|
Post by gtziaf on Feb 19, 2012 23:40:11 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή στο πρώτο group build του φόρουμ μας, είναι η BMW Schnitzer 635CSi, όπως συμμετείχε στον 24ώρο αγώνα του SPA, που προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, του 1985. Το προετοιμασμένο από την Schnitzer αυτοκίνητο, τερμάτισε πρώτο στον αγώνα, έχοντας στα πηδάλια τους Roberto Ravaglia (I)/Gerhard Berger (A)/Marc Surer (CH). Το κιτ της Fujimi ανήκει στη σειρά Enthusiast και πραγματικά, το άνοιγμα του κουτιού αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, βγαλμένη από το παρελθόν, τότε που η εταιρία, κυκλοφορούσε αυτά τα καταπληκτικά και λεπτομερή μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς. Στο σχετικά μικρό, για το πλήθος των κομματιών που περιέχει, κουτί, περιέχονται 9 πλαίσια σε άσπρο, γκρi, διαφανές και χρωμιωμένο πλαστικό. Τα περίπου 200 κομμάτια του κιτ, έχουν πολύ καλή λεπτομέρεια και αρκετό φλας (λόγω της επανακυκλοφορίας του μοντέλου) με μόνη ουσιαστική έλλειψη τις πόρπες από τις ζώνες... Τέλος τα σήματα, που καλύπτουν όλο το αμάξωμα, προέρχονται από την cartograf (μόνο στην επανέκδοση), ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα του κιτ. Οι οδηγίες αποτελούνται, μόνο, από 16 στάδια και είναι ως επί τον πλείστον σε άπταιστα Ιαπωνικά, αλλά να μην είμαστε και πλεονέκτες. Είναι αξιοπρεπέστατες για μοντέλο των 80's. Έχοντας δει αρκετά κιτ, όλα αυτά τα χρόνια και κατέχοντας σεβαστό αριθμό από αυτά, σπάνια εντυπωσιάζομαι, άλλα το συγκεκριμένο μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Γενικά τη σειρά Enthusiast την συνιστώ ανεπιφύλακτα, πριν εξαφανιστούν εντελώς από την αγορά, πραγματικά απομεινάρια της χρυσής εποχής του μοντελισμού. Φυσικά θέλουν δουλειά και έχουν θέματα εφαρμογής, αλλά η κατασκευή τους είναι μοντελιστική πρόκληση. Στο θέμα μας τώρα, το μοντέλο δεν θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά υπόσχομαι να βάλω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να καταφέρω να αποδώσω την λεπτομέρεια του κιτ αλλά και την ατμόσφαιρα της εποχής, στο μοντέλο μου. Οποιαδήποτε, βοήθεια στην αναζήτηση reference είναι ευπρόσδεκτη... Να είστε όλοι καλά... Με φιλικούς - συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
|
Post by nektarios on Feb 20, 2012 9:49:21 GMT 2
Αρχηγέ μου, καλώς όρισες στο GB! Εύχομαι απροβλημάτιστη κατασκευή, καλό κουράγιο με τις χαλκομανίες - σεντόνια, και να δούμε πολλές - πολλές άψογα κατασκευασμένες microλεπτομέρειες από αυτές που μας έχεις συνηθίσει!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 20, 2012 12:01:10 GMT 2
Γιωργο τι κιτ οντως προσφερει πολλα!! Εισαι τυχερος με την cartograf Καλη κ ευχαριστη κατασκευη να εχεις με την κουκλα σου!!! : :
|
|
|
Post by jvolume on Feb 20, 2012 13:37:09 GMT 2
Γιώργο καλημέρα Ήδη ξεκίνησα το ψάξιμο για να εντοπίσω το κιτ και να ρίξω παραγγελία. Είναι σκέτη καψούρα ρε φίλε. Τρομερό!! Είμαι περίεργος να δω τι άλλα πράγματα θα βρεις να του προσθέσεις από τα πάντα που έχει πάνω το κιτ!! Εννοείται ότι αυτό θα κατέβει στο ΜΟΤΥ του χρόνου!! Καλή αρχή και απροβλημάτιστη με ανοιχτές πόρτες κατασκευή : : . Σεντονάκι και εσύ? Καλά θα περάσουμε! ’ντε και σε Porsche πια!! Γιάννης
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 20, 2012 17:42:02 GMT 2
Νεκτάριε, Χρήστο και Γιάννη σας ευχαριστώ για την υποστήριξη... Εννοείται ότι αυτό θα κατέβει στο ΜΟΤΥ του χρόνου!! Ακόμη δεν το είδαμε, Γιάννη το βαφτίσαμε!! ;D ;D ;D Μακάρι να βγει καλό φίλε μου και να πάει σε όσα AFmoty θέλεις... Στο υποσχέθηκα, όχι φέτος (το πρόγραμμα είναι κλεισμένο) αλλά του χρόνου θα πιάσω μια 917... Αυτό είναι δέσμευση... Ήδη ξεκίνησα το ψάξιμο για να εντοπίσω το κιτ και να ρίξω παραγγελία. Για να μην ψάχνεις... Το κιτ μπορείς να το βρεις εδώ : global.ebay.com/Fujimi-EM-SPOT-082608-BMW-Schnitzer-635CSi-124-scale-kit/330674121972/itemΈχουν μείνει 2 (το τρίτο το πήρα εγώ ) και είναι το μόνο μαγαζί που έχει την επανέκδοση με τα cartograf... : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 19:48:09 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο και ευχάριστη κατασκευή να έχεις...
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 23, 2012 2:09:49 GMT 2
Γιώργο το μοντέλο είναι σούπερ και φορτωμένο με πολύ πρίκα! Ότι πρέπει για σένα, αλλά και για μας να πέρνουμε χάζι Καλή αρχή!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 23, 2012 14:33:13 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο και ευχάριστη κατασκευή να έχεις...
Φιλικά,
Αγάπιος Γιώργο το μοντέλο είναι σούπερ και φορτωμένο με πολύ πρίκα!
Ότι πρέπει για σένα, αλλά και για μας να πέρνουμε χάζι
Καλή αρχή! Σας ευχαριστώ παιδιά.. Το κιτ δίνει πολλές λεπτομέρειες, αλλά μια μικρή έρευνα έδειξε κάποια θέματα εφαρμογής (π.χ ταμπλό, πάτωμα-αμάξωμα)... Αλλά, θα το παλέψουμε Επίσης, σκέφτομαι να ανοίξω την (τις) πόρτα (ες), διαδικασία που όπως και στην Alpine, θέλει αρκετή έρευνα σε πολλούς τομείς (εφαρμογή μαρσιπιέ, μηχανισμό ανοίγματος, λάστιχα παραθύρων, κόψιμο του ενιαίου διαφανούς του κιτ, σήματα). Οπότε θα περιμένετε αρκετά για κάποιο update, αλλά θα βάλω τον καλύτερο μου εαυτό... : : : : : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 23, 2012 16:53:15 GMT 2
Έχεις ψωμί πολύ Γιώργο,τα ίδια τραβάω κι εγώ που δεν έχω και μηχανισμό στο κεφάλι μου (φαντάσου να είχα κιόλας).Δε σε φοβάμαι πάντως,είσαι αποδεδειγμένος μάστορας οπότε σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις! Σκέψου και το ενδεχόμενο μόνιμα ανοιχτής πόρτας... Θα σε γλιτώσει από αρκετούς μπελάδες.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 24, 2012 11:27:25 GMT 2
Πολύ ωραίο κιτ!!!!!!!!!! Πάλι θα μείνουμε με ανοικτό το στόμα με την κατασκευή του!!!!!!!! Καλή αρχη george...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 24, 2012 16:30:21 GMT 2
Γιώργο καλή αρχή και συγχαρητήρια για την επιλογή σου. Δείχνει να είναι αρκετά απαιτητικό αλλά συνάμα και χορταστικό κίτ....καλή συνέχεια.... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 26, 2012 15:41:09 GMT 2
Φίλοι μου, καλησπέρα και ευχαριστώ όσους μου ευχήθηκαν καλή αρχή και ξέχασα να απαντήσω Κάπως έπρεπε να αποδείξω ότι "υπάρχω" σε αυτό το GB, να μην απογοητεύσω και τους υπεύθυνους του, Θάνο και Χρηστό... Έτσι εκμεταλλεύτηκα μια επαγγελματική συνομιλία μέσω skype, και κατά τη διάρκεια της, πήρα το scriber και έκοψα τα πορτόνια της ! Επίσης ξεχώρισα κάποια άπω τα κύρια τμήματα, από τα πλαίσια, τα οποία τοποθέτησα σε σχετικές θήκες, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες δοκιμαστικές εφαρμογές... Και μια και μιλάμε για εφαρμογές, το κιτ έχει σοβαρά προβλήματα... Πρώτα από όλα το φλας και τα υπολείμματα από τα καλούπια είναι πανταχού παρόν, επίσης οι εφαρμογές στα περισσότερα κομμάτια είναι προβληματική... Για παράδειγμα σας δείχνω τους εμπρός και τους πίσω θόλους των τροχών, σε σχέση με το αμάξωμα... Και να συνυπολογίσετε ότι το πίσω καπό δίνεται ανοιχτό Επίσης δείτε ποσά πολλά καλουποσημάδια έχει το πάτωμα... Κι εγώ αυτό το κιτ πάω να το κάνω full open... Κούνα που με κούναγε Αλλά θα το παλέψω... Προς το παρόν, θα επιστρέψω στην Mclaren... Μέχρι το επόμενο, να είστε όλοι καλά... Με φιλικούς - συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 27, 2012 23:28:08 GMT 2
Σιγα μην το εκανες Full Closed, γλιτωνει απο 'σενα καμια πορτα στη τελικη?? ;D Το κουτι που αποθηκευεις τα κομματια του κιτ το πουλας?? Καλη συνεχεια Ατιμεεεε ειναι το 500-οστο μου ποστ αυτο!!!! Γιουχουουουουουουουουου ;D ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2012 23:47:02 GMT 2
Σιγα μην το εκανες Full Closed, γλιτωνει απο 'σενα καμια πορτα στη τελικη?? ;D Το κουτι που αποθηκευεις τα κομματια του κιτ το πουλας?? Καλη συνεχεια Ατιμεεεε ειναι το 500-οστο μου ποστ αυτο!!!! Γιουχουουουουουουουουου ;D ;D Να τα χιλιάσεις τα ποστ και μάλιστα σύντομα Χρηστάρα Τώρα, αν καταλήξω Full Closed πουθενά, θα δείξει... ;D ;D Το κουτάκι είναι λίγο καντέμικο... Το πήρα για να φυλάω τα κομμάτια της 308 και έμειναν εκεί 20 μήνες... Ελπίζω, να μην συμβεί το ίδιο με την 635... Τώρα όταν τα πούμε από κοντά, κάτι θα κάνουμε (καλά το κατάλαβες... θέλω να το ξεφορτωθώ ;D ). Να σαι καλά για το σχόλιο και τη στήριξη : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 8, 2012 22:46:05 GMT 2
Αρχίζω να ανησυχώ ιδιαίτερα... Από τη μια BMW, από την άλλη McLaren... ;D Πάντως σαν κιτ είναι υπέροχο!!! Καλή κατασκευή φίλε. Υ.Γ. Άνοιξε και καμιά πόρτα έτσι για αλλαγή... ;D Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2012 23:15:52 GMT 2
Ρε συ Απόστολε... Λέω να ανοίξω καμιά πόρτα για αλλαγή... τι λες? ;D ;D Τώρα για τη θεματολογία, απλά κρίση είναι... θα περάσει! : : Σοβαρά τώρα το κιτ είναι απαιτητικό και εγώ το μετέτρεψα σε Γολγοθά... Και ήδη μου κάνουν παραπάνω ότι έχω μείνει πίσω στο GB. Άντε να πάνε όλα καλά και η Mclaren να πάρει το δρόμο της, ώστε να ασχοληθώ με τη μπέμπα... Όπως και να έχει δεν θα τη παρατήσω... Θα το παλέψω μέχρι τελευταία μέρα... : :
|
|