|
Post by Φάνης on May 11, 2020 8:36:09 GMT 2
Και ο λευκός συνδυασμός μια χαρά δείχνει και το αστάρωμα σούπερ Φάνη! Ετοιμάσου τώρα να δεχτείς μπαράζ ερωτήσεων για την βάση των ταμιγιοταινιών σου..... Ευχαριστώ Άλεξ. Όταν το βάψω θα σας δείξω και ποια χρώματα θα χρησιμοποιήσω (από ότι βλέπω στο στοκ μου, Gravity Colors για το αμάξωμα, Zero Paints για το εσωτερικό). Η βάση για τις Tamiya masking tapes είναι της UMP (Ultimate Modelling Products). Έχω και μια βάση της για τα microsol/microset.
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 8:47:04 GMT 2
Φανη Mr Surfacer 1200 σε σπρευ και σε μπουκαλακι πιστευεις εχει διαφορα η ειναι τα ιδια ? αναμεσα στα χερια περασες γυαλοχαρτο ? Λογικά, η βάση τους είναι ίδια. Το καλό στα σπρέι, αν μπορείς να τα χειριστείς καλά, είναι ήδη αραιωμένα. Στα μπουκαλάκια, θέλει να παίξεις να δεις τι σε βολεύει από πλευράς αραίωσης, πίεσης, μπεκ κτλ. Για αυτό έβαλα πως τα δουλεύω εγώ, μήπως φανεί χρήσιμο σε άλλους. Μεταξύ χεριών και αφού στεγνώσουν καλά για κανά 10λεπτο, ελέγχω και αν χρειαστεί να τρίψω ελαφρά σε κάποιο σημείο το κάνω με 3000 tamiya sponge. Το ιδιο και στο τελευταίο χέρι. Γενικά, αν το ψεκάσεις σωστά, όταν στεγνώσει, είναι πολυ smooth. Το κλειδί, η μεγάλη αραίωση και το mr levelling thinner!
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 8:56:34 GMT 2
Ναι, δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά Έδειξα διάφορους συνδυασμούς/φωτο από πραγματικές 575 στην σύζυγο και χωρίς συζήτηση μου είπε αυτό! Φανη επειδη σε αγαπω κ μαγαπας ρωτα την συζυγο απο τον τοιχο που εχετε ποια δεν τις αρεσουν και την ωρα που θα τα πεταει να φερω την νταλικα να τα βαλουμε μεσα ....χαχαχαχα ομορφο το ασπρο αλλα το καθισμα πολυ κιτς . Λογικά, θα χρησιμοποιησω το Sabbia της Zero Paints, ήθελα να αποφύγω τα κλασσικά μπεζ (beige και cuoio) ή τα αντίστοιχα κόκκινα (Rosso FX, Bordeaux). Δεν φαίνεται άσχημο από ενα test που έκανα, και σίγουρα διαφορετικό από άλλες κατασκευές που έχω δει στο διαδύκτιο για το συγκεκριμμένο κιτ .
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 11:23:22 GMT 2
Απλώς να σας δείξω την τελική μου απόφαση για τα μπροστινά φώτα. Γέμισα όλο το κενό με green stuff και ακόμη το δουλεύω για να γίνουν τα 2 τμήματα όσο πιο ομοιόμορφα σε σχήμα γίνεται. Όταν στεγνώσουν και βαφτούν σε silver ή aluminium, το μόνο που θα χρειαστεί, θα είναι να κολλήσω τα μικροσκοπικά φωτάκια μέσα στις εσοχές. Ας ελπίσουμε, στο τέλος, και με το clear plastic κάλυμμα να δείχνουν αξιοπρεπή! Με την ευκαιρία, βλέπετε και το βασικό χώμα, έχουν πέσει 3 ελαφρά χέρια, και θα πέσουν ακόμη 2-3!
|
|
|
Post by ViL27 on May 11, 2020 11:39:25 GMT 2
Απλώς να σας δείξω την τελική μου απόφαση για τα μπροστινά φώτα. Γέμισα όλο το κενό με green stuff και ακόμη το δουλεύω για να γίνουν τα 2 τμήματα όσο πιο ομοιόμορφα σε σχήμα γίνεται. Όταν στεγνώσουν και βαφτούν σε silver ή aluminium, το μόνο που θα χρειαστεί, θα είναι να κολλήσω τα μικροσκοπικά φωτάκια μέσα στις εσοχές. Ας ελπίσουμε, στο τέλος, και με το clear plastic κάλυμμα να δείχνουν αξιοπρεπή! Με την ευκαιρία, βλέπετε και το βασικό χώμα, έχουν πέσει 3 ελαφρά χέρια, και θα πέσουν ακόμη 2-3! Σωστη νομιζω η επιλογη σου για τα φωτα Φανη.Οσο αναφορα το χρωμα και το χρωμα του εσωτερικου θα συμφωνησω με τη σηζυγο,πιστευω θα βγει πολυ ομορφο το τελικο αποτελεσμα
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 12:14:25 GMT 2
Καλημερα Φανη μου ...ωραια αποχρωσει κ πολυ ζεστη....ωραιος ...Κ τα φωτα τελεια ... ομως εχω ενα μεγαλο παραπονο ....σνιφ σνιφ για το τοιχο κουβεντα δεν λες ..χιχιχιχιχι
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 12:44:14 GMT 2
Καλημερα Φανη μου ...ωραια αποχρωσει κ πολυ ζεστη....ωραιος ...Κ τα φωτα τελεια ... ομως εχω ενα μεγαλο παραπονο ....σνιφ σνιφ για το τοιχο κουβεντα δεν λες ..χιχιχιχιχι Καλημέρα Μιχάλη, όλα της αρέσουν Για πες μου, εσύ το χρώμα εσωτερικό θα διάλεγες, εκτός από μπεζ, για το άσπρο αμάξωμα;
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 12:55:45 GMT 2
Απλώς να σας δείξω την τελική μου απόφαση για τα μπροστινά φώτα. Γέμισα όλο το κενό με green stuff και ακόμη το δουλεύω για να γίνουν τα 2 τμήματα όσο πιο ομοιόμορφα σε σχήμα γίνεται. Όταν στεγνώσουν και βαφτούν σε silver ή aluminium, το μόνο που θα χρειαστεί, θα είναι να κολλήσω τα μικροσκοπικά φωτάκια μέσα στις εσοχές. Ας ελπίσουμε, στο τέλος, και με το clear plastic κάλυμμα να δείχνουν αξιοπρεπή! Με την ευκαιρία, βλέπετε και το βασικό χώμα, έχουν πέσει 3 ελαφρά χέρια, και θα πέσουν ακόμη 2-3! Σωστη νομιζω η επιλογη σου για τα φωτα Φανη.Οσο αναφορα το χρωμα και το χρωμα του εσωτερικου θα συμφωνησω με τη σηζυγο,πιστευω θα βγει πολυ ομορφο το τελικο αποτελεσμα Ευχαριστώ πολύ Σπύρο. Με έχει βάλει σε σκέψη λίγο το εσωτερικό, μπορώ να πω!
|
|
|
Post by ViL27 on May 11, 2020 14:06:51 GMT 2
Μην το σκεφτεσαι Φανη προχωρα το!Το Sabbia θα χρειαστει αρκετα χερια να ξερεις,εχει πολυ μικρη καλυπτικοτητα
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 16:39:12 GMT 2
Καλημερα Φανη μου ...ωραια αποχρωσει κ πολυ ζεστη....ωραιος ...Κ τα φωτα τελεια ... ομως εχω ενα μεγαλο παραπονο ....σνιφ σνιφ για το τοιχο κουβεντα δεν λες ..χιχιχιχιχι Καλημέρα Μιχάλη, όλα της αρέσουν Για πες μου, εσύ το χρώμα εσωτερικό θα διάλεγες, εκτός από μπεζ, για το άσπρο αμάξωμα; Πρωτα απο ολα ....ειδες το ρητο εχει δικιο κ ειναι και σωστο #πισω απο εναν επιτυχημενο κ σωστο αντρα κρυβεται μια σωστη γυναικα ....# κριμα για τον τοιχο που σε λιγο θα ξεχυλισει ....χαχαχαχα τωρα μιλωντας κ σκεφτομενοι λογικα αυτο ειναι αμερικανικο type αρα αμερικανος οπως ειμαι θα επερνα κοκκινο εσωτερικο ( μαυρο εαν ημουν ευρωπη ) τωρα ο βλαχος στο μισισιπή αδυνατο να σου πω .. κοιτα κ το μπεζ ωραιο ειναι τα μαυρα λουρια με χαλανε παρα πολυ . εαν μπεις στο σαιτ car.gr κ επειδη σε αγαπαει η πεθερα σου κοιτα τι μου βρηκε φανταστικα χρωματα κ ελληνικες . K Images are for discussion purposes ONLY!
|
|
|
Post by Φάνης on May 11, 2020 19:24:43 GMT 2
Δεν ήθελα εξαρχής, Μιχάλη, να το βάβω beige γιατί σχεδόν στα περισσότερα μοντέλα μου αυτό το χρώμα χρησιμοποιώ για εσωτερικό! Το bordeaux ήταν μια από τις επιλογές μου (αν δεις προηγούμενη μου ανάρτηση) όπως και κάποιο κοντά στο XF-18 (medium blue) που είχε προτείνει ο Κωνσταντίνος (czt). Το πρόβλημα που βλέπω με το sabbia, παρόλο που σαν χρώμα μου αρέσει, δεν κάνει την αντίθεση που θέλω με το άσπρο χρώμα του αμαξώματος μεν, αν αφαιρέσεις τις μαύρες λωρίδες δε, ακόμη χειρότερα! Θα το ξανά σκεφτώ και θα αποφασίσω! Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 21:59:14 GMT 2
το μπορντο που εχουν οι φωτο ειναι φανταστικο ειδικα αυτες που δειχνουν ταμπλο κ ταπετσαριες το χρωμα στα καθισματα χαλια ...κ νομιζω δεν λεγετε μπορντω αλλα σαπιο μηλο (η γυναικα σου ξερει καλυτερα )
|
|
|
Post by czt on May 12, 2020 1:47:57 GMT 2
Σάπιο μήλο μπορντώ δε ξέρω αλλά δε μου κάθεται καλά σαν αποχροση προσωπικά πάντα. Το μαύρο είναι κλασσικο και αναμενόμενο για αυτό θα έλεγα να ξεφύγεις από τα κλασσικά επίσης το διαδίκτυο μπορεί να σε βοηθήσει να δεις αποτέλεσμα κλπ.
|
|
|
Post by Φάνης on May 12, 2020 14:59:25 GMT 2
Η συγκεκριμμένη κατασκευή θα σταματήσει για κάποιο διάστημα ..... Το αμάξωμα ξεκόλλησε από το στήριγμα την ώρα που πήγα να του περάσω ακόμη 2 χέρια titanium while και χτυπήθηκε σε κάποια σημεία.... θα το αφήσω λοιπόν στην άκρη για κάποιο διάστημα, και όταν νιώσω την ανάγκη να το ξαναπιάσω θα το συνεχίσω για να το ολοκληρώσω! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 12, 2020 15:04:33 GMT 2
Φανη μου με ενα χαμογελο .....δεν πειραζει ...
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 15:34:52 GMT 2
Δεν πειράζει Φάνη και οι αναποδιές είναι μέσα στο πρόγραμμα, κάτσε χαλάρωσε τώρα και όταν είσαι πιό πράος και με καθαρότερο μυαλό το ξαναπιάνεις φίλε.
|
|