|
Post by gtziaf on Jan 7, 2020 10:14:59 GMT 2
μια ερωτηση ...ολα αυτα τα εξτρα τα περνεις απο ελλαδα η απο εξωτερικο .. Μιχάλη, τα πολύ εξειδικευμένα μικρο-βελτιωτικά δε υπάρχουν στην Ελλάδα. Εγώ είχα την τύχη να πάρω κάποια βελτιωτικά της top studio, από ένα τύπο στο ebay, που τα είχε πολύ φθηνά και έστελνε πολλά δώρα σε κάθε μεγάλη αγορά. Δυστυχώς, αυτός δεν υπάρχει πια οπότε η προμήθεια από τα κλασσικά αυτοκινοτομοντελομάγαζα (spot, car-model, hiroboy, hoobbyeasy) είναι μονόδορος. Τώρα για πιο εξειδικευμένα πράγματα υπάρχει η rbmotion για turned aluminum parts και φυσικά αν μιλάμε για βελτιωτικά pocher, τα σχετικά μαγαζιά εσύ κι ο Κωνσταντίνος τα ξέρετε καλύτερα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 7, 2020 11:32:52 GMT 2
σε ευχαριστω πολυ ...για να καταλαβεις τιμες για pocher για τον κινητηρα της f40 τις autografh 1450 ευρω
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 7, 2020 11:37:38 GMT 2
γιωργο οταν λες πινεζα εννοεις το στρατοπεδο στον εβρο ?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2020 17:34:17 GMT 2
γιωργο οταν λες πινεζα εννοεις το στρατοπεδο στον εβρο ? Όχι, αυτή την άλλη στα έξω αριστερά Αριδαία μένω, Μιχάλη, στον Έβρο μονό φαντάρος.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2020 17:49:50 GMT 2
Πανέμορφη & προσεγμένη δουλειά στον κινητήρα Γιώργο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2020 20:05:30 GMT 2
Πανέμορφη & προσεγμένη δουλειά στον κινητήρα Γιώργο, καλή συνέχεια! Ευχαριστώ, Άλεξ... Όταν μπει η καλωδίωση θα αναδειχτεί περισσότερο.
|
|
|
Post by czt on Jan 10, 2020 14:11:48 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια περιμενω τη καλωδιωση να δω πως και πως!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 11, 2020 17:59:31 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια περιμενω τη καλωδιωση να δω πως και πως! Υπομονή μέχρι αύριο βράδυ, Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2020 19:37:05 GMT 2
Η πιο γραφική συνήθεια, μετά την ΄"Αθλητική Κυριακή" , είναι για άλλο ένα επεισόδιο (και μάλιστα διπλό ) πιστή στο ραντεβού της. Έτσι αφού ασχοληθήκαμε με το hardware στις εργασίες του κινητήρα, ήρθε η ώρα για τις καλωδιώσεις και τις διάφορες μικρολεπτομέρειες του. Πριν από αυτές όμως, μπήκαν τα γρανάζια και οι ιμάντες χρονισμού του μοτέρ. Οι ιμάντες δίνονται από τη χίρο σε ένα υλικό που ονομάζουν UV print και είναι μια βλακεία και μισή. Αφενός σπάει για ψύλλου πήδημα, είναι διαφανές (όταν περάσω φίλτρα με τον αερογράφο για την "ομογενοποίηση", θα το ψεκάσω μαύρο ματ για να στρώσει χαρακτήρα) και δεν κάθετε με τίποτα σωστά. Κάποια στιγμή το άφησα, αφού κάθε φορά που το ακουμπούσα, χαλούσε ότι έφτιαχνα πριν, οπότε θα το διορθώσω, μια και καλή, όταν κολλήσω το μοτέρ στο σασί. Το καλό είναι ότι τώρα ξέρω περί τίνος πρόκειται και στα επόμενα θα είμαι προετοιμασμένος για το τι με περιμένει κι έχω κάποιες ιδέες για το τι θα κάνω. Στη συνέχεια κολλήθηκε το κιβώτιο και οι ανάγλυφες βιδές έδωσαν τη θέση τους σε αντίστοιχες της top studio, απ΄ το γνωστό σετ για μηχανές που οι συντονισμένοι, ξέρετε ότι χρησιμοποιώ κατά κόρον, στις κατασκευές μου. Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τα μπουζοκαλώδια του μοτέρ, τα οποία έγιναν λίγο πιο πλουμιστά με διάφορες μικρολεπτομέρειες (φύσες, ταμπελάκια σειράς ανάφλεξης, δέστρες κλπ). Σε αυτό το στάδιο κολλήθηκε η καλωδίωση που αφορά το δυναμό και το starter. Μέρος αυτής θα "πάει" στη μπαταρία, οπότε μέχρι να την φτιάξω, θα πρέπει να τα σέρνω από κι από εκεί. Στο σταρτερ, πρόσθεσα κανα δύο ριβετάκια και μια ακίδα της rbmotion, για να δείχνει λίγο καλύτερο, αφού αυτό του κιτ, είναι πολύ βασικό (έχω δει καλύτερα στην 1/24 ) Επίσης, μπήκαν οι υποδοχές τους σωλήνες της βενζίνης και η βάση για το airbox (κι εδώ προστέθηκαν βίδες της top studio) στην αθέατη πλευρά του μοτέρ. (σημ. μετ. τώρα νομίζω είναι κατανοητός ο λόγος του σφαξίματος του firewall στα προηγούμενα, ώστε να μην χαθεί η μίση απ΄ τη λεπτομέρεια που περιλαμβάνει η κατασκευή του κινητήρα) Τέλος (για το πρώτο μέρος) , κολλήθηκαν τα (ημιτελή στο κιτ - άρε μεσιέ χίρο - προφανώς ασυγχώρητο για κιτ αυτής της τιμής) περιφερειακά του κιβωτίου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2020 19:48:50 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jan 12, 2020 22:43:50 GMT 2
Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα... Έχω παρατήρηση και μάλιστα σοβαρή: ο ιμάντας μου φαίνεται χαλαρός, κοίτα να μη μαζεύεις κομμάτια μόλις βάλεις μπρος...
Υπέροχη δουλειά Ζορζ. Θα γούσταρα και μια πρόχειρη φωτό κοντά στο firewall για να φανεί ακόμα καλύτερα ο σκοπός που την άνοιξες, έτσι για τα ρέστα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2020 11:01:06 GMT 2
Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα... Έχω παρατήρηση και μάλιστα σοβαρή: ο ιμάντας μου φαίνεται χαλαρός, κοίτα να μη μαζεύεις κομμάτια μόλις βάλεις μπρος... Έχω ένα καλό μαστόρι στο χωριό, του πάει ο μπάρμπα Μήτσος το τρακτέρ και ο κυρ Τάκης, από την άνω ρεματιά το αγροτικό. Θα του το πάω να σενιάρει τον ιμάντα, να μην μαζεύουμε μπιέλες. μια πρόχειρη φωτό κοντά στο firewall για να φανεί ακόμα καλύτερα ο σκοπός που την άνοιξες, έτσι για τα ρέστα. Εμείς σπόιλερ δεν κάνουμε. Είναι σαν να σου δείχνουν το τέλος του Game of Thrones από τη 2η σεζόν. Και τι θα περιμένεις να δεις την επόμενη Κυριακή... Αντί να ξεροσταλιάζεις στο ScW να περιμένεις update, θα μου βλέπεις super league... Ευχαριστώ Σάκη, υπομονή μέχρι το Σάββατο που θα αυτοσποϊλεριαστεί και δια ζώσης Να είσαι καλά και καλή βδομάδα
|
|
|
Post by czt on Jan 13, 2020 14:49:22 GMT 2
Η αθλητικη κυριακη ειναι κουραστικη με αθλια σχολια τοποθετησεις και ανθρωπουε που ειναι δηθεν για τον αθλητισμο α και αντικειμενικοι εδω γελαμε! εναντιθεση με εσενα που ανεβαζεις ποιοτικα και ωραια πργαματα και μαθαινουμε απο αυτα! Το δευτερο που θα ηθελα να σολιασω για το σχολιο περι μιστερ χιρο συμφωνω! δεν γινεται να φτανουμε σε αυτα τα ποσα και να μην υπαρχουν καποια πραγματα και ταυτοχρονα να υπαρχουν ατελειες και υλικα οχι τοσο ποιοτικα. θα συμφωνησω με το φιλο ρεβεντον (σακη) ως προς τον ιμαντα η πρωτη φωτο μας δειχνει οτι ειναι πολυ χαλαρος . το οτι ειναι κακης ποιοτητας οπως αναφερεις Γιωργο με θλιβη λογω του κοστους του κιτ. Μια 3δ εκτυπωση θα βοηθουσε? Γεκικα ειναι μια υπεροχη δουεια με τα ριβετ να πανε φαντασικα και θελω να το παρω σπιτι μου! χαχχα
|
|
|
Post by czt on Jan 13, 2020 14:51:21 GMT 2
θα μου βλέπεις super league... οι κακες παρεες φαινονται! κακες λεξεις πιπερι!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2020 21:25:14 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε. Δυστυχώς από το κιτ λείπουν πάρα πολλά πράγματα (μπαταρία, ηλεκτρονικά, αντλίες, δοχεία, κλπ) και η καλωδίωση είναι ελάχιστη. Ακόμη για τις 2-3 επιπλέον (πέρα από τα μπουζοκαλώδια και το κύκλωμα της βενζίνης) σωληνώσεις που δίνονται δεν υπάρχουν οδηγίες για το που καταλήγουν. Σκέψου ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις σωλήνες των ψυγείων, κάτι που βρίσκεις σε κιτ των 30 €. Τέλος πάντων, δεν περίμενα να σπάνε τόσο εύκολα οι ιμάντες. Λύσεις υπάρχουν αλλά τώρα δεν γίνεται τίποτα. Στο επόμενο 12άρι... Έτσι αποφάσισα να τους τεντώσω μια και καλή στο τέλος της κατασκευής των μηχανικών μερών. Δεν έχει νόημα να κάνω κάτι τώρα, όπως έγραψα και στο ποστ, αφού κάθε φορά που τα ακουμπάω για να δουλέψω το μοτέρ, χαλάνε. Τα λέμε από κοντά
|
|
|
Post by alex78 on Jan 17, 2020 14:20:06 GMT 2
Ε, είναι αυτό που λέμε μοντέλο από μόνο του.....!!!
|
|