|
Post by czt on Mar 13, 2019 11:39:29 GMT 2
Γιωργο αν μπορεις να μας αναφερεςι τις παραξενιες που αναφερεις για γνωση των υπολοιπων
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2019 18:56:32 GMT 2
Γιωργο αν μπορεις να μας αναφερεςι τις παραξενιες που αναφερεις για γνωση των υπολοιπων Αυτά που έγραψα παραπάνω, Κωνσταντίνε. Ότι θέλουν καλό ανακάτεμα, ότι ο μαρκαδόρος στην ουσία δεν βάφει αλλά απλώνει χρώμα, ότι θέλουν 2 χέρι για ομοιομορφία αν χρειάζεσαι ακρίβεια στο βάψιμο, για τον χρόνο στεγνώματος κλπ. Αλλά, αυτά διαφέρουν από χρήση σε χρήση και δεν υπάρχει τυφλοσούρτη. Οπότε καλύτερα να μιλάμε επί του πρακτέου γιατί κάθε φορά, αφού κάθε περίπτωση μπορεί να είναι ιδιαίτερη, γιατί αλλιώς το ποστ θα θυμίζει τους επαΐοντες που ποστάρουν στις σχετικές ομάδες, όλα τα σφάζω-όλα τα μαχαιρώνω, του FB...
|
|
|
Post by czt on Mar 13, 2019 21:41:23 GMT 2
Συμφωνω το χρησιμοποιησα στο φιατακι μου αυτο διαπιστωσα και εγω ο χρονος στεγνωματος ειναι γρηγορος τωρα οπως λες αυτα διαφερουν καθε φορα
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2019 21:53:19 GMT 2
Το σαββατόβραδο ήμουν ελεύθερος οικογένειας , οπότε βρήκα ευκαιρία να προχωρήσω λίγο την BMW. Σήμερα βγήκαν οι φώτο, οπότε ώρα για ενημέρωση προόδου. Αρχικά, ασχολήθηκα με τον κινητήρα, όπου πέρα από τα καθιερωμένα βαψίματα, wash, στεγνά πινέλα με τα weathering set της tamiya προστέθηκε η σχετική καλωδίωση και μερικές βίδες εδώ κι εκεί. Επιπρόσθετα, με περισσεύματα απ΄ φωτοχαραγμένα (μία πόρπη, έναν γάντζο, κ.α. ) και λίγο σύρμα, αναπαραστήθηκε το σύστημα και η ντίζα του γκαζιού. Αλλάζοντας εντελώς πεδίο εργασιών, στη συνέχεια, ασχολήθηκα με το τζάμι. Στα προηγούμενα είχαν κοπεί τα εμπρός παράθυρα και είχα κλείσει την ανοιγόμενη οροφή (κληρονομιά από την πολιτική, στην οποία βασίζεται το κιτ). Οι συνεχείς δοκιμαστικές εφαρμογές στα προηγούμενα στάδια και τα διάφορα κόψιματα - τρίψιματα, είχαν αφήσει τα σημάδια τους πάνω στο τζάμι. Επιπλέον, το κιτ δίνει τις αντιστάσεις του θερμαινόμενου πίσω τζαμιού, που κανονικά δεν υπάρχουν στο αγωνιστικό. Έτσι αποφάσισα να το τρίψω και να το γυαλίσω. Τέλος, το τζάμι κολλήθηκε στη θέση του με συνδυασμό μαύρης ταινίας και κυανοακρυλικής. Εσωτερικά προστέθηκαν επενδύσεις στις κολόνες και την οροφή (από λευκοπλάστ), που βάφτηκαν με πινέλο. Επ' ευκαιρίας πρόσθεσα το πίσω καπό, το επάνω μέρος των ρεζερβουάρ (προσοχή για όποιον φτιάξει το κιτ, οι θέσεις τους πρέπει να τροποποιηθούν για να ταιριάζουν με τις τρύπες του καπό) και την πίσω αεροτομή. Η τελευταία δεν "πατάει" καλά πάνω στο καπό, οπότε μετά από 2-3 απόπειρες με την κυανοακρυλική, η μαύρη ταινία έδωσε και πάλι τη λύση. Αυτά για σήμερα. Είναι λίγο σκορποχώρι οι εργασίες, αλλά ότι βλέπω φτιάχνω, μήπως και τελειώσει κάποια στιγμή. Έχουμε δουλειά ακόμη, αλλά βήματα γίνονται. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 21, 2019 16:19:54 GMT 2
Όλα άψογα και ποιοτικά Γιώργο! Τα τζάμια τα γυάλισες με ταχυτροχό και αλοιφές?
|
|
|
Post by nektarios on Apr 22, 2019 8:09:02 GMT 2
Η δουλειά στο πίσω τζάμι, πάρα πολύ καλή! Επίσης, μου άρεσε η ιδέα με το λευκοπλάστ, καθώς δίνει γρήγορη και εύκολη λύση σε ένα πάγιο σημείο έλλειψης αληθοφάνειας, που αλλιώς θα ήθελε πολλή δουλειά για να τακτοποιηθεί!... Καλή συνέχεια, και καλή Μ. Εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 23, 2019 8:10:10 GMT 2
Νεκ κι Άλεξ, ευχαριστώ για τα σχόλια. Αλεξ, ναι σαν να γυαλίζεις αμάξωμα. Απλά μετά τα ντουκόχαρτα θέλει προσεκτικό πλύσιμο, πριν εφαρμόσεις τις αλοιφές. Αλλιώς θα έχεις γρατσουνιές. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on May 5, 2019 20:27:16 GMT 2
Πριν ξεκινήσω το επόμενο 43άρι, είχα αποφασίσει να προχωρήσω την μπέμπα. Εφτά χρόνια είναι πολλά, ώρα να τελειώνουμε Αρχικά ασχολήθηκα με το χώρο "αποσκευών" κ την σχετική καλωδίωση του. Τα υπόλοιπα που θα δείτε σήμερα αφορά τα μηχανικά μέρη στο πάτωμα. Αναρτήσεις, ψαλίδια, ψυγεία λαδιού, διαφορικό, αντιστρεπτικές, δεξαμενές καυσίμου κι άλλα πολλά. Όλα τα παραπάνω γαρνιρίστικαν με τις σωληνώσεις - καλωδιώσεις, σύνδεσης τους. Εκτός των καλωδιώσεων, έγιναν περαιτέρω βελτιώσεις στα αμορτισέρ, όπου τα πλαστικά αντικαταστάθηκαν με μεταλλικά. Τέλος τα πάντα παλαιώθηκαν. Στη συνέχεια, προσαρμόστηκε το μοτέρ και η εξάτμιση. Η εφαρμογή στα enthusiast, είναι προβληματική κι από αυτό δεν θα ξέφευγε και ο κινητήρας. Μετά από εκτεταμένο μασάζ τελικά χώρεσε, οπότε ξεκίνησα να συνδέω τις καλωδιώσεις που κατέληγαν σε αυτόν. Στο επόμενο θα το γυρίσουμε τούμπα και θα γίνει η ανάλογη δουλειά στο μοτέρ και τα περιφερειακά του. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by alex78 on May 7, 2019 14:07:54 GMT 2
Πολλή όμορφη και λεπτομερής δουλειά Γιώργο, ήταν απλά θέμα χρόνου να μπεί στον ίσιο δρόμο η μπέμπα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2019 18:06:49 GMT 2
Πολλή όμορφη και λεπτομερής δουλειά Γιώργο, ήταν απλά θέμα χρόνου να μπεί στον ίσιο δρόμο η μπέμπα! Ευχαριστώ, για την ενθάρρυνση, Άλεξ. Είναι σημαντικό για μένα να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ αυτό...
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on May 7, 2019 22:06:33 GMT 2
Είσαι τεράστιο σχολείο Γιώργο τώρα που λίγο λίγο ετοιμάζομαι να πιάσω το πρώτο μου μοντέλο στο νέο μου εργαστήριο. Μπράβο από καρδιάς σε ένα αγαπημένο θέμα.
|
|
|
Post by Φάνης on May 8, 2019 21:43:46 GMT 2
Πολυ όμορφη και λεπτομερής δουλειά στο σασί Γιώργο! Τα AN Fittings στις ενώσεις από τι είναι;
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2019 18:21:12 GMT 2
Είσαι τεράστιο σχολείο Γιώργο τώρα που λίγο λίγο ετοιμάζομαι να πιάσω το πρώτο μου μοντέλο στο νέο μου εργαστήριο. Μπράβο από καρδιάς σε ένα αγαπημένο θέμα. Καλά μοντελαρίσματα τότε Αμύντα. Με τι θα ξεκινήσεις; Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Πολυ όμορφη και λεπτομερής δουλειά στο σασί Γιώργο! Τα AN Fittings στις ενώσεις από τι είναι; Φάνη, τα AN είναι top studio και hobby design. Χαίρομαι που σου άρεσε.
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2019 19:23:28 GMT 2
|
|
|
Post by pkout on May 13, 2019 20:46:19 GMT 2
Το πως δίνεις ζωή σε ένα κομμάτι πλαστικού με το βάψιμο και τις σκιάσεις είναι απλά απίστευτο
|
|
|
Post by nektarios on May 15, 2019 13:21:23 GMT 2
|
|