|
Post by konstantinf on Jan 30, 2022 11:37:55 GMT 2
Και μιας και ανοίξαμε το θέμα, ποιος ξέρει πού μπορώ να βρω τέτοια:
Ύψος 3 χιλ., διάμετρος μίσχου 0,8 - 0,9 χιλ. Στο κιτ δίνονται σε 20άδες και χρειάζομαι για τα εσωτερικά 4 ζαντών 96, ήτοι 5 20άδες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 30, 2022 11:41:09 GMT 2
Από τις φωτό δεν διακρίνονται καλά πως είναι αυτά τα μπουλόνια, ίσως με κατάλληλο σπειρωμα και αντίστοιχο παξιμάδι θα μπορουσαν να φτιαχτούν, αλλά φυσικά εξαρτάται από το μέγεθος και εάν είναι διαθέσιμα στο στοκ, και επίσης την διάθεση. Πράγματι πολύ κρίμα Κωνσταντίνε που η Xiro δεν σου απάντησε στο νέο email σου για την αντικατάσταση/αγορά του κομματιού … Καλή συνέχεια! {Spoiler} Μιας και ανέφερα το σπείρωμα, προσωπικά δεν έχω βρει κάτω από M1. Μ1 βρήκα μόνο στην Prime miniatures τότε που έβαλα την παραγγελία με τον Μιχάλη για την Alfa. Στην Dream 50 για παράδειγμα θα με βόλευε σπείρωμα Μ0.8 (ή ακόμη και Μ0.6) για να φτιάξω το τμήμα που τεντώνει η αλυσίδα, και να αφαιρέσω το πλαστικό του κιτ, αλλα δεν έχω βρει. Παξιμάδια και βίδες M0.8 και M0.6 έχω πολύ λίγα (πάλι από Prime miniatures) αλλά δεν θέλω να αρχίσω να κόβω τις βίδες γιατί κοστίζουν αρκετά - ίσως αναγκαστώ στο τέλος ή θα πρεπει να βρω κατάλληλα rods και dies και να δημιουργήσω το σπειρωμα μόνος μου….
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 30, 2022 11:47:46 GMT 2
Και μιας και ανοίξαμε το θέμα, ποιος ξέρει πού μπορώ να βρω τέτοια:
Ύψος 3 χιλ., διάμετρος μίσχου 0,8 - 0,9 χιλ. Στο κιτ δίνονται σε 20άδες και χρειάζομαι για τα εσωτερικά 4 ζαντών 96, ήτοι 5 20άδες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Κωνσταντίνε, Η autograph models έχει αρκετά μπουλόνια τις Hiro, κοίτα αν κάποια που έχουν ταιριάζουν σε αυτά που χρειάζεσαι.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2022 11:58:11 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Η masterclub έχει ρίβετ ρητίνης σε μεγάλες ποσότητες και οικονομικές τιμές. Νομίζω το nuts on a washer (βγάζει και 0.8 και 0.9) είναι το πιο κοντινό. Γενικά το detailing ενός τέτοιου κιτ, απαιτεί από αρκετές έως μεγάλες ποσότητες σε τέτοια υλικά, ανάλογα πάντα με την περίπτωση. Σου παραθέτω λινκ: www.scalemates.com/kits/masterclub-mc435074-nut-on-a-washer-size-s-08mm--223302Μου άρεσε το σκούρο μπλε για το εσωτερικό του αμάξωματος.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 30, 2022 12:03:41 GMT 2
Φάνη και Γιώργο, ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις πληροφορίες, θα κοιτάξω!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 30, 2022 12:28:48 GMT 2
Και παραγγελία εδόθη! Once again, χίλια ευχαριστώ!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2022 23:28:56 GMT 2
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα της δουλειάς στις ζάντες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2022 7:38:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Feb 3, 2022 12:48:59 GMT 2
Πολυ ωραιο αποτελεσμα Κωνσταντινε!!!
πολυ ωραια δουλεια κανεις!!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 4, 2022 18:35:24 GMT 2
Προσπαθώ Παναγιώτη, προσπαθώ... Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 5, 2022 18:17:35 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου!
Μικρότατο update σήμερα που ελάχιστα αντικατοπτρίζει την εργασία που επενδύθηκε - απλά επρόκειτο για επαναλαμβανόμενες δουλειές με μη φωτογενή αποτελέσματα. Η εβδομάδα ξεκίνησε με την τοποθέτηση του σασί με τα μηχανικά μέρη μέσα στην ποδιά του αμαξώματος και την συναρμολόγηση των εξαγωγών και των εξατμίσεων:
(Το χάσμα που φαίνεται στο μπροστινό μέρος του καπακιού των βαλβίδων διορθώθηκε). Στη συνέχεια ξεκίνησε το βάψιμο των επάνω τμημάτων του αμαξώματος. Τέσσερα χέρια χωρίς προβλήματα (τρέξιμο κλπ.) και ικανοποιητική επιφάνεια πριν τα γυαλίσματα:
Ανάμεσα στα χέρια και περιμένοντας το στέγνωμα ετοιμάστηκαν και οι υπόλοιποι τροχοί. Υπολείπονται τα μπουλονάκια στο εσωτερικό της ζάντας - έχουν ήδη φτάσει στα Σπάτα και θα με απασχολήσουν από βδομάδα:
Επίσης γυαλίστηκε το παρμπρίζ και συμπληρώθηκε με το τζαμάκι του:
(τώρα διαπίστωσα ότι το δέρμα κάτω από το τζάμι εξέχει στο δεξί μέρος από τη μεταλλική μπάρα. Θα διορθωθεί) Αυτά τα λίγα για σήμερα, να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 6, 2022 10:00:58 GMT 2
Όλα όμορφα Κωνσταντίνε!Μου αρέσει το χρώμα και η εφαρμογή του άψογη.Καλη Κυριακή!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 6, 2022 11:42:16 GMT 2
Να 'σαι καλά Σπύρο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2022 21:23:22 GMT 2
Μια χαρά Κωνσταντίνε! Μου άρεσε ιδιαίτερα το πλαίσιο με το τζαμάκι. Σίγουρα το τζαμάκι είναι πιο λεπτό από τα αντίστοιχα στις Alfa της Italeri. Είναι acetate paper ή κάτι άλλο? Έρχεται ενσωματωμένο με το μεταλλικό περίβλημα ή ξεχωριστά? Με την ευκαιρία, ποια μπουλονάκια αγόρασες; τα resin ή τα μεταλλικά; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 7, 2022 7:19:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Σίγουρα το τζαμάκι είναι πιο λεπτό από τα αντίστοιχα στις Alfa της Italeri. Είναι acetate paper ή κάτι άλλο? Έρχεται ενσωματωμένο με το μεταλλικό περίβλημα ή ξεχωριστά? Το τζαμάκι είναι από φύλλο ζελατίνας (δίνεται στο κιτ) που πρέπει να κοπεί στο σωστό σχήμα και να τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο πλαίσια φωτοχαραγμένα. Τα ρητινένια φυσικά, είναι πάμφθηνα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 7, 2022 9:45:50 GMT 2
Να πούμε καλά τελειώματα, Κώστα; Πολύ όμορφο! Tip! Βλέποντας ότι σου έχει σπάσει ο οδηγός της βίδας στο πίσω μέρος του αμαξώματος κι επειδή δεν θυμάμαι αν στο ανέφερα... Προσωπικά χρησιμοποιώ το 1/3 με 1/4 από τις βίδες συναρμογής, αντικαθιστώντας της με μεταλλικά rods και κολλώντας τα κομμάτια με εποξική, εκτός φυσικά από εκεί που είναι αδύνατον. Αυτό, βοηθάει στην ρεαλιστικότητα, αφού οι βίδες αυτές είναι εκτός κλίμακας και στο αποφεύγονται οι αστοχίες του βιδώματος. Με αυτόν τον τρόπο επίσης, μπορώ να παρακάμπτω λάθη π.χ. της MFH, σε κομμάτια που θα έπρεπε να είναι ένα αλλά δίνονται ξεχωριστά, ανασχεδιάζοντας τον τρόπο κατασκευής και ξεφεύγοντας από την δέσμευση, να βιδώσω μια βίδα σε συγκεκριμένο στάδιο κατασκευής. Αυτό το τελευταίο προϋποθέτει σε βάθος ανάλυση τόσο του πραγματικού, όσο και του τρόπου κατασκευής του μοντέλου. Καλημέρα
|
|