|
Post by thierry on Sept 18, 2023 16:45:40 GMT 2
Thanks a lot Thierry! Are you back home or still in Greece? no back in Belgium , i have to wait till 25 /10 to go back for à week
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 23, 2023 11:50:20 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη σε μια κολονοσκόπηση και ο υπόλοιπος χρόνος στο επάνω μέρος του κινητήρα. Η ιδιοκατασκευή των ελασμάτων του γκαζιού πήρε αρκετό χρόνο - οι φωτογραφίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις (η 6η φωτό δείχνει τη σύγκριση με αυτό που δίνει το κιτ): Άλλο τόσο χρόνο πήρε η ένωση της μονάδας μέτρησης καυσίμου με τα στοιχεία ψεκασμού. Παρεμβάσεις εδώ ήταν η ελαφρά περιστροφή των ακροφυσίων προς τα έξω και η αντικατάσταση των μαύρων σωλήνων βινυλίου που δίνει το κιτ με ημιδιαφανή σωληνάκια σιλικόνης μέσα σε μαύρο χιτώνιο. Κολάρα από λωρίδες αυτοκόλλητου αλουμινίου. Το συνολικό αποτέλεσμα εδώ:
Αυτά για σήμερα, να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 23, 2023 12:14:06 GMT 2
Ωραιες εργασιες καθαρες!!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 23, 2023 12:24:46 GMT 2
Να 'σαι καλά Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2023 19:28:47 GMT 2
Ωραίες εργασίες Κωνσταντίνε. Το κυλινδρικό κομμάτι τι ακριβώς είναι και που καταλήγει το braided line; Αντιλαμβάνομαι θα υπάρχει και αντίστοιχο braided line από την εξωτερική μεριά του…. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 24, 2023 17:40:16 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη! Ο πλεχτός σωλήνας πάει στο οριζόντιο τμήμα του επάνω μέρους του κινητήρα, μπροστά από τους διανομείς καυσίμου. Και ναι. υπάρχει σωλήνας κι από την άλλη μεριά που έρχεται από το την αντλία καυσίμου (βλ. φωτό): © Paul Koo Ωστόσο για το κυλινδρικό κομμάτι που ρωτάς δεν έχω ιδέα...Σίγουρα είναι μέρος του κυκλώματος τροφοδοσίας, αλλά δεν το βρήκα ούτε στο βιβλίο "Owners Workshop Manual" ούτε στο WIP του Γιώργου από το 2017. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι οι φωτογραφίες από το εν λόγω WIP δεν μπορούν να μεγεθυνθούν, πράγμα που θα με βοηθούσε και μένα στην παρούσα κατασκευή. Όπως και να 'χει, ίσως ο Γιώργος ξέρει να μας διαφωτίσει...
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 25, 2023 7:16:00 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Με ενδιαφέρουν οι έξτρα λεπτομέρειες για την 12αρα της Tamiya που έχω στο στοκ μου, οπότε η κατασκευή σου, αυτή του Γιώργου και κάποιες στο διαδύκτιο μου είναι πολύ χρήσιμες για να μαζέψω πληροφορίες για την συνδεσμολογία, έξτρα λεπτομέρειες, κτλ. Έχω φυσικά και το αντίστοιχο owner’s manual…. Λογικά το κυλινδρικό κομμάτι κάποιο φίλτρο πρέπει να είναι αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβώς. Ίσως ο Γιώργος μπορεί να μας βοηθήσει. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 25, 2023 8:23:48 GMT 2
Καλημέρα Κώστα και καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σου. Για τη κουβέντα σας με τον Φάνη, δεν ξέρω αν πραγματικά μπορώ να προσθέσω πολλά, αφού συνδυαστικά τα είπατε όλα. Το κυλινδρικό τμήμα είναι το φίλτρο καυσίμου, όπου στην έκδοση του DFV που φορούσε η 72D καταλήγει στον διανεμητή, στο πλάι του, (στο ασημί βαμμένο τμήμα του Κωνσταντίνου) από τη μία και στο πάνω μέρος της μηχανικής αντλίας (όπως δείχνει στη photo του Paulo Κοο ο Κωνσταντίνος, μόνο που στη φώτο έχουμε μεταγενέστερη έκδοση του DFV, με πιο πολύπλοκο fuel system). Από την αντλία καταλήγει στο πίσω μέρος του μονοκότ, στη bypass βαλβίδα εμπρός από άλλο ένα φίλτρο και το δοχείο συλλογής. Κώστα, εγώ θα ασχολούμουν λίγο με τον άξονα του γκαζιού και τις λεπτομέρειες του, καθώς ο ανάγλυφος που βλέπω στο κιτ είναι για 1/43, όχι για 1/8. Γενικά, το κιτ μου μοιάζει απογοητευτικό από πλευράς αποτύπωσης της λεπτομέρειας. Συμφωνείς; Ερώτηση... Τα τμήματα που μας δείχνεις, είναι πλαστικά, white metal ή die-cast μέταλλο; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 25, 2023 11:19:54 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για ευχές, σχόλια και πληροφορίες Γιώργο! Ποιον εννοείς άξονα του γκαζιού; τον εγκάρσιο πάνω από τη μονάδα μέτρησης; Αυτόν εδώ:
© Paul Koo Κι αν ναι, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Σχετικά με το υλικό των κομματιών, είναι ανάμικτα σχεδόν 50-50 πλαστικό και white metal (σε αριθμό, όχι σε μέγεθος). Μερικές φορές τα βρίσκεις το ένα κολλημένο στο άλλο (π.χ. οι πλάκες του γκαζιού μεταλλικές, οι ψεκαστήρες πλαστικοί). Για να καταλάβεις, στην Huracan μεταλλικά (εκτός από τα κομμάτια της καρότσας) ήταν μόνο τα στοιχεία των αναρτήσεων και χώραγαν σε ένα φύλλο Α4 με επικάλυψη πλαστικού. Εδώ είναι 2 συρτάρια φελιζόλ γεμάτα (και με το αμάξωμα πλαστικό...).
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Sept 25, 2023 19:46:20 GMT 2
Κωνσταντίνε πολύ ωραία πάει το μοντέλο! Βλέπω δουλεύεις πολύ την 1/8, φαντάζομαι έχεις και αρκετό χώρο για να τα βάλεις Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 25, 2023 19:57:20 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Με την 1/8 ξεκίνησα, με τον καιρό μοιράζομαι ανάμεσα στην 1/8, την 1/12 και την 1/6 (για μηχανές). Όσο για τον διαθέσιμο χώρο, ναι, κάποτε είχα...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 26, 2023 7:40:40 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 26, 2023 20:47:16 GMT 2
ΟΚ, ευχαριστώ. Οι ντίζες και τα αξονάκια τοποθετήθηκαν μετά την ανάρτησή μου, θα τα δείτε στο επόμενο update. Τις βίδες δεν τις είχα σκεφτεί, ευχαριστώ για την επισήμανση!
|
|
|
Post by thierry on Sept 27, 2023 21:18:35 GMT 2
monstrueux
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 29, 2023 7:51:43 GMT 2
Et encore, on n'est qu'au moteur...
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 30, 2023 11:32:04 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Την εβδομάδα που πέρασε αποπερατώθηκε ο κινητήρας - τουλάχιστον στα μέρη που δεν εξαρτώνται από το περιβάλλον του. Έτσι τοποθετήθηκε το ηλεκτρικό κουτί με το πηνίο ανάφλεξης και ενώθηκε με τον διανομέα στο πίσω μέρος της μονάδας μέτρησης καυσίμου. Για τα την "συγυρισμένη" εμφάνιση των μπουζοκαλωδίων κατασκευάστηκαν οδηγοί από έλασμα αλουμινίου 0,2 mm. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τις σωληνώσεις ψύξης, όπου χρειάστηκε να αντικατασταθούν οι καλουπωμένοι σύνδεσμοι και κολάρα (προσέξτε την κατεύθυνση των τελευταίων!!! ) με θερμοσυστελλόμενο σωλήνα και φωτοχαραγμένα κολάρα:
Τέλος προστέθηκαν λεπτομέρειες στο άξονα των γκαζιών...
... και το σύνολο παρουσιάζεται ούτω πως:
Συνέχεια από βδομάδα με το κιβώτιο ταχυτήτων και τα δισκόφρενα. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|