|
Post by konstantinf on Oct 24, 2023 6:58:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Πολύ ωραίες λεπτομέρειες Κωνσταντίνε, ζωντάνεψε ο κινητήρας. Φαίνεται ότι είχε αρκετή δουλειά. Περισσότερο μελέτη, παρά δουλειά καθεαυτή. Η πολύ καλή ακρίβεια συναρμογής βοηθάει...
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2023 19:20:50 GMT 2
Τι να πω, χαρά στο κουράγιο σου που βγάζεις άκρη μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα! Εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 24, 2023 22:03:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Φαίνεται πιο πολύπλοκο απ' ότι είναι στην πραγματικότητσ.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 28, 2023 9:32:57 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου και ζήτω το Έθνος! Την εβδομάδα που πέρασε μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στο σύστημα κινητήρας-κιβώτιο-ψυγείο λαδιού-πίσω ανάρτηση. Έτσι συναρμολογήθηκε το πυρόφραγμα (κανονικά ανήκει στο μονοκόκ, αλλά το κιτ το στερεώνει στο μπρος μέρος του κινητήρα...), προστέθηκαν καλώδια αισθητήρων στο ψυγείο λαδιού και μια χαλκομανία Lucas στο ηλεκτρικό κουτί:
Κατόπιν αυτού το σύνολο τυλίχτηκε σε bubble wrap και περιμένει τη σειρά του για να συναρμολογηθεί. Και μ' αυτά περάσαμε στο μονοκόκ... Όπου τοποθετήθηκε ο πυροσβεστήρας, το πάτωμα, ο λεβιές των ταχυτήτων και το κάθισμα (το τελευταίο σε dry fit):
Θα ακολουθήσει η κατασκευή και συναρμολόγηση των ζωνών πριν το κάθισμα τοποθετηθεί οριστικά στην θέση του. Αλλά μεσολαβούν δύο εβδομάδες φθινοπωρινών διακοπών, πριν αναρτήσω το επόμενο update. Ως τότε να είστε όλοι καλά και να περάσετε 3 καλά Σαββατοκύριακα!
|
|
|
Post by thierry on Oct 30, 2023 8:49:18 GMT 2
Merci Thierry! As a matter of fact we haven't seen much of your progress on the GT40 recently... not much time, and reflection on the quality of the parts, your assembly makes me dream. sorry for the delay, I went to warm up at home for a week ;-)
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 8:45:02 GMT 2
Καλό μήνα και καλές διακοπές, Κώστα. Με το καλό να επιστρέψεις για τη συνέχεια της 72.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2023 16:27:32 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Καλό μήνα επίσης, στο μεταξύ παρακολουθώ εκ του μακρόθεν!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 1, 2023 20:51:00 GMT 2
Γειά σου Κωνσταντίνε,
Πολύ ωραία η πρόοδος των εργασιών σου και με αρκετή μάλιστα λεπτομέρεια!
Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα σου με το σπρέι χυτοσίδηρου για την απόδοση της υφής σε κάποια μέρη.
Καλές διακοπές εύχομαι!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 2, 2023 12:09:34 GMT 2
Καλό μήνα και καλές διακοπές Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2023 15:41:28 GMT 2
Νάσο και Σπύρο, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, να 'στε καλά!
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 11, 2023 0:43:23 GMT 2
Καλές διακοπές και ανυπομονώ για την συνέχεια! 'Εχεις σκοπό να ανεβάσεις και συγκριτικές φωτογραφίες απο τα προ βαμμένα και αυτά που θα βάψεις εσυ ;
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 12, 2023 15:25:59 GMT 2
Καλες διακοποες Κωνσταντινε !!
οι δουλειες εξαιρετικες
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2023 14:33:01 GMT 2
Άρτι επιστρέψας, ευχαριστώ για τις ευχές Νίκο και Παναγιώτη! Σχετικά με τα προβαμμένα, δεν σκοπεύω να ανεβάσω συγκριτικές φωτογραφίες. Ωστόσο, όπου έχω παρέμβει διορθωτικά στα εργοστασιακά χρώματα, το έχω αναφέρει στην πορεία της κατασκευής.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2023 12:30:04 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου Ξανά στον πάγκο, και τις λίγες μέρες της εβδομάδας που μπόρεσα να ασχοληθώ, φτιάχτηκαν οι ζώνες. Οι κορδέλες που δίνει το κιτ είναι τραγικά εκτός κλίμακας και μακράν της πραγματικότητας, οπότε αντικαταστάθηκαν με υλικό από το τρανσκίτ του Paul Koo. Δικές μου παρεμβάσεις ήταν η λέπτυνση των πλαϊνών στις πόρπες (βλ. σύγκριση με αυτές πάνω στο sprue)... © Paul Koo
... η προσθήκη PE αξόνων στα ίδια πλαϊνά και το βάψιμο πράσινο του κέντρου της δέστρας:
Αφού τονίστηκαν οι ραφές του καθίσματος με γκρι panel line συναρμολογήθηκε το σύνολο και δείχνει έτσι:
Μια τελευταία πινελιά ήταν η προσθήκη των κρίκων απασφάλισης των ζωνών:
Σειρά παίρνει από βδομάδα το σύστημα καυσίμου, κι αν προφτάσω τα πλαϊνά του αμαξώματος. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 18, 2023 14:35:34 GMT 2
Σίγουρα οι ζώνες που χρησιμοποίησες είναι to the point Κωνσταντίνε και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2023 18:47:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο, να 'σαι καλά! Καλό ΣΚ επίσης, κι όπως είπα, γρήγορη ανάρρωση!
|
|