|
Post by konstantinf on Oct 13, 2023 7:57:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Ή πλεξούδα είναι ποιητική αδεία. Η καλωδίωση όντως υπάρχει, αλλά ήθελα λίγο σκέρτσο...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 14, 2023 10:58:17 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου!
Εβδομάδα αφιερωμένη στο ψυγείο λαδιού και την πίσω ανάρτηση. Το ψυγείο ξεβάφτηκε και περάστηκε με σπρέι υφής χυτοσιδήρου που στην συνέχεια βάφτηκε μαύρο gloss (TS-14):
Μετά τη συναρμολόγηση του ψυγείου με το κιβώτιο ταχυτήτων προστέθηκαν διάφορα καλώδια:
Στα της ανάρτησης: περάστηκαν κολάρα ΡΕ στις φούσκες, αντικαταστάθηκαν οι βίδες Philips του κιτ με Allen και μπουλόνια και καλύφθηκαν τα πάνω μέρη των αμορτισέρ με κόκκινο θερμοσυστελλόμενο:
Κατόπιν αυτών το σύστημα κιβώτιο-ψυγείο παρουσιάζεται έτσι:
Σειρά παίρνει η ένωση αυτού του συστήματος με τον κινητήρα και οι καλωδιώσεις/σωληνώσεις που ξεκινούν από το ένα και καταλήγουν στο άλλο. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 17, 2023 14:56:06 GMT 2
Ενδιαφέρουσα η τεχνική βαψίματος του ψυγείου Κωνσταντίνε. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για την χρήση, το κόστος και την προμήθειά του? Εν τω μεταξύ, όσο έρχεται και δένει γίνεται συνολικά εντυπωσιακότερο.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 17, 2023 16:40:35 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ! Όσο για το βάψιμο του ψυγείου τα εξής: Το σπρέι είναι αυτό που έβαλα στην φωτογραφία. Κοστίζει 14,5 € τα 400 ml και το βρήκα στο διαδίκτυο σε ένα κατάστημα στον Πύργο Ηλείας (αλλά πιστεύω υπάρχει και αλλού). Κάνει για μέταλλα και ξύλα, δεν ξέρω την αντίδρασή του με πλαστικά και ρητίνες. Και όπως είπα, ξέβαψα την εργοστασιακή μπογιά, έτριψα το μέταλλο με σφουγγαράκια 3Μ, αστάρωσα με Metal Primer της Gunze, πέρασα 2 χέρια απ' αυτό από απόσταση 30 εκ. το άφησα μια μέρα να στεγνώσει και μετά πέρασα χρώμα Tamiya. Σχετικά απλό, αλλά φοβάμαι ότι ο κόκκος του είναι εκτός κλίμακας για κάτω από 1/8 - ακόμα κι εδώ μού φαίνεται οριακός.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 17, 2023 20:08:06 GMT 2
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες, επι τη ευκαιρία με ποιόν τρόπο ξεβάφεις μεταλλικές επιφάνειες?
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 18, 2023 0:03:09 GMT 2
Στή συγκεκριμένη περίπτωση με μπρούτζινο βουρτσάκι στον ταχυτροχό και με λεπτή χαρτόλιμα στα δυσπρόσιτα σημεία. Και στη συνέχεια πέρασμα με σφουγγαράκια 3Μ.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 18, 2023 0:43:16 GMT 2
Και εγώ φανταζόμουν Χημείες και άλλα τέτοια χαζά.... Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 18, 2023 7:50:20 GMT 2
Δεδομένου ότι το εγχείρημα θα κατέληγε σε σαγρέ επιφάνεια, όπως καταλαβαίνεις δεν νοιάστηκα για τυχόν σημάδια που μπορεί να αφήσουν οι μηγανικές κατεργασίες...
|
|
|
Post by thierry on Oct 21, 2023 5:47:55 GMT 2
astonishingly realistic. I pose the assembly of the GT40 Altaya to learn more beautiful day
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2023 19:07:28 GMT 2
Merci Thierry! As a matter of fact we haven't seen much of your progress on the GT40 recently...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2023 19:27:14 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Η εβδομάδα που πέρασε ήταν στην ουσία μισή λόγω απουσίας. Το υπόλοιπο μισό ασχολήθηκα με την ένωση του κινητήρα με στο σύστημα κιβώτιο/ψυγείο, εγχείρημα που ακούγεται ευκολότερο απ' ό,τι είναι. Κι αυτό διότι η ένωση γίνεται με μία βίδα Μ2 πάνω στον άξονα του κιβωτίου, η οποία όμως πρέπει να βρει το στόχο της διαπερνώντας όλο το μήκος του κινητήρα στα τυφλά, στερεωμένη μαγνητικά πάνω στο κατσαβίδι... Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά. Στη συνέχεια εφαρμόστηκαν οι συλλέκτες των εξαγωγών, ενώθηκαν τα "αυτιά" σύνδεσης και τοποθετήθηκαν και οι εξατμίσεις, όπου τα μισά από τις οπές απ' όπου αυτές διέρχονται αντικαταστάθηκαν με ελατήρια συγκράτησης: Αφού τοποθετήθηκαν οι σωληνώσεις λίπανσης του κινητήρα, το όλο σύστημα παρουσιάζεται έτσι:
Να είστε όλοι καλά, καλή Κυριακή και ραντεβού για τους νότιους στην έκθεση!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2023 10:27:25 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό, Κωνσταντίνε. Τελικά άλλαξες την απόχρωση στις εξατμίσεις; Δεν μου άρεσε στο προηγούμενο η υφή του σπρέι, ούτε που επέλεξες να το κάνεις γυαλιστερό, αλλά τελικά στο σύνολο δεν δείχνει τόσο έντονο. ΥΓ. Εσύ Κώστα, ποιας εταιρείας κολλάρα χρησιμοποιείς; Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 22, 2023 14:17:44 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό το συνολικο αποτέλεσμα στα μηχανικά μέρη Κωνσταντινε,ως συνήθως
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2023 5:46:01 GMT 2
Πολύ όμορφο το συνολικό αποτέλεσμα Κωνσταντίνε! Υπάρχει λόγος που τα 2 ρακορ στο ψυγείο έχουν διαφορετικό πάχος (όποτε και τα braided lines είναι διαφορετικού πάχους). Αλήθεια αυτά τα braided lines τι πάχος έχουν; Ποιας εταιρείας είναι; Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 23, 2023 10:53:57 GMT 2
Γιώργο, Σπύρο και Φάνη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Τελικά άλλαξες την απόχρωση στις εξατμίσεις; Ε, ναι. Όταν οι προτάσεις βελτίωσης είναι εφικτές (για μένα...) κάποια στιγμή τις υλοποιώ!
Ούτε εμένα με ικανοποίησε απόλυτα. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο του Αλέξη, ο κόκκος είναι οριακά εντός κλίμακας. Το καλό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε και θα καλυφθεί κι άλλο όταν τοποθετηθεί το σπόιλερ.
Διάφορα... Αυτή τη στιγμή έχω στο στοκ περισσευούμενα από το τρανσκιτ της GT40 και μερικά φύλλα ΡΕ της Tremonia.
Υπάρχει λόγος που τα 2 ρακορ στο ψυγείο έχουν διαφορετικό πάχος (όποτε και τα braided lines είναι διαφορετικού πάχους). Κάποιος λόγος θα υπάρχει, αλλά δεν είμαι ειδήμων στις F1... ; Ίσως μπορεί να μας φωτίσει κάποιος φίλος.
Δεν είναι braided lines, είναι θερμομονωτικά σωληνάκια για καλωδιάκια ηλεκτρονικών συσκευών. Εγώ τα βρήκα σε ένα σετ βελτιωτικών που πουλάει ο Paul Koo για το εν λόγω μοντέλο μαζί με βίδες Allen, αλλά πιστεύω ότι τα βρίσκεις σε μαγαζιά με υλικά ηλεκτρονικών.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Oct 23, 2023 20:45:20 GMT 2
Πολύ ωραίες λεπτομέρειες Κωνσταντίνε, ζωντάνεψε ο κινητήρας. Φαίνεται ότι είχε αρκετή δουλειά.
|
|