|
Post by konstantinf on Oct 1, 2022 10:12:13 GMT 2
Επιστροφή στα θρανία! Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησα το εικονικό Ford GT40 MkII του 1966 στην έκδοση Magnifier (= Trumpeter).
Δεδομένης της δημοτικότητας του μοντέλου και της εκτενούς συζήτησης περί αυτού - και με την ευκαιρία της ταινίας Ford vs. Ferrari - παραλείπω τα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία. Παραλείπω επίσης την περιγραφή του κιτ μια κι αυτό παρουσιάστηκε εκτενώς σε σύγκριση με το αντίστοιχο της Meng πριν ενάμισι χρόνο εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3163/ford-gt40-mk-magnifier-meng. Και περνάω στα πεπραγμένα: Αποφάσισα να ασχοληθώ με το #2 στη μαύρη έκδοση, καθώς δεν έχω βρει ακόμα σε σπρέι το θαλασσί του #1. Η κατασκευή θα είναι ΟΟΒ, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιηθεί μεν το βελτιωτικό της ΚΑ, αλλά δεν θα υπάρξουν σκρατσιές εκ μέρους μου. Θεωρώ αυτή την κατασκευή επίσης σαν περαιτέρω εξοικείωσή μου με φωτοχαραγμένα και white metal πριν καταπιαστώ με κάποιο επόμενο MFH. Ξεκίνησα λοιπόν βάσει των οδηγιών με τον κινητήρα:
Αυτά για σήμερα, καλό μήνα και καλό ΣΚ σε όλους!
Attachments:
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 1, 2022 11:17:33 GMT 2
Πολύ ωραιο πρότζεκτ φιλε Κωσταντίνε καλή αρχή εύχομαι!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2022 11:56:54 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ! Θα σε δούμε αύριο στη μάζωξη στην Αργυρούπολη;
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2022 16:45:07 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κώστα. Ποιες braided line χρησιμοποίησες; Καλό μήνα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2022 17:49:16 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Τζόρτζ! Το κιτ δίνει πλεχτούς σωλήνες σε δύο πάχη, αλλά το υλικό είναι α) πολύ λευκό και β) πολύ "υφασμάτινο". Οπότε αντικαταστάθηκαν από το απόθεμά μου σε μεταλλικές braided lines. Τώρα αν ρωτάς για την προέλευσή τους, δυστυχώς η μνήμη μου δεν την ανακαλεί... Γεράματα γαρ!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 1, 2022 20:10:22 GMT 2
Ωραίο πρότζεκτ, καλή επιτυχία Κωνσταντίνε. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το #2 στη μαύρη έκδοση, καθώς δεν έχω βρει ακόμα σε σπρέι το θαλασσί του #1. Ίσως το πιό κοντινό στη θαλασσί απόχρωση που ψάχνεις να είναι κάτι μεταξύ των Light Blue Ts-23 & Coral Blue Ts-41. αν και σίγουρα θα τα έχεις τσεκάρει και απορρίψει.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 1, 2022 23:24:23 GMT 2
Καλή αρχή και καλή επιτυχία Κωνσταντίνε - αγαπημένο Θέμα και αγωνιστικό! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nikostheo on Oct 2, 2022 1:00:16 GMT 2
Καλή αρχή κι απο μενα, αγαπαμε GT40!! Καλό μήνα!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 2, 2022 6:12:44 GMT 2
Αλέξη, Φάνη και Νίκο ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά!
Αλέξη, οι δύο αποχρώσεις που ανέφερες έχουν όντως απορριφθεί. Το πιο κοντινό - αν και νομίζω πολύ ανοιχτόχρωμο - είναι το AS-5.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 4, 2022 10:50:06 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε,
Καλή αρχή. Πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο και με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθώ. Μια ερώτηση από μέρους μου. Πώς βάφτηκαν οι ενώσεις των σωλήνων ?
Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 6, 2022 6:40:43 GMT 2
Να 'σαι καλά Αγάπιε, ευχαριστώ πολύ! Τα ρακόρ δίνονται στο κιτ επιχρωμιωμένα, οπότε περάστηκαν απλά με clear blue και clear red πινελάτα.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 6, 2022 9:41:49 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε,
τιμιότατο και κυρίως ομοιόμορφο αποτέλεσμα για πινέλο. Καλή συνέχεια.
Αγάπιος
|
|
|
Post by thierry on Oct 7, 2022 21:00:35 GMT 2
Je m'assieds et suis
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 9, 2022 10:03:06 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 9, 2022 10:14:46 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή! Την εβδομάδα που πέρασε αποπερατώθηκε ο κινητήρας (με εξαίρεση το σύστημα τροφοδοσίας και το καρμπιρατέρ): Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το σασί και την πίσω ανάρτηση:
Και αφού προστέθηκαν τα στηρίγματα του κινητήρα πήρε κι αυτός τη θέση του:
So far, so much, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πολύ καλή συναρμογή, αν και οι ανοχές δεν ανέχονται το βάψιμο... Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 9, 2022 15:26:01 GMT 2
Πλούσια λεπτομέρεια και όμορφη δουλειά Κωνσταντίνε, καλή συνέχεια.
|
|