|
Post by konstantinf on Jan 22, 2022 12:34:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα εποικοδομητικά σχόλια Γιώργο! Όντως, μ' αυτό το μοντέλο "μαθαίνω" - το ¨"καλό" θα είναι αυτό που θα γίνει με το κιτ της Italeri! Όσο για το κρύο, μετράει πάντα η διαφορά από τα συνηθισμένα επίπεδα - οι Εσκιμώοι, με -10 βάζουν κοντομάνικα και σορτς!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 22, 2022 13:38:32 GMT 2
Πολύ ωραία έδεσε Κωσταντίνε καλή συνέχεια με την απαιτητική εργασία στο καθάρισμα που έπεται!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2022 14:41:39 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2022 19:32:33 GMT 2
Δείχνει όμορφο και εντυπωσιακό τώρα που αρχίζει και ''δένει'' Κωνσταντίνε, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2022 23:14:18 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2022 7:57:43 GMT 2
Αρχισε να παίρνει μορφή το Κωνσταντίνε! Δείχνει πολύ όμορφο. Πόσο είναι το μήκος του; Καλή συνέχεια. Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2022 11:23:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Κάπου 32 εκ.
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 24, 2022 9:23:47 GMT 2
Μια χαρά Κωνσταντίνε,στους γνωστούς ρυθμούς σου με τα γνωστά πολύ όμορφα αποτελέσματα. Πώς σου φαίνεται η ενασχόληση με Χιρο ως τώρα?Την απολαμβάνεις τη διαδικασία,σε αγχωνει?Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 24, 2022 9:34:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο. Για την ενασχόληση με την Hiro, ας πούμε ότι έχω κάνει και πιο ευχάριστες κατασκευές. Αλλά είναι νωρίς ακόμα για ν' αποφανθώ τελειωτικά: Πρώτον, δεν έχει τελειώσει ακόμα (και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ενθαρρυντικό) και δεύτερον, είναι το πρώτο μου Hiro, και δεν μπορείς να κρίνεις μια σειρά από ένα μόνο μοντέλο. Ίδωμεν...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 29, 2022 14:37:30 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με εργασίες στο αμάξωμα και συγκεκριμένα στην ποδιά και τα πλαϊνά της. Αφού ανοίχτηκαν οι τρύπες για τις δέστρες (διάμετρος 0,9 mm), το εσωτερικό βάφτηκε με Humbrol Aluminium (#56) στην περιοχή του κινητήρα και με Tamiya AS-8 στο πίσω μέρος, ενώ το εξωτερικό με 3 χέρια TS-10.
Το εξωτερικό γυαλίστηκε κατ' ευθείαν πάνω στο χρώμα χωρίς βερνίκι, όπως κάνω πάντα στα αυτοκίνητα εποχής, και προστέθηκαν οι δέστρες:
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι δέστρες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πρέπει να τοποθετούνται με τις "δαγκάνες" σε κατακόρυφη θέση. Ας σημειωθεί ακόμα, ότι φαινόμενα ξεβάμματος στις ακμές που προέκυψαν κατά το γυάλισμα διορθώθηκαν εύκολα με πινελάκι χρησιμοποιώντας το πολύ παραπλήσιο Η-25 (Sky Blue gloss) της Mr. Hobby μιας και η Tamiya δεν βγάζει το TS-10 σε μπουκαλάκι. Στη συνέχεια αφαιρέθηκαν οι προεξοχές από τις δέστρες στο εσωτερικό με πλαγιοκόφτη και λειάνθηκαν με τον ταχυτροχό:
Οι παραπάνω εργασίες θα επαναληφθούν και για το επάνω μέρος του αμαξώματος. Στα ενδιάμεσα των βαφών ασχολήθηκα με τους τροχούς. Κάθε ζάντα αποτελείται από 3 μέρη με το εξωτερικό (αριστερά) και το εσωτερικό (δεξιά) να κεντράρονται πάνω στην κεντρική στεφάνη με τρεις μικρούς πίρους:
Καθώς το εξωτερικό της ζάντας χρειάζεται γυάλισμα του άβαφτου μετάλλου και άνοιγμα οπών για τα (fake) μπουλονάκια και οι σχετικά βίαιες αυτές κατεργασίες ενδέχεται να στραβώσουν ή να σπάσουν τους πίρους κεντραρίσματος, αποφάσισα πριν ξεκινήσω αυτές τις δουλειές να εφαρμόσω το εξωτερικό πάνω στην στεφάνη, ώστε οι πίροι να είναι προστατευμένοι. Προς τούτο ανοίχτηκαν στην στεφάνη οι οπές των πίρων (διάμετρος 1 mm) και μία εγκάρσια (από την εξωτερική πλευρά, διάμετρος 0,8 mm) για να τοποθετηθεί η βαλβίδα:
Στη συνέχεια ανοίχτηκαν οι οπές στο εξωτερικό και γυαλίστηκε με πανάκια micromesh και αλοιφές (σύγκριση με το αγυάλιστο):
Τέλος φορέθηκε η βαλβίδα στην στεφάνη και τα μπουλονάκια στο εξωτερικό και συναρμολογήθηκε το σύνολο:
Αφού περάστηκαν τα λάστιχα (δυστυχώς χωρίς ανάγλυφο λογότυπο - υποθέτω ότι θα πρέπει να ήταν Michelin...) ιδού ο έτοιμος τροχός:
Όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία προβλέπονται μπουλονάκια και για την εσωτερική πλευρά΄της ζάντας, που δεν δίνονται όμως στο κιτ (και καλά κάνουν μεταξύ μας, οι 4 x 24 τρύπες μου είναι αρκετές...). Αυτά για σήμερα, να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 29, 2022 20:32:49 GMT 2
Ωραίες κ μπόλικες εργασίες φίλε μου Κωσταντίνε,δεν είχα ξανά δει γυάλισμα κατευθείαν πάνω στο χρώμα για παλαιού τύπου αυτοκίνητα κάτι μάθαμε κ σήμερα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 29, 2022 21:07:37 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ! Σπάνια χρησιμοποιώ βερνίκι, υποχρεωτικά πάνω σε μεταλλικά ή ματ χρώματα, σπανιότατα πάνω σε gloss. Δεν είμαι φαν της υπέρτατης γυαλάδας...
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 30, 2022 0:16:02 GMT 2
Ωραίος Κωνσταντίνε μια χαρά!!Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μεταγγίσεις μια μικρή ποσότητα Ts10 και να το πινελιασεις όπου χρειάστηκε.Καλη Κυριακή!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 30, 2022 0:22:46 GMT 2
Πολλή και καλή τροχοδουλειά Κωνσταντίνε, μόνο τις αντιολισθητικές αλυσίδες ξέχασες να είσαι και επίκαιρος!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 30, 2022 7:55:25 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Μπόλικες εργασίες. Το χρώμα είναι ωραίο. 1. Οι γρίλιες ήταν ανοικτές ή εσύ τις άνοιξες; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όπως φαίνεται στην 4η φωτό, ήθελαν περισσότερο δουλειά, και φαίνεται να έχουν μπουκώσει σε αρκετά σημεία μετά το βάψιμο. Έλεγξε το να δεις αν μπορείς να τις καθαρίσεις. 2. Το εσωτερικό των ζαντών δεν θα φαίνεται (ειδικά στους μπροστινούς τροχούς); Αν ναι, δεν θα έπρεπε να προσθέσεις εσύ κάποια μπουλόνια; Προσωπικά, θεωρώ αστοχία/τσιγκουνιά της Hiro, για τα τόσα χρήματα που κοστίζει το κιτ, να κάνει οικονομία στα εσωτερικά μπουλόνια… Καλημέρα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 30, 2022 9:31:27 GMT 2
Σπύρο, Αλέξη και Φάνη ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μεταγγίσεις μια μικρή ποσότητα Ts10 και να το πινελιασεις όπου χρειάστηκε. Το ξέρω Σπύρο, το έκανα για διορθώσεις στις επιφάνειες που βάφτηκαν με το AS-8. Αλλά το έτοιμο χρώμα από το μπουκαλάκι εξακολουθεί να μου είναι πιο βολικό. 1. Οι γρίλιες ήταν ανοικτές ή εσύ τις άνοιξες; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όπως φαίνεται στην 4η φωτό, ήθελαν περισσότερο δουλειά, και φαίνεται να έχουν μπουκώσει σε αρκετά σημεία μετά το βάψιμο. Έλεγξε το να δεις αν μπορείς να τις καθαρίσεις. Οι γρίλιες δίνονται ανοιγμένες. Βλέπω κι εγώ το ανομοιόμορφο άνοιγμα σε πολλά σημεία, αλλά δίστασα να παρέμβω, κυρίως εξαιτίας της απειρίας μου με την ρητίνη κι επειδή στις άκρες το πάχος είναι απειροελάχιστο και φοβόμουν καμιά στραβή. Θα γίνει προσεκτικότερος καθαρισμός στις γρίλιες του καπό που είναι και εμφανέστερες. Φυσικά και θα φαίνεται, ιδίως στους μπροστινούς τροχούς. Έκανα πλάκα όταν έλεγα ότι ευτυχώς γλύτωσα το άνοιγμα ακόμα 96 οπών, το θέμα είναι ότι δεν έχω στο στοκ μου τέτοια μπουλόνια και δεν ξέρω πού να βρω. Και, ναι, η Hiro δείχνει τσιγκουνιά! Παρεμπιπτόντως, το ανταλλακτικό για την εισαγωγή που είχα ζητήσει να μου στείλουν και προσφέρθηκα να το πληρώσω δεν ήρθε ποτέ.
|
|