|
Post by gtziaf on Jun 1, 2020 23:24:16 GMT 2
Και ηρθε παλι η ωρα του κακου κ απιστου μιχαλη να κανει την μονιμη ερωτηση ... Γιωργο μετα απο ενα χρονο στον παγκο ειλικρινα θελω να μου πεις τα hiro οπως τα δινει το εργοστασιο αξιζουν ? γιατι εγω θα πω παροτι δεν εχω φτιαξει κανενα τα βλεπω υπερτιμημενα ...κ πολυ ακριβα . Στα χερια σου με ολα αυτα τα εξτρα που βαζεις τα κανεις ΘΕΙΚΑ .....και απιστευτα . Το μονο που μπορω να δεχτω ....ειναι μια καλη εταιρεια με πολλα προβληματα που αποσκοπει να το παρει στα χερια του ο εμπειρος κ καλος μοντελιστης κ να το απογειωσει . Μιχάλη, όπως έχω ξαναγράψει ξεκινάμε απ' τη βάση ότι δεν υπάρχει μοντέλο που να αξίζει 600, 700 € . Εκεί όμως σταματάει η λογική και αρχίζει το συναίσθημα. Το θέμα, η ιστορία ή πρόκληση της κατασκευής. Εκεί πατάει ο κυρ Χίρος, που επιλέγει μοντέλα που μιλούν στην καρδιά των petrolhead μοντελιστών. Αν θέλεις π.χ. μια beta full detail, έχεις μόνο μία επιλογή, ξέρεις ποια. Τόσο απλό. Το μοντέλο, από το κουτί, μπορεί να δώσει μια εξαιρετική μινιατούρα και μην γελιόμαστε περιέχει κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις συναντάς πουθενά άλλου (π.χ. βλ. ρίβετς στο πίσω τζάμι). Η ποιότητα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά μιλάμε για μια εταιρεία που προσπαθεί να βγάλει κέρδος, με κιτ περιορισμένης παραγωγής, με ακριβά στη παραγωγή κομμάτια και αρκετά έξτρα καλούδια. Αν αυτά προσπαθήσεις να τα αγοράσεις έξτρα σε ένα πλαστικό κιτ, στο τέλος η τιμή θα εκτοξευθεί σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερα σε σχέση με τα χίρο ποσό. Δες π.χ. το Gt40 της trumpeter, το οποίο χρειάζεται το βελτιωτικό της ΚΑ (250), λάστιχα (100), 3D εκτυπωμένα κομμάτια διόρθωσης του μοτέρ (50) φτάσαμε στα ίδια και δεν βάλαμε, καλώδια, βίδες, αναμονές που τα χίρο έχουν μέσα. Από την άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση κιτ τέτοιας φύσης, πολλών και ετερόκλητων υλικών να είναι εύκολο ή να έχει εφαρμογή tamiya. Είναι το λογικό και το αυτονόητο, Ακόμη και τα καλύτερά τους κιτ από εφαρμογή (250F, 158, T35, 312 κλπ) έχουν τις δυσκολίες τους και τις παραξενιές τους. Φτάνοντας στη τελευταία πρόταση σου, η εταιρεία αποσκοπεί στο κέρδος, όπως κάθε εταιρεία. Το ζήτημα είναι που αποσκοπεί ο μοντελιστής. Και μια και φτάσαμε στον μοντελιστή, θα μιλήσω προσωπικά. Δεν ξεκίνησα φτιάχνοντας 12άρια χίρο. Έφτιαξα δεκάδες πλαστικά 24άρια, κάποια τα βελτίωσα, μετά ρητίνης curbside, τρανσκιτ ρητίνης, χίρο χωρίς μοτέρ, χίρο φουλ όπεν, μετά προσπάθησα να ανοιγοκλείνουν εφαρμόζοντας οι πόρτες και τα καπό σωστά και έφτασα στο σήμερα που μαθαίνω τα μυστικά και τις απαιτήσεις των 12άριων της Ιαπωνικής εταιρείας. Ο μοντελισμός είναι εξέλιξη, εκμάθηση, βελτίωση, προσπάθεια και την ευχαρίστηση που αποκομίζεις από αυτή τη προσπάθεια. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει, δεν μπορώ να του ορίσω εγώ αν κάτι αξίζει ή όχι. Φυσικά, όλα αυτά με το αξίωμα - κανόνα για μένα, ότι δεν στερείς κάτι από την οικογένεια σου για να πάρεις ένα κιτ. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2020 23:25:02 GMT 2
Αυτές τις συζητήσεις θέλω, δεν με κουράζουν καθόλου. Είναι σημαντικό κομμάτι της κατασκευής το βερνίκι και η φιλοσοφία του, ειδικά όταν πρόκειται να ταιριάξουν panels στα οποία έγινε dry fit πριν την διαδικασία (μεταξύ μας είναι ένα από τα θέματα που θέλω να συμπεριλάβω στο... ξέρεις εσύ ) Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, Σάκη. Πολύ δυνατή σκέψη. Αν θες βοήθεια κάπου, εδώ είμαι.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 2, 2020 1:23:42 GMT 2
Και ηρθε παλι η ωρα του κακου κ απιστου μιχαλη να κανει την μονιμη ερωτηση ... Γιωργο μετα απο ενα χρονο στον παγκο ειλικρινα θελω να μου πεις τα hiro οπως τα δινει το εργοστασιο αξιζουν ? γιατι εγω θα πω παροτι δεν εχω φτιαξει κανενα τα βλεπω υπερτιμημενα ...κ πολυ ακριβα . Στα χερια σου με ολα αυτα τα εξτρα που βαζεις τα κανεις ΘΕΙΚΑ .....και απιστευτα . Το μονο που μπορω να δεχτω ....ειναι μια καλη εταιρεια με πολλα προβληματα που αποσκοπει να το παρει στα χερια του ο εμπειρος κ καλος μοντελιστης κ να το απογειωσει . Μιχάλη, όπως έχω ξαναγράψει ξεκινάμε απ' τη βάση ότι δεν υπάρχει μοντέλο που να αξίζει 600, 700 € . Εκεί όμως σταματάει η λογική και αρχίζει το συναίσθημα. Το θέμα, η ιστορία ή πρόκληση της κατασκευής. Εκεί πατάει ο κυρ Χίρος, που επιλέγει μοντέλα που μιλούν στην καρδιά των petrolhead μοντελιστών. Αν θέλεις π.χ. μια beta full detail, έχεις μόνο μία επιλογή, ξέρεις ποια. Τόσο απλό. Το μοντέλο, από το κουτί, μπορεί να δώσει μια εξαιρετική μινιατούρα και μην γελιόμαστε περιέχει κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις συναντάς πουθενά άλλου (π.χ. βλ. ρίβετς στο πίσω τζάμι). Η ποιότητα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά μιλάμε για μια εταιρεία που προσπαθεί να βγάλει κέρδος, με κιτ περιορισμένης παραγωγής, με ακριβά στη παραγωγή κομμάτια και αρκετά έξτρα καλούδια. Αν αυτά προσπαθήσεις να τα αγοράσεις έξτρα σε ένα πλαστικό κιτ, στο τέλος η τιμή θα εκτοξευθεί σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερα σε σχέση με τα χίρο ποσό. Δες π.χ. το Gt40 της trumpeter, το οποίο χρειάζεται το βελτιωτικό της ΚΑ (250), λάστιχα (100), 3D εκτυπωμένα κομμάτια διόρθωσης του μοτέρ (50) φτάσαμε στα ίδια και δεν βάλαμε, καλώδια, βίδες, αναμονές που τα χίρο έχουν μέσα. Από την άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση κιτ τέτοιας φύσης, πολλών και ετερόκλητων υλικών να είναι εύκολο ή να έχει εφαρμογή tamiya. Είναι το λογικό και το αυτονόητο, Ακόμη και τα καλύτερά τους κιτ από εφαρμογή (250F, 158, T35, 312 κλπ) έχουν τις δυσκολίες τους και τις παραξενιές τους. Φτάνοντας στη τελευταία πρόταση σου, η εταιρεία αποσκοπεί στο κέρδος, όπως κάθε εταιρεία. Το ζήτημα είναι που αποσκοπεί ο μοντελιστής. Και μια και φτάσαμε στον μοντελιστή, θα μιλήσω προσωπικά. Δεν ξεκίνησα φτιάχνοντας 12άρια χίρο. Έφτιαξα δεκάδες πλαστικά 24άρια, κάποια τα βελτίωσα, μετά ρητίνης curbside, τρανσκιτ ρητίνης, χίρο χωρίς μοτέρ, χίρο φουλ όπεν, μετά προσπάθησα να ανοιγοκλείνουν εφαρμόζοντας οι πόρτες και τα καπό σωστά και έφτασα στο σήμερα που μαθαίνω τα μυστικά και τις απαιτήσεις των 12άριων της Ιαπωνικής εταιρείας. Ο μοντελισμός είναι εξέλιξη, εκμάθηση, βελτίωση, προσπάθεια και την ευχαρίστηση που αποκομίζεις από αυτή τη προσπάθεια. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει, δεν μπορώ να του ορίσω εγώ αν κάτι αξίζει ή όχι. Φυσικά, όλα αυτά με το αξίωμα - κανόνα για μένα, ότι δεν στερείς κάτι από την οικογένεια σου για να πάρεις ένα κιτ. Καλό βράδυ Μπορω να πω οτι με καλυψες απολυτα Γιωργο κ η οπτικη γωνια ειναι σωστη ... θα ηθελα ολοψυχα να δω ενα χιρο απο ενα νορμαλ μοντελιστη κ συ ξερεις πολυ καλα οταν ειμαστε νεοι μοντελιστες ολα μας φαινονται ευκολα μεχρι να δουμε τα προβληματα βουνο μπροστα μας . Να ειμαστε καλα του χρονου να μου πεις να φτιαξω ενα ευκολο hiro να δουμε τι πουλια θα πιασω ....το μονο σιγουρο οτι πετυχες να με κανεις να θελω να αγορασω ενα . Παντος παρα πολυ κριμα που δεν μενουμε ολοι κοντα να ειχαμε ενα χωρο να μας μαθαινεις τεχνικες κ κολπα .. Μετα απο 1,5 χρονο εδω μεσα με μαθατε κατι πολυ βασικο που πρεπει να εχει ενας μοντελιστης ... Τρελη υπομονη .....
|
|
|
Post by czt on Jun 2, 2020 23:01:20 GMT 2
Και ηρθε παλι η ωρα του κακου κ απιστου μιχαλη να κανει την μονιμη ερωτηση ... Γιωργο μετα απο ενα χρονο στον παγκο ειλικρινα θελω να μου πεις τα hiro οπως τα δινει το εργοστασιο αξιζουν ? γιατι εγω θα πω παροτι δεν εχω φτιαξει κανενα τα βλεπω υπερτιμημενα ...κ πολυ ακριβα . Στα χερια σου με ολα αυτα τα εξτρα που βαζεις τα κανεις ΘΕΙΚΑ .....και απιστευτα . Το μονο που μπορω να δεχτω ....ειναι μια καλη εταιρεια με πολλα προβληματα που αποσκοπει να το παρει στα χερια του ο εμπειρος κ καλος μοντελιστης κ να το απογειωσει . Αυτές τις συζητήσεις θέλω, δεν με κουράζουν καθόλου. Είναι σημαντικό κομμάτι της κατασκευής το βερνίκι και η φιλοσοφία του, ειδικά όταν πρόκειται να ταιριάξουν panels στα οποία έγινε dry fit πριν την διαδικασία (μεταξύ μας είναι ένα από τα θέματα που θέλω να συμπεριλάβω στο... ξέρεις εσύ ) Και ηρθε παλι η ωρα του κακου κ απιστου μιχαλη να κανει την μονιμη ερωτηση ... Γιωργο μετα απο ενα χρονο στον παγκο ειλικρινα θελω να μου πεις τα hiro οπως τα δινει το εργοστασιο αξιζουν ? γιατι εγω θα πω παροτι δεν εχω φτιαξει κανενα τα βλεπω υπερτιμημενα ...κ πολυ ακριβα . Στα χερια σου με ολα αυτα τα εξτρα που βαζεις τα κανεις ΘΕΙΚΑ .....και απιστευτα . Το μονο που μπορω να δεχτω ....ειναι μια καλη εταιρεια με πολλα προβληματα που αποσκοπει να το παρει στα χερια του ο εμπειρος κ καλος μοντελιστης κ να το απογειωσει . Μιχάλη, όπως έχω ξαναγράψει ξεκινάμε απ' τη βάση ότι δεν υπάρχει μοντέλο που να αξίζει 600, 700 € . Εκεί όμως σταματάει η λογική και αρχίζει το συναίσθημα. Το θέμα, η ιστορία ή πρόκληση της κατασκευής. Εκεί πατάει ο κυρ Χίρος, που επιλέγει μοντέλα που μιλούν στην καρδιά των petrolhead μοντελιστών. Αν θέλεις π.χ. μια beta full detail, έχεις μόνο μία επιλογή, ξέρεις ποια. Τόσο απλό. Το μοντέλο, από το κουτί, μπορεί να δώσει μια εξαιρετική μινιατούρα και μην γελιόμαστε περιέχει κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις συναντάς πουθενά άλλου (π.χ. βλ. ρίβετς στο πίσω τζάμι). Η ποιότητα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά μιλάμε για μια εταιρεία που προσπαθεί να βγάλει κέρδος, με κιτ περιορισμένης παραγωγής, με ακριβά στη παραγωγή κομμάτια και αρκετά έξτρα καλούδια. Αν αυτά προσπαθήσεις να τα αγοράσεις έξτρα σε ένα πλαστικό κιτ, στο τέλος η τιμή θα εκτοξευθεί σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερα σε σχέση με τα χίρο ποσό. Δες π.χ. το Gt40 της trumpeter, το οποίο χρειάζεται το βελτιωτικό της ΚΑ (250), λάστιχα (100), 3D εκτυπωμένα κομμάτια διόρθωσης του μοτέρ (50) φτάσαμε στα ίδια και δεν βάλαμε, καλώδια, βίδες, αναμονές που τα χίρο έχουν μέσα. Από την άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση κιτ τέτοιας φύσης, πολλών και ετερόκλητων υλικών να είναι εύκολο ή να έχει εφαρμογή tamiya. Είναι το λογικό και το αυτονόητο, Ακόμη και τα καλύτερά τους κιτ από εφαρμογή (250F, 158, T35, 312 κλπ) έχουν τις δυσκολίες τους και τις παραξενιές τους. Φτάνοντας στη τελευταία πρόταση σου, η εταιρεία αποσκοπεί στο κέρδος, όπως κάθε εταιρεία. Το ζήτημα είναι που αποσκοπεί ο μοντελιστής. Και μια και φτάσαμε στον μοντελιστή, θα μιλήσω προσωπικά. Δεν ξεκίνησα φτιάχνοντας 12άρια χίρο. Έφτιαξα δεκάδες πλαστικά 24άρια, κάποια τα βελτίωσα, μετά ρητίνης curbside, τρανσκιτ ρητίνης, χίρο χωρίς μοτέρ, χίρο φουλ όπεν, μετά προσπάθησα να ανοιγοκλείνουν εφαρμόζοντας οι πόρτες και τα καπό σωστά και έφτασα στο σήμερα που μαθαίνω τα μυστικά και τις απαιτήσεις των 12άριων της Ιαπωνικής εταιρείας. Ο μοντελισμός είναι εξέλιξη, εκμάθηση, βελτίωση, προσπάθεια και την ευχαρίστηση που αποκομίζεις από αυτή τη προσπάθεια. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει, δεν μπορώ να του ορίσω εγώ αν κάτι αξίζει ή όχι. Φυσικά, όλα αυτά με το αξίωμα - κανόνα για μένα, ότι δεν στερείς κάτι από την οικογένεια σου για να πάρεις ένα κιτ. Καλό βράδυ προσωπικα θελω να πω οτι τετοιου ειδους συζητησης ειναι για φαη ποτο και απειρη συζητηση μοντελιστικη!!!! Αρα κυρ Γιωργο κανονισε τα καθεκαστα για τη μαζώξεις! ανοιξαν και τα μαγαζια !
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 4, 2020 22:23:35 GMT 2
Θα γίνει κι αυτό, Κωστή. Μην ανησυχείς. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by czt on Jun 6, 2020 18:34:00 GMT 2
Θα γίνει κι αυτό, Κωστή. Μην ανησυχείς. Καλό βράδυ Δεν ανησυχώ ποτε απλα προσμονή μεγαλη εχω. Κατι πουλακια κατι ειπαν
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2020 18:29:51 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 7, 2020 18:37:17 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο .....εντελει το χρωμα ειναι φανταστικο (σε ορισμενες φωτο φαινεται σαν μεταλλικο )και το βερνικι τελειο..... αχχχχ ωραια εκεινη η εποχη που η εισαγωγες αερος ηταν αληθινες κ οχι ψευτικες ...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2020 18:41:31 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 7, 2020 19:27:05 GMT 2
Με μια λέξη: Υποδειγματικό! Και με περισσότερες: Μακάρι να μπορέσουν αυτοί που ξεκινούν σήμερα να πλησιάσουν αυτό το επίπεδο! Να 'σαι καλά να φτιάχνεις τέτοια για πολλά χρόνια ακόμα!
|
|
|
Post by pkout on Jun 7, 2020 19:54:31 GMT 2
Τι μας κάνεις ρε Ζωρζ βραδιάτικα; Δεν έχω λόγια να εκφράσω το θαυμασμό μου!!! Πιθανότατα το έχεις αναφέρει, τι διάμετρος είναι τα rivets στο σασί;
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 19:55:25 GMT 2
Με απλα λογια,για να μην πλατειαζω,εργο τεχνης...επιπεδο λεπτομερειας απιστευτο.Με το καλο η τελικη φωτογραφιση Γιωργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2020 10:47:58 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο .....εντελει το χρωμα ειναι φανταστικο (σε ορισμενες φωτο φαινεται σαν μεταλλικο ) Μιχάλη, θα συμφωνήσω, νομίζω είναι από τις πιο όμορφες αποχρώσεις της συλλογής μου. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί και κάπου άλλου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη που. Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για τη στήριξη
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2020 10:52:51 GMT 2
Τι μας κάνεις ρε Ζωρζ βραδιάτικα; Δεν σχολιάζω άλλο..., γιατί μετά πρέπει να αυτομπαναριστώ. Πιθανότατα το έχεις αναφέρει, τι διάμετρος είναι τα rivets στο σασί; Εννοείς τα Solder Balls; Είναι 0.7 Ευχαριστώ Παύλο, να είσαι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2020 11:12:04 GMT 2
Μακάρι να μπορέσουν αυτοί που ξεκινούν σήμερα να πλησιάσουν αυτό το επίπεδο! Να 'σαι καλά να φτιάχνεις τέτοια για πολλά χρόνια ακόμα! Κωνσταντίνε, είμαι σίγουρος ότι με τη παρακαταθήκη γνώσης που υπάρχει στο ScW και τη διάθεση για αλληλοβοήθεια, οι νεώτεροι θα φτάσουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Αρκεί να αγαπάν αυτό που κάνουν. Εξάλλου, αυτό που βλέπω εγώ είναι πλέον ότι, όσοι νεώτεροι ασχολούνται με τη θεματολογία μας, φτάνουν πολύ γρηγορότερα σε εξαιρετικό επίπεδο π.χ. φινιρίσματος, από ότι εμείς παλιότερα. Για τα πολλά χρόνια ακόμη, προφανώς είναι αδύνατο να είμαι για πάντα στις επάλξεις. Όσοι ξέρουν το πρόγραμμα μου, γνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που απαιτεί αυτή η παρουσία μου. Κάποια στιγμή η κούραση και η φθορά είναι δεδομένη, οπότε νομίζω είναι η ώρα της νέας γενιάς. Ευχαριστώ και πάλι για την αδιάκοπη στήριξη, Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2020 11:15:49 GMT 2
Με το καλο η τελικη φωτογραφιση Γιωργο! Ακόμη με το προβληματίζει το πως, πότε και που λόγω μεγέθους και πολλαπλών δυνατοτήτων για την τελική παρουσίαση. Ευχαριστώ για τα σχόλια, Σπύρο. Και μια και μιλάμε για τα τελικά στάδια, ένα μικρό σπόιλερ, απευθείας, από τον πάγκο εργασίας. Καλημέρα και χρόνια πολλά
|
|