|
Post by Φάνης on May 4, 2020 19:14:33 GMT 2
Καταιγιστικος εισαι Φανη!Απ οτι φαινεται θα χει πολλες προκλησεις το κιτ,καλο problem-solving!Για πες μου ρε συ,γιατι καθαριζεις παντα τα chrome parts και δεν βαφεις απο πανω?Δυσκολευεται να γατζωσει το ασταρι πανω στην λεια επιφανεια?Επισης θυμισε μου η βαλε μου ενα λινκ αν μπορεις το πως τα καθαριζεις!Ευχαριστω Ευχαριστώ Σπύρο! Ναι αυτό το κιτ είναι πιο απαιτητικό από την 340 Mexico, αλλά έχει ενδιαφέρον να δω τι θα καταφέρω στο τέλος. Για τα χρωμιωμένη μέρη, εννοείς στις προηγούμενες κατασκευές μου. (Εδώ, αυτά που έτριψα με λεπτό σύρμα ειναι white metal. To κιτ είναι της multimedia φιλοσοφίας!) Τα βάζω σε ένα ταπεράκι με χλωρίνη (έχω την W5, του lidl, αυτή που είναι gel), το κλείνω με το καπάκι του και τα αφήνω όσο χρειαστεί, από λεπτά, μέχρι ημέρες, ανάλογα πόσο εύκολα φεύγει! Καποια chrome parts, ειδικά σε καινούργια κιτ, είναι αρκετά καλά, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν, αλλά εξαρτάται αν θα φαίνεται εκεί που κόπηκε ή υπάρχουν ραφές. Γενικά, τα αποχρωμιώνω, όχι μόνο όταν δεν μου αρέσουν τα chrome parts του κιτ αλλά και για να καθαριστούν οι όποιες ραφές και να διορθωθούν οι ατέλειες που δημιουργήθηκαν όταν τα αφαίρεσα από τα πλαίσια.
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 20:05:42 GMT 2
Προς στιγμην ξεχαστηκα οτι φτιαχνεις multimedia kit Φανη!Παντως με καλυψες πληρως με την απαντηση σου,θενκς φιλε
|
|
|
Post by mikys2019 on May 4, 2020 21:41:14 GMT 2
Αγαπητε φιλε φανη ....δεν ξερω απο που να αρχισω .... Απο τα κακα η τα κακα ...ουτε γω δεν ξερω ειλικρινα .. Πρωτα απο ολα σαγαπαμε, σε ποναμε, σε νοιωθουμε,αλλα αγορι μου εχεις παρει τον δρομο του βασανιστηριου κ του οδυρμου κ το κλαμα θα παει κορομηλο . Ειναι ειλικρινα το χειροτερο μοντελο σαν κατασκευη που εχω δει στην ζωη μου τα 60 χρονια που ζω . για μενα ειλικρινα ειναι ντροπη να τα πουλανε κ να τα αγοραζουμε . Αυτο θελει την πρεσα του ρωσου στο youtube να το βλεπουμε πως λειωνει . Ειλικρινα χαρας το κουραγιο σου ..ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ . Και μια μικρη βοηθεια τα κεραμικα φρενα τις ferrari με carbon δισκους εχουν παντα κιτρινες δαγκανες . εαν τελειωσει κ γινει ομορφο θα σε βαλω στο πανθεον των βασανισμενων μοντελιστων
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2020 22:07:03 GMT 2
Προς στιγμην ξεχαστηκα οτι φτιαχνεις multimedia kit Φανη!Παντως με καλυψες πληρως με την απαντηση σου,θενκς φιλε Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2020 22:20:55 GMT 2
Αγαπητε φιλε φανη ....δεν ξερω απο που να αρχισω .... Απο τα κακα η τα κακα ...ουτε γω δεν ξερω ειλικρινα .. Πρωτα απο ολα σαγαπαμε, σε ποναμε, σε νοιωθουμε,αλλα αγορι μου εχεις παρει τον δρομο του βασανιστηριου κ του οδυρμου κ το κλαμα θα παει κορομηλο . Ειναι ειλικρινα το χειροτερο μοντελο σαν κατασκευη που εχω δει στην ζωη μου τα 60 χρονια που ζω . για μενα ειλικρινα ειναι ντροπη να τα πουλανε κ να τα αγοραζουμε . Αυτο θελει την πρεσα του ρωσου στο youtube να το βλεπουμε πως λειωνει . Ειλικρινα χαρας το κουραγιο σου ..ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ . Και μια μικρη βοηθεια τα κεραμικα φρενα τις ferrari με carbon δισκους εχουν παντα κιτρινες δαγκανες . εαν τελειωσει κ γινει ομορφο θα σε βαλω στο πανθεον των βασανισμενων μοντελιστων Δυστυχώς τα resin κιτ έτσι είναι Μιχάλη! Επίσης, είναι σαν τούβλα, δυσκολοδούλευτα! Από την άλλη, σε βάζουν σε μια άλλη φιλοσοφία και αναζήτηση λύσεων (πάντα μου άρεσε αυτό, ειδικά στα μαθηματικά! ). Σίγουρα η επιτυχής ολοκλήρωση του σε χαροποιεί, πόσο μάλλον σε αυτή την μικρή κλίμακα. Παρεπιμπτοντος, το μοντέλο δεν είναι πολύπλοκο, απλώς έχει τα προβληματάκια του ). Επίσης, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, ειδικά στον ταμπλό και στο εσωτερικό γενικά, που όμως με λίγη (??) δουλειά θα αντιμεετωπιστούν πιστεύω. Αυτά όμως θα τα δούμε αναλυτικότερα στο επόμενο update! Καλό βράδυ φίλε!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 5:44:53 GMT 2
Καλημερα βασανισμενε μου φιλε Φανη... Συμφωνω στην αποψη που σε βαζουν σε αλλη σκεψη κατασκευεις αλλα φυσικα να τα περνουμε δωρεαν κ οχι να τα πληρωνουμε κ να επιβραβεύουμε τα αποτυχημενα καλουπια που εχουν . Ειλικρινα μου θυμισαν τα αυτοκινητακια των λεπτων που μας χαριζαν στο λουνα παρκ . Θυμασαι που ελεγε ο Σταυριδης ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ??Αυτο ακριβως ειναι . Ειλικρινα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα πολυ σοβαρα για τα πανακριβα μοντελα hiro (και ολα αυτα τα στραβοχυμενα ) που εαν δεν βαλεις τα παντα νεα μεσα κ εαν δεν αλλαξεις ολων τον κοσμο τους δεν αξιζουν μια . Ηξερα αρκετους που εφτιαχναν μοντελακια πριν 30-40 χρονια απο καλουπι σιλικονης η πλαστελινης αλλα αυτοι το εκαναν ολο απο μηδεν ..σκεψου τον Γιωργο να φτιαξει κατι τετοιο θα μας πεσουν τα σαγωνια . Αχχχχ tamiya hasegawa που μας εμαθαν το ομορφο καλουπι ηρθαν οι κανιβαλοι να τα γκρεμισουν ολα κ ο μοντελιστης να εχει αξια εαν τα σκουπιδια τα κανει εργο . ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ Κ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΑΣ Και ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ....ΕΥΓΕ . Μπραβο σε σας Αισχος που δινουμε αξια σε αυτους .
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 5:56:44 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 10:36:46 GMT 2
καλημερα ...ομορφο χρωμα κ νορμαλ εσωτερικο ....
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 10:43:35 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 11:36:54 GMT 2
Ναι μιχάλη, αυτή είναι. Εγω δεν έχω αγοράσει κάτι από την σελίδα της, νομίζω ο Σάκης αγόρασε από εκεί. Έχει κάποια 43αρια από τα κιτ της και φυσικά από τις σειρές diecast όπου είναι περισσότερο γνωστή!
|
|
|
Post by alex78 on May 5, 2020 11:48:43 GMT 2
Ωραίος και save συνδυασμός Φάνη, θα επιμείνω όμως προσωπικά στο κιτρινομπλέ.... Πολλή αγανάκτηση βλέπω Μιχάλη, πάντως αν βρείς καμιά εταιρεία που να χαρίζει πέστο μας να τρέξουμε να στοκάρουμε και ας είναι στραβοχυμένα....
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 11:49:07 GMT 2
Τι ομορφα που ειναι φτιαγμενα κ τι ωραια λεπτομερεια και τοσα πολλα ωραια μοντελα ... ειλικρινα δεν φανταζομουν ποτε οτι ενα τοσο χαλια μοντελο καποιοι το κανουν τοσο ομορφο .
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 11:55:36 GMT 2
Ωραίος και save συνδυασμός Φάνη, θα επιμείνω όμως προσωπικά στο κιτρινομπλέ.... Πολλή αγανάκτηση βλέπω Μιχάλη, πάντως αν βρείς καμιά εταιρεία που να χαρίζει πέστο μας να τρέξουμε να στοκάρουμε και ας είναι στραβοχυμένα.... Καλημερα Αλεξ ....ΝΑΙ αγανακτηση εχω γιατι τα αγοραζουμε τα χρυσοπληρωνουμε κ δεν αξιζουν τιποτα απο μονα τους ....οτι καποιοι τα κανουν εργα τεχνης Ναι και μπραβο τους . Οσο για το χαριζει που λες δεν θυμαμαι να εγινε ποτε στην ζωη μου αυτο αλλα πιστευω συμφωνεις η τιμη παει με την ποιοτητα .
|
|
|
Post by Sakis on May 5, 2020 12:30:56 GMT 2
Αγόρασα τον χειμώνα από το site της BBR δύο κιτ και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Δεν μετάνιωσα ποτέ την αγορά τους. Έχουν τα θεματάκια τους εδώ κι εκεί αλλά η πρόκληση του να τα φέρεις στα ίσια τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα όπως είπε και ο Φάνης.
Συμμερίζομαι την αγανάκτηση του Μιχάλη σε ό,τι αφορά στα multimedia kit, ειδικά στις περιπτώσεις που σκας 600+ Ευρώ και πρέπει ή να πετάξεις τα μισά κομμάτια, ή να φτιάξεις καινούρια ή να τα βελτιώσεις ή να ψάχνεις χαλκομανίες γιατί του κιτ είναι μάπα. Για τον λόγο αυτό όταν έκανα μαζική αγορά ανανέωσης του στοκ μου, προτίμησα να πάρω 10 κιτάρες + βελτιωτικά που μου έλειπαν παρά να τα σκάσω για ένα μόνο 24αρι multimedia. Για τα συγκεκριμένα της BBR όμως αξίζει μιας και το ποσό αγοράς τους στα 25 Ευρώ δικαιολογεί στραβές και σίγουρα δεν στεναχωριέσαι για πεταμένα λεφτά.
Μπορεί να γίνει μια τέτοια κουβέντα σε ανάλογο thread. Προς το παρόν ας απολαύσουμε τις εργασίες του Φάνη, οι οποίες παρεπιπτόντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και διδακτικές. Καλή συνέχεια Φάνη!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 5, 2020 12:42:31 GMT 2
Αγόρασα τον χειμώνα από το site της BBR δύο κιτ και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Δεν μετάνιωσα ποτέ την αγορά τους. Έχουν τα θεματάκια τους εδώ κι εκεί αλλά η πρόκληση του να τα φέρεις στα ίσια τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα όπως είπε και ο Φάνης. Συμμερίζομαι την αγανάκτηση του Μιχάλη σε ό,τι αφορά στα multimedia kit, ειδικά στις περιπτώσεις που σκας 600+ Ευρώ και πρέπει ή να πετάξεις τα μισά κομμάτια, ή να φτιάξεις καινούρια ή να τα βελτιώσεις ή να ψάχνεις χαλκομανίες γιατί του κιτ είναι μάπα. Για τον λόγο αυτό όταν έκανα μαζική αγορά ανανέωσης του στοκ μου, προτίμησα να πάρω 10 κιτάρες + βελτιωτικά που μου έλειπαν παρά να τα σκάσω για ένα μόνο 24αρι multimedia. Για τα συγκεκριμένα της BBR όμως αξίζει μιας και το ποσό αγοράς τους στα 25 Ευρώ δικαιολογεί στραβές και σίγουρα δεν στεναχωριέσαι για πεταμένα λεφτά. Μπορεί να γίνει μια τέτοια κουβέντα σε ανάλογο thread. Προς το παρόν ας απολαύσουμε τις εργασίες του Φάνη, οι οποίες παρεπιπτόντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και διδακτικές. Καλή συνέχεια Φάνη! και ενας ανθρωπος που με καταλαβαινει ....σε ευχαριστω και οχι μονο να απολαυσουμε ....κ να μαθουμε ....Φανη ορμα πανω του
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2020 12:52:00 GMT 2
Σάκη, Μιχάλη, Άλεξ, σας ευχαριστώ! Όπως έχω προαναφέρει, υπάρχουν πολλά κενά και ενώσεις που θέλουν διόρθωμα στο ταμπλό και γενικά στο εσωτερικό. Κάποια από αυτά θα μπορουσαν να μην φαίνονται και να τα παραλείψουμε αν ήταν το κιτ με Roof Closed, αλλά εδώ έχουμε ανοικτή οροφή και επιπλέον σε αυτήν την κλίμακα μεγάλα κενά ισοδυναμούν με .... χαράδρες στο κανονικό Εχθές ασχολήθηκα με το κενό που παρουσίαζε η εφαρμογή του ταμπλό στο αμάξωμα. Όπως βλέπετε στην φωτό παρακάτω, αριστερά εφαρμόζει καλά (μπλέ) δεξιά όμως υπάρχει πρόβλημα (κόκκινο)! Οπότε, έπρεπε να τριφτεί σε διάφορα μέρη απο κάτω το αμάξωμα στα σημεία που ακουμπούσε ολο αυτό το κομμάτι για να έρθει στα ίσα του. Φυσικα, λόγω του πλαισίου του παρμπρίζ δεν υπήρχε και πολύ χώρος να δουλέψεις, οπότε με το x-acto και πολύ προσοχή μην σπάσουμε τίποτα, σιγα-σιγα, ξύνοντας την ρητίνη σε διάφορα σημεία και ελέγχοντας κάθε λίγο τι κάναμε το φέραμε εκεί που έπρεπε: Αυτό ήταν το εύκολο μέρος της διόρθωσης. Αυτό όμως που με απασχόλησε είναι ότι ενώ στα δεξιά (κόκκινο) του ταμπλό υπάρχει η αναπαράσταση για την διοχέτευση του αέρα, και μάλιστα υπάρχει και ανάλογο PE, στα αριστερά (μπλε) ουσιαστικά απουσιάζει.... Τα μεγάλα κενά εδώ (μπλέ) είναι προς όφελός μας! Οπότε, σήμερα πρωί-πρωί με την δροσούλα, χρησιμοποίησα εποξικό στόκο (green stuff) τόσο για την αναπαράσταση στα αριστερά όσο και για να κλείσει το κενό. Με evergreen rοd τις ιδιας διαμέτρου με το δεξιά έφτιαξα το βαθούλωμα. Όταν στεγνώσει, θα τριφτεί να χαμηλώσει να έρθει στο ίδιο επίπεδο με δεξιά, και θα διορθωθεί το κάτω χείλος (τσεκάροντας με το PE που πρέπει να ταιριάξει εκεί). Τέλειο δεν θα είναι, αλλά σίγουρα καλύτερα από το τίποτα! Επίσης, με evergreen stripes, εποξικό στόκο και υγρό στόκο, διόρθωσα τα κενά στις πόρτες και στην πλάτη πίσω από τα καθίσματα! Σιγα-σιγά θα αρχίσω να ασταρώνω, να διορθώνω ατέλειες! Καλή συνέχεια!
|
|