|
Post by Φάνης on Nov 12, 2022 7:41:39 GMT 2
Πολύ όμορφα ταμπλό και τιμόνι Κωνσταντίνε. Τα μεταλλικά-PE πράγματι κάνουν την διαφορά. Και οι πόρτες έκλεισαν μια χαρά τώρα. Αλήθεια θα εμβαθύνεις τα panel στα σιρίτια και στα panel lines, τα βλέπω λίγο ρηχά. Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2022 7:45:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Για το scibing θα δω μετά το αστάρωμα, καθώς στο άσπρο όλα φαίνονται "ρηχά".
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2022 10:50:06 GMT 2
Ωραία δουλειά, Κώστα. Το τιμόνι είναι πράγματι πολύ όμορφο. Από τη φώτο αναφοράς που σου ανέβασε ο Φάνης και συμπίπτει με το δικό μου αρχειακό υλικό, οι ακτίνες του είναι μαύρες. Επίσης, μην ξεχάσεις να βάλεις αντιπυρική στο τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα. Επίσης, θεωρώ ότι τα φυλέτα σχήματος μπούμεραγκ στον ουρανό, πρέπει να λεπτύνουν. Εγώ στη δική μου προσανατολίζομαι να τα τρίψω να μειωθεί λίγο το πάχος τους. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2022 12:42:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Για το τιμόνι υπάρχουν διάφορες εκδοχές, μεταξύ άλλων και με επίπεδους βραχίονες. Το τρανσκίτ δίνει κι αυτή την δυνατότητα, δυστυχώς όμως η στεφάνη από το κιτ δίνει την πλήμνη σε βαθύτερο πλάνο. Εδώ δεν σκοπεύω να παρέμβω παραπάνω. Για την αντιπυρική, ψάχνω να φανταστώ το κατάλληλο υλικό - χωρίς φαεινή ιδέα προς το παρόν. Έχεις να προτείνεις κάτι; Τα φιλέτα στον ουρανό είναι πατέντα της Magnifier για να συγκρατούν τις πόρτες στη θέση τους - δεν υπάρχουν απ' ό,τι είδα στο 1/1. Αρχικά σκέφτηκα να λυγίσω λίγο τα οριζόντια μέρη των θυρών με το πιστολάκι ή σε ζεστό μπάνιο, αλλά δεν το τόλμησα. Έτσι χρησιμοποίησα τα "μπούμεραγκ" και φρεζάρισα με τον ταχυτροχό τις ακμές τους προς τη μεριά του ουρανού. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλαίσθητο, φωτογραφίες στο επόμενο update. Ωστόσο αυτή η διόρθωση καλό είναι να γίνει πριν τα φιλέτα κολληθούν στη σκεπή.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2022 13:28:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Για το τιμόνι υπάρχουν διάφορες εκδοχές, μεταξύ άλλων και με επίπεδους βραχίονες. Το τρανσκίτ δίνει κι αυτή την δυνατότητα, δυστυχώς όμως η στεφάνη από το κιτ δίνει την πλήμνη σε βαθύτερο πλάνο. Εδώ δεν σκοπεύω να παρέμβω παραπάνω. Για την αντιπυρική, ψάχνω να φανταστώ το κατάλληλο υλικό - χωρίς φαεινή ιδέα προς το παρόν. Έχεις να προτείνεις κάτι; Τα φιλέτα στον ουρανό είναι πατέντα της Magnifier για να συγκρατούν τις πόρτες στη θέση τους - δεν υπάρχουν απ' ό,τι είδα στο 1/1. Αρχικά σκέφτηκα να λυγίσω λίγο τα οριζόντια μέρη των θυρών με το πιστολάκι ή σε ζεστό μπάνιο, αλλά δεν το τόλμησα. Έτσι χρησιμοποίησα τα "μπούμεραγκ" και φρεζάρισα με τον ταχυτροχό τις ακμές τους προς τη μεριά του ουρανού. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλαίσθητο, φωτογραφίες στο επόμενο update. Ωστόσο αυτή η διόρθωση καλό είναι να γίνει πριν τα φιλέτα κολληθούν στη σκεπή. Tα φιλέτα "μπούμεραγκ" υπάρχουν κανονικά στο αυτοκίνητο (θεωρώ ότι είναι αεροδυναμικό τρικ για να μην δημιουργούνται στροβιλισμοί από το κενό της πόρτας ή ακόμη και για να μην "σηκώνονται" οι πόρτες στη μεγάλη ευθεία του λε μαν, όπου κινούνται με 330+ χλμ), απλά είναι πολύ λεπτά. Θεωρώ ότι η ΚΑ θα έπρεπε να τα δίνει σε φωτοχαραγμένα. Για την αντιπυρική, το αλουμινοχαρτάκι από πακέτο τσιγάρων ή το καπάκι από κουπάκι γιαούρτι (από την πίσω πλευρά φυσικά), το οποίο μπορεί να λεπτύνει με το πέρασμα του με το στέλεχος του X-Acto.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 16:28:00 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά, μπορώ να πω ότι έχει πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται προς το αληθοφανές.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 12, 2022 21:07:31 GMT 2
Κωστα μου ενα υπεροχο βιντεο για το τσαι σου η τον καφε σου. Προχωρας φανταστικα μπραβο .
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2022 7:02:25 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά, μπορώ να πω ότι έχει πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται προς το αληθοφανές. Ευχαριστώ πολύ Μηνά! Τα εύσημα για την αληθοφάνεια ανήκουν στο κιτ και το τρανσκίτ. Εγώ προσπαθώ να τα αξιοποιήσω όσο μπορώ.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2022 7:17:43 GMT 2
Κωστα μου ενα υπεροχο βιντεο για το τσαι σου η τον καφε σου. Προχωρας φανταστικα μπραβο . Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, το απόλαυσα! Και τα στάδια της κατασκευής του είναι αρκετά παρόμοια με αυτά του 1/12...
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2022 7:24:18 GMT 2
Tα φιλέτα "μπούμεραγκ" υπάρχουν κανονικά στο αυτοκίνητο (θεωρώ ότι είναι αεροδυναμικό τρικ για να μην δημιουργούνται στροβιλισμοί από το κενό της πόρτας ή ακόμη και για να μην "σηκώνονται" οι πόρτες στη μεγάλη ευθεία του λε μαν, όπου κινούνται με 330+ χλμ), απλά είναι πολύ λεπτά. Θεωρώ ότι η ΚΑ θα έπρεπε να τα δίνει σε φωτοχαραγμένα. Ακόμα καλύτερα τότε. Έχω φωτογραφίες αναφοράς χωρίς αυτά, αλλά προφανώς έπεσα πάνω σε "πολιτικές" εκδοχές ή ρεπλίκες. Ευχαριστώ για την υπόδειξη, θα το δοκιμάσω!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 13, 2022 11:06:51 GMT 2
Καλημέρα, ξέχασα να σου ανεβάσω και μια φώτο, όπου ξεχωρίζουν τα φιλέτα... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2022 19:10:21 GMT 2
Thanks George!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 16, 2022 20:50:39 GMT 2
Ωραία πρόοδος Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 16, 2022 23:20:17 GMT 2
Να 'σαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 19, 2022 18:49:41 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Ξαναμπαίνω σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, οπότε ελπίζω και οι αναρτήσεις μου να είναι συστηματικότερες. Την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκα κατ' αρχήν με διάφορα επιμέρους συστήματα, όπως υδρόψυξη... ... και σύστημα λίπανσης:
Καθώς τα ψυγεία λαδιού φτιάχτηκαν από ΡΕ του τρανσκίτ και έχουν πολύ λεπτότερα τοιχώματα από τα πλαστικά του κιτ, προστέθηκε στους οδηγούς της βάσης και του καπακιού κομμάτι από ορθογωνική κοιλοδοκό για να εξασφαλιστεί το κεντράρισμα:
Στη συνέχεια βάφτηκαν η καμπίνα και οι πόρτες (TS-14), προστέθηκαν οι χαλκομανίες, βερνικώθηκαν (B-513) και μονταρίστηκαν τα πιο πάνω υποσυστήματα:
Για τις ασημένιες ταινίες Shelby στην οροφή προτίμησα να μασκάρω και να ψεκάσω με TS-30 παρά να παιδεύομαι να στρώσω τις χαλκομανίες του κιτ πάνω από τα φιλέτα "μπούμερανγκ" και τις γρίλιες αερισμού. Τώρα τα κομμάτια αυτά περιμένουν τον αναγκαίο χρόνο πριν το γυάλισμα. Κατόπιν ασχολήθηκα με τα τζάμια των θυρών, όπου αποφάσισα να αντικαταστήσω τους χυτούς πλαστικούς μεντεσέδες και κλείστρα με ΡΕ του τρανσκίτ. Για να αφαιρεθούν τα πλαστικά εξογκώματα χωρίς γρατζουνιές στην υπόλοιπη επιφάνεια, καλύφθηκαν τα τζάμια όπως σε κανονική εγχείριση και έπεσε ταχυτροχός:
Η εγχείριση επέτυχε, αν και τα εναπομείναντα σημάδια είναι μεγαλύτερα από την επιφάνεια που καλύπτουν τα ΡΕ:
Τέλος, στα ενδιάμεσα των πιο πάνω εργασιών συναρμολογήθηκε ο καθαριστήρας του παρμπρίζ από ΡΕ και επενδύθηκε το τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα με "πυροπροστρασία" από καπάκι γιαουρτιού, σύμφωνα με τις υποδείξεις του admin:
Αυτά για σήμερα. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο ΣΚ!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 19, 2022 19:37:07 GMT 2
Η κοπτοραπτική τζαμιών βλέπω έχει την τιμητική της σήμερα.....
Πεντακάθαρη & νοικοκυρεμένη δουλειά όπως πάντα Κωνσταντίνε, καλή συνέχεια.
|
|