|
Post by konstantinf on Oct 21, 2022 20:56:30 GMT 2
Και σοβαρά είναι και μη "επιλύσιμα". Δεν αφορούν εμένα, αλλά πολύ κοντινά μου πρόσωπα...
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Oct 26, 2022 20:50:25 GMT 2
Καλή συνέχεια στο ωραίο κιτ Κωνσταντίνε και καλή δύναμη με τα υπόλοιπα!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 29, 2022 17:18:35 GMT 2
Να 'σαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 30, 2022 10:19:01 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου και καλή Κυριακή! Την εβδομάδα που πέρασε ασχολήθηκα με την "μπανιέρα". Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της είναι τα καθίσματα με τις χαρακτηριστικές για το αυτοκίνητο αυτό τρύπες αερισμού:
Το κιτ δίνει αυτά (βαμμένα με μαύρο Mr. Finish Surfacer 1500 και οι κρίκοι με Molotow):
Το transkit δίνει αυτά:
Παρά την επίπονη διαδικασία του κολλήματος των κρίκων, αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω τα τελευταία, διότι μου φαίνονται χοντροκομμένα και εξ άλλου χωράνε μόλις και μετά βίας στη θέση τους, χωρίς καν τις ζώνες... A propos ζώνες, παράγγειλα στην Κίνα μπλε κορδελίτσα 4 mm για να σπάσω λίγο την μαυρίλα του εσωτερικού. Ερώτηση για τους ειδήμονες του Le Mans: Έχει ζώνες και το κάθισμα του συνοδηγού; Με την ευκαιρία, έφτιαξα πρόχειρα και το κάθισμα από το κιτ της Meng για την σύγκριση (στα δεξιά στην φωτογραφία), το οποίο δείχνει να είναι το πλησιέστερο σ' αυτό της φωτογραφίας αναφοράς:
Κατόπιν αυτών, συνέχισα με την ολοκλήρωση της μπανιέρας με αυτό το αποτέλεσμα:
Η μπανιέρα τοποθετήθηκε στο πλαίσιο και ξανά-μανά έγινε dry fit των υπολοίπων κομματιών, αυτή τη φορά με τις πόρτες και με κανονικό βίδωμα στη βάση. Όπου αποκαλύφθηκε μια σειρά από κακές συναρμογές που θα μας απασχολήσουν τις ερχόμενες μέρες:
Για να συνέλθω από το σοκ, ασχολήθηκα με το εσωτερικό των θυρών, όπου, μη αντέχοντας στον πειρασμό, αντικατέστησα τις λαβές από πλαστικό του κιτ με χειροποίητες δερμάτινες:
Αυτά για σήμερα, να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 30, 2022 11:57:18 GMT 2
Είναι γνωστό ότι το kit της Trumepter (άρα και της maginifer) έχει λάθη και προβλήματα εφαρμογής. Αλλά με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει με τα πλαστικά κιτ της Pocher είμαι σίγουρος ότι θα τα ευθυγραμμίσεις μια χαρά Κωνσταντίνε! Ωραία η αλλαγή στο χερούλι στο εσωτερικό της πόρτας. Επισυνάπτω και φωτό που δείχνει το εσωτερικό του Chassis P/1046 που αναπαριστάς και νομίζω απαντά και στο ερώτημα σου για την ζώνη του συνοδηγού. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 30, 2022 18:27:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη (και για την φωτό αναφοράς), να 'σαι καλά! Δεν νομίζω κι εγώ ότι η προσαρμογή των θυρών θα είναι κάτι δύσκολο, απλά θα πάρει ώρες τρίβε-δοκίμαζε...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2022 8:43:40 GMT 2
Ενδιαφέρον και χρήσιμο το συγκριτικό με τα καθίσματα. Καλή επιτυχία με τις πόρτες. Καλημέρα
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 1, 2022 22:49:15 GMT 2
Πολύ ωραίες οι πόρτες Κωνσταντίνε, η δερμάτινη λεπτομέρεια σίγουρα χάρισε. Χαρά στην υπομονή σου να φτιάξεις όλα τα καθίσματα, ειδικά με τους κρίκους!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 3, 2022 14:37:01 GMT 2
25Χ6=150Χ2=300 βαμμένοι κρίκοι!!! Χαρά στο κουράγιο σου Κωνσταντίνε. ειλικρινά! Άν και μεταξύ μας πιστότερα δείχνουν τα καθίσματα της Meng (φωτό αναφοράς).
Αλήθεια, αφού το παραδέχεσαι και εσύ, γιατί τελικά δεν τα προτίμησες?
|
|
|
Post by kyriakos on Nov 5, 2022 9:52:33 GMT 2
Ωραια δουλειά Κωσταντίνε με το εσωτερικό χαρας το κουράγιο σου για αλλη μια φορά μπράβο σου φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 5, 2022 13:31:38 GMT 2
Χρήστο, Αλέξη και Κυριάκο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
# Χρήστο, ξεκίνησα να ετοιμάζω τα καθίσματα του transkit πιστεύοντας πως θα είναι βελτίωση σε σχέση με αυτά του κιτ, και όταν τα τελείωσα απογοητεύτηκα. Έτσι ετοίμασα αυτά του κιτ που μου φαίνονται καλύτερα. Κι αφού είχα φτάσει σ' αυτό το σημείο, έφτιαξα και ένα του άλλου κιτ προς πληροφόρησή σας!
# Αλέξη, οι κρίκοι του transkit δεν βάφτηκαν, έρχονται χρωμιωμένοι και αυτοκόλλητοι. Το κόλλημα ήταν η παίδεια, όχι το βάψιμο! Και όντως, τα καθίσματα της Meng είναι τα πλησιέστερα προς το πραγματικό, αλλά α) έχουν διαφορετικό σύστημα στήριξης στο πάτωμα και β) θα χρησιμοποιηθούν στο κιτ όπου ανήκουν.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 8, 2022 12:09:42 GMT 2
Εξαιρετικες εργασιες
Καλη επιτυχια με τις εφαρμογες στις πορτες
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2022 17:36:17 GMT 2
Να 'σαι καλά Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 11, 2022 11:03:30 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου. Στο διάστημα που πέρασε ασχολήθηκα κατά κύριο λόγο με το ταμπλό. Μπόλικη δουλειά με φωτοχαραγμένα, το αποτέλεσμα όχι τέλειο, αλλά αποδεκτό. Μικρά δείγματα της εμπειρίας που αποκτώ σιγά-σιγά με τα PE το κουτί με τις ασφάλειες και τα πτερύγια αερισμού: Και εδώ το ταμπλό τελειωμένο:
Σειρά πήρε κατόπιν το τιμόνι:
Και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τους σωλήνες ψύξης των μπροστινών φρένων:
Τέλος τρίφτηκαν οι ακμές των θυρών ώστε να λυθεί το πρόβλημα της προηγούμενης ανάρτησης και να υπάρχει κάποιο περιθώριο για τα στρώματα μπογιάς και βερνικιού:
Αυτά για σήμερα, να 'στε όλοι καλά!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 11, 2022 11:29:18 GMT 2
Το τιμονι ειναι άκρως Εντυπωσιακό
Καλη συνεχεια
|
|