|
Post by AlexAmarandos on Sept 27, 2012 22:51:15 GMT 2
Γιώργο πολύ όμορφη η BMW και ενδιαφέρουσα η τεχνική με το μαύρο! Προσωπικά όταν βάφω άσπρο βάφω πάντα πάνω απο γκρί, οπότε τώρα θα το δοκιμάσω και πάνω από μαύρο Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 28, 2012 0:45:56 GMT 2
Ωπα να και το pre-shadding "Αρματάδικη" τεχνική που εφαρμόζω συνήθως στην 1/24 σε καθίσματα, κουκούλες κλπ "υφασμάτινες" ή "δερμάτινες" επιφάνειες Πράγματι δίνει την αίσθηση του 3D στο χρώμα αν και στους "αρματικούς κύκλους" θεωρείται ξεπερασμένη ένεκα Spanish style και modulation Απλά λόγω του οτι το μαύρο θεωρείται "σκληρό" χρώμα, συνήθως προτιμάται στα σκούρα χρώματα (μπλέ, πράσινο, καφέ) ενώ στα "ανοιχτά" χρώματα προτιμούν απλά την σκουρότερη απόχρωση π.χ. σκούρο μπλέ για γαλάζιο ή καφέ σκούρο για καφέ ανοιχτό. Στο λευκό προτιμούν συνήθως απόχρωση του γκρί.
|
|
|
Post by rous74 on Sept 28, 2012 9:03:59 GMT 2
Ενδιαφέρουσα η τεχνική με το μαύρο Γιώργο αν και προσωπικά με ξένισε κάπως...
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by alex78 on Sept 28, 2012 23:07:31 GMT 2
Γιώργο μπορεί να το προχωράς με αργούς ρυθμούς (για τα δικά σου πάντα δεδομένα ;D) αλλά και εδώ κάνεις καταπληκτική δουλειά!! Πολύ όμορφο αλλά και ενδιαφέρον το βάψιμο του σασί και άψογο το ''κλείσιμο'' της οροφής (αλήθεια γιατί την έκλεισες?) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2012 10:21:56 GMT 2
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα σχόλια. Αρχισαμε και τα pre-shading; Να οργανωθουμε να παμε στο σεμιναριο του MIG αμα ειναι Σοβαρα παντως ειναι πολυ καλο να εφαρμοζουμε τεχνικες απο αλλους κλαδους,αρκετες κολανε και στα δικα μας και προσδιδουν ρεαλισμο. Δημήτρη, αφού εσύ είδες στην 99Τ του Ayrton, τη χαρά του αρματά, είπα να ρεφάρω λίγο, για να μην μείνω πίσω στις εξελίξεις... βρε αδελφέ ;D Δεν ονόμασα την τεχνική pre-shading, αν και αυτό είναι στην ουσία, γιατί δεν σκούρυνα επιλεγμένες περιοχές για να τις τονίσω μετά, αλλά όλο το σασί. Τώρα, αν λέγεται pre-shading δεν ξέρω... Γενικά, πιστεύω ότι ο μοντελισμός εκτός από καλή συναρμολόγηση, λεπτομέρειες, καλό βάψιμο, κλπ. είναι και σκιάσεις, ανάδειξη λεπτομέρειας και χειρισμός του φωτισμού. Οπότε συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις. Εξάλλου, μέσω του φόρουμ μπορούμε να το συζητάμε και να βελτιωθούμε και σε αυτόν τον τομέα. Ωπα να και το pre-shadding "Αρματάδικη" τεχνική που εφαρμόζω συνήθως στην 1/24 σε καθίσματα, κουκούλες κλπ "υφασμάτινες" ή "δερμάτινες" επιφάνειες Πράγματι δίνει την αίσθηση του 3D στο χρώμα αν και στους "αρματικούς κύκλους" θεωρείται ξεπερασμένη ένεκα Spanish style και modulation Παναγιώτη, τις τεχνικές σου στα δέρματα τις έχω δει και τις έχω υιοθετήσει. Πιστεύω ότι με κατάλληλο χειρισμό μπορεί να απογειώσουν το αποτέλεσμα. Χάρηκα που συμφωνείς για το 3D effect τις τεχνικές και γενικά όλες οι πληροφορίες που έδωσες ήταν απόλυτα χρήσιμες. Να σου πω την αλήθεια, ψήνομαι για το Spanish style, που μου αρέσει οπτικά και νομίζω έχει χρήση και στο αυτοκίνητο (χώρος κινητήρα - εσωτερικό - αναρτήσεις κλπ). Να το συζητήσουμε κάποια στιγμή... Ευχαριστώ και πάλι : :
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2012 10:43:58 GMT 2
Ενδιαφέρουσα η τεχνική με το μαύρο Γιώργο αν και προσωπικά με ξένισε κάπως... Ανδρέα, όπως έχεις καταλάβει μου αρέσει να την ψάχνω τη δουλειά. Άλλοτε με επιτυχή και άλλοτε με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η τεχνική όντως ξενίζει με πρώτη ματιά, αλλά δεν είναι κάτι εντελώς extreme. Εξάλλου, όλοι μας βάφουμε πολλά από τα μηχανικά μέρη με μαύρο αστάρι και μετά ψεκάζουμε το αλουμίνιο για να πετύχουμε το συγκεκριμένο effect. Αν το δοκιμάσεις κάποια στιγμή, θέλω τις εντυπώσεις σου. Γιώργο μπορεί να το προχωράς με αργούς ρυθμούς (για τα δικά σου πάντα δεδομένα ) αλλά και εδώ κάνεις καταπληκτική δουλειά!! Πολύ όμορφο αλλά και ενδιαφέρον το βάψιμο του σασί και άψογο το ''κλείσιμο'' της οροφής (αλήθεια γιατί την έκλεισες?) Αλεξ, είπαμε ζητώ την επιείκεια με την μπέμπα και την υπομονή σας. Πραγματικά, έχουν μπει τόσα κομμάτια φύλλο πλαστικού σε αμάξωμα, σασί κ.α. κι έχει πέσει τόσο στόκος που πραγματικά είναι σαν να έφτιαχνα 10 μοντέλα. Δυστυχώς είναι αδύνατο να τα περιγράψω όλα. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι έχω μετρήσει πάνω από 150 δοκιμαστικές εφαρμογές του συστήματος εσωτερικό - πόρτες - σασί - αμάξωμα, ώστε να "έρθουν" σωστά μεταξύ τους και να είναι λειτουργικά. Έτσι υποστήριξη σας είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια της κατασκευής. Τώρα για την ηλιοροφή... Το κιτ βασίζεται στην πολιτική 635 και την δίνει με ηλιοροφή (με το αντίστοιχο άνοιγμα στο τζάμι), κάτι που στην αγωνιστική δεν υπάρχει. Η ηλιοροφή στο αμάξωμα, αν θυμάσαι, στοκαρίστηκε οπότε έπρεπε να κλείσει και η τρύπα στο τζάμι ώστε να είναι ενιαίος ο "ουρανός", όπως στη πραγματική. Μην ξεχνάς ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και φαίνονται τα πάντα. Σας ευχαριστώ και πάλι : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 29, 2012 16:04:20 GMT 2
Γιωργο βλεπω πως δεν εγκατελειψες τη μαχη!! Δωσ'της να καταλαβει χου ις δε μπος!! Ασπρο πανω σε μαυρο?? .....δεν με ξενιζει...εχω δοκιμασει Ασπρο πανω σε Γκρι κ ξερω οτι πετυχαινει Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2012 18:04:58 GMT 2
Γιωργο βλεπω πως δεν εγκατελειψες τη μαχη!! Δωσ'της να καταλαβει χου ις δε μπος!! Ασπρο πανω σε μαυρο?? .....δεν με ξενιζει...εχω δοκιμασει Ασπρο πανω σε Γκρι κ ξερω οτι πετυχαινει Καλη συνεχεια!! Χρηστάρα ευχαριστώ... Όχι, η μάχη δεν εγκαταλείφθηκε... Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου να το πάω μέχρι εκεί που μπορώ και αν όλα πάνε καλά, να την τελειώσω. Ίδωμεν... : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 29, 2012 19:12:43 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν τα πλαινά από τις πόρτες... Για να είμαι ειλικρινής ένα ψιλο-άγχος το είχα... Καλή συνέχεια φίλε!!! Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2012 17:37:08 GMT 2
Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν τα πλαινά από τις πόρτες... Για να είμαι ειλικρινής ένα ψιλο-άγχος το είχα... Τι άγχος ρε Απόστολε... Με τέτοιο καλουπάρισμα, τύφλα να έχουν οι εταιρίες ρητινένιων... Ιδίως κάτι γαλλικές, τις κάνουμε σκόνη... Ευχαριστώ και πάλι : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 2, 2012 8:26:35 GMT 2
Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν τα πλαινά από τις πόρτες... Για να είμαι ειλικρινής ένα ψιλο-άγχος το είχα... Τι άγχος ρε Απόστολε... Με τέτοιο καλουπάρισμα, τύφλα να έχουν οι εταιρίες ρητινένιων... Ιδίως κάτι γαλλικές, τις κάνουμε σκόνη... Ευχαριστώ και πάλι Yess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D Να είσαι καλά φίλε! Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 18, 2019 23:01:03 GMT 2
Όχι δεν μας έχουν χακάρει το φόρουμ ούτε έχετε κάνει ταξίδι στο χρόνο. Η 635 επέστρεψε στον πάγκο 7 ακριβώς χρόνια απ΄τη μέρα που ξεκίνησε, ως η συμμετοχή μου, στο 1ο GB του φόρουμ μας. Σκοπός να ολοκληρωθεί αυτή τη φορά. Ως περίληψη των προηγουμένων και για να μπουν στο κλίμα οι νεώτεροι της παρέας μας, θα σας περιγράψω τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Το καλό είναι ότι για κάποιο περίεργο λόγο οι φωτογραφίες ανοίγουν, αν και δεν είναι καλής ποιότητας. Η αρχή έγινε με το αρκετά πολύπλοκο κιτ της Fujimi (σειρά entusiast), στο οποίο έκοψα κι άνοιξα τα πάντα με σκοπό να εκτεθεί φουλ όπεν. Εκεί αντιμετώπισα την μετριότητα του σχεδιασμού των Ιαπώνων αφού από παντού χάσκανε κενά (θόλοι, εταζέρα, ανύπαρκτο πίσω μέρος εσωτερικού κλπ), οπότε τα πάντα έγιναν με φύλλο πλαστικού. Ακολούθησε, η από το μηδέν κατασκευή των λεπτομερειών στις πόρτες και μέσα σε αυτές και οι άπειρες δοκιμές ώστε αυτές να κλείνουν σωστά και το αμάξωμα να δένει με το πάτωμα χωρίς να υπάρχουν κενά. Ταυτόχρονα το ίδιο το αμάξωμα ήθελε αρκετές τροποποιήσεις (η fujimi το βασίζει στην πολιτική έκδοση), όπως το φάγωμα των προστατευτικών σιριτιών, το κλείσιμο της ηλιοροφής κ.α. , ενώ τα άπειρα σημάδια καλουπιού σε πιθανά και απίθανα σημεία και το πολύ καθάρισμα - στοκαρίσμα δεν βοηθούσαν στην πρόοδο της κατασκευής. Οπότε, κάπου εκεί με κούρασε και την άφησα. Σήμερα ξανοίγω το θέμα, βλέποντας το με άλλη οπτική και χωρίς να το ψειρίζω ώστε να προσπαθήσω να τη δω ολοκληρωμένη. Οπότε διορθώθηκαν κάποιες μικροατέλειες, προσαρμόστηκε για μια τελευταία φορά η εφαρμογή των πορτών και ασταρώθηκε. Στη συνέχεια βάφτηκε με το λευκό της ZP. Ακολούθησαν οι χαλκομανίες που καλύπτουν το 90% του αμαξώματος. Το μοντέλο κυκλοφόρησε το 2003, οπότε όπως είναι λογικό δεν ήταν στην πρώτη τους νιότη. Δεν είχαν κιτρινίσει αλλά ήταν λίγο ξερές, κάτι που δυσκόλεψε τη δουλειά. Παρόλο κάποιες αστοχίες (δικές μου και του σχεδίου), job done, οπότε αναμένουν το βερνίκι. ΥΓ. Οι φώτο, για να μην χαθεί η ομοιομορφία, ανέβηκαν με την παλιά μορφή χωρίς λόγκο κ μακακίες. Σας χαιρετώ από την Εσχάτης Θούλη
|
|
|
Post by alex78 on Feb 18, 2019 23:55:57 GMT 2
Αν δεν απατώμαι, στα 8 χρόνια που σε ξέρω, ήταν το μόνο ανολοκλήρωτο σου!! Καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by Diecast917k on Feb 19, 2019 0:16:41 GMT 2
Το ειχα δει οταν ειχα πρωτομπει στο φορουμ και ειχα στεναχωρηθει οταν το ειδα μισο τελειωμενο! και οταν πριν λιγες ωρες ειδα οτι ειχε μετακινηθει στα wwips λεω ωπ τι παιζει! με το καλο να το δουμε τελειωμενο!!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 19, 2019 14:55:04 GMT 2
Αυτή κι αν είναι ωραία έκπληξη! Υποθέτω πως σε κάνει να ξανανιώσεις... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Feb 19, 2019 17:22:15 GMT 2
Ωραια ακτασταση γιατι δεν ταπαραταμε ποτε! ετσι παμε γερα και θα βγει πανεμορφο αποτελεσμα!
|
|