|
Post by Φάνης on May 8, 2020 15:19:49 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on May 8, 2020 15:52:42 GMT 2
Φανη η δουλεια που κανεις ειναι εξαιρετικη(και μαζοχιστικη θα ελεγα😂),αλλα το οτι χρειαζεται τοση δουλεια το κιτ δειχνει και ποσο κακοφτιαγμενο ειναι κατα τη γνωμη μου.Και σιγουρα ο δημιουργος του κιτ μελετησε το αληθινο αυτοκινητο λιγοτερο απο σενα!Οπως και να χει μπραβο σου και προσωπικα μαθαινω πραγματα απο αυτα που μας δειχνεις
|
|
|
Post by mikys2019 on May 8, 2020 16:55:13 GMT 2
Φανη ξερεις τι μου αρεσει παρα πολυ στην εργασια σου .....οτι δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη παρα του μικρο μεγεθους κ ασχολησε κ με την πιο μικρη λεπτομερεια Μπραβο ....
|
|
|
Post by Φάνης on May 8, 2020 19:16:59 GMT 2
Σπύρο, Μιχάλη, Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που κάποιοι διαβάζουν τις ενημερώσεις μου γιατί η συγκεκριμμένη κλίμακα δεν είναι και πολύ δημοφιλής στο ScW. Αν εξαιρέσεις καταπληκτικές δουλειές του Δημήτρη και του Γιώργου σε αυτήν την κλίμακα, δεν νομίζω άλλοι να έχουν ασχοληθεί με την κλίμακα αυτή. Ίσως και να κάνω λάθος. Εγώ άρχισα δειλά-δειλά πριν κάποιους μήνες (παρακίνησα πιστεύω και τον Σάκη) και ευελπιστώ και άλλοι να ακολουθήσουν να δουλεύουν σε αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα κλίμακα. Εγώ πάντως το απολαμβάνω! Σπύρο, προσπαθώ να επεξηγώ/ανεβάζω όσα περισσότερα βήματα/φωτό γίνεται, σε οποιαδήποτε κατασκευή μου, ανεξαρτήτως κλίμακας. Όλοι κερδίζουμε/μαθαίνουμε/βελτιωνόμαστε από τα λάθη, τις τεχνικές και γενικά τα βήματα μιας κατασκευής. Αυτός είναι και ο λόγος του WIP. Μιχάλη, προσπαθώ να βελτιώνω/διορθώνω όσα πιστεύω είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Σιγά-σιγά, με περισσότερη εξάσκηση/εμπειρία στην κλίμακα αυτή, θα κάνω ένα μικρό βήμα παραπάνω κάθε φορά. Το ελπίζω δηλαδή! Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι έσπασα την μύτη (0.1mm) του αγαπημένου μου scriber της Tamiya. Το resin είναι σχετικά μαλακό στο κιτ και δεν πίστευα ότι θα έχω πρόβλημα, αλλά με το που τελείωσα έσπασε!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 8, 2020 19:39:28 GMT 2
ΩΧΧΧΧ ΚΡΙΜΑ ....κριμα τα 25 ευρω ...εχεις βρει να παρεις πουθενα πιο φτηνα ?
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2020 9:18:05 GMT 2
Φάνη, εξαιρετικές εργασίες. Πραγματικά μπράβο Προσπαθούσα να καταλάβω τι με χαλούσε στο σχήμα της. Νομίζω τελικά ότι τα a-pillars είναι πολύ παχιά και η απουσία πλαισίου για το παρμπρίζ. Δες το κι εσύ που βλέπεις το κιτ από κοντά. Αρκετά χρήσιμες φώτο έχει το Autoblog.gr εδώ... Τέλος, βλέποντας το θέμα με τα εμπρός φώτα και την εφαρμογή τους, σκέφτομαι ότι ίσως μια λύση θα ήταν τα χωρίσεις τις ελλειπτικές θήκες από τις κυκλικές βάσεις των φώτων. Έτσι θα μπορέσεις να τα τοποθετήσεις σωστά στις θέσεις τους και να φτιάξεις το κομμάτι που λείπει πιο εύκολα. (αλήθεια, έψαξες το κουτί, τα σακουλάκια κλπ, πολλές φορές έχω βρει σπασμένα κομμάτια ρητίνης, έτσι). Στο τέλος τα φώτα θα είναι εύκολο να τοποθετηθούν και να χρειαστεί κάνεις μια πατούρα με φύλλο πλαστικού από πίσω, για αυτά. Ιδέες δίνω, δεν ξέρω τι θα είναι καλύτερο τελικά, αξιολόγησε το και πράξε ανάλογα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on May 9, 2020 11:43:02 GMT 2
Φάνη, εξαιρετικές εργασίες. Πραγματικά μπράβο Προσπαθούσα να καταλάβω τι με χαλούσε στο σχήμα της. Νομίζω τελικά ότι τα a-pillars είναι πολύ παχιά και η απουσία πλαισίου για το παρμπρίζ. Δες το κι εσύ που βλέπεις το κιτ από κοντά. Αρκετά χρήσιμες φώτο έχει το Autoblog.gr εδώ... Τέλος, βλέποντας το θέμα με τα εμπρός φώτα και την εφαρμογή τους, σκέφτομαι ότι ίσως μια λύση θα ήταν τα χωρίσεις τις ελλειπτικές θήκες από τις κυκλικές βάσεις των φώτων. Έτσι θα μπορέσεις να τα τοποθετήσεις σωστά στις θέσεις τους και να φτιάξεις το κομμάτι που λείπει πιο εύκολα. (αλήθεια, έψαξες το κουτί, τα σακουλάκια κλπ, πολλές φορές έχω βρει σπασμένα κομμάτια ρητίνης, έτσι). Στο τέλος τα φώτα θα είναι εύκολο να τοποθετηθούν και να χρειαστεί κάνεις μια πατούρα με φύλλο πλαστικού από πίσω, για αυτά. Ιδέες δίνω, δεν ξέρω τι θα είναι καλύτερο τελικά, αξιολόγησε το και πράξε ανάλογα. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, τόσο για την συμπαράσταση όσο και για τον σχολιασμό! 1) Για τα a-pillars έχεις απόλυτο δίκιο. Το είχα προσέξει αλλά είχα δει ότι το κιτ δίνει προ βαμμένο παρμπρίζ για να μιμηθεί το πλαίσιο. Κανονικά θα έπρεπε αυτό να καθίσει απειροελαχιστα πιο χωστά, αλλά μου ηταν δύσκολο να το δουλέψω με το scriber εκεί και το άφησα. Έχω μια φοβία με τα πλαίσια στα παρμπρίζ cabrio μη μου σπάσουν, ειδικά στα ρητινένια. 2) Για τα φώτα, ήταν ήδη ανοιγμένα τα συγκεκριμμένα σακουλάκια από τον Ιταλό που τα είχα πάρει στο ebay. Ή τα είχε δει σπασμένο και έψαξε για το κομματάκι ή το έσπασε κατά λάθος αυτός και το έχασε! Φυσικά, όταν μου τα πούλησε δεν είχε αναφέρει κάτι και από τις φωτό δεν μπορούσες να καταλάβεις ή καλύτερα δεν έδωσα και πολύ βάση. 99% θα το βάψω γιατί το περίγραμμα στο κιτ είναι ήδη υπερυψωμένο και νομίζω ταιριάζει στην κλίμακα. Το resin μέρος προσθέτει επιπλέον όγκο και δεν δείχνει on scale, όπως το βλεπω. Με την ευκαιρία, μια βοήθεια στα παρακάτω αν μπορείς, 1) Όλα αυτά τα αυτοκόλλητα clear parts, χρειάζονται κόλλα ή gloss βερνίκι να τοποθετηθούν ή κολλάνε όπως είναι; 2) Αυτά που έχω σημειώσει πάνω στο PE fret που ακριβώς προορίζονται για τις ζώνες; Στις οδηγίες, δεν αναφέρονται πουθενά...
Ευχαριστώ πολύ. Καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by gtziaf on May 10, 2020 9:13:59 GMT 2
Με την ευκαιρία, μια βοήθεια στα παρακάτω αν μπορείς, 1) Όλα αυτά τα αυτοκόλλητα clear parts, χρειάζονται κόλλα ή gloss βερνίκι να τοποθετηθούν ή κολλάνε όπως είναι; 2) Αυτά που έχω σημειώσει πάνω στο PE fret που ακριβώς προορίζονται για τις ζώνες; Στις οδηγίες, δεν αναφέρονται πουθενά...
Το μυστικό είναι να βρεις που θα "πατήσουν" ή να το φτιάξεις εσύ από φύλλο πλαστικού. Βερνίκι δεν έχω δοκιμάσει για αυτού του τύπου τα κομμάτια. Άσπρη κολλά, UV ή κυανοακρυλική odorless, είναι αυτά που χρησιμοποιώ. Η ζώνη, δεν ξέρω. Ίσως δίνουν στάνταρ πόρπες στη BBR για διάφορα μοντέλα, για να μην τα ξανασχεδιάζουν. Μοιάζει με ενωμένη 2 σημείων. Εναλλακτικά, ίσως ήθελαν να αναπαραστήσουν το θηλύκι στο πάνω μέρος τους καθίσματος, από όπου που περνάει η ζώνη. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on May 10, 2020 11:33:32 GMT 2
Τόση λεπτομέρεια σε τόσο μικρή κλίμακα... Και τόση επιμονή του μοντελιστή... τα 'χω χάσει και περιμένω εναγωνίως τα επόμενα βήματα!
|
|
|
Post by Φάνης on May 10, 2020 18:31:18 GMT 2
Τόση λεπτομέρεια σε τόσο μικρή κλίμακα... Και τόση επιμονή του μοντελιστή... τα 'χω χάσει και περιμένω εναγωνίως τα επόμενα βήματα! Ο μαζοχισμός του μοντελιστή Κωνσταντίνε, όπως θα έλεγε ο Σπύρος ή ο Μιχάλης! Τα βασικά προσπάθησα, όσα μπορώ δηλαδή με βάση όσα έβλεπα από φωτο. Προσπάθησα και για κάποιες αλλαγές πάνω στα καθίσματα, εκεί που περνούν οι ζώνες, αλλά δεν μου άρεσαν, ούτε σωστές ήταν ούτε στην σωστή κλίμακα. Οπότε θα σταματήσω εδώ με την προεργασία και σιγά--σιγά θα αρχίσω τα βαψίματα, ελπίζοντας για ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα! Καλό βράδυ και καλή εβδομαδα.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 18:36:05 GMT 2
Χρωμα αποφασισες ? η μας το εχεις εκπληξη να πεσουμε ανασκελα ολοι .
|
|
|
Post by Φάνης on May 10, 2020 19:51:53 GMT 2
Χρωμα αποφασισες ? η μας το εχεις εκπληξη να πεσουμε ανασκελα ολοι . Ναι, δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά Έδειξα διάφορους συνδυασμούς/φωτο από πραγματικές 575 στην σύζυγο και χωρίς συζήτηση μου είπε αυτό!
|
|
|
Post by Φάνης on May 10, 2020 21:33:06 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 10, 2020 21:59:13 GMT 2
Και ο λευκός συνδυασμός μια χαρά δείχνει και το αστάρωμα σούπερ Φάνη! Ετοιμάσου τώρα να δεχτείς μπαράζ ερωτήσεων για την βάση των ταμιγιοταινιών σου.....
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 22:52:31 GMT 2
Χρωμα αποφασισες ? η μας το εχεις εκπληξη να πεσουμε ανασκελα ολοι . Ναι, δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά Έδειξα διάφορους συνδυασμούς/φωτο από πραγματικές 575 στην σύζυγο και χωρίς συζήτηση μου είπε αυτό! Φανη επειδη σε αγαπω κ μαγαπας ρωτα την συζυγο απο τον τοιχο που εχετε ποια δεν τις αρεσουν και την ωρα που θα τα πεταει να φερω την νταλικα να τα βαλουμε μεσα ....χαχαχαχα ομορφο το ασπρο αλλα το καθισμα πολυ κιτς .
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 22:56:29 GMT 2
Φανη Mr Surfacer 1200 σε σπρευ και σε μπουκαλακι πιστευεις εχει διαφορα η ειναι τα ιδια ? αναμεσα στα χερια περασες γυαλοχαρτο ?
|
|