|
Post by konstantinf on Dec 16, 2019 7:20:57 GMT 2
Έτσι που πας δεν το βλέπω και πολύ μακρινό το τέλος... Καλή συνέχεια με τον ίδιο ενθουσιασμό!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 16, 2019 9:58:37 GMT 2
Πολύ καλύτερο το φύλλο αλουμινίου Γιώργο. Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι για τις ενώσεις στο roll cage τύπου welding; Σε μερικά σημεία μου φαίνονται σαν σκέτη κόλληση. Μπορεί και να μην το βλέπω καλά βέβαια. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2019 18:58:36 GMT 2
Κωνσταντίνε και Σάκη, ευχαριστώ για το σχολιασμό... Έτσι που πας δεν το βλέπω και πολύ μακρινό το τέλος... Καλή συνέχεια με τον ίδιο ενθουσιασμό! Έχει πολύ - πολύ δουλειά ακόμη το εργαλείο, πολύ καθάρισμα, δοκιμές, βαψίματα κλπ κλπ, οπότε έχουμε μέλλον. Μακάρι να το ευχαριστιέμαι μέχρι τέλους... Πολύ καλύτερο το φύλλο αλουμινίου Γιώργο. Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι για τις ενώσεις στο roll cage τύπου welding; Σε μερικά σημεία μου φαίνονται σαν σκέτη κόλληση. Μπορεί και να μην το βλέπω καλά βέβαια. Καλή συνέχεια! Σάκη, δεν ασχολήθηκα ακόμη με detailing, αφού σε αυτή τη φάση αυτό που είχε σημασία ήταν να συναρμολογηθεί και να εφαρμόζει σωστά. Αυτό που βλέπεις στις ενώσεις, όπως σωστά μάντεψες, είναι η εποξική για μέταλλα της bison. Θα την αφήσω να στεγνώσει καλά και το επόμενο ΣΚ, θα την τρίψω να χαθεί η ένωση και θα εξετάσω για τυχόν κενά. Για weld lines, κάτι θα κάνουμε, μάλλον με μήκος πλαστικού όπως είχα κάνει στις Ducati. Ότι άλλο έχω δοκιμάσει (εποξικός, φωτοχαραγμένα, κλπ), πάνω σε σωλήνες, βγαίνει εκτός κλίμακας.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 22, 2019 22:56:36 GMT 2
Ένα ακόμη μικρό βήμα στη πρόοδο των εργασιών της Beta, έγινε το ΣΚ που μας πέρασε. Αρχικά στόκαρα το λογότυπο της MFH στο πάτωμα (δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φώτο), το οποίο συνηθίζουν να χαράσσουν στα μοντέλα τους οι Ιάπωνες, αλλά εμένα δεν μου αρέσει, γιατί θυμίζει die cast. Μετά το αστάρωμα με γκρι σπρέι εμπορίου, πέρασα μαύρο αστάρι της MRP, μάσκαρα και ψέκασα αλουμίνιο της alclad. Μαζί ασταρώθηκε το roll cage, για να δω αν το τρίψιμο απέδωσε καρπούς, που προς το παρόν θα κάτσει στον πάγκο, μέχρι να επιστρέψουν οι εργασίες στο εσωτερικό. Ακολούθως, έβαλα βαλεριάνα στο φραπέ μου και ξεκίνησα τη διαδικασία τοποθέτησης των 500+ ρίβετ στο σασί. Πριν είχα αναποδογυρίσει το σασί και με οδοντογλυφίδα έβαψα τις ανάγλυφες βίδες που δίνει το κιτ. Ακολούθησε κάποιο weathering και μένει μόνο η κάλυψη των εκτός κλίμακας βιδών συναρμολόγησης, όταν τοποθετηθούν οι υπόλοιπες, σε μεταγενέστερο στάδιο. Στο τέλος βιδώθηκε το firewall, που είναι η τελευταία εργασία του σημερινού update. Να έχετε μια υπέροχη εορταστική εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 22, 2019 23:13:44 GMT 2
Πολύ συστηματική προσέγγιση Γιώργο και το αποτέλεσμα ανάλογο. Πώς σκοπεύεις να καλύψεις τις βίδες συναρμολόγησης; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2019 17:05:06 GMT 2
Πολύ συστηματική προσέγγιση Γιώργο και το αποτέλεσμα ανάλογο. Πώς σκοπεύεις να καλύψεις τις βίδες συναρμολόγησης; Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε. Τις βίδες θα τις βάψω μαύρες και θα τις καλύψω με φωτοχαραγμένη κεφαλή βίδας.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Dec 30, 2019 19:16:10 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2020 18:06:14 GMT 2
Ωραιος και πεντακαθαρος. Α ρε μπαγασα με κατεστρεψες Ωχ, μην λες τέτοια πράγματα και μας κυνηγάει η κυρά Μήτσαιανα. Αλλά παρά είναι καθαρό , οπότε έχει ακόμη πολύ δουλειά. Ευχαριστώ Δημήτρη
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2020 22:54:57 GMT 2
Επιστροφή την κανονικότητα μετά από ένα μπαράζ τρεξιμάτων, ατυχιών και υποχρεώσεων, η οποία περιλαμβάνει τη συνέχεια των καθιερωμένων Κυριακάτικων ενημερώσεων, πάνω στις εργασίες της Beta. Αυτές αφορούν την έναρξη των εργασιών στο τετρακύλινδρο μοτέρ, σήμα κατατεθέν των αγωνιστικών lancia της εποχής. Αρχικά, συγκεντρώθηκαν τα πιο βασικά κομμάτια (ρητίνης και μετάλλου), που αφού καθαρίστηκαν, μπήκαν στο τάμπλερ για γυάλισμα και τις πρώτες δοκιμαστικές. Οι πρώτες επεμβάσεις αφορούσαν την αφαίρεση των αναγλύφων παξιμαδιών και αντικατάσταση τους με τα αντίστοιχα της Meng. Ταυτόχρονα, έγιναν μικρο επεμβάσεις στο δυναμό, για να δείχνει λίγο πιο πειστικό. Στη συνέχεια τα κομμάτια του κινητήρα ασταρώθηκαν με γκρι σπρέι εμπορίου και μαύρισαν με alclad primer, για τα τονιστούν τα μέταλλα που ακολούθησαν. Για τα μεταλλικά χρησιμοποιήθηκαν διάφορες αποχρώσεις της alclad. Για παράδειγμα το σώμα του κινητήρα είναι semi matt, τα χιτώνια iron και οι κυλινδροκεφαλές polished. Τοπικά κάποιες λεπτομέρειες στο σώμα περάστηκαν, χωρίς μασκάρισμα, με απλό αλουμίνιο, ενώ με τον ίδιο τρόπο, "έκαψα" τις βάσεις των εξατμίσεων (οι απαράδεκτοι τις δίνουν σώμα με το μπλοκ ). Τέλος έγινε το καθιερωμένο wash και τοποθετήθηκαν οι φίσες των μπουζί. Τέλος, αντικατέστησα, με ρίβετ της top studio, τις βίδες στις κυλινδροκεφαλές οι οποίες κολλήθηκα στο κυρίως μοτέρ. Αυτά για σήμερα. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αύριο και μεθαύριο και καλή επιστροφή μετά το τριήμερο
|
|
|
Post by nektarios on Jan 5, 2020 23:26:06 GMT 2
Πολύ όμορφος ο κινητήρας, με προσεγμένη την κάθε λεπτομέρεια, ως συνήθως! Λείπουν όμως μερικές βίδες ακόμη... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2020 11:34:40 GMT 2
Πολύ όμορφος ο κινητήρας, με προσεγμένη την κάθε λεπτομέρεια, ως συνήθως! Λείπουν όμως μερικές βίδες ακόμη... Καλή συνέχεια! Οι υπόλοιπες βίδες, την επόμενη Κυριακή Καλημέρα και χρόνια πολλά, Νεκ
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 6, 2020 12:26:54 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια Γιώργο! Το χαίρομαι σαν να το είχα φτιάξει εγώ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2020 18:02:09 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια Γιώργο! Το χαίρομαι σαν να το είχα φτιάξει εγώ! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε, να είσαι καλά...
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 6, 2020 20:50:27 GMT 2
Kαλησπερα ειμαι 58 ετων κ δεν εχω ζηλεψει ποτε στην ζωη μου ουτε γυναικα ουτε αντρα κ με εχεις κανει να νοιωθω περιεργα κ να θαυμαζω με ζηλο οτι φτιαχνεις ....το μονο που μπορω να σου αφιερωσω αυτο www.youtube.com/watch?v=BLLCrDqTuSsσε ευχαριστω πολυ γιαυτα που μας χαριζεις απλοχερα κ μαθαινουμε μαζι σου
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 6, 2020 20:52:03 GMT 2
μια ερωτηση ...ολα αυτα τα εξτρα τα περνεις απο ελλαδα η απο εξωτερικο ..
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2020 10:05:29 GMT 2
Kαλησπερα ειμαι 58 ετων κ δεν εχω ζηλεψει ποτε στην ζωη μου ουτε γυναικα ουτε αντρα κ με εχεις κανει να νοιωθω περιεργα κ να θαυμαζω με ζηλο οτι φτιαχνεις ....το μονο που μπορω να σου αφιερωσω αυτο www.youtube.com/watch?v=BLLCrDqTuSsσε ευχαριστω πολυ γιαυτα που μας χαριζεις απλοχερα κ μαθαινουμε μαζι σου Μιχάλη, καλημέρα κι ευχαριστώ για το κολακευτικό σχόλιο. Είναι σημαντικό να ακούς ότι αυτά που ανεβάζεις είναι ακόμη ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Αλλά, το πιο χρήσιμο είναι να μεταδίδουν ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας, είναι ευλογία που έχουμε τη δυνατότητα να κάτσουμε μία ώρα στο πάγκο και να φτιάξουμε κάτι. Τώρα, τι θα βγει δεν έχει πολύ σημασία, όλοι έχουμε κακές και καλές κατασκευαστικές μέρες, προσωπικά τις περισσότερες φορές είναι κακές με λάθη, παραλείψεις, πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα κλπ, κλπ. Η αγάπη για το χόμπι μετράει στο τέλος και η ψυχαγωγία που απορρέει από αυτό. Και αφού κάνουμε κουβέντα, τα behind scenes του συγκεκριμένου update περιλαμβάνουν καταδρομική έξοδο με αντιανεμικά, κουκούλες, σκουφιά στους μείον (μένουμε στην πινέζα, τι να κάνουμε), με τα αλκλαντ παραμάσχαλα, για να βάψουμε τα μέταλλα στο μοτέρ της Μπέτα. Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά λόγια. Καλά μοντελαρίσματα
|
|