|
Post by gtziaf on Mar 7, 2012 22:16:03 GMT 2
Προσπαθώντας να κάνω τις ενημερώσεις όσο πιο «live» γίνεται , σας δείχνω τις τελευταίες μου προσθήκες, στην Μ23… Απευθείας απ’ τον πάγκο μου λοιπόν , αρχικά σας δείχνω μια εικόνα που εκτύπωσα και την χρησιμοποιώ σαν αναφορά, με τις ανάλογες επισημάνσεις, όπως καθιέρωσα από το προηγούμενο update. Όπως σας είχα αναφέρει, το κιτ δεν έχει κανενός είδους ανάγλυφη λεπτομέρεια, οπότε ξεκίνησα την προσθήκη αυτής, με την μορφή κάποιων από των rivets, της πραγματικής. Τα rivets που χρησιμοποίησα είναι ρητίνης σε μορφή χαλκομανίας και τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία (επισημάνσεις 1,2,3,6 & 8). Η εικόνα τους ολοκληρώνεται, όταν πέσει το αστάρι πάνω τους… Ταυτόχρονα άνοιξα μερικές οπές (επισημάνσεις 4&5), για τοποθετηθούν κανονικές μεταλλικές βίδες (μεγαλύτερης διατομής από τις αυτοκόλλητες). Τέλος, στο χώρο του δοχείο λαδιού (πίσω από το ρολ μπαρ του οδηγού – επισήμανση 7), ξεκίνησα την προσθήκη λεπτομέρειας με φύλλο πλαστικού. Έχει πολύ δουλειά ακόμη, οπότε οποιαδήποτε εργασία είναι προσωρινή στο χώρο αυτό. Όμως, το κιτ έχει πολύ στοκάρισμα ακόμη… Ακόμη και μετά από αρκετό τρίψιμο, έχω θέματα να εξαφανίσω τις κολλήσεις… : : Για να πάρετε μια ιδέα : Η μέχρι στιγμής συνολική δουλειά, σε μια εικόνα , για να πάρουμε ώθηση για το επόμενο update… Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις. Να είστε όλοι καλά... Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς… : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 7, 2012 22:24:33 GMT 2
Εισαι οπλισμενος με αρκετη υπομονη!! Πολυ καλες οι παρεμβασεις σου!! Καλη συνεχεια κυριε admin μας!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2012 22:24:36 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, τύφλα νά'χουν τα ρητινένια!... Πραγματικά, πολλή δουλειά! Το αποτέλεσμα όμως σε δικαιώνει! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2012 0:14:59 GMT 2
Χρήστο και Νεκτάριε σας ευχαριστώ πολύ... Καλη συνεχεια κυριε admin μας!!!! ;D ;D Φίλε μου Γιώργο, τύφλα νά'χουν τα ρητινένια!... Πραγματικά, πολλή δουλειά! Και όσο τη βλέπω, τόσο βρίσκω και άλλα σημεία για τροποποιήσεις... Όρεξη να έχετε... Βέβαια κάποια στιγμή θα μπει ένα φρένο, αλλά ακόμη έχω όρεξη, οπότε θα βελτιώσω 2-3 πραγματάκια ακόμη. : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 8, 2012 0:30:55 GMT 2
Γιώργο ετοιμαζόμαστε για οσκαρικό έργο πάλι φίλε! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη! Για δώσε περισσότερες info για τα rivets...από που και πόσο? Καλή συνέχεια : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Mar 8, 2012 0:40:06 GMT 2
πολυ ωραίες οι προσθήκες σου με όοοοοολα αυτά τα rivets!!!συνεχισε να το βελτιώνεις!!!
όσο για τις κολλήσεις περασέτες με παχύρευστη κολα και μόλις στεγνώσει τρύφτο σαν στόκος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2012 23:22:20 GMT 2
Αλέξανδρε και Γιώργο σας ευχαριστώ για το σχόλιο και τις παραινέσεις. Για δώσε περισσότερες info για τα rivets...από που και πόσο? Τα rivets, είναι της archer : www.archertransfers.com/PAGE_Rivetpic.htmlαλλά δεν θυμάμαι σίγουρα από που τις αγόρασα (πιθανό e-bay). Στη συσκευασία η τιμή είναι 18$.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2012 23:23:28 GMT 2
Δυστυχώς τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν είχα την αναμενόμενη πρόοδο, αλλά μάζεψα διάφορες εργασίες και σας τις παρουσιάζω… Οι εργασίες αφορούν την κρεμαγιέρα και την ανάρτηση. Σας παραθέτω μια φώτο της πραγματικής και τα ανάλογα τμήματα του κιτ μετά από σχετικό dryfit. Αρχικά, ασχολήθηκα με την κρεμαγιέρα όπου ανοίχτηκε το τριγωνικό πάνελ στο αμάξωμα και δύο οπές για να περάσει ο άξονας της. Η κύρια δομή της κρεμαγιέρας, έγινε με μήκος πλαστικού, όπου ανοίχτηκε τρύπα για τον άξονα του τιμονιού, με τον τρόπο που φαίνεται στις φώτο. Θα γίνει δουλίτσα και στον άξονα του τιμονιού, αλλά προς το παρόν με ενδιέφερε μόνο το τμήμα που διακρίνεται από το αμάξωμα… Στη συνέχεια, ασχολήθηκα με τα άνω ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης. Ο ταχυτροχός ρυθμίστηκε σε χαμηλές στροφές, και ακολούθησε το ανάλογο σφάξιμο, τρίψιμο και τρύπημα. Τελευταία εργασία για σήμερα, η προσθήκη των εμπρός αμορτισέρ που απουσιάζουν από το κιτ. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ελάχιστα θα φαίνονται μετά το κλείσιμο των δύο μισών του αμαξώματος, αλλά μετά το κόψιμο των ψαλιδιών οι οπτική πρόσβαση στο σημείο αυξήθηκε, οπότε η προσθήκη των αμορτισέρ δεν είναι εντελώς μάταια. Δεν έγινε προσπάθεια για τη λεπτομερή τους αναπαράσταση, αλλά επιλέχτηκε μια απλή δομή, που θα διασφαλίσει την σταθερότητα και την ευκολία συναρμολόγησης της ανάρτησης, όταν θα κλείσει το αμάξωμα. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς… : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 19, 2012 23:39:18 GMT 2
Μικροχειρουργική εργασία!
Proxxon χρησιμοποιείς για τόσο χαμηλές στροφές? Είναι πολύ "καθαρά" τα κοψίματα!
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2012 7:17:31 GMT 2
Μικροχειρουργική εργασία! Proxxon χρησιμοποιείς για τόσο χαμηλές στροφές? Είναι πολύ "καθαρά" τα κοψίματα! Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε... Αν είχα Proxxon θα παντρευόμουν ;D ;D . Έχω έναν ποτενσιόμετρο από τα Lidl. Αλλά έπεσε και πολύ τρίψιμο μετά, δεν έγιναν έτσι με τη μία : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 21, 2012 18:01:14 GMT 2
Ένα σύντομο update, κυρίως για να ζητήσω την γνώμη σας σε ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με την 23άρα μου…. Αρχικά άνοιξα μια τρύπα για να τοποθετηθεί ο διακόπτης διακοπής παροχής ρεύματος (μάλλον δηλαδή ). Για να κάνουμε και λίγο πλακίτσα, χρησιμοποίησα μια φώτο αναφοράς του ακατανόμαστου, κάνοντας τις σχετικές τροποποιήσεις... ;D ;D Το αρχικό αστάρωμα αποκάλυψε και άλλα σημάδια καλουπιού και χαρακιές στα σημεία που η Tamiya δίνει μια ανάγλυφη γράμμωση, που οριοθετεί το κόκκινο και το άσπρο (δείγμα ταλαιπωρημένου καλουπιού ). Οπότε το μοντέλο ξαναστοκαρίστηκε, τρίφτηκε και ασταρώθηκε πάλι. Εδώ πρέπει να σας ενημερώσω, ότι όταν τα δύο μισά κολληθούν μεταξύ τους, θα πρέπει να στοκασριστεί και ξανατριφτεί η ένωση τους. Έχουμε μέλλον λοιπόν (σιγά μην μου συμπεριφερόταν με ευγένεια και οίκτο μια mclaren : : ) Και τώρα η ερώτηση, όπου θα ήθελα την γνώμη σας για το πώς θα αντιμετωπίσω «ζόρικο σημείο του κιτ». Έχουμε και λέμε λοιπόν… Το εσωτερικό (μπανιέρα) θα πρέπει να βαφτεί αλουμίνιο για να γίνει αυτό έχω τις ακόλουθες επιλογές… 1) Να ενώσω τα δύο μισά, να βάψω, να κολλήσω σήματα, να βερνικώσω και στο τέλος να τα μασκάρω όλα να περάσω το αλουμίνιο. + 1 μασκάρισμα - βάψιμο αλουμινίου πάνω από 2Κ βερνίκι (άγνωστο αποτέλεσμα, πρέπει να το δοκιμάσω) – δύσκολο βάψιμο στο χώρο των πεντάλ 2) Μα βάψω το αλουμίνιο πριν ενώσω τα δύο μισά, να τα μασκάρω και μετά να βάψω, βερνικώσω κλπ. + εύκολο βάψιμο στο χώρο των πεντάλ + ανώδυνο μασκάρισμα -πρέπει να μείνει μασκαρισμένο σε όλη τη διάρκεια βαψίματος - βερνικώματος - μπορεί να σηκωθεί χρώμα – βερνίκι κατά το ξεμασκάρισμα 3) Να ενώσω τα δύο μισά, να βάψω τα ασπροκόκκινα, να τα μασκάρω και να ψεκάσω το αλουμίνιο. Μετά το μασκαρώ και ψεκάζω βερνίκι. + ορθολική σειρά χωρίς προβλήματα με επικαλύψεις χρωμάτων -σύνθετο μασκάρισμα – δύσκολο βάψιμο στο χώρο των πεντάλ 4) Άλλη? Περιμένω τη γνώμη σας, γιατί έχω σκάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι προτιμότερο. Αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, με χαρά να τις συζητήσουμε. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 21, 2012 19:45:18 GMT 2
Γιώργαρε καλησπέρα.
Σε αυτό το κιτ, σε θαυμάζω πραγματικά για την υπομονή σου... Πολύ όμορφη δουλειά για γερά νεύρα... Για τα rivets θέλω να τα πούμε και από κοντά (αν και δεν νομίζω να τα χρειαστώ ποτέ στη θεματολογία που δουλεύω) γιατί μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα...
δεν μπορώ να καταλάβω ποιά κομμάτια ακριβώς εννοείς στο τελευταίο πόστ, αλλά η διαδικασία νούμερο 1) μου φαίνεται μια χαρά. Πάνω στο 2Κ ίσως να μπορείς να ρίξεις γκρι primer της alclad και απο πάνω το αλουμίνιο. (δεν είμαι σίγουρος σαν ιδέα το λέω)
Περιμένω τη εναγωνίως τη συνέχεια...
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 21, 2012 20:54:28 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα!
Προσωπικά θα πήγαινα για την πρώτη λύση...μου φαίνεται η λιγότερο ανόδινη...
Οι υπολοιπες πολύ μπελαλίδικες....το aluminium της Alclad εχεί πολύ καλή καλυπτικότητα και δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα με το 2κ...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 22, 2012 9:40:56 GMT 2
Γιωργο καλημερα! Πολυ μεθοδικη η δουλεια σου αν κ ειναι McLaren ;D Μαλλον κ εγω την πρωτη λυση θα σου ελεγα να ακολουθησεις. Ελεγξε σε μια αλλη επιφανεια περασμενη με 2Κ αν στρωνει το Alclad κ αν ολα πανε καλα τοτε μην το σηζητας καθολου
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 22, 2012 19:19:37 GMT 2
Αγάπιε, Αλέξανδρε και Χρήστο σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τη γνώμη σας... Μάλλον θα πάω στην πρώτη λύση, εκτός να δουλέψει μια ιδέα που μου κατέβηκε το μεσημέρι Θα σας κρατήσω ενήμερους... Για τα rivets θέλω να τα πούμε και από κοντά (αν και δεν νομίζω να τα χρειαστώ ποτέ στη θεματολογία που δουλεύω) γιατί μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα.. Όποτε θέλεις... Εξάλλου στις γιορτές θα είμαι αρκετές μέρες στη "λεβεντογέννα νύφη του Θερμαϊκού " ! ;D ;D και θα τα λέμε Πολυ μεθοδικη η δουλεια σου αν κ ειναι McLaren Πάντως τους έχω φέρει γούρι, δεν μπορείς να πεις... ;D Να ξεκινήσει πρωτάθλημα με την Mclaren κυρίαρχη, έχει να συμβεί από το '98!!!! Αλήθεια τη μοντέλο έφτιαχνα τότε ;D ;D : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 30, 2012 20:59:12 GMT 2
Όπως έχετε καταλάβει η Mclaren απαιτεί πολύ στοκάρισμα και τρίψιμο, οπότε η πρόοδος είναι αργή και μάλλον όχι τόσο ενδιαφέρουσα. Αλλά σήμερα είχαμε τουλάχιστον μια καθοριστική εξέλιξη. Το αστάρωμα των κυριών κομματιών ολοκληρώθηκε και πλέον είμαστε έτοιμοι για το βάψιμο. Πως φτάσαμε ως εδώ? Σας το δείχνω στα βήματα που ακολουθούν. Αρχικά έβαψα τον πυροσβεστήρα και τον μάσκαρα (λεπτομέρειες θα του προσθέσω στο τέλος), γιατί έπρεπε να κολληθεί στη μπανιέρα, πριν τα δύο μισά του αμαξώματος κολληθούν μεταξύ τους. Ακολούθως, τα δύο μισά ενώθηκαν μεταξύ τους Εδώ, θέλω να επισημάνω ότι στα περισσότερα wip που έχω βρει, τα δύο μισά βάφονται ξεχωριστά και κολλιούνται στο τέλος. Αυτό αφήνει τη ραφή ορατή, κάτι που δεν διακρίνεται στις φώτο της πραγματικής. Οπότε, ακολούθησα την πιο δύσκολη για το εξωτερικό βάψιμο διαδικασία, του κολλήματος και του στοκαρίσματος των δύο μισών. Και ζωή να έχει, το στοκάρισμα πήγε σύννεφο, όπως διακρίνεται στις φώτο που ακολουθούν. Πόλους γύρους τρίψιμο αργότερα : Τέλος, αφού έγιναν κάποιες μικροδιορθώσεις τα κύρια εξωτερικά τμήματα ψεκάστηκαν με το ανοιχτό γκρι αστάρι της Alclad. Πριν γίνει αυτό, προετοίμασα τα endplates των αεροτομών. Για αυτά χρησιμοποίησα τα PE της Tamiya (2 κομμάτια το καθένα). Σε αυτά της πίσω αεροτομής, έκοψα το άσπρο αρσενικό, από την πλαστική αεροτομή, το οποίο προσάρμοσα στα PE τμήματα, για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα τους, όταν κολληθούν (Αντικαθιστώντας, τα από 3 τμήματα pe κομμάτια που προτείνει η Tamiya). Τέλος οι τα ψυγεία και οι σίτες, βάφτηκαν με μαύρο base primer, επίσης της Alclad. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|