|
Post by gtziaf on Dec 16, 2020 16:56:57 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Νεκτάριε. Τα ασταρωμένα καθίσματα στην πρώτη φώτο, τα κολάκευε η φωτογράφηση. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2020 17:58:21 GMT 2
Κωνσταντίνε δεν θα στο κρύψω, το σχόλιο σου με έκανε να νιώσω αμήχανα. Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια κι ελπίζω η "δυστυχία" να ήταν απλά μια ατυχής χρήση ενός όρου, που ίσως καλό ήταν να διορθωθεί καθώς δεν συνάδει ούτε με τη λογική του φόρουμ ούτε με όσα πρεσβεύω, ή προσπαθώ τουλάχιστον, στα 9+ χρόνια που είμαι στο "τιμόνι" του. Όντως έψαχνα να βρω τη σωστή λέξη Γιώργο και γι' αυτό έβαλα το "δυστυχισμένος" σε εισαγωγικά... Δεν ξέρω αν το "ματαιωμένος" (ατυχής κατά τη γνώμη μου απόδοση στα ελληνικά του αγγλικού frustrated) να ήταν πιο ταιριαστή σ' αυτό που σκεπτόμουν. Το οποίο, με περισσότερα λόγια, είναι ότι μπορεί κάποιος αρχάριος ή μη, που δεν έχει την ωριμότητα που πολύ σωστά προσδιόρισε ο Φάνης στο σχόλιο του, να βρεθεί αποθαρρυμένος μπροστά σε τέτοια τελειότητα... Τι να κάνουμε... Περισσότερα και σε πιο εύθυμο τόνο το Σάββατο. Περιμένουμε το link!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 16, 2020 23:25:01 GMT 2
Κωνσταντίνε όπως ορθά είπαν και οι συνάδελφοι, ατυχής ή μη, ο όρος περιγράφει κάποιον που δεν έχει ωριμότητα να ζυγίσει τα πράγματα. Δυστυχώς το πρόβλημα το έχει αποκλειστικά εκείνος. Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω τέτοιες δουλειές και τόσο υψηλό επίπεδο στην ομάδα μας. Με επιμονή, δοκιμές, πειραματισμούς και την αμέριστη όρεξη που έχουμε όλοι μας να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να αλληλοβοηθούμαστε, μόνο να κερδίσουμε έχουμε.
Γιώργο νομίζω πως το μέταλλο το κατέχεις πάρα πολύ καλά. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και γούστα είναι ρεαλιστικό και σκιώδες όσο πρέπει. Ειλικρινά πολλά συγχαρητήρια, άριστο αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 17, 2020 16:19:03 GMT 2
Καλησπέρα και ευχαριστώ και πάλι για τον σχολιασμό και την κατάθεση των απόψεων σας. Κωνσταντίνε, τελειότητα δεν υπάρχει, επ' ουδενί. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι υπάρχει συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, δοκιμές και πειραματισμοί, που προσπαθώ, όσο αυτό είναι εφικτό, να τα μοιράζομαι μαζί σας. Από την άλλη, νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει σε παλιότερη σχετική κουβέντα ότι τα βήματα βελτίωσης απαιτούν χρόνια τριβή, εξάσκηση, αποτυχίες, επιτυχίες, δουλειά, αγάπη για αυτό που κάνουμε και φυσικά μια ανεκτική σύζυγο. Σάκη, τα μέταλλα είναι και δικό μου βασανάκι, το ξέρεις, και δοκιμάζω γενικά διάφορα πράγματα. Στο παρόν δεν είμαι ευχαριστημένος από την εφαρμογή του χρώματος της zero, με το οποίο δεν πέτυχα το βάψιμο που είχα κάνει σε παλιότερη χρήση του, π.χ. όπως στη ντουκάτι. Κλείνοντας αυτό που πρέπει να μείνει από όλη αυτή την κουβέντα είναι ότι ο μοντελισμός πρέπει να είναι χαρά, ανεξαρτήτως αν φτιάχνεις χίρο, ταμίγια ή χέλερ, με ένα, κανένα ή δεκαπέντε βελτιωτικά, αν το κάνεις wip με 5 ή 105 φωτογραφίες. Αν μπορούμε να μοιραζόμαστε και μερικές ιδέες ή τεχνικές, όπως είπε και ο Σάκης, ακόμη καλύτερα. Καλό απόγευμα.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2020 14:51:32 GMT 2
Εν μέσω κληρώσεων, συναντήσεων και προβοκατόρικων ανακοινώσεων, έγινε και μια μικρή πρόοδος στον κινητήρα του Caterham. Θα είμαι σύντομος, ελπίζω δηλαδή, αφού ακολουθήθηκε η φιλοσοφία και τα υλικά των προηγούμενων ενημερώσεων. Οι σωληνώσεις είναι κατά τι πιο στενές από αυτές τις tamiya για να έρθουν στην κλίμακα, ενώ στη γαλάζια σωλήνα μπήκε ένα σύρμα εσωτερικά, για να μην τσακίζει (όσο αυτό είναι εφικτό, φυσικά). Τα μπουζοκαλώδια, είναι επίσης πιο λεπτά από τις tamiya, απευθείας από το παλιό μου ρούτερ. Οι φίσες φτιάχτηκαν από θερμοσυστελλόμενο, χρησιμοποιώντας μια μεταλλική ράβδο για οδηγό. Στο εμπρός μέρος, οι ανάγλυφες σωληνώσεις που δίνει το κιτ, αντικαταστάθηκαν από braided lines. Επίσης, προστέθηκαν αναμονές στα κυκλώματα λαδιού και τα κλασσικά πλαστικά παξιμάδια της meng. Στο τέλος, όλα κολλήθηκαν στο μοτέρ και αυτό με τη σειρά του βιδώθηκε στο σασί. Αυτά για σήμερα. Να έχετε μια όμορφη εορταστική εβδομάδα. Τις ευχές μου
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 21, 2020 18:41:44 GMT 2
Άσε και τίποτα μαμισιο ρε άνθρωπε,έχεις ξηλώσει τις μισές συσκευές του σπιτιού ναουμε,έχεις αφήσει τον Vtziaf και την κυρά χωρίς ίντερνετ.Αριστο αυτό το οργανωμένο χάος με τα πολύχρωμα καλωδια!Καλή βδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 21, 2020 20:26:15 GMT 2
Πολύ ωραίος ο κινητήρας Γιώργο! Τελικά χρησιμοποίησες τους ιμάντες του κιτ; Εμένα μου φαίνονταν ελαφρά εκτός κλίμακας, ιδίως ο οδοντωτός... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 21, 2020 21:12:42 GMT 2
Σήμερα η αποτίμηση έχει ως εξής: 1. Ο Κωνσταντίνος δεν βλέπει στο μισό μέτρο και έχει χάσει τη μπάλα που... 2. την πήρε ο Σπύρος και τους έχει γλεντήσει όλους. 3. Ο Ζωρζ παίζει μπάλα μόνος του.
Εύγε Γιώργο, πολύ δυνατό το σύνολο!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 21, 2020 22:11:04 GMT 2
Καλό Σακη ο Γιώργος ξέρεις γιατί παίζει μπάλα μόνος του ε?Γιατί είναι ο Βάσια του ScW
|
|
|
Post by Sakis on Dec 21, 2020 22:41:39 GMT 2
{Spoiler} Κοίτα, επειδή στα μάτια τον φέρνει λίγο, θα θυμηθώ τις παλιές σχολικές εποχές που ζωγραφίζαμε (βούρ)τσες δίπλα σε κάθε φωτογραφία ιστορικού προσώπου. Αν βάλεις και την ομπρέλα Τζουμάκα από πάνω μου κάνει λίγο συνάντηση κλαδικής με τη μπλούζα που έγραψε ιστορία.....
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2020 22:51:40 GMT 2
Μπαλαδόφατσες είστε όλοι, μπαλομένοι... @Σπύρο, γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τη χρήση καλωδίωσης από ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς κατά βάση είναι εκτός κλίμακας. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά θέλει με προσοχή. @Σάκη, κλαίω... @Είναι Κωνσταντίνε, λίγο αλλά είναι. Να σου πω, η αρχική σκέψη ήταν να το αντικαταστήσω με το περίσσευμα που είχα από τη Beta, αλλά δεν ταίριαζαν τα δόντια. Μπορεί να φτιαχτεί σκρατς, αλλά δεν άντεχα τη διαδικασία συν ότι ξέφυγε χρονικά το πράγμα. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Χαίρομαι που σας βλέπω με ανεβασμένη διάθεση.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 22, 2020 20:24:10 GMT 2
Πολύ πετυχημένη η μεθοδολογία της καλωδίωσης, θα την χρησιμοποιήσω κι εγώ! 😀 Πάω να ξηλώσω τα καλώδια του ρούτερ! 😁
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 23, 2020 10:46:00 GMT 2
Πολύ πετυχημένη η μεθοδολογία της καλωδίωσης, θα την χρησιμοποιήσω κι εγώ! 😀 Πάω να ξηλώσω τα καλώδια του ρούτερ! 😁 Μην ξεχάσεις τον εκτυπωτή και το λάπτοπ... Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2020 10:45:44 GMT 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Στα της Caterham, οι εργασίες συνεχίστηκαν με την κυλινδροκεφαλή, στην οποία ανοίχτηκαν τρύπες για τα rivets. Επειδή, θα είναι πρώτο τραπέζι πίστα, όταν ανοίγει το κάλυμμα του κινητήρα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι φθηνές (5-6 € οι 100) της masterclub, που έχω χρησιμοποιήσει κατά βάση στο υπόλοιπο μοντέλο αλλά μεταλλικές της Hiro, από την Beta. Επίσης, η χρήση στενότερων μπουζοκαλωδιών, αλλά και για μεγαλύτερη πιστότητα ως προς το πραγματικό, οι τάπες των μπουζί απέκτησαν φίσες από μήκος πλαστικού. Ακολούθησε το "κάψιμο" της εξάτμισης με τα χρώματα της Aclad, αφού πρώτα κόλλησα 4 μπουλόνια (σύνολο 16) της meng, σε κάθε βάση επαφής του χταποδιού με το μοτέρ. Πριν γίνουν αυτά, οι εξάτμιση ήταν το κομμάτι του κιτ που με παίδεψε περισσότερο. Αυτή είναι μεταλλική, diecast τύπου, με τρύπες και γραμμές καλουπιού. Οι τελευταίες δεν έφευγαν με τίποτα και το όλο εγχείρημα μου πήρε μια βδομάδα. Η τοποθέτηση της, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία αφού πρέπει να περάσει μέσα από το πλαίσιο του αυτοκινήτου και να περιστραφεί για να κάτσει σωστά. Αν δεν βαφεί και χρησιμοποιηθεί απευθείας από το κουτί, δεν υπάρχει πρόβλημά. Η βαμμένη έχει όμως, αφού η οποιαδήποτε επαφή, θα χαλάσει το φινίρισμα της κάτι που διαπίστωσα στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, παρόλο που την είχα τυλίξει με χαρτοπετσέτα. Ξάνα βάψιμο και πάμε πάλι από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησα έναν πλαστικό κύλινδρο για να δώσω χώρο να περάσει, ανασηκώνοντας το πλαίσιο. Ο ανορθωτικός κύλινδρος αφαιρέθηκε, αλλά τα βάσανα δεν είχαν τελειώσει. Κατά την περιστροφή, κάπου ακούμπησε (πάλι ήταν τυλιγμένη), αλλά η αμυχές διορθώθηκαν εύκολα με τοπικό βάψιμο. Τελειώσαμε..., φυσικά και όχι, αφού κατά το βάψιμο παρασύρθηκα και έκαψα υπερβολικά (ξεκίνησα από την πίσω μεριά, αλλά το απλό πέρασμα της εμπρός μεριάς έγινε λεωφόρος Ποσειδώνος, 8.30 το πρωί), το αντιπυρικό κάλυμμα, κάτι που δεν έχει νόημα. Το είδα κατά την φωτογράφιση, αναρωτήθηκα τι κούμπωσα και το έτριψα με σφουγκαράκια διαφόρων βαθμών. Η διαδικασία έγινε με την εξάτμιση, κολλημένη στο αυτοκίνητο. Μένει τώρα να αποφασίσω αν τελικά θα προσθέσω τα ελατήρια συγκράτησης, όπως στις μηχανές, όπως σχεδίαζα (δυστυχώς δεν μπορούσαν να περάσουν όταν τα κολλούσα πριν το βάψιμο), αφού η κόλληση τους μπορεί να είναι εμφανής. Αφού ολοκληρώθηκε το εξάτμισηgate, προστέθηκε η κυλινδροκεφαλή και το σύνολο μοιάζει πλέον με μοτέρ. Επειδή με έτρωγε, να μην πω τι χρονιάρες μέρες, αντικατέστησα τον λεβιέ με ξύλινο (αν βρω αυτόν που ποστάρει ξύλινα στο φόρουμ, θα τον κυνηγάω μέχρι να βρει χιόνι στη μεγαλόνησο ), ακολουθώντας τη μέθοδο σάντουιτς, με χρήση λεπτών φύλλων ξύλου που περίσσεψαν από τη σχάρα του land rover. Στη συνέχεια του έδωσα σχήμα με τον ταχυτροχό αρχικά και το χέρι στη συνέχεια. Πριν τοποθετηθεί, περάστηκε με ξυλο-αποχρώσεις λαδιών. Η βάση του είναι βελόνα, σύριγγας, για να είμαστε επίκαιροι. Κάπου εκεί, σύνδεσα μέρος της καλωδίωσης - σωλήνωσης με το μοτέρ και το άφησα, για να καθαρίσει το μυαλό, μέχρι να ξαναπιάσουμε δουλειά για το επόμενο update. Να έχετε μια δημιουργική τελευταία εβδομάδα του 2020, χωρίς απρόοπτα και στεναχώριες.
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 28, 2020 12:17:06 GMT 2
Απολαυστικός σήμερα Γιώργο,και στα αποτελέσματα και στην γραφή!Τελικά φτιάχνεις το Caterham Super Covid 19 Tsiodras edition? Την εξάτμιση μπορούσες ίσως να την βερνικωσεις με ματ βερνίκι για να είναι λιγότερο ευαίσθητη στις επαφές?(μπορεί και να το εκανες βεβαια )Όπως και να χει τέλος καλό όλα καλα,και ο σκρατσολεβιες υπέροχος! Τι μοντελιστικους στόχους αραγε θα έχεις το 2021 Γιώργο? Καλημερα
|
|
|
Post by Sakis on Dec 28, 2020 13:48:33 GMT 2
Όπως είπε και ο Σπύρος, είσαι σκέτη απόλαυση. Δεν έχω τίποτε άλλο να σχολιάσω...
|
|