|
Post by alex78 on Dec 18, 2023 13:02:44 GMT 2
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και δείχνει όντως θηριώδες! Άν τώρα αφαιρούνταν και οι ευδιάκριτες σκόνες από τις μαύρες επιφάνειες, θα ήταν ευχής έργον....Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 18, 2023 20:52:29 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό, Κώστα, Πραγματικά. Καλημέρα Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Την χρειάζομαι την ενθάρρυνση για τα τελειώματα...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 18, 2023 20:54:00 GMT 2
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και δείχνει όντως θηριώδες! Άν τώρα αφαιρούνταν και οι ευδιάκριτες σκόνες από τις μαύρες επιφάνειες, θα ήταν ευχής έργον....Καλή συνέχεια. Να 'σαι καλά Αλέξη! Οι σκόνες φυσικά θα αφαιρεθούν... στο τέλος! Αλλιώς θα ήταν σισύφεια δουλειά κάθε λίγο και λιγάκι...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2023 12:11:17 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Ένα μεγάλο μέρος της περασμένης εβδομάδας αφιερώθηκε στην ιδιοκατασκευή του μηχανισμού αποκοπής ασφαλείας (Emergency cut-off). Ενώ το κιτ δίνει τον εξωτερικό μοχλό, έναν κρίκο στο roll bar για να περάσει το αντίστοιχο καλώδιο που πάει στο κιβώτιο, και το άνοιγμα στο πίσω κάλυμμα για να περνάει η λαβή του οδηγού, δεν δίνει τα ανάλογα κομμάτια για την κατασκευή του μηχανισμού. Έτσι, με βάση φωτογραφίες αναφοράς και από έλασμα αλουμινίου 0,5 μμ κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε αυτός εκ του μηδενός. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν χρειάζονται λόγια. Η τελευταία δείχνει τον μηχανισμό στην θέση του:
Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν το ρύγχος και το κυρίως κάλυμμα του μονοκόκ: Απομένουν το κάλυμμα των εισαγωγών, η αεροτομή και οι τροχοί, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι έτοιμο με το τέλος της χρονιάς. Να είστε όλοι καλά, να περάσετε ένα όμορφο ΣΚ και να χαρείτε τα Χριστούγεννα με υγεία για σας τους ίδιους και όσους αγαπάτε!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 25, 2023 1:58:50 GMT 2
Με το καλό η ολοκλήρωση Κωνσταντίνε,καλά Χριστούγεννα!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 25, 2023 23:28:32 GMT 2
Να 'σαι καλά Σπύρο, αντεύχομαι!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 28, 2023 20:39:54 GMT 2
Ωραια βαψιματα Κωνσταντινε !!
και πολυ ωραια δουλεια
καλα τελειωματα!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 28, 2023 23:27:26 GMT 2
Τα βαψίματα Παναγιώτη είναι εργοστασιακά. Πολύ θα το 'θελα να 'ναι έτσι τα χειροποίητά μου... Να 'σαι καλά πάντως, ευχαριστώ πολύ!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 29, 2023 8:59:42 GMT 2
ουπςςςς
χαχα δεν το εχω παρακολουθησει απο την αρχη
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2023 7:53:40 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Με το σημερινό update φτάσαμε αισίως στην ολοκλήρωση της κατασκευής της Lotus... Αφού εξαντλήθηκαν όλες οι εργασίες που απαιτούσαν αναποδογύρισμα του μοντέλου, τοποθετήθηκαν επιτέλους οι χοάνες εισαγωγής:
Στο κάλυμμά τους προστέθηκαν γάντζοι για την στερέωση με το σώμα του κινητήρα:
Η αεροτομή δεν παρουσίασε ιδιαιτερότητες κατά την συναρμολόγηση, απλά οι ράβδοι στήριξής της (και ρύθμισης της κλίσης) πάνω στο ψυγείο λαδιού, αντικαταστάθηκαν με ιδιοκατασκευασμένες τηλεσκοπικές:
Και έτσι, μετά το μοντάρισμα και του ρύγχους, του καλύμματος του μονοκόκ και των τροχών (τα "ελαστικά" τρίφτηκαν με σφουγγαράκια 3Μ και βάφτηκαν με TS-82), δεν έμενε άλλο παρά να μπει το θηρίο στο κλουβί του:
Περισσότερες φωτογραφίες και αξιολόγηση του κιτ στα τελειωμένα. Σας ευχαριστώ όλους για το έντονο ενδιαφέρον και τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις κατά την διάρκεια της κατασκευής και εύχομαι ολόκαρδα καλή Πρωτοχρονιά και το 2004 με υγεία και όλες τις άλλες χαρές!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2023 9:46:22 GMT 2
Τα καλύτερα ευχόμαστε και σε σένα, κύριε Κώστα μας για το 2024. Υγεία για αρχή και πολλά μοντέλα. Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση. Είδα ότι δεν ασχολήθηκες με τη γραμμή καλουπιού στην εισαγωγή αέρα. Πιθανόν κι εγώ αυτό θα έκανα γιατί καμία διόρθωση δεν θα μπορούσε να είναι ακριβής με το υπόλοιπο χρώμα. Αναμένουμε το επόμενο. Καλή χρονιά και πάλι
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 30, 2023 10:13:52 GMT 2
Περιμενουμε τις φωτο στα τελειωμενα
Καλη χρονια !!!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2023 11:41:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Είδα ότι δεν ασχολήθηκες με τη γραμμή καλουπιού στην εισαγωγή αέρα. Πιθανόν κι εγώ αυτό θα έκανα γιατί καμία διόρθωση δεν θα μπορούσε να είναι ακριβής με το υπόλοιπο χρώμα. Δεν μπορείς να φανταστείς την τσαντίλα μου όταν το ανακάλυψα... Είναι αδικαιολόγητοι! Δεν πρόκειται για mold line, είναι συγκόλληση δύο συμμετρικών πλαστικών κομματιών, άρα πρώτα κολλήθηκαν και μετά βάφτηκαν, οπότε θα μπορούσαν κάλλιστα να εξαλείψουν την γραμμή πριν το βάψιμο... Πέρα από την δυσκολία να πετύχεις το χρώμα, υπάρχει και το πρόβλημα με τις χρυσές γραμμές, μιας και το κιτ δεν δίνει καμιά χαλκομανία για το livery. Κρίμα, γιατί είναι από τα πιο εμφανή σημεία του μοντέλου... Ευτυχώς, το σημείο που επέλεξα για την τοποθέτησή του είναι στο ύψος των ματιών και η ατέλεια αυτή φαίνεται μόνο σε κάτοψη. Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα για την καινούργια χρονιά, μόνο χαρές, χωρίς αρρώστιες και άλλες στενοχώριες!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2023 11:41:57 GMT 2
Περιμενουμε τις φωτο στα τελειωμενα Καλη χρονια !!! Έρχονται οσονούπω! Καλή χρονιά και σε σένα!
|
|