|
Post by gtziaf on Nov 29, 2019 10:07:06 GMT 2
Φύλλο αλουμινίου έχω και θα το δοκιμάσω, μπρούτζου όχι, οπότε ότι πληροφορίες έχεις, είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό που δεν ξέρω είναι, κατά πόσο μπορούν να τρυπηθούν εύκολα (με μικρό τρυπανάκι και στην άκρη τους) αυτά τα υλικά. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ο προμηθευτής μου είναι αυτός: www.metalhobby.gr/CC479220.el.aspx. Βρίσκεται στη Σάμο και το εμπόρευμα έρχεται με κούριερ σε 3-4 εργάσιμες μέρες. Όπως θα δεις στο site, οι τιμές είναι πάμφθηνες. Η εμπειρία μου: Αγόρασα φύλλα μπρούτζου και αλουμινίου σε διάφορα πάχη, κατέληξα ωστόσο να χρησιμοποιώ βασικά μόνο αλουμίνιο σε δύο πάχη: 0,2 και 0,5 mm. Για παράδειγμα: τα πλαϊνά πάνελ στον κινητήρα της Bugatti είναι από φύλλο 0,5, το πυρόφραγμα και τα καπάκια των βαλβίδων από 0,2. Από 0,2 έφτιαξα και τον οδηγό των σωλήνων καυσίμου για το Volvo: Οι τρύπες εδώ είναι στην τελική φάση 1,2 mm, ενώ το πλάτος των ελασμάτων είναι 2,5 mm. Δηλ. τρυπάς άνετα πολύ κοντά στην άκρη. Για να εξασφαλίσω σωστό κεντράρισμα ξεκινάω με τρυπανάκι χειρός 0,3 και προχωρώ με 0,8, 1,0, 1,2 κλπ. μέχρι τη διάμετρο που θέλω. Έχω τρυπήσει άνετα (στο χέρι) πάχη μέχρι 1 mm. Για πιο παχιά ελάσματα θα συνιστούσα Dremel. Κατά τη γνώμη μου το αλουμίνιο είναι ο βέλτιστος συνδυασμός ευκαμψίας/εύκολης επεξεργασίας και αντοχής, ιδίως αν το κομμάτι που φτιάχνουμε δεν υφίσταται καταπόνηση (loads). Ο μπρούτζος είναι πιο ανθεκτικός αλλά και πιο δύσκαμπτος και δύσκολα επεξεργάσιμος. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Κωνσταντίνε. Θα αξιοποιηθούν ελπίζω σύντομα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 1, 2019 22:09:16 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 2, 2019 6:37:32 GMT 2
Απλά εξαιρετικό!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 3, 2019 17:45:25 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε...
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 6, 2019 22:05:45 GMT 2
καλησπερα γιωργο ....απο δω κ περα αφου ειδα τα βιντεο σου στο you tube ....ειμαι φανατικος οπαδος κ θαυμαζω με προσοχη αυτα που φτιαχνεις ....ΜΠΡΑΒΟ .. ΜΙΧΑΛΗΣ
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 7, 2019 10:17:13 GMT 2
καλησπερα γιωργο ....απο δω κ περα αφου ειδα τα βιντεο σου στο you tube ....ειμαι φανατικος οπαδος κ θαυμαζω με προσοχη αυτα που φτιαχνεις ....ΜΠΡΑΒΟ .. ΜΙΧΑΛΗΣ Ευχαριστώ για τα ένθερμα λόγια, Μιχάλη και την στήριξη. Το youtube είναι ένα μικρό υποσύνολο της δουλειάς που έχει παρουσιαστεί σχεδόν αποκλειστικά στο scalewheels, όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να εμπνεύσει (άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι) την ομάδα μας, τους Έλληνες μοντελιστές πολιτικών θεμάτων. Οπότε, αν έχεις χρόνο μην διστάσεις να μας δείξεις τις δουλειές σου. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη ώστε να συνεχίσει η ύπαρξη του forum μας. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 7, 2019 15:38:51 GMT 2
Kαλησπερα ειμαι 58 χρονων μενω γλυφαδα μοντελιστης απο μωρο λογω πατερα κ τα ειχα παρατηση απο το 2004 κ τωρα λογω Κωνσταντινου Φωσκολου ξαναζεσταθηκα κ εμαθα το σαιτ σας κ λεω να ξαναρχισω .. εχω κ πολλα μοντελα στατικα σε 1/24 κ πολλα pocher σε 1/8 ...τωρα μαζευω παλι εργαλεια κ λεω να αρχισω με την βοηθεια του κωνσταντινου Κ φυσικα με την βοηθεια σας γιατι ορισμενοι απο εσας ειστε σε τελειο επιπεδο σε ευχαριστω για τον χρονο σου ....
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2019 18:30:08 GMT 2
Kαλησπερα ειμαι 58 χρονων μενω γλυφαδα μοντελιστης απο μωρο λογω πατερα κ τα ειχα παρατηση απο το 2004 κ τωρα λογω Κωνσταντινου Φωσκολου ξαναζεσταθηκα κ εμαθα το σαιτ σας κ λεω να ξαναρχισω .. εχω κ πολλα μοντελα στατικα σε 1/24 κ πολλα pocher σε 1/8 ...τωρα μαζευω παλι εργαλεια κ λεω να αρχισω με την βοηθεια του κωνσταντινου Κ φυσικα με την βοηθεια σας γιατι ορισμενοι απο εσας ειστε σε τελειο επιπεδο σε ευχαριστω για τον χρονο σου .... Μιχάλη, για να σε παρηγορήσω κι εγώ είχα παρατήσει τον μοντελισμό για 8+ χρόνια, λόγω δουλειάς και επέστρεψα το 2009. Οπότε ποτέ δεν είναι αργά. Είμαστε στη διάθεση σου για οποιαδήποτε βοήθεια. Οπότε μην διστάζεις, διάλεξε ένα μοντελάκι και απόλαυσε την επιστροφή σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2019 19:13:03 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 20:25:12 GMT 2
Πολύ προσεγμένη και αναλυτική η πρόοδος σου Γιώργο. Πολύ βοηθητική για όλους μας. Με την ευκαιρία, κάποιες φωτό στην προηγούμενη σελίδα δεν φορτώνουν, τουλάχιστον σε εμένα. Υπάρχει κάποιος λόγος; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2019 21:49:02 GMT 2
Πολύ προσεγμένη και αναλυτική η πρόοδος σου Γιώργο. Πολύ βοηθητική για όλους μας. Με την ευκαιρία, κάποιες φωτό στην προηγούμενη σελίδα δεν φορτώνουν, τουλάχιστον σε εμένα. Υπάρχει κάποιος λόγος; Καλή συνέχεια! Φάνη, τις διόρθωσα τις φώτο. Λογικά έφαγε στράβωμα το postimage. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 15, 2019 14:14:48 GMT 2
Υπέροχη η δουλειά σου Γιώργο!!!!!!!
Η προσοχή στη λεπτομέρεια θα σε δικαιώσει στο τέλος λόγω κλίμακας.
Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2019 19:32:07 GMT 2
Υπέροχη η δουλειά σου Γιώργο!!!!!!! Η προσοχή στη λεπτομέρεια θα σε δικαιώσει στο τέλος λόγω κλίμακας. Καλή συνέχεια!!! Ευχαριστώ Απόστολε, προς το παρόν μαθαίνουμε τις (αρκετές) ιδιαιτερότητες των 12άριων της Hiro. Τώρα για το τέλος, έχουμε πολύυυ δρόμο ακόμη. Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2019 22:04:08 GMT 2
Το Κυριακάτικο ραντεβού μας γίνεται πράξη για άλλη μια εβδομάδα με την πρόοδο στη Beta της Hiro. Αρχικά, ολοκληρώθηκε΄, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, το εμπρός μέρος με την προσθήκη του κυκλώματος των φρένων. Η συγκράτηση των braided lines που το αποτελούν έγινε με δεσίματα της top studio. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες στο εμπρός μέρος θα προστεθούν αφού αυτό κολληθεί στο αμάξωμα, για να μην εμποδίζουν την διαδικασία συναρμογής. Αξιοποιώντας την ιδέα του Κωνσταντίνου, έφτιαξα άλλο ένα κάλυμμα με φύλλο αλουμινίου αυτή τη φορά. Και ναι, είναι απείρως καλύτερη επιλογή σαν υλικό. Ευχαριστώ ξανά, Κωνσταντίνε Η επόμενη δέσμη εργασιών αφορά το σασί. Έτσι, κόλλησα την κεντρική κονσόλα του κόκπιτ με εποξική από τα llidl , για να τη δοκιμάσω. Σίγουρα δεν φτάνει στα επίπεδα της BSi, αλλά είναι ικανοποιητική, εναλλακτική (βλ. φθηνή) λύση. Τέλος, αφού αστάρωσα το σασί ξεκίνησα τις δοκιμαστικές εφαρμογές του roll l cage, για να ξεμπερδέψω με την πάρτι του και κάνω δοκιμές με βαμμένα κομμάτια. Κι μάλλον έπραξα σωστά, αφού αυτό έχει απρόσμενα προβληματική εφαρμογή, κυρίως γιατί εμπλέκονται πολλά κομμάτια (αμάξωμα, firewal l , πίνακάς οργάνων), που σχετίζονται με την εφαρμογή του. Τελικά η αντικατάσταση του εμπρός μετωπικού σωλήνα του, με αντίστοιχο brass rod, βελτίωσε την κατάσταση. Τα κομμάτια του cage, κολλήθηκαν με εποξική για μέταλλα (της bison). Αυτά για σήμερα. Να έχετε μια καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by alex78 on Dec 15, 2019 22:45:19 GMT 2
Πραγματικά ψαρωτική δουλειά Γιώργο, του δίνεις και καταλαβαίνεις, το ευχαριστιέσαι βρέ παιδί μου.....
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2019 23:26:35 GMT 2
Πραγματικά ψαρωτική δουλειά Γιώργο, του δίνεις και καταλαβαίνεις, το ευχαριστιέσαι βρέ παιδί μου..... Ευχαριστώ, Άλεξ... Πραγματικά, αυτός είναι ο στόχος και για αυτό οι εργασίες γίνονται αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακα. Ελπίζω, να συνεχίσει να ισχύει αυτό, μέχρι (του μακρινού) τέλους.
|
|