|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 8, 2012 11:05:47 GMT 2
Κλασσικη δουλεια gtziaf!! Ελα που μου θες κ συμβουλες για τους μεντεσεδες.....!! Τοσες πορτες εχεις ανοιξει! Εγω θα σου προτεινα την τεχνικη του μουσατου ιαπωνα που σφαζει το 500αρακι. Φτιαχνει τους βραχιονες με καμπυλη σαν το Νεκταριο, βαζει το ενα μερος μεσα στον εποξικο στοκο στο παχος της πορτας κ στερεωνει το απεναντι -περιστρεφομενο- μερος μεσα σ'ενα κυλινδρο διατομης ισης με την εξωτερικη διαμμετρο του βραχιονα κολωντας μονιμα τον κυλινδρο στο αμαξωμα. Τι δεν καταλαβαινεις?! Καλημερα κ καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2012 13:44:39 GMT 2
Γιώργο και Χρήστο σας ευχαριστώ για το σχόλιο... Νεκ, πολύ καλή η "λειτουργικότητα" στο κτήνος σου... Thanks, for the tip! Εγω θα σου προτεινα την τεχνικη του μουσατου ιαπωνα που σφαζει το 500αρακι. Τον είχα ξεχάσει αυτόν τον καμένο. Θα το (ξανα)δω το βιντεάκι και θα δω αν μου κάνει. Ελα που μου θες κ συμβουλες για τους μεντεσεδες.....!! Τοσες πορτες εχεις ανοιξει! Χρήστο μια δεύτερη γνώμη - ιδέα, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Όσο εμπειρία και να έχεις... Γενικά, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες οι μηχανισμοί των BMW. Θα κάνω μια προσπάθεια να μοιάζει λίγο και στον πραγματικό. Αν δεν τα καταφέρω θα πάω σε μια δοκιμασμένη λύση. ;D ;D ;D : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2012 18:17:28 GMT 2
Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο update, και μετά από μια κρίση μοντελιστικής δημιουργικότητας είμαι σε θέση να σας δείξω μια πρόοδο στην κατασκευή της BMW, αρκετά κρίσιμη για την πορεία των εργασιών. Γενικά το κιτ είναι από τα πιο δύσκολα που έχω αντιμετωπίσει, με προβλήματα καλουπαρίσματος, σχετική εφαρμογή και λάθη. Αν θέλετε να φτιάξετε την αγωνιστική προτιμήστε την έκδοση της Tamiya. Για την πολιτική έκδοση, το αντίστοιχο της fujimi περιλαμβάνει τα κομμάτια που απουσιάζουν από την αγωνιστική (π.χ η εταζέρα στα πίσω καθίσματα, ώστε να εφαρμόζει πάνω της το αμάξωμα), οπότε η κατάσταση είναι καλύτερη απο αυτη που αντιμετωπίζω. Για να πάρετε μια ιδέα, για την ποιότητα του κιτ, σας δείχνω τι παίζει με το cage... Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους, γιατί αν γράψω κάτι, μετά θα πρέπει να αυτομπαναριστώ Η κρίση δημιουργικότητας αφορούσε τη δημιουργία του μηχανισμού ανοίγματος των θυρών (στου κωφού την πόρτα πάρε το στόκο και φύγε που λέει και μια παροιμία )... Για να γίνει αυτό, έπρεπε να λεπτύνουν οι πόρτες ώστε να εφαρμόζουν στα μαρσιπιέ και να γίνουν πραγματικά άπειρες δοκιμές, μετρήσεις, τριψιματάκια και άλλα πολλά. Ο λόγος, το παραμικρό λάθος οδηγούσε σε προβλήματα στην ακρίβεια του συστήματος και την εφαρμογή του με το αμάξωμα. Ο μηχανισμός είναι ένας γάμος της δικής μου αρχικής ιδέας με την τεχνική του καμένου Ιάπωνα που φτιάχνει το πεντακοσαράκι (Χρηστάρα σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση ). Για μια ακόμη φορά οι εικόνες λένε την ιστορία... Όπως ξέρετε είμαι μακρυά από τον πάγκο μου, οπότε έχω πάρει τα απλά ένα κουτί με τα βασικά εργαλεία και χρώματα. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνετε ο ταχυτροχός, οπότε απευθύνθηκα στον ειδικό (Θάνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ) για το κόψιμο των παραθύρων, διαδικασία απαραίτητη για την συνέχιση των εργασιών. Παράλληλα ολοκληρώθηκε (επιτέλους ) η διαδικασία στοκαρίσματος - τριψίματος - ασταρώματος και τούμπαλιν του πατώματος (πάνω και κάτω ). Απομένει πάρα πολύ δουλειά ακόμη. Ρεαλιστικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου... Αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα... Όρεξη να έχετε, αν δεν βαρεθήκατε δηλαδή, και έχουμε μέλλον. Πως σας φάνηκε? Να είστε όλοι και πάντα καλά...
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jul 13, 2012 19:03:55 GMT 2
φιλε Γιώργο ο κόσμος τέτοιο καιρό παει στη θάλασσα κάνει κάνα μπανάκι πινει καμιά μπυρίτσα,βλέπει τίποτα κωλ@π@κι@-βυζούμπες και χαλαρώνει εσυ έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις καλοκαιριάτικα!!!!
ότι και να λέμε όμως η δουλειά είναι υποδειγματική,προσεγμένη στην κάθε λεπτομέρια και ειναι παααρα πολλές (όσοι το έχουμε δει καταλαβαίνουμε)
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 13, 2012 19:16:25 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2012 19:42:15 GMT 2
Γιώργο και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για το ενθαρυντικό σχόλιο και τα καλά λόγια. φιλε Γιώργο ο κόσμος τέτοιο καιρό παει στη θάλασσα κάνει κάνα μπανάκι πινει καμιά μπυρίτσα,βλέπει τίποτα κωλ@π@κι@-βυζούμπες και χαλαρώνει εσυ έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις καλοκαιριάτικα!!!! Γιώργαρε στην ηλικία μου αν "στραβολεμιάσεις" στη παραλία, πέφτει παντόφλα , άσε που κάθε φορά που πάμε στη θάλασσα, η Σοφία φοράει όλο και βαρύτερο τσόκαρο. Τυχαίο... ;D Το κομμάτι που πιάνει στο αμάξωμα απο τον μεντεσε της πόρτας με τι τρόπο τον κολλάς? Με κυανοακρυλική Γιώργο. Μάλιστα επειδή ήθελα λίγο χρόνο για να προσαρμόσω την κόλληση, χρησιμοποίησα μια odourless. Η καλύτερη λύση είναι η εποξική 2 συστατικών, αλλά δεν την πήρα μαζί με τα εργαλεία μου, οπότε πήγα στη λύση της κυανοκρυλικής, όπως στο ανέφερα. : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2012 11:29:21 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, για την υπόδηση της Σοφίας δεν θα σχολιάσω τίποτα, γιατί σίγουρα εκείνη ξέρει πολύ καλά τι είναι πιο "χρήσιμο" να φορέσει όταν βρίσκεται στην παραλία μαζί σου! ;D ;D Για τον μηχανισμό της πόρτας όμως, θα ήθελα να ρωτήσω, έχεις κάνει κανένα κονέ με τον Ιάπωνα, ώστε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας από κοινού, ως "duo kameno"; Εννοείται βεβαίως οτι το να γράψω για τον μηχανισμό οτι είναι "εξαιρετικός" ή "φοβερός" ή κάτι αντίστοιχο, δεν είναι αρκετό! Εύχομαι απλά άφθονη υπομονή! : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 16, 2012 12:45:01 GMT 2
Δουλειά κόσμημα Γιώργο, τι να πώ... δίνεις ρέστα για μια ακόμη φορά ! Καλή συνέχεια και κυρίως καλό κουράγιο !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 16, 2012 12:55:41 GMT 2
Νεκτάριε και Ανδρέα σας ευχαριστώ πολύ... Ειλικρινά, η υποστήριξη και τα σχόλια σας είναι πολύ σημαντικά και αναζωογονητικά, σε ένα τόσο μπελαλίδικο, όπως αποδείχτηκε, κιτ. Κάλως η κακώς θα τραβήξει πολύ. Ελπίζω, να πάει καλά μέχρι τέλους. Να είστε καλά : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 18, 2012 2:48:37 GMT 2
Γιωργο πολυ ομορφος ο μηχανισμος της πορτας!! καποα στιγμη θα σφαξω κ εγω κανα θυμα...κ ελπιζω να τα καταφερω!! Κουραγια, μην αγχωνεσαι, τη θελω σουπερ!!!! Το νου σου!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 18, 2012 17:49:03 GMT 2
Γιωργο πολυ ομορφος ο μηχανισμος της πορτας!! καποα στιγμη θα σφαξω κ εγω κανα θυμα...κ ελπιζω να τα καταφερω!! Κουραγια, μην αγχωνεσαι, τη θελω σουπερ!!!! Το νου σου!! Χρηστάρα σε ευχαριστώ... Γενικά ο μηχανισμός είναι το διασκεδαστικό κομμάτι της δουλειάς. Το τρίψιμο, τα μαρσιπιε και τα άπειρα τεστ για να κλείνει και εφαρμόζει το σύνολο, είναι ο μπελάς. Πιστεύω ότι όταν το δοκιμάσεις θα το καταφέρεις άψογα. Έξαλλου, ξες που θ απευθυνθείς για βοήθεια, αν χρειαστεί. Εδώ πάνω μερικοί - μερικοί κοιμόμαστε με το scriber αν χείρας ;D ;D : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 22, 2012 11:10:25 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Πολύ ωραία δουλειά!!! Ο μηχανισμός της πόρτας τα σπάει... ;D Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 23, 2012 9:17:34 GMT 2
Sorry για το off topic... Αυτό το scriber μπορώ να το βρώ στον Καλφάκη?
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 23, 2012 9:27:46 GMT 2
Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ. Όπως κατάλαβες άνοιξα δουλειές με φούντες. Θα χρειαστώ τη βοήθεια σου σε ένα σημείο. Θα μιλήσουμε τηλεφωνικά. Γιώργο scriber έχουν φαντάζομαι όλα τα καταστήματα. Το συγκεκριμένο είναι της trumpeter (ουσιαστικά είναι φθηνό αντίγραφο OLFA) Επειδη έχει λεπτή μύτη έιναι πολύ καλό. Επίσης υπάρχουν σε PE σετ για να τα προσαρμόσεις στον X-Acto και άλλες μάρκες. Το Tamiya είναι καλό, αλλά δεν κάνει για άνοιγμα πορτών και καπό γιατί είναι πολύ χοντρό και θα σου φάει πολύ πλαστικό. Hope it helps...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 27, 2012 20:46:39 GMT 2
Ήταν 13 (τυχαίο ) Ιούλη, όταν δημοσίευσα το τελευταίο update, της μπέμπας μου. Μεσολάβησαν 2 ξεσκούφωτες Ferrari, μια μετακόμιση, αγορά κάποιων σκαραβαίων και πολλά άλλα λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά, αλλά, πλέον, είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω μια μικρή ανταπόκριση από τις εργασίες που διαδραματίζονται στο πάγκο μου. Πριν από αυτό πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία, σε ένα πακετάκι που έφθασε από Αθήνα. Η Fujimi, στην αγωνιστική έκδοση της 635, παρέλειψε ένα πλαίσιο κομματιών (που δίνει στην πολιτική), το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέρος της επένδυσης της πόρτας και την πίσω εταζέρα. Την εταζέρα την έφτιαξα από φύλλο πλαστικού, αλλά για τις επενδύσεις απευθύνθηκα στον Απόστολο, ο οποίος αντέγραψε τα αντίστοιχά κομμάτια της πολιτικής σε ρητίνη και μου τα έστειλε. Η ποιότητα είναι εκπληκτική... ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ... Πριν το καλοκαίρι, πήρα το PE σετ της studio27 για το κιτ. Τώρα, πάμε στις εργασίες που έγιναν στο κιτ. Μιας και πέσαμε στα βαθιά, κατασκευαστικά, με το κιτ είπα να δοκιμάσω και μερικά πράγματα που είχα καιρό στο μυαλό μου και δεν τολμούσα να εφαρμόσω. Τι έκανα λοιπόν... Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι μαύρο (έγινε έρευνα μηνών, μέχρι να διασταυρωθεί) και το σασί άσπρο. Εγώ τα έκανα όλα μαύρα κι άραχνα, μάσκαρα το εσωτερικό και στη συνέχεια έβαψα το άσπρο κρατώντας το μαύρο υπόστρωμα!!!! Το αποτέλεσμα ήταν το άσπρο, να αποκτήσει μια 3D υπόσταση (στερεοσκοπική θα το έλεγα καλύτερα sic ) και μια φυσική σκίαση που το κάνει ενδιαφέρον στο μάτι. Με αυτό τον τρόπο το μοντελάκι μας δεν μοιάζει με παιχνίδι, το βάψιμο του δεν είναι ένα αδιάφορο μονότονο χρώμα και τέλος προκαλεί τον παρατηρητή να ρίξει μια δεύτερη ματιά, καθώς είναι πιο πολύπλοκο αισθητικά. Η τεχνική δεν είναι δική μου, την είχα δει από έναν γιαπωνέζο παλιότερα, ενώ το έναυσμα για τη χρήση της μου την έδωσε το σχόλιο του Γιάννη, για το άσπρο σε γκρι αστάρι (στο 207 του). Απλά εγώ το πήγα ένα - δύο βήματα πιο μακρυά... Προτείνεται... Τέλος, ασταρώθηκε το αμάξωμα, για να δω σε τι σημείο είμαστε (θέλει πολύ δουλειά ακόμη μέχρι η επιφάνεια να είναι έτοιμη για βάψιμο - εμπρός καλό μου ντουκόχαρτο κοινώς ;D). Επίσης προστέθηκε ένα φύλλο πλαστικού στο τζάμι, για να κλείσει η ηλιοροφή και ξεκίνησε το στοκαρισμά της. Ελπίζω να σας άρεσε και να το βρήκατε ενδιαφέρον. Μακάρι το επόμενο να μην είναι σε 2,5 μήνες . Να έιστε καλά... Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 27, 2012 22:19:30 GMT 2
Αρχισαμε και τα pre-shading; Να οργανωθουμε να παμε στο σεμιναριο του MIG αμα ειναι ;D Σοβαρα παντως ειναι πολυ καλο να εφαρμοζουμε τεχνικες απο αλλους κλαδους,αρκετες κολανε και στα δικα μας και προσδιδουν ρεαλισμο. Καλη συνεχεια Γιωργο, δωσε της μπεμπας να καταλαβει! : :
|
|