|
Post by gtziaf on Nov 11, 2019 13:07:02 GMT 2
Κάτι μου λέει πως αυτή η κατασκευή θα γίνει tutorial... Σεμιναριακό το ξεκίνημα - καλή συνέχεια Γιώργο! Θα είναι οδηγός για το πως καταστρέφουμε ένα κιτ Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, θα δούμε
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2019 13:14:08 GMT 2
Μη βιαζεσαι με τα 1/12 τωρα που μολις καβατζαραμε τα 40. Αν και στην 1/43 τα πραγματα δυσκολευουν, για 1/24-1/20 εχουμε ακομα αετισια οραση, οποτε τα 1/12 μπορουν να μετατεθουν για τα 50+ καλα να ειμαστε Τα τοπ στουντιο φοβερη αναβαθμιση, τα αλλα τα μπαλακια μηπως να το ξανασκεφτοσουν? Μοιαζουν λιγο χοντροκομμενα. Καλη επιτυχια Για αυτό το ξεκίνησα τώρα, για να ολοκληρωθεί στα 50 Για τα μπαλάκια, ένα δίκαιο το έχεις. Βασικά φταίει η αστοχία της hiro, που στο συγκεκριμένο κομμάτι τα έχει τοποθετήσει πολύ πιο πυκνά απ΄ το πραγματικό, με συνέπεια αυτό το μπούκωμα. Σκέψου ότι τα top είναι 1mm ενώ τα μπαλάκια 0.75 και πάλι τα τοπ φαίνονται απείρως καλύτερα (εξαιτίας και της ποιότητας τους φυσικά). Δοκίμασα τα 0.5 αλλά χάνονται, ιδίως σε κομμάτια που είναι πιο αραιά (θα τα δείτε στο επόμενο), οπότε η επιλογή ήταν συνειδητή. Ευχαριστώ για τη στήριξη και τα σχόλια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2019 18:26:43 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 17, 2019 19:14:54 GMT 2
Τα μάτια μου κάνουν πριτσίνια Χαρά στο κουράγιο σου!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 17, 2019 23:57:42 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2019 16:32:36 GMT 2
Θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, μην ανησυχείτε Κωνσταντίνε και Νεκτάριε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 24, 2019 18:34:21 GMT 2
Στο σημερινό Κυριακάτικο update για τη Beta, αφήνουμε το εμπρός μέρος (προσωρινά) για ασχοληθούμε λίγο με το κεντρικό πάτωμα, το firewall και το πλαίσιο που περιβάλει το μοτέρ. Εκεί έγινε και η πρώτη μεγάλη σφαγή (έτρεμε το χέρι μου είναι αλήθεια, γιατί δεν είναι το πιο βολικό πράγμα στοκ κόσμο να πετσοκόβεις ένα κιτ αυτής της αξίας, αλλά ΟΚ) που αφορά την αφαίρεση από το firewall της "πόρτας" γρήγορης πρόσβασης στο μοτέρ, που δίνεται ανάγλυφη απ΄ τη hiro, με σκοπό να αποκαλυφθεί όσο περισσότερο γίνεται η λεπτομέρεια του κινητήρα, που λόγω της εγκάρσιας τοποθέτησης του, δεν φαίνεται πάρα πολύ. Ακολούθησε η αναπαράσταση της βάσης του "πάνελ" με μήκη πλαστικού και μιας δοκού, που υπάρχει στο firewall και συγκρατεί μια από της βάσης στήριξης της κινητήριας μονάδος. Το ίδιο το πάνελ έγινε με φύλλο χαλκού. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένας "διάδρομος" κάτω από το τούνελ του κόκπιτ, για να περάσουν οι σωληνώσεις του καυσίμου και κάποια άλλα υποσυστήματα, τα οποία η Hiro αγνοεί. Για να υλοποιηθεί αυτό κόπηκε από ένα κομμάτι στο εμπρός μέρος του πιλοτηρίου και στο firewall. Τέλος, έγινε δοκιμαστική εφαρμογή όλων των τμημάτων που αναφέρονται στην εισαγωγή. Θα ακολουθήσει καθαρισμός της ρητίνης (από μακρυά φαίνεται άψογη, αλλά από κοντά έχει καρουμπαλάκια, ατέλειες κλπ), θα γίνουν κάποιες ευθυγραμμίσεις και τα πάντα θα ασταρωθούν για να δούμε τι κάναμε. Αυτά για σήμερα. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by Sakis on Nov 24, 2019 20:26:31 GMT 2
Πολύ δυνατό χειρουργείο. Θα δείξει πολύ τόσο ο κινητήρας όσο και οι σωληνώσεις. Ωραία παρέμβαση Γιώργο!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 25, 2019 9:43:02 GMT 2
Το "χειρουργείο" στο firewall, πολύ πετυχημένο! Το καπάκι γιατί το έφτιαξες από φύλλο χαλκού και όχι από φύλλο πλαστικού; Επίσης, ο "διάδρομος" από τι υλικό είναι φτιαγμένος; Καλή συνέχεια!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 25, 2019 11:02:22 GMT 2
Η επεμβαση πηγε πολυ καλα. Αν το νεο καλυμμα δεν φαινεται, καλως. Αν φαινεται νομιζω οτι θελει φτιαξιμο απο την αρχη καθως τα αναγλυφα πριστινια/βιδες δεν ειναι ευθυγραμμισμενα και νομιζω γενικα οτι μια τετοια λυση θα ηταν αποδεκτη για μικροτερες κλιμακες. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2019 17:39:25 GMT 2
Πολύ δυνατό χειρουργείο. Θα δείξει πολύ τόσο ο κινητήρας όσο και οι σωληνώσεις. Ωραία παρέμβαση Γιώργο! Ευχαριστώ Σάκη, είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή που είδα τα κομμάτια του κιτ, μου καρφώθηκε η ιδέα του πετσοκόμματος. Στο ενδιάμεσο αμφιταλαντεύτηκα αρκετά, αλλά στο τέλος το πυροβόλησα. Ελπίζω να δείξει όπως το φαντάζομαι. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2019 17:45:05 GMT 2
Το "χειρουργείο" στο firewall, πολύ πετυχημένο! Το καπάκι γιατί το έφτιαξες από φύλλο χαλκού και όχι από φύλλο πλαστικού; Επίσης, ο "διάδρομος" από τι υλικό είναι φτιαγμένος; Καλή συνέχεια! Νεκ, ο διάδρομος είναι άυλος και αφορά μια δίοδο για τις σωληνώσεις που ξεκινούν από μπροστά και καταλήγουν στο μοτέρ, που στο κιτ ήταν φραγμένος, αφού οι σωληνώσεις δεν δίνονται. Για το χαλκό, το έκανα βασικά για να εξασκηθώ στη χρήση του συγκεκριμένου υλικού. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ένα αντίστοιχα λεπτό φύλλο πλαστικού μπορούσε να κρατήσει μόνιμα την απαιτούμενη γωνία. Αλλά, δεν ξέρω που θα καταλήξω αφού πρέπει να τρυπηθεί και δεν ξέρω, πως θα δείχνει στο τέλος. Ευχαριστώ...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2019 17:56:08 GMT 2
Η επεμβαση πηγε πολυ καλα. Αν το νεο καλυμμα δεν φαινεται, καλως. Αν φαινεται νομιζω οτι θελει φτιαξιμο απο την αρχη καθως τα αναγλυφα πριστινια/βιδες δεν ειναι ευθυγραμμισμενα και νομιζω γενικα οτι μια τετοια λυση θα ηταν αποδεκτη για μικροτερες κλιμακες. Καλη συνεχεια Με το κάλυμμα δεν ξέρω τι θα κάνω τελικά. Μια ιδέα να μην το ξαναδεί το φως της ημέρας, μια άλλη είναι να το βάλω δίπλα στο μοντέλακι με ένα ταψάκι ρίβετς, άλλα όπως και να έχει είναι νωρίς ακόμη. Τα περτσίνια είναι απλά πονταρισιές για να τρυπηθεί, αφού υποτίθεται ότι έχει βγει από το firewall, άρα δεν πρέπει υπάρχουν βίδες να το συγκρατούν. Απλά δεν πρόλαβα να το ολοκληρώσω, γιατί το Σαββατοκύριακο έτρωγα κοκορέτσια, αντί να μοντελάρω. Για τα μην ευθυγραμμισμένα, ούτε τα είχα δει , οπότε θα δω, αν μπορώ να τα διορθώσω. Αλλιώς θα φτιάξω άλλο, αλλά πρέπει να δω πως δείχνει μετά το τρύπημα, πριν αποφασίσω οριστικά. Ευχαριστώ για το σχολιασμό και τις υποδείξεις
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 26, 2019 7:10:10 GMT 2
Πολύ συστηματική προσέγγιση και έξυπνες λύσεις Γιώργο! Αν ξαναφτιάξεις το καπάκι (θα το πρότεινα...) δοκίμασε με φύλλο αλουμινίου (είναι σχεδόν εξίσου εύκαμπτο με τον χαλκό, αλλά πιο σταθερό). Ακόμα σταθερότερο είναι το φύλλο μπρούντζου. Αν σε ενδιαφέρει, έχω καλό προμηθευτή για τέτοια. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2019 16:48:41 GMT 2
Πολύ συστηματική προσέγγιση και έξυπνες λύσεις Γιώργο! Αν ξαναφτιάξεις το καπάκι (θα το πρότεινα...) δοκίμασε με φύλλο αλουμινίου (είναι σχεδόν εξίσου εύκαμπτο με τον χαλκό, αλλά πιο σταθερό). Ακόμα σταθερότερο είναι το φύλλο μπρούντζου. Αν σε ενδιαφέρει, έχω καλό προμηθευτή για τέτοια. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ για τις προτάσεις, Κωνσταντίνε... Φύλλο αλουμινίου έχω και θα το δοκιμάσω, μπρούτζου όχι, οπότε ότι πληροφορίες έχεις, είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό που δεν ξέρω είναι, κατά πόσο μπορούν να τρυπηθούν εύκολα (με μικρό τρυπανάκι και στην άκρη τους) αυτά τα υλικά. Αλλά εδώ είμαστε για να κάνουμε δοκιμές και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 26, 2019 20:02:06 GMT 2
Φύλλο αλουμινίου έχω και θα το δοκιμάσω, μπρούτζου όχι, οπότε ότι πληροφορίες έχεις, είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό που δεν ξέρω είναι, κατά πόσο μπορούν να τρυπηθούν εύκολα (με μικρό τρυπανάκι και στην άκρη τους) αυτά τα υλικά. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ο προμηθευτής μου είναι αυτός: www.metalhobby.gr/CC479220.el.aspx. Βρίσκεται στη Σάμο και το εμπόρευμα έρχεται με κούριερ σε 3-4 εργάσιμες μέρες. Όπως θα δεις στο site, οι τιμές είναι πάμφθηνες.
Η εμπειρία μου: Αγόρασα φύλλα μπρούτζου και αλουμινίου σε διάφορα πάχη, κατέληξα ωστόσο να χρησιμοποιώ βασικά μόνο αλουμίνιο σε δύο πάχη: 0,2 και 0,5 mm. Για παράδειγμα: τα πλαϊνά πάνελ στον κινητήρα της Bugatti είναι από φύλλο 0,5, το πυρόφραγμα και τα καπάκια των βαλβίδων από 0,2. Από 0,2 έφτιαξα και τον οδηγό των σωλήνων καυσίμου για το Volvo: Οι τρύπες εδώ είναι στην τελική φάση 1,2 mm, ενώ το πλάτος των ελασμάτων είναι 2,5 mm. Δηλ. τρυπάς άνετα πολύ κοντά στην άκρη. Για να εξασφαλίσω σωστό κεντράρισμα ξεκινάω με τρυπανάκι χειρός 0,3 και προχωρώ με 0,8, 1,0, 1,2 κλπ. μέχρι τη διάμετρο που θέλω. Έχω τρυπήσει άνετα (στο χέρι) πάχη μέχρι 1 mm. Για πιο παχιά ελάσματα θα συνιστούσα Dremel. Κατά τη γνώμη μου το αλουμίνιο είναι ο βέλτιστος συνδυασμός ευκαμψίας/εύκολης επεξεργασίας και αντοχής, ιδίως αν το κομμάτι που φτιάχνουμε δεν υφίσταται καταπόνηση (loads). Ο μπρούτζος είναι πιο ανθεκτικός αλλά και πιο δύσκαμπτος και δύσκολα επεξεργάσιμος.
|
|