|
Post by Φάνης on Oct 1, 2023 10:01:24 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε. H Pocher δεν δίνει κάποιο Lucas decal για το κουτί των ηλεκτρονικών; Επίσης, έχω προσέξει ότι οι σωληνώσεις καυσίμου στο αρχικό τμήμα που δεν καλύπτονται (τουλάχιστον στις φωτό που έχω δει) δείχνουν (φιμέ) κίτρινο ή μπλε. Ίσως θα μπορούσες να τις βάψεις με λίγο clear yellow ή clear blue? Αν και είμαι σίγουρος ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι οπτικά όμορφο (όπως έχω δει σε διάφορα ολοκληρωμένα στο διαδύκτιο) δεν ενθουσιάστηκα με την λεπτομέρεια της Pocher στο συγκεκριμένο. Βλέποντας ολοκληρωμένο το κυρίως σώμα του κινητήρα (που στα μονοθέσια της εποχής εκείνης ήταν κοινή θέα) τα μπουλόνια στις κυλινδροκεφαλές δείχνουν απλά ως εξογκώματα - σίγουρα δεν είναι εύκολο (αλλά όχι αδύνατο) να αντικατασταθούν με μεταλλικές ή ρητινένιες αλλενόβιδες (αφού οι κυλινδρoκεφαλές είναι από white metal). Τουλάχιστον, μπορείς ακόμη να τα τρυπήσεις όπως είπε και ο Γιώργος, θα δείξουν πολύ καλύτερα (όπως στην φωτό παρακάτω). Καλό μήνα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2023 18:38:17 GMT 2
Καλό μήνα και σε σένα Φάνη! Όχι, δεν υπάρχει τέτοια χαλκομανία στο κιτ. Έχεις καμιά περισσευούμενη; Όσο για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου, όντως, τα διαφανή σωληνάκια καυσίμου θα έπρεπε να είναι κάπως κιτρινισμένα. Το clear yellow ωστόσο είναι πάλι πολύ έντονο. Ξέρει κανείς κανένα κόλπο για να γυρίσει προς το ιβουάρ; Και για τις άλεν των καπακιών απάντησα ήδη επί του θέματος στον Γιώργο και εξέφρασα τους λόγους γιατί δεν θα το κάνω.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 2, 2023 8:30:10 GMT 2
Καλό μήνα και σε σένα Φάνη! Όχι, δεν υπάρχει τέτοια χαλκομανία στο κιτ. Έχεις καμιά περισσευούμενη; Καλημέρα Κωνσταντίνε. Όχι, δυστυχώς δεν έχω. Το bestbalsakits έχει ένα μεγάλο σετ με διαφορά decals για engine, batteries, κτλ, αλλά σε 1:12 και φυσικά ακριβό, γύρω στα €30. Απο την άλλη, αν έχεις decal paper, inkjet printer και λίγο clear varnish, μπορείς να τυπώσεις μόνος σου. Το σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω clear/white decal paper, και να τα χρησιμοποιήσω όταν χρειαστεί ανάγκη για decals σε τετοιες περιπτώσεις. Καλή εβδομάδα!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Oct 2, 2023 12:15:45 GMT 2
Κωνσταντίνε για το κιτρινισμένο καλώδιο, ίσως γίνεται εάν αραιώσεις αρκετά το clear yellow, χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Έκανα το αντίστοιχο με clear blue και το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο έντονο όσο το αρχικό χρώμα. Φαντάζομαι ο Γιώργος μπορεί να έχει πιο ταιριαστή λύση κατά νου.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 2, 2023 12:33:17 GMT 2
Κωνσταντίνε, επίσης, αν έχεις clear brown, δοκίμασε κάποια αραίωση του με clear yellow, ίσως πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 2, 2023 13:15:16 GMT 2
Χρήστο και Φάνη, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ωστόσο, με τι αραιώνω ένα διαφανές ακρυλικό χρώμα;
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 2, 2023 13:55:36 GMT 2
Χρήστο και Φάνη, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ωστόσο, με τι αραιώνω ένα διαφανές ακρυλικό χρώμα; Καλή βδομάδα Κωνσταντίνε! Ένα διαφανές ακρυλικο της tamiya η της gunze μπορείς να το αραιωσεις είτε με το διαλυτικό της εκάστοτε εταιρίας,είτε με laquer thinner είτε με ισοπροπυλική αλκοόλη.Απλα το laquer thinner θα σου δίνει πάντα πιο ματ αποτέλεσμα σε σχέση με τα υπολοιπα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 3, 2023 10:54:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 4, 2023 8:16:27 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Μου άρεσε η δουλειά με τα θερμοσυστελλόμενα και τα κολάρα. Αφάνταστη βελτίωση, σε σχέση με του κιτ. Περιμένω να δω τον DFV με τα air funnels επάνω. Αλήθεια σε τι υλικό δίνονται; Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 4, 2023 11:41:08 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σχόλια! Τα funnels δίνονται σε πλαστικό βαμμένα θαμπό ασημί. Τα πέρασα δύο χέρια Humbrol Chrome Silver (#191) κι απόκτησαν μια σχετική γυαλάδα. Καθώς όμως αυτό το χρώμα είναι πολύ ευαίσθητο στα αγγίγματα, θα τοποθετηθούν λίγο πριν το καπάκι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος έκθεσής τους σε λερώματα. Παραθέτω μια εικόνα σύγκρισης του εργοστασιακού βαψίματος (αριστερά) με το "βελτιωμένο".
|
|
|
Post by Sakis on Oct 7, 2023 10:56:33 GMT 2
Άξιζε τον κόπο η βελτίωση. Πολύ ωραία η υφή!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 7, 2023 17:07:32 GMT 2
Να 'σαι καλά Σάκη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 7, 2023 18:02:21 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Με τη συνοδεία ενός ταλαιπωρητικού κρυολογήματος, η πρόοδος αυτής της εβδομάδας ήταν περιορισμένη. Ωστόσο συναρμολογήθηκε το κιβώτιο ταχυτήτων και προστέθηκαν τα δισκόφρενα. Παρεμβάσεις εδώ ήταν η χάραξη σημαδιών στους δίσκους, η προσθήκη καλωδίου μεταξύ μίζας και ρελαί, η προσθήκη τακακιών ακροδεκτών για τους αισθητήρες φθοράς και η χαλκομανία στην μπαταρία:
Το κιβώτιο στο παρόν στάδιο εμφανίζεται έτσι:
Σειρά παίρνει το σύστημα ψύξης λαδιού. Να είστε όλοι καλά και να πάτε να ψηφίσετε τον δήμαρχο που θέλει το καλό της πόλης σας κι όχι το δικό του!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2023 20:31:46 GMT 2
Ακάθεκτος Κώστα και κάθε εβδομάδα προχωράει το θηρίο. Ωραία τα φρένα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 12, 2023 12:35:42 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 12, 2023 20:04:30 GMT 2
Μια χαρά τα φρένα Κωνσταντίνε. Η πλεξούδα στα καλώδια είναι από φωτό αναφοράς; Καλό βράδυ!
|
|