|
Post by AlexAmarandos on May 30, 2012 13:42:12 GMT 2
Γιώργο φοβερή δουλειά και λεπτομέρια! Μην αγχώνεσαι όμως...αυτά συμβαίνουν όπως πολύ καλά ξέρεις! Το βερνίκι της Zero έχει μπιμπικιάσει και σε μένα με χρώματα Vallejo....μάλλον τελικά θέλουν τα δικά τους... Όπως και να έχει κάνε ένα διάλλειμα και καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2012 15:09:57 GMT 2
Θάνο και Αλέξανδρε σας ευχαριστώ για το σχόλιο και την υποστήριξη... Όπως ξέρετε, πάγια τακτική μου είναι να δημοσιεύω ΚΑΙ τα λάθη μου και τις αποτυχίες, εκτός από τα καλά... Αλλιώς, τι νόημα έχει ένα wip? Οπότε το εκτιμώ αφάνταστα το σχόλιο υποστήριξης σας. Θάνο μιλάς σοφά... , όμως, όπως θα δεις σε λίγο θα ανέβει update της BMW, οπότε δεν σε άκουσα, αν και έχεις δίκαιο. 'Όμως για να αλλάξω παραστάσεις το ΣΚ, έβαψα και βερνίκωσα μια 348 Δεν τα έβαψα μαύρα (ούτε την 348 ;D), γενικά είμαι cool, το ξέρεις, και σκοπεύω να απολαύσω την κατασκευή της BMW, αλλά και την ανακατασκευή της Mclaren. Για αυτό μοντελίζουμε άλλωστε και οι στραβές είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά πρέπει να ξέρεις να τις διαχειριστείς και αυτό νομίζω το έχω, λόγω χαρακτήρα πιθανόν... Αλέξανδρε, όπως απάντησα και στο Θάνο δεν αγχώνομαι... Απλά μοιράστηκα μαζί σας μια αποτυχία. Τώρα για τη στραβή, το ίδιο πράγμα έκανε και ο Δημήτρης στο Α4 του και εγώ σε δοκιμαστικό μοντέλο. Αλλά, όταν έπρεπε, στράβωσε το κλίμα. Τι να πεις... Καλά να είστε, τα λέμε σύντομα, ελπίζω : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 30, 2012 15:25:37 GMT 2
Αλκλαντ χρωματα του σατανα, ου 666!!! Στο δε Α4 εκατσε καλα πανω στο 2Κ και εκανε κατι νερα εκει που δεν ειχε 2Κ αλλα ασταρι : : Σε φαγαμε ρε Γιωργο να αλλαξεις την αεροτομη και σε γκαντεμιασαμε μου φαινεται Δεν πειραζει, χαντρα και παμε γι'αλλα!!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 30, 2012 16:23:11 GMT 2
Γιωργο σιγουρα τετοιου ειδους απροοπτα ειναι εκνευριστικα κ αποθαρρυντικα...οπλισου με υπομονη κ κανε ενα ψυχικο!! Δεν σε φοβομαστε κ δεν εισαι απ' αυτους που κολωνουν
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 30, 2012 22:44:05 GMT 2
Φέεεεεεεεεετα τζιαφάκο.... Πολύ καλά κάνεις και δημοσιεύεις και τα λάθη... Εξ' άλλου όλοι ανεξαιρέτως την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή, δεν είναι κακό... και δεν νομίζω να μπορεί να πεί κάποιος το αντίθετο... Τώρα το μοντέλο στο κουτάκι του και με καθαρό μυαλό και χωρίς νεύρα σκέφτεσαι τι θα το κάνεις... Τα θυμάσαι και με το mazda μου... ;D ;D Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2012 16:57:30 GMT 2
Αλκλαντ χρωματα του σατανα, ου 666!!! Στο δε Α4 εκατσε καλα πανω στο 2Κ και εκανε κατι νερα εκει που δεν ειχε 2Κ αλλα ασταρι Σε φαγαμε ρε Γιωργο να αλλαξεις την αεροτομη και σε γκαντεμιασαμε μου φαινεται Δεν πειραζει, χαντρα και παμε γι'αλλα!!! Τι να πεις ρε Δημήτρη... Πραγματικά όπως θέλουνε συμπεριφέρονται... Άσε, παλιοχαρακτήρες ;D ;D Το μοντελάκι ξεβάφεται (το φορνετ ξεκόλλησε τα 2 μισά, οπότε ξανά- μανά στοκάρισμα : : ). Κάποια στιγμή θα το ξαναπιάσω. Γιωργο σιγουρα τετοιου ειδους απροοπτα ειναι εκνευριστικα κ αποθαρρυντικα...οπλισου με υπομονη κ κανε ενα ψυχικο!! Δεν σε φοβομαστε κ δεν εισαι απ' αυτους που κολωνουν Όχι, δεν θα κωλώσουμε Χρηστό. Και επειδή είμαι πολύ πεισματάρης, θα τη παλέψω τη δουλειά... Τώρα το μοντέλο στο κουτάκι του και με καθαρό μυαλό και χωρίς νεύρα σκέφτεσαι τι θα το κάνεις... Αγάπιε, δεν είμαι από αυτούς που νευριάζουν . Πόσο, μάλλον με τον μοντελισμό. Αλλά για το καθαρό μυαλό έχεις 110% δίκαιο. Οπότε αφού ξεβαφτεί, θα το πάω σιγά - σιγά κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη και κουράγια. Σας ευχαριστώ ειλικρινά, για την υποστήριξη και τα σχόλια. Να είστε όλοι καλά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2013 19:34:37 GMT 2
Περίληψη προηγουμένων... : : Η mclaren m23 ήταν το πρώτο μονοθέσιο που οδήγησε ο θρυλικός Gilles στην καριέρα του στη F1, οπότε αποτέλεσε το πρώτο θέμα του αφιερωματός μου στην 1/20 (υπήρξαν κι άλλα 2 στην 1/24). Μετά από πολλές βελτιώσεις στο παιχνίδι της tamiya (περιέχει χώρο για μπαταρία και διακόπτη!), κοψίματα, σφαξίματα και τριψίματα, το αμάξωμα βάφτηκε με το μπελαλίδικο (στο μασκάρισμα) λίβερι αλλά στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας το βερνίκι αντέδρασε με το αλουμίνιο του κόκπιτ και το σύνολο μπήκε στο φορνετ. Οπότε, επανέρχομαι για τη συνέχεια του προτζεκτ με σκοπό να το ολοκληρώσω αυτή τη φορά... Πάμε στα σύγχρονα... ;D Τα κύρια τμήματα του αμαξώματος ξεβάφτηκαν, τρίφτηκαν και καθαρίστηκαν ώστε να περαστούν με αστάρι και να ξαναβαφούν (εκτός από το επάνω μέρος του σασί που τραυματίστηκε, οπότε βρέθηκε ένα μεταχειρισμένο στο ebay, με λίγα δολάρια, για να το αντικαταστήσει). Δυστυχώς όμως, όπως ίσως θυμάστε, είχε γίνει πολύ δουλειά στην προσθήκη λεπτομέρειας (με τη μορφή ριβετς και φύλλων πλαστικού) αλλά και στο στοκάρισμα, η οποία έπρεπε να ξαναγίνει από την αρχή. Ξεπερνώντας το φυσιολογικό ξενέρωμα που προκαλεί και μόνο η σκέψη του να γίνουν εργασίες που έχουν ξαναγίνει, σύνδεσα μια βελόνα στον x-axto και χάραξα καμιά 200άρια τρύπες αναπαριστώντας το περτσίνωμα της πραγματικής, που απουσιάζει παντελώς από το κιτ των γιαπωνέζων. Στη συνέχεια το έβαψα με το ts26 (με αερογράφο) και το άφησα να στεγνώσει. Όχι βιασύνες αυτή τη φορά. Παράλληλα έσφαξα και τα εμπρός ψαλίδια για να τους δώσω το σχήμα των πραγματικών (του κιτ είναι τελείως λάθος) κάτι που δεν είχα κάνει στην πρώτη απόπειρα. Η συνέχεια αφορά τον γνωστό και μη εξαιρετέο Cosworth, που απέκτησε καλωδίωση (μπουζοκαλώδια, υψηλής και υποδοχές -από top studio- για τα ψύξης). Οι χοάνες είναι της T2m (για lotus79 ) και αντικατέστησαν τα χρώμια του κιτ. Στο βάψιμο έγινα τα γνωστά wash και στεγνά πινέλα με μεταλλικές αποχρώσεις, ενώ το κιβώτιο ψεκάστηκε με burnt metal, για να σπάσει το αρχικό gun metal. Στη συνέχεια κολληθήκαν οι εξατμίσεις. Το τελικό είναι από μήκος πλαστικού (δείτε προηγούμενο update) ενώ το σπιράλ συγκράτησης, θα πάρει πόδι γιατί δεν μου αρέσει Οι εξατμίσεις βάφτηκαν με exhaust manifold και burnt metal και κάηκαν με πορτοκαλί, μπλε και βιολετί διαφανή. Στο τελικό, το αστάρωμα έγινε με τρόπο ώστε να δώσει μια σαγρέ επιφάνεια. Φυσικά δεν φαίνονται πολλά στις φώτο, λόγου το εσωτερικού φωτισμού, αλλά υπόσχομαι καλύτερες με φυσικό φωτισμό με την ολοκλήρωση του κινητήρα. Τέλος, κολλήθηκαν τα υποπλαίσια της πίσω ανάρτησης μαζί με τα αμορτισερ (ιδιοκατασκευή- κληρονομιά από το προηγούμενο update) και τα φρένα που τρυπήθηκαν και απέκτησαν pe προσόψεις, από το βελτιωτικό της tamiya. Για να ολοκληρωθεί ο DFV μένουν κάποιες βίδες, τα αυτοκολλητάκια στις κυλινδροκεφαλές, λίγη καλωδίωση και ορισμένες μικροδιορθωσεις ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει το μασκάρισμα για το βάψιμο του κόκκινο-πορτοκαλί, στο αμάξωμα... Αλλά αυτά θα τα δούμε, ελπίζω σύντομα, στο επόμενο... Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Mar 20, 2013 21:11:43 GMT 2
Γιώργο σε παρακαλώ πολύ κανόνισε να υπαρχει πλέον και εικονίδιο "βγαλσιμο καπέλου"!!!!
τα σέβη μου πραγματικά!!!!Το μοτέρ ειναι ΚΟΥΚΛΑ!!!!
Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 20, 2013 22:08:47 GMT 2
Γιώργο σε παρακαλώ πολύ κανόνισε να υπαρχει πλέον και εικονίδιο "βγαλσιμο καπέλου"!!!! .....εναλλακτικά προτείνεται και το ''προσκύνημα''...... Γιώργο τρομερό εύρος ποιοτικής δουλειάς σε μερικά μόνο εκατοστά πλαστικού φάσματος! Αυτή τη φορά είμαι πεπεισμένος πως όλα θα σου πάνε καλά και θα ολοκληρωθεί επιτυχώς το project. Ειλικρινά πολύ εντυπωσιακό το μοτέρ, θερμα συγχαρητήρια φίλε μου !!! : : : : Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 21, 2013 10:55:59 GMT 2
Οτι και να πούμε είναι λίγο... Απίστευτη δουλειά!!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 21, 2013 13:12:40 GMT 2
Γιώργο χαράς το κουράγιο σου για το πιρτσίνωμα φίλε και για όλη την διαδικασία! Όσο για το μοτέρ είναι έπος πραγματικό φίλε : : :respect:
|
|
|
Post by nektarios on Mar 21, 2013 14:15:36 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, εγώ θα επικεντρώσω το σχόλιό μου στο πραγματικά μεγάλο κουράγιο που χρειάστηκε ώστε, μετά το αρχικό σοκ από την αναποδιά που συνέβη, να καταστρέψεις ό,τι με τόσο κόπο είχες φτιάξει, και να το ξαναφτιάξεις από την αρχή, και μάλιστα ακόμη καλύτερο! :respect: :respect: :respect: Κατά τα λοιπά, τα 200+ περτσίνια, ο εκπληκτικής λεπτομέρειας και αληθοφάνειας κινητήρας, : : : : και τα υπόλοιπα "απλά καθημερινά πραγματάκια" ;D που είδαμε, δεν μας ξενίζουν πλέον, αφού είναι αυτό ακριβώς που περιμένουμε να δούμε σε καθένα από τα - πάντα πολύ προσεγμένα - posts σου! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by jvolume on Mar 22, 2013 16:47:55 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα Το λευκό έχει τελειώσει σαν χρώμα ή θα ρίξεις ακόμα κάνα χέρι? Πιθανόν λόγω φωτισμού της φωτογραφίας και background μου φαίνεται ότι φεγγίζει πολύ ότι υπάρχει κάτω από το λευκό. Για βγάλε καμιά καλή φώτο. Ο Cosworth τα σπάει!!! Καλά έκανες και άλλαξες τις χοάνες. Αυτές που έβαλες δείχνουν τρομερές. Θα ήθελα το ανάγλυφο Ford λίγο πιο έντονο χρωματικά αλλά μπορεί και να μη φαίνεται και καθόλου στο τέλος . Καλωδίωση, σωληνώσεις και χρωματισμοί είναι για σεμινάριο. Αν αυτό: εννοείς σπιράλ συγκράτησης στείλε το γιατί πραγματικά φαίνεται ξένο. Έχω κάτι στο μυαλό μου καλύτερο. Το ψάχνω και σε ενημερώνω. Καλή συνέχεια Γιάννης
|
|
|
Post by rous74 on Mar 22, 2013 20:31:45 GMT 2
Γιώργο εξαιρετική δουλειά στον κινητήρα φίλε !!
Καλή συνέχεια !
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 23, 2013 12:30:11 GMT 2
Φίλοι, πραγματικά με τα σχόλια σας, μου δώσατε ενέργεια να συνεχίσω ένα θέμα που το αντιμετώπιζα ως ψιλο-αγγαρεία μετά την αρχική στραβή. Σας ευχαριστώ όλους... Ο Cosworth τα σπάει!!! Καλά έκανες και άλλαξες τις χοάνες. Αυτές που έβαλες δείχνουν τρομερές. Θα ήθελα το ανάγλυφο Ford λίγο πιο έντονο χρωματικά αλλά μπορεί και να μη φαίνεται και καθόλου στο τέλος Γιάννη, όντως οι πλαστικές χοάνες του κιτ είναι για πέταμα. Τώρα για τα ford, το αυτοκίνητο που δώσανε στον Βιλνεβ, ήταν περσινό και ταλαιπωρημένο σύμφωνα με τη βιογραφία του Καναδού (από donaldson). Οπότε το μοτέρ δεν μπορεί να ήταν του κουτιού... Το λευκό έχει τελειώσει σαν χρώμα ή θα ρίξεις ακόμα κάνα χέρι? Πιθανόν λόγω φωτισμού της φωτογραφίας και background μου φαίνεται ότι φεγγίζει πολύ ότι υπάρχει κάτω από το λευκό. Για βγάλε καμιά καλή φώτο. Έχεις καλό μάτι. Τα τμήματα που θα βαφούν κόκκινα και ασημί, τα αχνοπέρασα για να μην καλύψω το περτσίνωμα. Καλές φώτο όταν τελειώσει το φινίρισμα Σας ευχαριστώ όλους και πάλι : :
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 23, 2013 16:29:22 GMT 2
Εξαιρετικη κατασκευη και παρουσιαση. Αν και προκειται για αυτοκινητο.. Παρακολουθω με αγωνια!! Καλη συνεχεια. : : : :
|
|