|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 14:00:59 GMT 2
Αρχιζω κ διαβαζω ....βλεπω σκεφτομαι κ ψαχνω λυση ...κ συνεχιζω κ ο μεγιστος ΦΑΝΗΣ τα εχει τριψει, μπαλωσει, στοκαρει εχει βρει χωρο κ ολα ειναι ετοιμα για βαψειο ..... Φιλε τι να πω !!!!!! το πανθεον να ετοιμαζουμε παρακαλω .Με χρυσα γραμματα .
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 16:10:40 GMT 2
Αρχιζω κ διαβαζω ....βλεπω σκεφτομαι κ ψαχνω λυση ...κ συνεχιζω κ ο μεγιστος ΦΑΝΗΣ τα εχει τριψει, μπαλωσει, στοκαρει εχει βρει χωρο κ ολα ειναι ετοιμα για βαψειο ..... Φιλε τι να πω !!!!!! το πανθεον να ετοιμαζουμε παρακαλω .Με χρυσα γραμματα . Δεν είναι και κάτι το σπουδαίο αυτό που προσπαθώ Μιχάλη. Ισα-ισα που πιστεύω ότι δεν έχω και τις τρομερές ικανότητες για τέτοιες δουλειές (άλλα παιδιά στο ScW κεντάνε με αυτά!), αλλά σε κάθε μοντέλο για το καλύτερο, με σκοπό την βελτίωση.
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 16:11:13 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 17:56:45 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on May 6, 2020 19:25:17 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 6, 2020 20:06:24 GMT 2
Καθαρές και μελετημένες εργασίες Φάνη, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on May 6, 2020 22:41:20 GMT 2
Καθαρές και μελετημένες εργασίες Φάνη, καλή συνέχεια. Ευχαριστώ Άλεξ!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 7, 2020 6:37:26 GMT 2
Καλημερα φανη μου .....εισαι απιστευτος κ με τεραστια υπομονη ...μπραβο Γινετε φανταστικο .. στην 21 φωτο η γομα που σου χρειαζεται ?
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2020 9:10:27 GMT 2
Καλημερα φανη μου .....εισαι απιστευτος κ με τεραστια υπομονη ...μπραβο Γινετε φανταστικο .. στην 21 φωτο η γομα που σου χρειαζεται ? Καλημέρα Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ για την στήριξη! Χρειάστηκε να σχεδιάσω κάτι με το μολύβι και μετά να διορθώσω, για αυτό είναι η γόμα πάνω στο τραπέζι. Αυτό που δεν έχω αντιμετωπίσει/λύσει ακόμη είναι το πρόβλημα με τα μπροστινά φώτα. Έχω κάποια ιδέα, αλλά πρέπει να τελειώνω και με αυτή την εκκρεμότητα πριν αρχίσω τα βαψίματα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 7, 2020 10:21:46 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου Φάνη! Η συστηματική και προσεκτική προσέγγιση στα συνηθισμένα σου επίπεδα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2020 12:53:50 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου Φάνη! Η συστηματική και προσεκτική προσέγγιση στα συνηθισμένα σου επίπεδα... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Να δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2020 14:45:14 GMT 2
1) Κάτι που ξέχασα να δείξω εχθές ήταν πως κάθονται οι ρητινένιες απολήξεις των εξατμίσεων και τα προβαμμένα clear plastic που δίνει το κιτ για τα πίσω φώτα. Οι απολήξεις φαίνονται οκ. Θα δω όμως αν μπορώ να τις αντικαταστησω με τους γνωστούς ηλεκτρολογικους ακροδέκτες. Τα φώτα όμως κάθονται πολύ μέσα, οπότε με τις σγρομπιές που προμηθεύτηκα πέρυσι έλεγξα πως θα είναι είναι εάν γεμίσω τα κενά με πλαστικούς δίσκους από evergreen (διαμετρος 3mm) ώστε το πάνω μέρος να έρθει λίγο πιο έξω. Νομίζω κάθονται καλύτερα έτσι. 2) Επίσης, αφαίρεσα, καθάρισα και έλεγξα τα 2 κομμάτια PE που δίνονται για κάθε πόρτα. Θα ασταρωθούν και θα βαφτούν αργότερα. 3) Καθάρισα και γυάλισα λίγο το τιμόνι. Υπάρχουν κάποιες ατέλειες στην χύτευση του σε ορατά σημεία. Έχει περαστεί με υγρό στόκο. Θα τριφτεί και θα επαναληφθεί η διαδικασία μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, αφαίρεσα και καθάρισα το PE κομμάτι. Τέλος, άνοιξα λίγο την οπή στην θέση υποδοχής για να κάθεται καλύτερα το τιμόνι. Και αυτά, θα ασταρωθούν και θα βαφτούν αργότερα. Επίσης, θα τοποθετηθεί και η χαλκομανία με το αλογάκι στο κέντρο του τιμονιού. 4) Δεν μου άρεσε ούτε η τελευταία μου προσπάθεια με τον εποξικό στόκο για την δημιουργία του αριστερού εξαερισμού (ήταν ακόμη χαμηλά σε σχέση με τον δεξιά), οπότε το ξανά δούλεψα, νομίζω τώρα είναι σε πιο σωστό ύψος. Όταν στεγνώσει, θα τριφτεί, ασταρωθεί και τούμπαλιν μέχρι να ομαλοποιηθεί. 5) Όπως έχω αναφέρει, αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα είναι τα μπροστινά φώτα. Εκτός ότι ένα από τα δύο πολύ λεπτό κομμάτια ρητίνης που δινονται είναι σπασμένο (ο Γιώργος μου είχε προτείνει να τα αντικαταστήσω με κομμάτι από πλαστικό καλαμάκι), δεν ταιριάζουν καλά στις θέσεις τους (αφήνουν μεγάλα κενά) ως ενιαία κομμάτια (σίγουρα θα μπορούσαν να κολληθούν πρώτα και μετά να γεμίσω τα κενά με στόκο και να προσπαθήσω να τα λειάνω, αλλά τρίβοντας υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσουν). Το να αποκόψεις τις 3 υποδοχές σε κάθε μεριά και να δεις αν το καθένα ατομικά εφαρμόζει καλύτερα είναι επίσης μια σκέψη, αλλά το πιθανότερο είναι να σπάσουν. Παρόλα αυτά, βλέποντας και φωτό από το πραγματικό, είναι ξεκάθαρο ότι ακόμη και εάν ήταν αρτιμελή και εφάρμοζαν τέλεια θα ήταν τελείως εκτός κλίμακας. Αν προσέξετε στο αμάξωμα του κιτ υπάρχει το ανάγλυφο περίβλημα, οπότε η λύση που σκέφτομαι είναι να κρατήσω το πίσω μέρος από τα 2 κομμάτια της ρητίνης (εκεί που θα μπουν τα μικροσκοπικά φώτα), και να βάψω ασημένιο το ανάγλυφο στο αμάξωμα. Δεν θα είναι τέλειο, αλλά σίγουρα θα είναι στην κλιμακα. Εσείς τι πιστεύετε; Ελπίζω να δει σύντομα την κατασκευή και ο Δημήτρης να μου πει και αυτός την γνώμη του που έχει εμπειρία με τα 43αρια... 6) Επίσης, είχα δοκιμάσει να δω πως θα κάθονται όλα τα κομμάτια στο εσωτερικό, για να ελέγξω ποια είναι η καλύτερη σειρά για να τοποθετηθούν όταν έρθει η ώρα τους. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 7, 2020 20:24:02 GMT 2
Φανη μου αφου το προβλημα ειναι το ενα το μεγαλο μετρα ποσα χιλιοστα ειναι κ φτιαχτω η με καλαμακι που λεει ο γιωργος η με το πλαστικο απο καλωδιο .....Η κοιτα εαν σου κανει το σωληνακι απο τα πινελα
|
|
|
Post by Φάνης on May 7, 2020 21:48:25 GMT 2
Φανη μου αφου το προβλημα ειναι το ενα το μεγαλο μετρα ποσα χιλιοστα ειναι κ φτιαχτω η με καλαμακι που λεει ο γιωργος η με το πλαστικο απο καλωδιο .....Η κοιτα εαν σου κανει το σωληνακι απο τα πινελα Καλησπέρα Μιχάλη, δεν είναι το σπάσιμο τελικά το πρόβλημα, αλλά ότι είναι τελείως εκτός κλίμακας ακόμη και εάν δεν ήταν σπασμένο (δες την φωτό του πραγματικού παραπάνω)! Νομίζω τελικά δεν χρειάζεται να χρησιμοποίσεις αυτά τα κομμάτια αλλά αρκεί πιστεύω να βάψεις τα περιγράμματα προσεκτικά για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε κλίμακα, όπως εξήγησα στην ανάλυση μου.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 7, 2020 22:07:10 GMT 2
Μαλλον εχεις απολυτο δικιο ..μπραβο ...εεεεε η τελειοτης ερχετε χτυπαει την πορτα .
|
|
|
Post by Φάνης on May 8, 2020 13:40:58 GMT 2
Μαλλον εχεις απολυτο δικιο ..μπραβο ...εεεεε η τελειοτης ερχετε χτυπαει την πορτα . Πρέπει ακόμη να γεμίσω τα κενά που υπάρχουν στην ρητίνη κάτω από τα πίσω φώτα (δε τις φωτό) και μάλλον να χαράξω τις ποδιές που λείπουν μπροστά και πίσω, και νομίζω είναι αρκετή η προεργασία μου για αυτό το κιτ και να προχωρήσω στο βάψιμο! Καλό Σ/Κ!
|
|