μπουν οι ασφάλειες και οι βίδες και να γίνει μια σχετική παλαίωση. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και ο κινητήρας. Προστέθηκε δηλαδή η βάση της πίσω πτέρυγας, το ψυγείο λαδιού με τις σωληνώσεις του, η καλωδίωση για τα φρένα και διάφορες κεφαλές από βίδες που είτε κάλυψαν τις υποδοχές της tamiya (π.χ. ανάρτηση), είτε βελτιώσαν ορισμένα τμήματα του. Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να δουλέψω λίγο αυτή τη βδομάδα και να σας δείξω κάτι νέο σύντομα. Ευχαριστώ και πάλι για το σχολιασμό, τη στήριξη και την υπομονή σας. Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα
|
|
|
Post by rous74 on Apr 16, 2013 15:13:48 GMT 2
Γιώργαρε εξαιρετική δουλειά φίλε !!!
Δηλώνω εντυπωσιασμένος απο την καθαρότητα και τη λεπτομέρεια των εργασιών σου !
Μπράβο και πάλι μπράβο !!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 16, 2013 16:14:39 GMT 2
Εξαιρετικό φινίρισμα, και λεπτομερέστατος κινητήρας! : : : : Εύχομαι καλά τελειώματα, χωρίς περιπέτειες! : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 16, 2013 17:59:36 GMT 2
Γιωργαρα φοβερος φιλε!!! Δεν ξερω αν το εκανες στο ποδι αλλα ειναι εξαιρετικο! Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2013 22:43:13 GMT 2
Παιδιά, σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Σίγουρα, δεν είναι από τις καλύτερες δουλειές μου αλλά ο στόχος πρώτα από όλα είναι να ολοκληρωθεί μετά από τις τόσες ατυχίες και δυσκολίες. : :
|
|