|
Post by alex78 on Jan 6, 2021 15:29:22 GMT 2
Γιώργο δεν ξέρω κατά πόσο με βρίσκει σύμφωνο ότι πρέπει να ''κουκουλωθεί'' με το καπάκι και τα ζαντολάστιχα. Θεωρώ πως θα είναι κρίμα να ''χαθεί'' μια τόσο ποιοτική δουλειά. Θα πρότεινα όταν ολοκληρωθεί με το καλό να τοποθετηθεί μέσα σε μια προθήκη έτσι όπως ακριβώς είναι τώρα, με όλη αυτή την λεπτομέρεια σε κοινή θέα και τα υπόλοιπα επιμέρους κάπου δίπλα. Βέβαια έχουμε καιρό μέχρι τότε, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 6, 2021 21:36:58 GMT 2
Γιώργο συμφωνώ με τον Αλεξ κ προτείνω τέσσερα ωραία τρίποδα να κάθεται επάνω κ ολα τα αλλα δίπλα κ αυτα σε σταντ .
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2021 17:20:01 GMT 2
Νεκτάριε και Αλέξ, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Νεκ, δεν έχουν σχέση τα δύο κιτ, ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα λεπτομέρειας. Το 24άρι είναι ένα απλό κιτ, που προσφέρεται για μια γρήγορη και ευχάριστη κατασκευή, οπότε δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μείνει στο κουτί. Για μένα είναι η ιδανική περίπτωση για το καλοκαιρινό GB του '21 και νομίζω ότι και ο Άλεξ, θα συμφωνήσει Μιχάλη και Άλεξ, όπως έγινε και με την Lancia, τα κιτ φτιάχνονται με προτεραιότητα το εύκολο άνοιγμα των διάφορων πάνελ του αμαξώματος, καπό κλπ. Επίσης, οι ρόδες θα μπορούν να βγουν και να μπουν, έτσι το μοντέλο θα μπορεί να εκτεθεί, ανάλογα με τα κέφια, φουλ κλειστό, φουλ ανοικτό, με ρόδες ή χωρίς. Η αλήθεια είναι ότι προγραμματίζεται μια ανακαίνιση του χώρου εργασίας, με νέα βιτρίνα που θα μπορεί να δέχεται 12'αρια, που θα μπορούν να εκτεθούν με τα πάντα ανοιχτά με ασφάλεια. Αλλά, προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ, ίσως το καλοκαίρι. Ας είμαστε καλά φυσικά.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2021 17:28:48 GMT 2
Για μένα είναι η ιδανική περίπτωση για το καλοκαιρινό GB του '21 και νομίζω ότι και ο Άλεξ, θα συμφωνήσει Μόνο συμφωνώ, επαυξάνω κιόλας! Εξάλλου το 2021 θα είναι η χρονιά με σύνθημα....''κανένα κιτ άφτιαχτο σε ντουλάπες και κουτιά'' !!! Η αλήθεια είναι ότι προγραμματίζεται μια ανακαίνιση του χώρου εργασίας, με νέα βιτρίνα που θα μπορεί να δέχεται 12'αρια, που θα μπορούν να εκτεθούν με τα πάντα ανοιχτά με ασφάλεια. Αλλά, προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ, ίσως το καλοκαίρι. Ας είμαστε καλά φυσικά.
Βγάλαμε και ειδησούλα, με το καλό φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2021 17:35:54 GMT 2
Βγάλαμε και ειδησούλα, με το καλό φίλε! Ευχαριστώ Άλεξ... Τώρα δεν υπάρχει ούτε αρκετός χώρος, ούτε κυρίως ασφάλεια. Οπότε κάτι πρέπει να γίνει.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 11, 2021 22:11:03 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Όπως έχετε καταλάβει, οι υποχρεώσεις τώρα τελευταία είναι αυξημένες, αλλά ένα διάλειμμα για την ενημέρωση της Caterham, ελπίζω να μου δώσει κουράγιο για τη συνέχεια. Έχουμε και λέμε λοιπόν... Η αρχή έγινε με το heater το οποίο απέκτησε καλωδιώση και βίδες με βάση τις φώτο του πραγματικού. Έχοντας ζεσταθεί..., έφτιαξα ένα "Τ" (Τ φορ τζιαφ) για τις σωληνώσεις της κόρνας, με καλάι. Ακολούθησε ο πίνακας οργάνων, τον οποίο ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε να τον φτιάξω από το μηδέν, με φύλλο αλουμινίου, να του προσθέσω τα όργανα και τους διακόπτες απ΄ το πλαστικό κοκ. Αλλά, εδώ που φτάσαμε, με τον φόρτο που έχουμε κι έχοντας ξεπεράσει πολλάκις τα όρια, το σώφρον Αγγελάκι (και μαζί η λογική), επικράτησε και τελικά ο πίνακας έμεινε ως έχει. Απλά τον έβαψα με σπρέι (αστάρι και μαύρο) για να χάσει μέρος του υπερβολικού του texture και απλά αντικατέστησα τους ανάγλυφους διακόπτες on - off, με μεταλλικούς της top. Τα κουμπιά απέκτησαν πολύχρωμες ενδείξεις με κολάζ χαλκομανιών από τα περισσεύματα με μερικές πινελιές, ανάλογα με την περίσταση, για να πείσω (ποιόν ) ότι δεν τεμπελιάζω. Πριν, το πίσω μέρος των οργάνων ταπώθηκε για να συνδεθεί η καλωδίωση. Στη συνέχεια αρχικά κολλήθηκαν το heater και οι κόρνες. Ακολούθησε το βίδωμα του πίνακα οργάνων και η σύνδεση της καλωδίωσης, όπου ανάλογα με το όργανο ή το κουμπί συνδέθηκε το κατάλληλο εξάρτημα απ΄το χώρο του κινητήρα. Για αυτά που αφορούν τα φώτα, οι καλωδιώσεις κατέληξαν μεταξύ πλαισίου και αμαξώματος. Φυσικά, αυτή η καλωδίωση κατά 99% δεν θα φαίνεται, αλλά who cares. Επίσης,πρέπει να είναι πιο συμμαζεμένη αλλά who cares στο τετράγωνο. Ίσως ήταν η μοναδική περίπτωση στη μοντελιστική μου ζωή, που χάρη στη πληθώρα πληροφοριών για το αυτοκίνητο και τον σχετικά απλό σχεδιασμό του, θα μπορούσα να συνδέσω π.χ. το καλώδιο της κόρνας με το κουμπί της κόρνας κ.ο.κ, με σχετικά καλή ακρίβεια, και φυσικά δεν θα την έχανα. Κι ας δεν το δει κανένας ποτέ ξανά. Το επόμενο θα είναι το τελευταίο update, αν όλα πάνε καλά. Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη σε όλους
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 11, 2021 22:51:31 GMT 2
Προσεχε μην αρπαξεις κανα κρυωμα οταν θα φτιαχνεις το air condition σε καμια αλλη κατασκευη Εν τω μεταξυ το πραγματικο οχημα παιζει και να χει λιγοτερα καλωδια απ το δικο σου Καλα τελειωματα Γιωργο,δεδομενου του φορτου που εχεις με την δουλεια τους τελευταιους μηνες μια χαρα γρηγορα προχωρησες!Καλο βραδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 12, 2021 2:52:40 GMT 2
Καλημερα .....το ταμπλο πολυ ωραιο κ αληθοφανη .... Ο ιδιοκτητης του Caterham πολυ μερακλογυφτος μου φαινεται αφου εβαλε αεροκορνες στο πυραυλακι του . Φαντασου τι θα εχει στο φορτηγο του !!!!!!!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 12, 2021 7:13:08 GMT 2
Με τον κίνδυνο να επαναλαμβάνομαι, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω ίσως το ωραιότερο πολιτικό κιτ στην 1/12 να αξιοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο... Μπράβο Γιώργο!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 12, 2021 9:36:36 GMT 2
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κωνσταντίνο, εδώ δεν χωράνε οπαδικά: ή το 'χεις ή δεν το 'χεις. Κι εσύ ρε φίλε το έχεις περισσότερο από όλους...
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 12, 2021 12:28:34 GMT 2
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 12, 2021 13:37:54 GMT 2
Μπράβο ρε Γιώργη τι να πω εγώ απλά απολαμβάνω!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2021 22:24:34 GMT 2
Ευχαριστώ, κύριοι. Οι ενέργεια που αποκομίζω από τα σχόλια σας, με κάνει να προσπαθώ περισσότερο. Σπύρο, το πραγματικό μας έχει σε καλωδίωση.. Μιχάλη, όλες οι κάτερχαμ εποχής είχαν αυτές τις αεροκόρνες στάνταρ. Δεν είναι δική μου παρέμβαση, ούτε χαριτομενιά της tamiya. Κωνσταντίνε, το καλύτερο πολιτικό στην 1/12... μμμ... Ίσως η Carrera GT, να είναι αλλά με άλλον τρόπο. Η ποικιλομορφία των υλικών του Caterham, ο τρόπος συναρμογής, η ακρίβεια σε σχέση με το πραγματικό, σίγουρα το κάνει το πιο μοναδικό. Αν το βρείτε σε λογική τιμή, μην διστάσετε, είναι κομμάτι της ιστορίας του μοντελισμού στα πολιτικά θέματα. Σάκη, είπαμε δεν υπάρχει "το έχεις", εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και πάλι μέχρι ένα όριο... Εγώ σίγουρα δεν είμαι σε αυτές. Πολύ δουλειά, πολύ μελέτη, προσπάθεια, αγάπη στο χόμπι και λίγο από αυτοπεποίθηση. Ευχαριστώ και πάλι.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 13, 2021 7:18:47 GMT 2
Ίσως η Carrera GT, να είναι αλλά με άλλον τρόπο. Είναι στο ράφι και με περιμένει, αλλά μου προκαλεί δέος... Κάποια στιγμή θα το τολμήσω και τότε θα ξέρω ποιο από τα δύο...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 17, 2021 23:47:07 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα. Αύριο έχω (άλλο) ένα σοβαρό deadline και θα είμαι απασχολημένος όλη μέρα, οπότε η τελευταία ενημέρωση της Caterham, έρχεται οριακά πριν μπει η Δευτέρα. Σε αυτό έγιναν αρκετά πράγματα. Αρχικά τα καρμπιρατέρ, που απέκτησαν πεταλούδες από φώτα 1/43 αγωνιστικού, βίδες, τον μηχανισμό του γκαζιού ιδιοκατασκευή και eye-balls για την τροφοδοσία από την καινούργια σειρά της TopStudio. Στα φίλτρα, έβαλα ένα φιλέτο CF για τσακπινιά και το σώμα τους παλαιώθηκε με burnt iron. Όταν τα κόλλησα στο μοτέρ ασχολήθηκα με τους τροχούς, που βάφτηκαν στο αγαπημένο που μαγνήσιο και απέκτησαν βαλβίδες της Top. Παράλληλα, ασχολήθηκα με τα εμπρός φώτα. Σε αυτά η βίδα συγκράτησης τοποθετήθηκε ανάποδα από ότι λέει το κιτ και ο προβολέας ασφάλισε με παξιμάδι Μ1. Στα πάσα της βίδας που περισσεύουν, εφαρμόζει η φύσα για το ρεύμα τους. Τέλος, το τιμόνι βάφτηκε στα χρώματα των μονοθεσιών της Lotus (25, 49 κλπ), ως φόρο τιμής και αναφορά στις αγωνιστικές δημιουργίες του Colin Chapman. Το πιο ζόρικο κομμάτι της κατασκευής, αποδείχτηκε το παρμπρίζ. Αρχικά το τζάμι του κιτ αντικαταστάθηκε, λόγω πάχους, με ένα νέο από φύλλο διαφάνειας. Μέχρι εδώ καλά. Το πρόβλημα ήταν να συγκρατείτε να ταυτόχρονα να πιέζεται προς τα μέσα το παρμπρίζ, από τα ρητινένια rivet που χρησιμοποίησα. Οι κανονικές βίδες του κιτ, κάνουν μια χαρά τη δουλειά, αλλά είναι εντελώς εκτός κλίμακας, οπότε προτιμήθηκε το παίδεμα. Τελικά με χρήση εποξικής 2 συστατικών, το σύνολο σταθεροποιήθηκε, και πάμε για άλλα. Στη βάση του έβαλα κι ένα λάστιχο (από σωληνάκι του κιτ), στεγανοποίησης όπως έχει το πραγματικό. Οι υαλοκαθαριστήρες απλά λέπτυναν και τοποθετήθηκαν πάνω σε ένα παξιμάδι, που δυστυχώς δεν πολυφαίνεται στις φώτο. Κρίμα είναι μια ωραία λεπτομέρεια. Το τελευταίο βήμα αφορούσε τα φτερά, εμπρός και πίσω. Τα μπροστά βιδώθηκαν με τα μικρότερα από τα βιδάκια που δίνει το κιτ, και ταπώθηκαν με τα φωτοχαραγμένα ρίβετ της Top studio. Στα πίσω έγινε το ίδιο για τα τυφλά, ενώ στα πιο εμφανή χρησιμοποιήθηκαν τα ρητινένια ρίβετς της master club, ως συνήθως. Από τις φωτογραφίες του πραγματικού, διαπίστωσα ότι τα πίσω φτερά έχουν ένα λάστιχο στην ένωση. Αυτό έγινε με σωληνάκι που κολλήθηκε στη θέση του, με την πιο λεπτή από τις μαύρες ταινίες διπλής όψης που χρησιμοποιώ στις κατασκευές μου. Με Τα πίσω φώτα ολοκληρώνεται ο παρόν update. Για κάποιο λόγο, το μικρό πίσω δεξί κάθισε στραβά, αλλά ας είναι καλά οι φώτο, που βοηθούν να βλέπουμε ότι το γυμνό μάτι, δεν μπορεί και μας επιτρέπουν να διορθώνουμε, ατέλειες. Και κάπως έτσι ολοκληρώνονται οι ενημερώσεις για το Super 7. Σύντομα, θα φωτογραφηθεί και θα ανέβουν οι φώτο στη gallery. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2021 6:45:36 GMT 2
Τα καρμπιρατέρ είναι μοντέλο από μόνα τους... Και το σύνολο εκθαμβωτικό! Συγχαρητήρια Γιώργο, κι ελπίζω να το απόλαυσες, παρά τον φόρτο εργασίας...
|
|