|
Post by alex78 on Dec 7, 2020 18:49:08 GMT 2
Γιώργο εκεί στα βόρεια παίζεται τον εποξικό στα δάχτυλα βλέπω... Εκπληκτικός φίλε, τι να λέμε τώρα...
Και κάτι καθαρά υποκειμενικό: Θα προτιμούσα κόκκινες ζώνες ασφαλείας, θεωρώ θα ταίριαζαν καλύτερα.
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 7, 2020 20:18:21 GMT 2
μπραβο γιωργο τρομερη οπως παντα η δουλεια σου!τα καθισματα μου αρεσαν πολυ φανταστικη τεχνικη κ αποτελεσμα πραγματικα πρεπει να μας κανει βιντεο με ολα αυτα οπως ειπε κ ο φιλος πριν...ευχομαι καλη συνεχεια
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 8, 2020 1:55:06 GMT 2
Πολύ ωραίος Γιώργο,highlight τα καθίσματα!Και εγώ θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση της τεχνικής,φαίνεται τι κάνεις αλλά έχω απορίες
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 8, 2020 9:32:46 GMT 2
Καλημερα Γιωργο ....αφορμη να ξανα αναφερω το θεμα του καθισματος ειναι οι πολλες ερωτησεις απο σχεδον ολους .... Δεν θελω ...θελουμε να σε κουρασουμε απλος κατι που για σενα ειναι απλο για μενα η για μας να φαινεται βουνο κ ακαταλαβιστικο . Εαν μπορεις θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις .. Πχ δεν ηξερα οτι οταν βαφεις δυο χρωματα διπλα διπλα χρησιμοποιεις διαφορετικη συσταση οπως ανεφερε ο σακης κ τον ευχαριστω για την γνωση . Οι σταγονιτσες διαφορετικου χρωματος ειναι τις ιδιας φιλοσοφιας ? Γιατι τοσα χρωματα γυρω γυρω κ δεν εκανες μια σμίξει χρωματων ? Μετα τα περασες με πινελο στεγνο ,βρεμενο ,μπατονετα, δακτυλο . Σε ευχαριστω για τον χρονο σου κ την υπομονη σου .
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2020 10:28:56 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Έχετε δίκαιο, θα γίνω πιο αναλυτικός. Ξεκινάω με τα 2 διαφορετικής σύστασης χρώματα που ρωτάει ο Μιχάλης και είναι και η βάση της τεχνικής. Γενικά, βάφω σχεδόν αποκλειστικά με λάκερ για λόγους χρόνου, άρα δεν χρησιμοποιώ διαφορετικού τύπου χρώματα. Π.χ. στη μπαταρία το μαύρο και το μπλε είναι αμφότερα Λάκερ. Βάφεις το ένα, μασκάρεις με τον παραδοσιακό τρόπο και βάφεις το 2ο. Όταν το μασκάρισμα είναι πολύπλοκο, ανάλογα με την περίπτωση φυσικά, ακολουθώ την τεχνική που σας ανέπτυξε ο Σάκης, με τα διαφορετικής σύστασης χρώματα. Αλλά, όταν μιλάμε για highlights, wash, φίλτρα κλπ η διαφορετική σύσταση είναι υποχρεωτική για να προστατεύεται το υπόστρωμα ή να μπορούμε να κάνουμε εύκολα reset, αν δεν μας ικανοποιεί το εφέ. Έτσι π.χ. σε ένα αμάξωμα βαμμένο με ακρυλικά το wash θα πρέπει να γίνει με χρώματα νερού ή enamel. Αντίστοιχα στα λάκερ βαμμένα καθίσματα τα εφέ έγιναν με λάδια. Άρα ναι οι σταγονίτσες είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Μια και μιλάμε για τις σταγονίτσες χρώματος, η χρωματική διασπόρα δεν είναι τυχαία. Το ανοιχτό (σχεδόν λευκό) πάει στις ακμές, το σκούρα στα σημεία ελάχιστου φωτισμού και ενώνονται με τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Λίγες σταγόνες κόκκινου τέλος μπήκαν σε μέρη που το κάθισμα υπόκειται σε πιο έντονη καταπόνηση. Μια μίξη όλων των χρωμάτων θα έδινε απλά μια σκούρα απόχρωση χωρίς ουσιαστικό νόημα. Η εφαρμογή των στιγμάτων λαδιού γίνεται με λεπτό στρόγγυλο πινέλο και το άπλωμα με στεγνό πλατύ. Η φορά είναι από μέσα προς τα έξω μέχρι να απλωθούν εντελώς τα χρώματα. Με μίξη των ενδιάμεσων ταν και αραίωση σε ζιπέλαιο, έκανα wash στις πτυχώσεις. Όταν στέγνωσε, περίπου 1 εβδομάδα, έγινε στεγνό πινέλο στις ακμές με ένα ανοιχτόχρωμο πιγμεντ της tamiya. Επ' ευκαιρίας ένα σχόλιο σχετικά με το φυσικό "βερνίκωμα", που έχω ξανά αναφέρει αρκετές φορές. Στη φύση ποτέ και στη βιοτεχνία σπάνια, μια επιφάνεια είναι καλυμμένη με βερνίκι. Το βερνίκι είναι κάτι μη φυσικό και καλό είναι να αποφεύγεται, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση μας στα καθίσματα, όπου η υπο-γυαλάδα του δέρματος αναπαριστάτε συνήθως με semi gloss βερνίκι. Η επιλογή των λαδιών για στα καθίσματα πέρα από το "φώτισμα" τους έγινε για να αναπαραστήσει αυτή την υπο-γυαλάδα με φυσικό τρόπο. Το λάδι, λόγω σύστασης, από την φύση του δίνει τη γυαλάδα που χρειαζόμαστε. Ελπίζω να είναι πιο σαφές τώρα. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2020 10:34:38 GMT 2
Και κάτι καθαρά υποκειμενικό: Θα προτιμούσα κόκκινες ζώνες ασφαλείας, θεωρώ θα ταίριαζαν καλύτερα.
Άλεξ, προσπαθώ να αποφύγω το κόκκινο στην παλέτα των χρωμάτων του κάτερχαμ και χρησιμοποιώ συγγενή χρώματα (πράσινο, κίτρινο, μπλε) πέρα από το μαύρο (key) και τα μεταλλικά. Η αισθητικές παρεμβάσεις και προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, όπως και να έχει. Μπορεί να αξιοποιηθούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 8, 2020 11:15:27 GMT 2
Εισαι Αψογος ....σε ευχαριστουμε ...!!!!!!!!!! Ακου μια εβδομαδα να στεγνωση το καθισμα ....χαχαχαχα Παντος για να λεμε την αληθεια ...για να κανεις σωστο λερωμα,σωστα καθισματα, σωστο λασπωμενο κ σκουριασμενο αρμα η οχημα θελει να εχεις κ αρκετες γνωσεις ζωγραφικης κ πολυ καλο ματι το πως θα δεσεις τα χρωματα .
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2020 13:17:43 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2020 13:24:44 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 14, 2020 23:57:29 GMT 2
Ώπ,βλέπω και ένα zero μεταλλικό,σίγουρα παλαιότερη αγορα πολυ όμορφα Γιώργο,καλο βραδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2020 0:03:31 GMT 2
Ώπ,βλέπω και ένα zero μεταλλικό,σίγουρα παλαιότερη αγορα πολυ όμορφα Γιώργο,καλο βραδυ! Σπύρο, όταν σου έγραψα μεταλλικά χρώματα αναφερόμουν σε αυτά για αμαξώματα με μεταλλικό κόκκο όπου το flake είναι εκτός κλίμακας, που ήταν και το θέμα μας. Όχι τις μεταλλικές αποχρώσεις τους, που είναι αρκετά καλές. Τώρα νομίζω είναι πιο σαφές. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 15, 2020 1:26:35 GMT 2
Εγώ δεν το σκέφτηκα σωστά,δεν φταις εσύ.Στα metal finishes της zero αυτό που χρησιμοποιώ πιο πολύ είναι το steel και είναι εξαιρετικό.Καλο βράδυ G
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 15, 2020 7:09:52 GMT 2
Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε μοντελιστή στην Ελλάδα αλλά και πιο πέρα που θα ασχοληθεί στο μέλλον με την Caterham να μείνει ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο Γιώργο. Βάζεις πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και θα δημιουργήσεις πολλούς "δυστυχισμένους"... Περιμένω εναγωνίως το επόμενο ΣΚ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 15, 2020 10:09:26 GMT 2
Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε μοντελιστή στην Ελλάδα αλλά και πιο πέρα που θα ασχοληθεί στο μέλλον με την Caterham να μείνει ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο Γιώργο. Βάζεις πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και θα δημιουργήσεις πολλούς "δυστυχισμένους"... Περιμένω εναγωνίως το επόμενο ΣΚ! Κωνσταντίνε, «δυστυχισμένοι» μοντελιστές συνήθως είναι αυτοί που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι πάντα θα υπάρχουν άλλοι πολύ καλύτεροι τους! Μοντελάρουμε γιατί μας αρέσει, και σίγουρα η ευγενής άμιλλα μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε και να παίρνουμε ιδέες από πολύ καλές κατασκευές. Ο βασικός ανταγωνιστής πρέπει να είναι ο εαυτός μας. Δυστυχώς, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι «δυστυχισμένοι» μοντελιστές, άλλά είμαι σίγουρος τέτοιοι δεν υπάρχουν ανάμεσα στην παρέα μας! Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2020 21:16:18 GMT 2
Κωνσταντίνε δεν θα στο κρύψω, το σχόλιο σου με έκανε να νιώσω αμήχανα. Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια κι ελπίζω η "δυστυχία" να ήταν απλά μια ατυχής χρήση ενός όρου, που ίσως καλό ήταν να διορθωθεί καθώς δεν συνάδει ούτε με τη λογική του φόρουμ ούτε με όσα πρεσβεύω, ή προσπαθώ τουλάχιστον, στα 9+ χρόνια που είμαι στο "τιμόνι" του.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2020 23:05:18 GMT 2
Οι μικροκατασκευές είναι πολύ προσεγμένες και τα καθίσματα είναι υποδειγματικά βαμμένα, ωστόσο εμένα για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα καθίσματα μού άρεσαν περισσότερο στην... πρώτη φωτό! Καλή συνέχεια!
|
|