|
Post by AlexAmarandos on Apr 10, 2012 17:45:50 GMT 2
Η σκόνη φίλε μου είναι αναπόφευκτος εχθρός, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας... Ελπίζω στο καινούργιο στέγνωμα να πάνε όλα καλά και να είναι dust free : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 13, 2012 9:12:55 GMT 2
Η σκόνη φίλε μου είναι αναπόφευκτος εχθρός, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας... Αλλά, η βλακεία είναι ανίκητος εχθρός... Την έκανα, την πλήρωσα σε χρόνο και νεύρα και ελπίζω να έμαθα το μάθημα μου : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2012 12:39:11 GMT 2
Μετά το διάλειμμα με την California, επιστρέφουμε στο Tribute και τη Μ23... Χθες τη μάσκαρα και την έβαψα με το TS-36 της Tamiya... Τις μάσκες τις έφτιαξα μεταφέροντας σε κλίμακα τις οδηγίες του κιτ. Στη συνέχεια πέρασα τη χαρτοταινία επάνω από την εκτύπωση. Μέρος την μελάνης μεταφέρθηκε στην ταινία, με συνέπεια να έχω τη μάσκα μου... Το βάψιμο έγινε απευθείας από το σπρέι... Θέλει κάποιες διορθώσεις και επεμβάσεις, αλλά αυτές θα γίνουν αφού στεγνώσει καλά (σίγουρα 2 -3 μέρες). Κι όμως, πέρασαν 30 χρόνια...Ανέκαθεν στη Formula 1 υπήρχαν πιλότοι που ξεχώριζαν από τους άλλους λόγω της υπέρμετρης αγάπης τους για το σπορ, του μαχητικού πνεύματος αλλά και της επιμονής τους για νίκη. Ένας από αυτούς ήταν και ο Joseph Gilles Henri Villeneuve που έφυγε πρόωρα απο τη ζωή, σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, στις 8 Μαϊου του 1982, σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του βελγικού GP. Τα λόγια του Alain Prost, περιγράφουν μέσα σε προτάσεις τον Gilles Villeneuve: "Ο Gilles ήταν ο τελευταίος υπέροχος οδηγός. Εμείς οι υπόλοιποι ήμασταν απλώς ένα τσούρμο από καλούς επαγγελματίες Ο Gilles έμεινε στην ιστορία σαν τον πρωταθλητή χωρίς στέμμα, καθώς στις καρδιές των φιλάθλων είναι αναμφισβήτητα πρωταθλητής. Η κλασική εικόνα της Ferrari με το νούμερο 27 να πηγαίνει με το πλάι είναι χαραγμένη στο μυαλό μας και η πίκρα για τον πρόωρο χαμό του επίσης. Οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία όταν μιλάμε για τον Villeneuve. Ούτε και το βίντεο από την στιγμή που “έφυγε” από κοντά μας, το οποίο θα το έχουν δει αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Ο Gilles Villeneuve ήταν “καθαρόαιμο”, ήταν ο πιλότος που ήθελες να τον παρακολουθείς ακόμα κι αν αγωνιζόταν στην τελευταία θέση. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του θεάματος και θα τον θυμόμαστε πάντα να πηγαίνει με το πλάι. Περισσότεραwww.formula1.com/news/features/2012/5/13313.html?utm_source=Twitterfeed&utm_medium=Twitter-F1&utm_campaign=Latest+Featureswww.ferrari.com/English/Formula1/News/Specials/Pages/gilles-villeneuve.aspxpeterwindsor.com/2012/05/08/gilles-in-the-mould-of-nuvolari/UpdateΦώτο και video από την εκδήλωση μνήμης, όπου ο Jacques οδήγησε την 312Τ4 στο Fiorano... www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15670&subid=2&pubid=7233063www.youtube.com/watch?v=yjFpET0vK7g[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Vk-kxZe8NA&feature=player_embedded [/youtube] Gilles Villeneuve θα είσαι πάντα ο δικός μας ξεχωριστός πρωταθλητής.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 8, 2012 14:09:43 GMT 2
Γιωργο πολυ εξυπνη η ιδεα σου για το πατρον! Πολυ ομορφη η αποχρωση του TS-36 κ το μασκαρισμα σου ξυραφι! Καλη συνεχεια!! Gilles....... : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 8, 2012 21:59:36 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Λίγο καθυστερημένα είδα την κούκλα σου, και είναι υπέροχο θέμα!!! Έχει "άρωμα" μιας άλλης εποχής, της αυθεντικής F1!!! Οι ικανότητες σου θα δώσουν άψογο αποτέλεσμα (για άλλη μια φορά). Καλή συνέχεια φίλε!!! Απόστολος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 9, 2012 9:13:34 GMT 2
Γιώργο πολύ ωραίο χρώμα...Να ρωτήσω όμως κάτι, δεν ήταν λίγο πιο κόκκινη η πραγματική? Για τα μασκαρίσματα...άψογα όπως όλες σου οι δουλειές. : : : :
|
|
|
Post by nektarios on May 9, 2012 9:27:20 GMT 2
Πραγματικά ευφάνταστη η ιδέα κατασκευής του πατρόν! : : : : Σίγουρα θα την έχω υπόψη μου για μελλοντικες εφαρμογές! Για το μασκάρισμα και το βάψιμο τι να πω; Εξαιρετικά, αλλά και αναμενόμενα! Καλή συνέχεια!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 9, 2012 12:25:12 GMT 2
....μια κατασκευη με αναλογη σοβαροτητα <φορου τιμης>. : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2012 17:07:00 GMT 2
Παίδες σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την υποστήριξη... Η τεχνική με το πατρόν, ήταν εντελώς τυχαία... Επί τόπου αποκτηθείσα γνώση... Όπως περίπου οδηγούσε ο Ζιλ, δηλαδή... Στρίβουμε και βλέπουμε... το πολύ - πολύ να πετάξει κώλο... ;D ;D Γιώργο πολύ ωραίο χρώμα...Να ρωτήσω όμως κάτι, δεν ήταν λίγο πιο κόκκινη η πραγματική Γιώργαρε πιθανόν έχεις δίκαιο, αλλά για αυτά τα χρώματα των Mclaren, έχουν γραφτεί δεκάδες σελίδες, και ακόμη άκρη δεν βγαίνει Αν δεις τις φώτο της πραγματικής, σε κάθε μια η απόχρωση είναι διαφορετική... Επίσης και οι δικές μου φώτο, αν τις βγάλω στο φως του ήλιου θα δείχνει διαφορετικό... Γενικά αυτά τα κοκκινο-πορτοκαλί είναι μπελαλίδικα χρώματα στη φωτογράφηση... Επίσης μην μπερδεύεσαι με τις Mclaren των 80's και 90's. Εκείνες ήταν όντως προς το κόκκινο... Αυτές των 70's ήταν προς το πορτοκαλί... Τώρα το ζητούμενο εδώ, είναι να ταιριάζει με τα decals. Για αυτό επέλεξα το Ts-36, χωρίς βέβαια να υπάρχει απόλυτη σύμπτωση. Γενικά η απόχρωση της Tamiya είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μοντελιστές για τις συγκεκριμένες Mclaren. Αισθητικά είναι ωραίο χρώμα και ταιριάζει με τις γραμμές της M23... Εξάλλου, πιθανόν θα σκουρύνει λίγο με το βερνίκι... Καλά έκανε και το ανέφερες πάντως... Είναι ένα θέμα : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 11, 2012 10:43:57 GMT 2
Καλά έκανες και το ανέφερες πάντως... Είναι ένα θέμα Το μόνο σίγουρο είναι, πως όταν την τελειώσεις θα είναι άψογη σε όλους τους τομείς που δεν θα δώσει κανένας σημασία στο χρώμα....
|
|
|
Post by gtziaf on May 11, 2012 11:34:58 GMT 2
Καλά έκανες και το ανέφερες πάντως... Είναι ένα θέμα Το μόνο σίγουρο είναι, πως όταν την τελειώσεις θα είναι άψογη σε όλους τους τομείς που δεν θα δώσει κανένας σημασία στο χρώμα.... Γιώργη, η αλήθεια είναι ότι στις F1 δεν έχω μεγάλη εμπειρία... Για την ακρίβεια είναι μόλις η 2η από τη στιγμή που επέστρεψα στο χόμπι, 3+ χρόνια πριν. Και η πρώτη ήταν μια 625 του '55, που περισσότερο με πούρο μοιάζει πάρα με F1... Και με δεδομένο ότι η κατασκευή των F1 είναι εντελώς διαφορετική δε σχέση με τα αυτοκίνητα, ακόμη βρίσκω τα "πατήματα" μου. Θα το παλέψω μέχρι τέλους, πάντως... Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 11, 2012 16:58:19 GMT 2
Επόμενη εργασία στη Mclaren είναι οι χαλκομανίες, της οποίας το αποτέλεσμα σας παρουσιάζω στο παρόν Update... Χρησιμοποιήθηκαν οι χαλκομανίες του κιτ (cartograph) και της studio27 για τα m@lboro και τα goodye@r, τα οποία λείπουν από αυτές του κιτ. Επίσης η Tamiya δίνει τις διαχωριστικές μαύρες, ενώ η studio27 χρυσές, που είναι και το σωστό... Γενικά κανένα σετ δεν είναι απόλυτα ακριβές και έχουν αρκετά λάθη (π.χ. αποχρώσεις texaco). Μεγαλύτερη στραβή (δικό μου λάθος ) το μέγεθος του m@lboro στη πίσω πτέρυγα. Εκεί σε σχέση με τα μοντέλα του '76 (hunt και mass), στη Νο. 40 του Ζιλ είναι πολύ μεγαλύτερο . Εγώ εμπιστευτικά το σημείο μασκαρίσματος της tamiya, με αποτέλεσμα το λογότυπο της καπνοβιομηχανίας να "μπαίνει" στο πορτοκαλί τμήμα της πτέρυγας... Αλλά, τι να κάνεις... Άι λιβε γουιθ ιτ... ;D Να και οι φώτο : Και μετά από μια πρόχειρη συναρμολόγηση : Θα ακολουθήσει το βερνίκωμα και το βάψιμο του κόκπιτ... Αν όλα πάνε καλά (φινγκερς κροσντ : και ολοκληρωθεί το φινίρισμα θα ασχοληθώ με τις εξατμίσεις και θα παίξω με τον Cosworth... Τα λέμε σύντομα : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 11, 2012 18:36:11 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 11, 2012 19:46:22 GMT 2
Και με δεδομένο ότι η κατασκευή των F1 είναι εντελώς διαφορετική δε σχέση με τα αυτοκίνητα, ακόμη βρίσκω τα "πατήματα" μου. Θα το παλέψω μέχρι τέλους, πάντως... Το βλέπουμε, προσπαθείς να τα βρείς... Και ένα ακόμη βιντεάκι (επίσημο από τη Ferrari αυτή τη φορά), αφιερωμένο στην εκδήλωση της τριακοστής επετείου από το θάνατο του Βιλνεβ... Νομίζω θα σας αρέσει... : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 14, 2012 11:54:10 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο, με τετοια ομορφα μασκαρισματα και βαψιματα ειναι πολυ κριμα να το αφησεις ετσι το φτερο πισω, ειδικα με τοσα μαλμπορο κυκλοφορανε στην πιατσα. Αυτο το ΤS36 στεγνωνει τελικα, ναι;
Καλη συνεχεια! Ετσι, να γεμιζουμε το φορουμ με ΜακΛαρεν ;D
|
|
|
Post by gtziaf on May 14, 2012 16:37:09 GMT 2
Δημήτρη σε ευχαριστώ για το σχόλιο... Καλησπερα Γιωργο, με τετοια ομορφα μασκαρισματα και βαψιματα ειναι πολυ κριμα να το αφησεις ετσι το φτερο πισω, ειδικα με τοσα μαλμπορο κυκλοφορανε στην πιατσα. Να πω ότι δεν έχεις δίκιο... Βασικά πέρασα και το 2Κ, αλλά όλο το κοιτάω και όλο λέω να το ρίξω στο Fornet... Απλά, μετά πρέπει να βρω 2 M@lboro... Θα δούμε... Μπορεί να το ξεβάψω τελικώς... Αυτο το ΤS36 στεγνωνει τελικα, ναι; Μια χαρά ;D ;D ;D Καλη συνεχεια! Ετσι, να γεμιζουμε το φορουμ με ΜακΛαρεν Έτσι - έτσι... Κατά βάθος αγαπάμε αυτό που μισούμε... ;D ;D ΥΓ. Το μισούμε είναι τρόπος του λέγειν, μην αρχίσετε να βαράτε ... Τη σέβομαι απεριόριστα τη Mclaren... : : : :
|
|