|
Post by gtziaf on Feb 7, 2021 21:43:49 GMT 2
Δεν ξέρω αν το περιμένατε, αλλά νομίζω είναι λίγο απογοητευτικό το update, σίγουρα άχρωμο, χωρίς πολύ μπριο, εξ' ου και η επιλογή της συμπαρουσιάστριας σήμερα... Όπως και να έχει τα βήματα αυτά είναι απαραίτητα για να γίνει η ρητίνη... μοντέλο (ομάδα μονδέλο την κάναμε... ) και τι καλύτερο παράδειγμα από τα οπίσθια της GTR. Ξεκινώντας από το πίσω μέρος λοιπόν, η εικόνα του πρώτου τεστ φιτ ήταν η ακόλουθη: Και κάπως έτσι σηκώσαμε τα μανικία, βάλαμε μια βάις και πιάσαμε δουλειά. Το καπό του κινητήρα "κάθισε" λίγο καλύτερα με την βοήθεια των γνωστών από την beta καρφιτσών. Στη συνέχεια πρόσθεσα ένα μεταλλικό πίρο για να ασφαλίσω τη θέση των πίσω πλαγιών τμημάτων με τους θόλους των τροχών, που αποτελούν το πίσω τμήμα του σασί. Αυτό με βοήθησε στο να βρω τη σωστή θέση για τον πίσω προφυλακτήρα και το πίσω καπό. Ακολούθησαν κάποιες προεργασίες στο ρύγχος, όπως το "χώρισμα" των φτερών με το scriber, η κόλληση του προφυλακτήρα, η εμβάθυνση της υποδοχής των εμπρός ανακλαστήρων (δίνονται πολύ ρηχοί) και η τοποθέτηση κάποιων pins για τη σταθεροποίηση του. Η μύτη χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά με αυτή θα ασχοληθώ περαιτέρω, μάλλον, το επόμενο ΣΚ. Τα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος προστέθηκαν στο σύνολο, χωρίς προβλήματα (θα χρειαστούν μικροεπεμβάσεις κυρίως σε σχέση με τις πόρτες, οπότε θα γίνουν αργότερα). Στη συνέχεια βιδώθηκε το splitter και τα δύο τμήματα που συγκρατούν το εμπρός καπό. Τέλος, το καπό συμπλήρωσε την μέχρι τώρα εικόνα του αυτοκινήτου, που τουλάχιστον φέρνει σε gtr. Αυτά και για σήμερα. Καλή εβδομάδα άπαντες
|
|
|
Post by alex78 on Feb 8, 2021 0:39:24 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 8, 2021 6:57:56 GMT 2
Όντως B&W (and yellow, προς αγαλλίαση του άλλου Κ.) η σημερινή ανάρτηση, μεστή όμως σε περιεχόμενο και σε ουσιαστικές εργασίες. Ερώτηση: Είναι τόσο εύκαμπτη η ρητίνη ώστε να μένει στην σωστή θέση με δυο καρφίτσες; Κι αν αφαιρεθούν οι καρφίτσες, δεν ξαναπηδάει στο προηγούμενο σχήμα; Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 8, 2021 7:08:07 GMT 2
Άχαρες αλλά απαραίτητες οι εργασίες όπως έχουμε ξανά πει. Ούτε κρύο ούτε ζέστη με την συγκεκριμένη μοντέλα! Δεν ξέρω για την ποιότητα της ρητινης στο συγκεκριμένο κιτ, αλλά εγώ από τότε που έσπασα μια από τις (ακριβές) λεπίδες της Tamiya, σε ρητινένιο 43αρι (νομίζω BBR) αποφάσισα να χρησιμοποιώ βελόνα ή κάτι ανάλογο σε ρητίνες. Απλώς να καταγράψω την εμπειρία μου γιατί όταν είδα την φωτό με το scriber εν δράσει Γιώργο με έπιασε κρύος ιδρώτας Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 8, 2021 9:20:23 GMT 2
Καλημέρα στους φαν και μη της Κλώντιας @Άλεξ, προσποιήθηκα για να βγουν στην φόρα οι ασέβαστοι (Φάααννηηηη...) @Κώστα, όχι η ρητίνη δεν είναι εύκαμπτη για να μπορεί να αλλάξει σχήμα με 2 καρφίτσες. Απλά, εκεί μπαίνουν οι ασφάλειες του καπό και ήθελα να κλειδώσω τη θέση. Για να βελτιωθεί η εφαρμογή έγιναν επεμβάσεις κυρίως τρίβοντας καίρια σημεία. Και αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά θα πρέπει να μου επιτρέψεις να περιμένουμε την επόμενη ενημέρωση, για να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. @Φάνη, το θυμάμαι και προσέχω. Βέβαια, η ρητίνη της Hiro δεν έχει σχέση με της bbr, της studio27 ή της MG. Από την άλλη, το ρίσκα τόσο του να καταστρέψεις ένα κιτ των πολλών ευρώ ή ακριβά εργαλεία είναι μέσα στο παιχνίδι. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 8, 2021 9:21:55 GMT 2
Που την θυμηθηκες την Claudia ρε συ??Θελουμε νεοτερες συμπαρουσιαστριες Γιωργο! Ολα καλα ως τωρα,οι πορτες να δουμε πως θα ερθουν σε σχεση με το αμαξωμα,φανταζομαι οχι καλα Η εκδοση δρομου της F1 GTR παρεπιπτοντως(η κακιστη εκτελεση της Fujimi) ηταν το πρωτο αυτοκινητο που εφτιαξα,το μοναδικο με πινελο και το μοναδικο ως τωρα με ανοιγομενες πορτες.Λογικα θα παει για ανακατασκευη στο μελλον. Καλημερα
|
|
|
Post by alex78 on Feb 8, 2021 10:10:33 GMT 2
Η εκδοση δρομου της F1 GTR παρεπιπτοντως(η κακιστη εκτελεση της Fujimi) ηταν το πρωτο αυτοκινητο που εφτιαξα, το μοναδικο με πινελο και το μοναδικο ως τωρα με ανοιγομενες πορτες.Λογικα θα παει για ανακατασκευη στο μελλον.
Δεν το επιχείρησα ποτέ, όμως θέλει τόλμη να βάψεις με πινέλο αμάξωμα....
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 8, 2021 19:22:29 GMT 2
Σπύρο, αν ήξερα τις νεώτερες θα είχα Instagram. Οι πόρτες ναι θέλουν δουλίτσα, λογικό όταν δεν κάθεται ακόμη και ένας προφυλακτήρας. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 8, 2021 19:28:22 GMT 2
Ξέρω ένα ωραίο ανέκδοτο με την Κλόντια, θα σας το πω στην επόμενη ζωντανή συνάντησή μας...
|
|
|
Post by kyriakos on Feb 8, 2021 20:42:56 GMT 2
Ωραία πράγματα φίλε Γιώργο κ θα συμφωνήσω με τον Άλεξ η τελευταία φωτό όλα τα λεφτά!!
|
|
|
Post by czt on Feb 10, 2021 12:17:44 GMT 2
Λοιπον Γεωργιε με πηρε τηλ η Κλωντια ( παλια περπετεια) και με γκαζοσε με ειπε τη λεει ο φιλος για εμενα κλπ την καθησύχασα με τραπεζι διπλα στη θαλασσα οπως παλια για να γλυτωσουμε το διπλωματικο επεισοδιο! Τωρα στα του κιτ μεγαλο φαινεται ωραιο χαχα μου αρεσε πολυ οι λυσεις που δινεις για σε τετοια θεματα πιστευω ειμαστε ολοι πιο καθιλωμενοι απο οτι με το κατερχαμ. Οι λοκνταουνισιες κυριακες ειναι ακομα πιο ωραιες!
Το λογαριασμο θα στο στειλω με μαιλ η θες με αλλο τροπο να πληρωθει το τραπεζι? Τα αλλα δικα μου λογο παρελθοντος
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 11, 2021 9:16:34 GMT 2
Καλημέρα, Κυριακό και Κωστή... Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 4, 2021 22:31:23 GMT 2
Όσο το φόρουμ ήταν σε διαδικασία αναβάθμισης, η Ferrari επέστρεψε στο WEC, η Hiro κυκλοφόρησε τη stradale κι έγινε σεισμός 6 Ρίχτερ. Αλλά η GTR εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία test fit... Το πιο ζόρικο τμήμα, όπως είχε προαναγγελθεί, ήταν οι πόρτες και για αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα δραστικότερα των διαθέσιμων μέτρων, που ελπίζω να είναι χρήσιμα σε όποιον φτιάξει στο μέλλον κάτι ανάλογο. Αρχικά οι μεντεσέδες στις πόρτες κολλήθηκαν με εποξική από την αρχή για να μπορούν να γίνουν σοβαρές δοκιμαστικές. (Σε αυτά τα κιτ η ευκολία βαψίματος είναι τρίτο - τέταρτη προτεραιότητα.) Στη συνέχεια οι πόρτες εφάρμοσαν στη θέση τους με γενναίες ποσότητες χαρτοταινίας και εκεί έκανα τον σταυρό μου, πήρα το θερμοπίστολο ανά χείρας και θέρμανα (προσεκτικά και σταδιακά - σαν να χτίζεις layer χρώματος) τοπικά τις ενώσεις, πιέζοντας ταυτόχρονα και σφίγγοντας την ταινία αν αυτή χαλάρωνε. Την επόμενη, οι χαρτοταινίες αφαιρέθηκαν και το σύνολο μοιάζει πλέον με F1, χωρίς υποβοήθηση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο δοκιμών. θα ακολουθήσει το 2ο και μετά το 3ο. (κάτι σαν τις καραντίνες ) ΥΓ. Η έκτακτη ενημέρωση ήταν απαραίτητη ώστε την Κυριακή αυτά που θα σας δείξω να συμβαδίζουν με την τρέχουσα πρόοδο του Σαββατοκύριακου, και να μην σας παρουσιάζω κονσέρβες ΥΓ2. Ελπίζω να σας άρεσε το νέο, πιο μοντέρνο, look του φόρουμ και τα ξενύχτια να μην πήγαν άδικα. Καλή χώνεψη, γιατί ξέρω είστε όλοι βίγκαν και βετζετέριαν.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 6:42:23 GMT 2
Πολύ προετοιμασία Γιώργο! Καλή συνέχεια! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2021 6:57:01 GMT 2
Ωραία δουλειά ισάσματος Γιώργο... Για να καταλάβω: Η ρητίνη μαλακώνει με το θερμοπίστολο όπως το πλαστικό για να έρθει να κάτσει; ΥΓ.2: Το φόρουμ 2.0 μας αρέσει πολύ! Δείχνει πιο σοβαρό (γερνάμε όλοι βλέπεις...). Το ξεχωριστό Board για τα GB βοηθητικότατο. Μόνο τα "NEW" δεν ξεχωρίζουν πολύ πάνω στο σκούρο φόντο...
ΥΓ. 3: Εγώ μισό λουκανικάκι έφαγα μόνο
|
|
|
Post by Sakis on Mar 5, 2021 8:07:02 GMT 2
Απαραίτητες πλην άριστα εκτελεσμένες (προ)εργασίες Γιώργο. Πες μου ότι εδώ βλέπω εποξικό να σε χαρώ... Μίλησες στην καρδιά μου!
|
|