|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 20:28:12 GMT 2
Καλορίζικα τα καλούδια Γιώργο! Αν εξαιρέσεις τα φύλλα carbon, περιμένω και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια + κάποια έξτρα για 24αρια από το spotmodel εδώ και 20 ημέρες. Ελπίζω κάποια στιγμή να φθάσουν και σε εμένα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2021 20:03:03 GMT 2
@Μιχάλη, είναι η αρχή. Το τι ψάρια θα πιάσουμε θα το δείξει η πορεία. @Φάνη, είναι κάποια βασικά πράγματα, απαραίτητα στην 1/12, αν θέλεις το κατιτίς παραπάνω. Οπότε καλά έκανες και τα προμηθευτικές κι εσύ. Φυσικά, πρέπει να συνδυαστούν με πολύ προσεκτική και καθαρή δουλειά, αλλά και μελέτη του πραγματικού, για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Καλό ΣΚ... Τα λέμε με πρόοδο της Κυριακή το βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 29, 2021 21:25:54 GMT 2
@Φάνη, είναι κάποια βασικά πράγματα, απαραίτητα στην 1/12, αν θέλεις το κατιτίς παραπάνω. Οπότε καλά έκανες και τα προμηθευτικές κι εσύ. Φυσικά, πρέπει να συνδυαστούν με πολύ προσεκτική και καθαρή δουλειά, αλλά και μελέτη του πραγματικού, για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Πολύ σωστά Γιώργο! Αν προσθέσεις ότι είναι το πρώτο μου 12αρι (+ έξτρα πράγματα), σίγουρα θέλει πολύ μελέτη σε όλα τα επίπεδα (πιστεύω το ψάχνω αρκετά οπότε ευελπιστώ σε ένα καλό αποτέλεσμα). Αλλά, άμα δεν δοκιμάσουμε, δεν θα μάθουμε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2021 21:58:34 GMT 2
Καλησπέρα, σε όλη την παρέα. Όπως θα διαπιστώσετε σήμερα δεν είμαι μόνος. Παρουσιάστρια ζητήσατε, παρουσιάστρια σας έχω. Το Σοφάκι, λοιπόν επιλέχτηκε για το πρώτο update της F1 Τουλάχιστον αν τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας με το μοντέλο, θα μας μείνουν τα κορίτσια. Αρχικά, επέλεξα να σας δείξω όλη την διαδικασία των test fit, (στη Beta το έκανα τμηματικά), μιας και εδώ είναι απαραίτητα εξαιτίας των πολλών κομματιών που αποτελούν το αμάξωμα και τον πολύπλοκο τρόπο συναρμογής τους, δανεισμένο από το πραγματικό. Η διαδικασία ξεκίνησε με τη βάση τους κινητήρα. Εδώ η hiro αστόχησε στο σχεδιασμό και η μπανιέρα πρέπει να φαγωθεί 1 mm από κάθε πλευρά. Δεν είναι κάτι επιστημονικό αλλά περισσότερο κουραστικό. Όχι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις. Πάντως, το λάθος επισημαίνεται από τις οδηγίες. Στη συνέχεια βιδώθηκαν οι θόλοι των τροχών και το εμπρός υποπλαίσιο. Στο πίσω μέρος έκανα άλμα στις οδηγίες, τοποθετώντας από την αρχή τον διαχύτη, για να με βοηθήσει στην ευθυγράμμιση των κομματιών. Στο κόκπιτ πρόσθεσα τον πίνακα οργάνων που είναι βασικό δομικό στοιχείο του κιτ και δοκίμασα την κονσόλα στα δεξιά του οδηγού. Η πρώτη σοβαρή ξενέρα ήρθε όταν προστέθηκε η οροφή του σασί, όπου και διαπίστωσα ένα σοβαρό σφάλμα στο engineering του κιτ. Οι ενώσεις θα είναι εμφανής κάτι που δεν συμβαίνει στο πραγματικό. Το πως θα αντιμετωπισθεί θα το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν έτριψα τις ενώσεις, για να έρθουν πρόσωπο και επαναχάραξα τα λάστιχα με το scriber. Σε αυτή τη φάση, μελετώντας τις φώτο του πραγματικού, διαπίστωσα ότι και η κονσόλα, δεν έχει ακριβές σχήμα, οπότε θα χρειαστεί επέμβαση. Επειδή, τα test fit είναι ολίγον βαρετά, στο ενδιάμεσο, πέρα από το καθάρισμα των εμπλεκόμενων κομματιών, έκανα και μερικες παράλληλες εργασίες. Η μία ήταν το άνοιγμα των οπών εξαερισμού στον πίνακα οργάνων. Η δεύτερη αφορούσε τη συναρμολόγηση του κλωβού ασφαλείας. Αυτή αρχικά έγινε με την εποξική της BSi που χρησιμοποιώ, αλλά δεν ήταν αρκετή και ο κλωβός ξεκόλλησε. Το είχα πάθει και στη Lancia, αλλά δεν το θυμόμουν. Οπότε χρησιμοποιήθηκε εποξική για μέταλλα της Bison και όλα καλά. θα τριφτεί όταν τελειώσει η πρώτη φάση τον δοκίμων. Επίσης, με το scriber "ξεχώρισα" το σκιάδια των οργάνων, που είναι ξεχωριστό πάνελ, στο πραγματικό. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες, που προς το παρόν εκτελούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα, καθώς μεσοβδόμαδα δεν υπάρχει χρόνος. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα είναι μακρύ ταξίδι... Καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 31, 2021 22:18:24 GMT 2
Άντε ωραία αρχίσαμε καλή αρχή κ καλή συνέχεια φίλε Γιώργο τα φιλιά μου στην Σόφια !
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 31, 2021 23:17:32 GMT 2
Το ειχες καταλαβει πριν το παρεις οτι θα ειναι ενα δυσκολο κιτ αλλα νομιζω οτι τα πραγματα θα ειναι χειροτερα τελικα.Θα βρεις τις λυσεις εννοειται,Τζιαφας εισαι,αλλα θα σε ταλαιπωρησει αρκετα!Καλη βδομαδα φιλε
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 1, 2021 1:30:56 GMT 2
Γιωργο μου καλη αρχη κ καλη υπομονη ....λατρευω που τα βουνα προβληματα τα περνας σαν λοφακι ... Χαρηκα που η hiro επισημαίνει τα λαθη της .. Καποια στιγμη κ μπορεις θα ηθελα να μας ανοιξεις ενα θεμα για ολα αυτα τα λαθη που εχουν τα μοντελα των σοβαρων εταιρειων στην εφαρμογη κ γιατι τα αφηνουν να βγουν στην αγορα . Και φυσικα να ακουσουμε την αποψη σου .
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 1, 2021 7:14:35 GMT 2
Άλλη μια κατασκευή που ξεκινά παρουσιάζεται σε επίπεδο σεμιναρίου - και ο καθηγητής είχε κέφια!!! Καλή και ξεκούραστη συνέχεια! (αυτό λέγεται σαρκασμός...)
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2021 8:05:34 GMT 2
Βαρετές αλλά απαραίτητες αυτές οι εργασίες Γιώργο. Αν δεν βρεθούν τώρα τα προβλήματα και πως να αντιμετωπιστούν δεν υπάρχει γυρισμος.... Έχω παρατηρησει στο διαδύκτιο κάποιους με λίγη ή ακόμη και με αρκετή εμπειρία σε πλαστικά μοντέλα γνωστών εταιριών να παθιάζονται και να ξεκινούν κάποιο χιρο νομίζοντας ότι θα το φτιάξουν όπως ένα σύνηθες μοντέλο απλά ακολουθώντας της οδηγίες του κιτ (όπου ακόμη και στα πλαστικά κιτ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως έχουμε δει σε αρκετές κατασκευές) - φυσικά απογοητεύονται και το μοντέλο μένει ανολοκλήρωτο. Οι ενώσεις θα σε δυσκολέψουν εφόσον όλα θα είναι ανοικτά. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να φτιάξω πρώτα το εσωτερικό να μασκάρω και μετά να ενώσω τα κομμάτια και να δουλέψω το εξωτερικό. Δεν ξέρω ποσό εφικτό είναι αυτό. Εσύ έχεις αποκτήσει αρκετή εμπειρία οποτε είμαι ανυπόμονος να δω την λύση σου να μαθαίνουμε αν μας χρειαστεί κάποια στιγμή! Το λάθος shape του dashboard, είναι το έξτρα πλαϊνό τμήμα που υπάρχει και δεν αφήνει το κενό που υπάρχει στην πραγματική φωτό, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν βλέπω; Καλημέρα, καλή συνέχεια και καλό μήνα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 1, 2021 13:14:19 GMT 2
Φανη μου καλημερα ....εαν δεις τις φωτο το γνησιο πλαινο κομματι καθετε σχεδον καθετο ενω το hiro εχει μια μεγαλη γωνια . Εκει ειναι κ ο λογος που δεν εχει κενο απο πισω, ασε που ειναι κ ποιο χοντρο σαν υλικο
|
|
|
Post by alex78 on Feb 1, 2021 13:34:47 GMT 2
Σοφή η επιλογή της....Σοφίας στον πάγκο σου, σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο αντιμετώπισης των κακοτοπιών και κακοτεχνιών της Hiro. Θα πρότεινα μάλιστα για να μην πλήξεις, μιας και θα πάει σε μάκρος η βαλίτσα, κάθε βδομάδα να αλλάζεις και πανελίστρια....
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 1, 2021 14:05:22 GMT 2
Καλό μήνα στην ομάδα Ευχαριστώ για τα σχόλια. @Κυριακό, θα της τα μεταφέρω. @Σπύρο, ναι είχα δει κάποια θέματα εφαρμογής, που για να έχει το πρωτότυπο συναρμολογημένο από τον expert tester της hiro, σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει σε πολλαπλάσιο βαθμό στα αντίγραφα, όπου υπεισέρχεται και ο παράγοντας φυσικής στρέβλωσης της ρητίνης. Δυστυχώς το 2ο ΣΚ εργασιών, βρήκα και άλλα λάθη, ένα πολύ σοβαρό, αλλά θα το δούμε στα επόμενα. @Μιχάλη, τα λάθη έχουν να κάνουν με τον περιορισμένο χρόνο σχεδιασμού, αφού η hiro βγάζει ένα 12άρι κιτ το μήνα. Επίσης, είναι θέμα κόστους. Προφανώς δεν θα ξαναέβαζαν για παραγωγή τη μπανιέρα του κόκπιτ, που είναι ένα μασίφ κομμάτι ρητίνης, βάρους περίπου 1 κιλού, και άρα ακριβό στην παραγωγή. Το είδε ο tester και το επισήμαναν στις οδηγίες. @Κωνσταντίνο, την κατάρτιση μου κάνω, επ' ουδενί δεν είμαι σε θέση να κάνω μάθημα. Κέφια προσπαθώ να υπάρχουν, αφού η ζωή είναι μικρή για παρατεταμένες στεναχώριες. Ο μοντελισμός είναι ένα μέσο προς αυτή την κατεύθυνση. @Φάνη, ακριβώς όπως τα λες είναι. Για αυτό προσπαθώ να δείξω μια διαδικασία, προετοιμασίας που είναι χρήσιμη και σε πλαστικά μοντέλα, πέρα από τα Multimedia. Η επίλυση, κάπως έτσι θα γίνει, μαζί με κάποιες ιδέες που θα δούμε στην πορεία. Απλά υπολόγισε ότι οι επιφάνειες (μέσα - έξω) πρέπει να γίνουν κάρμπον. Η κονσόλα έχει λάθος κλίση (το εξωτερικό τμήμα της) συν το κενό. @Άλεξ, το έπιασες... Κάθε βδομάδα θα είναι διαφορετική
|
|
|
Post by czt on Feb 1, 2021 15:47:53 GMT 2
Φανταστικη η βοηθος σου προσεξε ομως μην μας φερεις σε δυσκολη θεση με καμια πρωην και εχει καποιος θεματα ΄ Η μεθοδηκοτητα και η αναλυση μοναδικη οπως παντα. Βλεπω στα ακρνη γενεθλια να τελειωνει αλλα αυτο θα ειναι το ιδανικο! Τωρα το ταμπλο επανω που φενεται σαν να εχει σουετ επιφανια θα ηθελα να δω πως θα το αποδοσεις και τα προβληματα πως θα λυθουν γιατι στα δικα μου ματια φενονται βουνο. Keep on going and the F1 Mclaren will come!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 7, 2021 11:34:24 GMT 2
Καλημέρα, Κωστή. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by kyriakos on Feb 7, 2021 18:26:41 GMT 2
Γιώργο είμαστε σε αναμονή Κυριακή σήμερα...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 7, 2021 18:52:52 GMT 2
Γιώργο είμαστε σε αναμονή Κυριακή σήμερα... Χαχα.. Έχω 170 mail να στείλω πρώτα, χωρίς πλάκα... Αργά θα παίξουμε μπαλίτσα
|
|