|
Post by nektarios on Mar 31, 2012 0:00:46 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, όλα ωραία και καλά, αλλά το τρίψιμο του στόκου μέσα στον αεραγωγό και ακριβώς πάνω στη γωνία πώς το έκανες;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2012 7:57:07 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, όλα ωραία και καλά, αλλά το τρίψιμο του στόκου μέσα στον αεραγωγό και ακριβώς πάνω στη γωνία πώς το έκανες; Νεκ είναι ένας από τους λόγους, που το προηγούμενο update, έγινε πριν 10 μέρες, κι εγώ ακόμη ασταρώνω Βασικά, δίπλωσα ένα κομμάτι ντουκόχαρτο, έτσι ώστε να σχηματίζει έλλειψη και ξεκίνησα το τρίψιμο εφαρμόζοντας την ακμή της έλλειψης στη γωνία ένωσης του σασί. Στα σημεία που δεν έφτανα, επέκτεινα τα δάχτυλα μου , με ένα κομμάτι από τα sprues... : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 31, 2012 8:45:15 GMT 2
ΜπράΒο Γιώργο, εξαιρετική δουλειά και προσεγμένη!!!!!! Πάλι θα μείνουμε με το στόμα ανοικτο όταν τελειώσει... Όλα αυτα τα υλικά στόκους, φύλλα πλαστικού, μπορώ να τα βρώ στον Καλφάκη?
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2012 10:47:01 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, όλα ωραία και καλά, αλλά το τρίψιμο του στόκου μέσα στον αεραγωγό και ακριβώς πάνω στη γωνία πώς το έκανες; Νεκ είναι ένας από τους λόγους, που το προηγούμενο update, έγινε πριν 10 μέρες, κι εγώ ακόμη ασταρώνω Βασικά, δίπλωσα ένα κομμάτι ντουκόχαρτο, έτσι ώστε να σχηματίζει έλλειψη και ξεκίνησα το τρίψιμο εφαρμόζοντας την ακμή της έλλειψης στη γωνία ένωσης του σασί. Στα σημεία που δεν έφτανα, επέκτεινα τα δάχτυλα μου , με ένα κομμάτι από τα sprues... Σε καταλαβαίνω... Κι εγώ την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώ (έχοντας πρώτα κάνει μυτερό το κομμάτι από τα sprues, για καλύτερη πρόσφυση... ), αλλά έλπιζα οτι εσύ θα ήξερες κάποια πιο εύκολη μέθοδο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 31, 2012 12:24:17 GMT 2
Αλφαδι η Αγγλιδα Γιωργο!! Πολυ καλη δουλεια σου!! Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by Sakis on Mar 31, 2012 13:20:10 GMT 2
Γιώργο το κιτ φαίνεται να είναι η Νέμεσή σου..Τα στοκαρίσματα και οι λεπτοδουλειές είναι εξαιρετικά πετυχημένες και από τα αγαπημένα μου σημεία σε κιτ.Όσο για το μασκάρισμα θα πρότεινα κι εγώ με τη σειρά μου την πρώτη λύση.Θεώρώ ότι με μια τόσο σκληρή επιφάνεια όπως το 2Κ θα μπορείς άνετα να ασταρώσεις,ενδεχομένως να τρίψεις και να βάψεις άνετα.Προσωπικά δε θα μάσκαρα ποτέ πριν από 2Κ. Έλα όμως να τα πούμε από κοντά...
|
|
|
Post by rawshooter on Mar 31, 2012 20:28:31 GMT 2
Ο Chris νομίζω οτι χρησιμοποίησε την κατάλληλη έκφραση, <<αλφάδι>> πραγματικά : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2012 9:26:36 GMT 2
ΜπράΒο Γιώργο, εξαιρετική δουλειά και προσεγμένη!!!!!! <div><font class="spoiler">null<div class="hidden">Πάλι θα μείνουμε με το στόμα ανοικτο όταν τελειώσει... </div></div> <div><font class="spoiler">Οff topic<div class="hidden"> Όλα αυτα τα υλικά στόκους, φύλλα πλαστικού, μπορώ να τα βρώ στον Καλφάκη?</div></div> Γιώργο σε ευχαριστώ... Για το αποτέλεσμα δεν μπορώ να εγγυηθώ ακόμη, αλλά θα το προσπαθήσω. Το μοντελάκι είναι αρκετά ζόρικο με σημεία παγίδες. Θα δείξει Τα υλικά που χρησιμοποίησα υπάρχουν σε όλα τα μοντελιστικά μαγαζιά. Ο στόκος είναι ο κοινός μοντελιστικός άσπρος στόκος της Tamiya. Κορυφαίοι είναι και αυτοί της squardon (ο πράσινος για μεγαλύτερα κενά). Τέλος ο εποξικός στόκος (π.χ. miliput, tamiya, κ.α.) είναι για σκρατσιές και προσθήκες - (δες το θέμα με την Alpine A110) Φύλλα πλαστικού επίσης υπάρχουν στα καταστήματα. Θα τα βρεις σε διάφορα πάχη. Επίσης πολύ χρήσιμα είναι τα κυλινδρικής διατομής για αμορτισέρ, ρολ μπαρ κ.α.
Φίλε μου Γιώργο, όλα ωραία και καλά, αλλά το τρίψιμο του στόκου μέσα στον αεραγωγό και ακριβώς πάνω στη γωνία πώς το έκανες; Νεκ είναι ένας από τους λόγους, που το προηγούμενο update, έγινε πριν 10 μέρες, κι εγώ ακόμη ασταρώνω Βασικά, δίπλωσα ένα κομμάτι ντουκόχαρτο, έτσι ώστε να σχηματίζει έλλειψη και ξεκίνησα το τρίψιμο εφαρμόζοντας την ακμή της έλλειψης στη γωνία ένωσης του σασί. Στα σημεία που δεν έφτανα, επέκτεινα τα δάχτυλα μου , με ένα κομμάτι από τα sprues...
Σε καταλαβαίνω... Κι εγώ την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώ (έχοντας πρώτα κάνει μυτερό το κομμάτι από τα sprues, για καλύτερη πρόσφυση... ), αλλά έλπιζα οτι εσύ θα ήξερες κάποια πιο εύκολη μέθοδο... Καλή συνέχεια! Νεκ, τα παλιά, κλασσικά κόλπα είναι τα καλύτερα Αν χωρούσε θα προσάρμοζα το ντουκόχαρτο σε ένα μανταλάκι (με ταινία διπλής όψης - δες θέμα Beta Montecarlo). Αλλά δεν βρήκα τόσο στενό μανταλάκι. Υπάρχει στο εμπόριο μια σφήνα, που παίρνει λωρίδες ντουκόχαρτο. Η μια πλευρά της είναι πιο στενή και η άλλη φαρδύτερη. Αλλά, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Όποιος την έχει δοκιμάσει, ας γράψει λεπτομέρειες... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2012 9:35:32 GMT 2
Αλφαδι η Αγγλιδα Γιωργο!! Πολυ καλη δουλεια σου!! Καλη συνεχεια!! Σε ευχαριστώ Χρηστάρα... Μακάρι να πάνε όλα καλά, γιατί οι Αγγλίδες δεν μου φέρονται με ευγένεια, μέχρι στιγμής Γιώργο το κιτ φαίνεται να είναι η Νέμεσή σου..Τα στοκαρίσματα και οι λεπτοδουλειές είναι εξαιρετικά πετυχημένες και από τα αγαπημένα μου σημεία σε κιτ.Όσο για το μασκάρισμα θα πρότεινα κι εγώ με τη σειρά μου την πρώτη λύση.Θεώρώ ότι με μια τόσο σκληρή επιφάνεια όπως το 2Κ θα μπορείς άνετα να ασταρώσεις,ενδεχομένως να τρίψεις και να βάψεις άνετα.Προσωπικά δε θα μάσκαρα ποτέ πριν από 2Κ. Έλα όμως να τα πούμε από κοντά... Σε ευχαριστώ Θάνο... Ελπίζω να μην καταλήξει σαν την 308, να την παιδεύω κανα 2 χρόνια. Η μόνη μου απορία-ερώτηση-αμφιβολία, είναι μήπως το 2Κ, αντιδράσει με το αστάρι για το ασημί, ή το ίδιο το ασημί. Θα πέσουν δοκιμές πάντως και θα τα συζητήσουμε αναλυτικά από κοντά Ο Chris νομίζω οτι χρησιμοποίησε την κατάλληλη έκφραση, <<αλφάδι>> πραγματικά Σε ευχαριστώ Παναγιώτη... Αν εξαιρέσεις τη 625, ποτέ δεν χρειάστηκα ένα μήνα και πλέον, για τελειώσω το αστάρωμα ενός κιτ (εκτός αυτά που άνοιξα καπό και πόρτες). Ούτε σε κιτ ρητίνης : : Μακάρι να πάνε όλα καλά... Εσύ πια μέθοδο από τις τρεις που πόσταρα στο προηγούμενο update, προτείνεις. Η εμπειρία σου θα είναι χρήσιμη... Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη : : : :
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 1, 2012 10:05:12 GMT 2
Λοιπόν Γιώργο σκέφτηκα λίγο την όλη διαδικασία και προσπωπικά θα έκανα το εξής: Αρχικά θα έβαφα το "εσωτερικό" με αλουμίνιο πριν κλείσω τα 2 μισά. Αφού θα στέγνωνε καλά-καλά, θα ψέκαζα ενα βερνίκι 50%-50% gloss-matt σαν προστασία. Πριν ακόμα το βάλω στην θέση του και κλείσω, θα το "τάπωνα" με λωρίδες χαρτοταινίας - αφού πρώτα τις κολλήσω - ξεκολλήσω σε καθαρή επιφάνεια ώστε να "φύγει" η πολλή κόλλα τους - Θα έκοβα "πρόσωπο" το υπόλειμα των χαρτοταινιών και τέλος θα έκλεινα τα 2 μισά. Ετσι έχω βαμένο και απόλυτα μασκαρισμένο το "κόκπιτ" του μονοθεσίου. Επόμενο βήμα βάψιμο - σήματα - βερνίκι. Τέλος με μια νέα λαβίδα (πολύ μυτερή) θα "τσιμπούσα" μια άκρη του μασκαρίσματος και πολύ προσεκτικά και με αργές κινήσεις θα το σήκωνα/έβγαζα..... Επίσης επειδή το Alclad αντιδρά λίγο περίεργα με μασκαρίσματα κτλ θα επέλεγα μάλλον κάποιο Gunze απο την σειρά super metallic που δεν θέλουν αστάρι αναγκαστικά και "πιάνουν" καλύτερα.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 1, 2012 21:20:02 GMT 2
Πραγματικα εκπλησομαι που με τοσες σφαγες που συντελουνται στο φορουμ, αφησες την μπροστινη αεροτομη απειραχτη ;D
Πολυ δυνατα παει Γιωργο, καλη συνεχεια!
Σχετικα με Alclad και 2Κ, προχτες ψεκασα Αλουμινιο 101 την οροφη του Α4 και δεν υπηρξε καμια αντιδραση, βεβαια με χρωμιο δεν ξερω αλλα αυτο το 2Κ φαινεται οτι τα αντεχει ολα.
Αυτα τα πριτσινια χαλκομανιες τι λενε? Το φιλμ καλυπτεται απο το ασταρι?
Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2012 16:38:55 GMT 2
Παναγιώτη και Δημήτρη σας ευχαριστώ για το σχόλιο και τις ιδέες. Παγιώτη, τα δύο μισά κολλήθηκαν, αλλά μπαίνει στη φαρέτρα, η ιδέα σου. Πολυ χρήσιμη. Δημήτρη, το feedback για 2K ήρθε την στιγμή που έπρεπε. Thanks! Πραγματικα εκπλησομαι που με τοσες σφαγες που συντελουνται στο φορουμ, αφησες την μπροστινη αεροτομη απειραχτη Είναι αλήθεια ότι πνέει άνεμος μακελέματος ;D ;D, αλλά έμεινα ανεπηρέαστος. Το σκεφτόμουν, αλλά είπα να μην το παρακάνω. Εξάλλου πρέπει να αρχίσω και την BMW, που περιμένει και εκεί θα πέσει μπόλικο σφάξιμο. Αν έβαζα όλα αυτά που ήθελα σε κάθε μοντέλο, θα έφτιαχνα ένα στα 2 χρόνια... Οπότε κάνω μια διαχείριση... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2012 18:47:37 GMT 2
Δημήτρη σόρυ, ξέχασα να σου απαντήσω πριν Αυτα τα πριτσινια χαλκομανιες τι λενε? Το φιλμ καλυπτεται απο το ασταρι? Γενικά είναι καλή ιδέα, αλλά όχι η απόλυτη λύση. Το φίλμ όντως καλύπτεται από το αστάρι (εγω χρησιμοποίησα και βελτιωτικό για να λεπτύνει). Για πιο μικρές κλίμακες είναι τέλεια. Για την 1/24 - 1/20 έτσι και έτσι. Στις περιπτώσεις που η εξωτερική λεπτομέρεια είναι ανύπαρκτη, όπως στην m23, είναι μια αξιόλογη προσθήκη. Επίσης είναι ιδανικά, για το εσωτερικών των πρωτοτυπών εποχής (60-70), που έχουν κόκπιτ γεμάτο πάνελς με βίδες. Σαν σύνοψη, οι aftermarket βίδες θέλουν χρόνο και έχουν κόστος, αλλά είναι η βέλτιστη λύση. Σαν εναλλακτική λυση και υπο προυποθέσεις, οι συγκεκριμένες είναι μια χαρά εναλλακτική... : : : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 3, 2012 22:56:12 GMT 2
Γιωργαρα πολυ καλη δουλεια μεχρι εδω!! Καλη συνεχεια φιλε!! : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2012 7:56:33 GMT 2
Γιωργαρα πολυ καλη δουλεια μεχρι εδω!! Καλη συνεχεια φιλε!! Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ... Tribute, χωρίς σχόλιο σου δεν γίνεται, οπότε παίρνω νέο κουράγιο και συνεχίζω... Σύντομα θα σας πω τι έπαθα, ο άμπαλος..., μαζί με την "πρόοδο" ;D : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 7, 2012 20:52:06 GMT 2
Χαίρεται και πάλι, φίλοι μου... Τις προηγούμενές μέρες έβαψα, άσπρη την Mclaren. Είχα προγραμματίσει να περάσω και το κόκκινο-πορτοκοαλί, αλλά μια ατυχία με πήγε πίσω. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το βάψιμο, έβαλα προσωρινά το αμάξωμα στο μπάνιο, όπου δεν έχει σκόνη, μέχρι να τοποθετηθεί στο κουτί, που αποθηκεύω τα βαμμένα αμαξώματα μέχρι να στεγνώσουν. Δυστυχώς, μια ριπή ανέμου έριξε το αμάξωμα, προκαλώντας κάποιες χαρακιές και σημάδια στο χρώμα - συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες ;D . Οπότε αναγκάστηκα να το τρίψω και να το περάσω άλλο ένα χέρι. Η Mclaren αφέθηκε ως έχει να φυλάει το πάγκο στη Καβάλα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με την επιστροφή μου, μετά από 15 μέρες. Μέχρι τότε σας έχω μερικές εκπληξούλες και ελπίζω να ξεκινήσω τριψίματα, κοψίματα, στοκαρίσματα στη BMW. Να είστε όλοι καλά και καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους : :
|
|