|
Post by gtziaf on Feb 20, 2022 12:11:02 GMT 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά Κώστα. Να τα εκατοστίσεις. Περιμένουμε να τη δούμε ολοκληρωμένη. Σε απάντηση στην ερώτηση του Φάνη, προσωπικά βάφω το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών για λόγους ποιότητας και ομοιομορφίας, κι επίσης αγνοώ τις χρωματικές οδηγίες της χίρο που είναι συνήθως κουκουρούκου. Όσο αφορά αυτό που λέει ο Κώστας, όντως υπάρχουν πολλών ειδών τεχνοτροπίες (π.χ. πιστής αναπαράστασης, showroom, καλλιτεχνική, κ.α.) και ο καθένας μας πρέπει να φτιάχνει ότι και όπως τον ευχαριστεί. Αν συνδυάζεται με καλό καθάρισμα, προσεκτικά βαψίματα, καθαρές λεπτομέρειες και καλή συναρμογή, τότε έχουμε το ιδανικό. Καλή Κυριακή
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 20, 2022 16:12:38 GMT 2
Κωνσταντίνε να τα εκατοστήσεις ότι επιθυμείς! Πολύ όμορφο βγαίνει το εργαλείο και ο χρόνος ολοκλήρωσης ταχιστος παρά το ότι είναι το πρώτο σου Χιρο. Όσον αφορά το θέμα που έθεσε ο Φάνης η γνώμη μου είναι ότι η απόφαση είναι καθαρά δική σου και αυτό που θα κάνεις είναι αυτό που ευχαριστεί εσένα,το αποτέλεσμα είναι ούτως η άλλως πολύ όμορφο,το να προσθέσεις πολλή έξτρα δύσκολη δουλειά αμφιβόλου αποτελέσματος πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή και αφορά καθαρά το γούστο σου,εσύ άλλωστε θα το καμαρώνεις κάθε μέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 20, 2022 19:09:48 GMT 2
Γιώργο και Σπύρο χίλια ευχαριστώ για τις ευχές - ελπίζω να είμαι ακόμα μερικά χρονάκια μοντελιστικά ενεργός στην παρέα - αλλά και για τη συμβολή σας στην "φιλοσοφική" συζήτηση περί του τι είναι ένα καλό ή καν άψογο μοντέλο. Όσο για τον χρόνο αποπεράτωσης (που όπως έχω ξαναπεί οφείλεται στην απραγία του συνταξιούχου), στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σύντομος. Μου πήρε 3 μήνες σχεδόν καθημερινής ενασχόλησης 2-3 ωρών, δηλ. κάπου 200 - 250 ώρες, κι αυτό για ένα σχετικά εύκολο μοντέλο, χωρίς πορτοπαράθυρα. Ο Γιώργος μπορεί να κρίνει, αν αυτός ο χρόνος είναι λίγος, κανονικός ή πολύς.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 20, 2022 19:26:32 GMT 2
Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε! Πολύχρονος, πάντα με υγεία! Και να σε χαιρόμαστε με τα όμορφα μοντέλα σου στο ScW! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 20, 2022 19:48:31 GMT 2
Σ' ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 20, 2022 19:50:03 GMT 2
Πολύχρονος με υγεία και κάθε καλό Κωνσταντίνε, πάντα μοντελιστικά ενεργός!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 20, 2022 20:45:55 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, χίλια ευχαριστώ!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 21, 2022 8:22:22 GMT 2
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας/σκέψεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα white metal parts. Ανάλογα με την περίσταση, στο επόμενο μεταλλικό μου μοντέλο, θα δω πως θα προχωρήσω. Αναμένουμε φωτό με το τελικό αποτέλεσμα Κωνσταντίνε και τις γενικές σου σκέψεις για το κιτ. Παρολο το επερχόμενο κιτ της Italeri, το συγκεκριμμένο κιτ της Χιρο είναι μέσα στις σκέψεις μου…. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 21, 2022 13:34:03 GMT 2
Σε μια βδομάδα θα τις έχετε!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 26, 2022 9:43:26 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Με την αποπεράτωση του καπό έφτασε κι αυτή η κατασκευή στο τέρμα της. Κολλήθηκαν οι χαλκομανίες και (με βάση τις συμβουλές του Γιώργου) εισχώρησαν αρκετά καλά στις γρίλιες: Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα:
Περισσότερες φωτογραφίες και αξιολόγηση στα τελειωμένα. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για συμβουλές, παρατηρήσεις και γενικά το ενδιαφέρον σας στη διάρκεια αυτής της κατασκευής. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|